מתכון בריאות אודה לרעיונות לארוחות ערב לסובלי רפלוקס (GERD) תודה!

סוכריה11

משתמש צעיר
לפני קצת זמן הבנתי שאני סובלת מרפלוקס הנקרא גם בשם כינוי GERD
זה לא מפחיד אבל מצריך שינוי בתזונה
במהלך היום אני מצליחה לנשנש דברים קטנים, הבעיה שאני לא מצליחה לחשוב על ארוחות ערב נורמליות להכין למשפחה שלי שיאפשר לי גם לאכול איתם
הכוונה לארוחת ערב משביעה = מנה עיקרית + מנה צדדית (למשל עוף עם תפו"א או דג עם סלט).

אסור להתקרב לקפאין (☕), שוקולד (:cry:), דברים שומניים, פירות הדר, עגבניות, אוכל חריף, תבלינים למיניהם (למעט מלח ופפריקה ב"ה...)

אודה מאוד לרעיונות!!!
 
נערך לאחרונה ב:

סוכריה11

משתמש צעיר
4 שעות? שמעתי ששעתיים לפני השינה
ואני הולכת לישון מאוחר אז לא חושבת שתהיה לי בעיה

מאוד חשוב לי ארוחת ערב, זה זמן איכות עם כולם..
ואני מחפשת גם סתם רעיונות מה להכין - מה אפשר לאכול בתור ארוחה משביעה?
 
נערך לאחרונה ב:

sap13

משתמש מקצוען
אם לוקחים כדורים למניעת חומציות אז הרבה פעמים זה מועיל ואפשר לאכול רגיל.
כמו כדורי אומפרדקס.
 

סוכריה11

משתמש צעיר
אם לוקחים כדורים למניעת חומציות אז הרבה פעמים זה מועיל ואפשר לאכול רגיל.
כמו כדורי אומפרדקס.
זה מנסיון?
שמעתי שזה לא טוב לקחת כדורים כאלו לזמן ארוך כי יכולים להופיע תופעות לוואי חמורות..
ואני רוצה להבריא באופן הכי טבעי ולטפל בשורש הבעיה ובשביל זה הבנתי שהכי חשוב לשנות תזונה ואופן אכילה.
מה גם שכדורים אלו לא פותרים את הבעיה אלא רק מטפלים בסימטומים
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
האמת, לא כ"כ הבנתי מה חסר...
אפשר להכין עוף עם תפו"א, ולתבל בפפריקה ובמלח.
אפשר להכין דג וסלט ולתבל כנ"ל. אם אופים את הדג בלי רוטב, אפשר לאחרים להוסיף תבלינים. סלט - סלט חסה גזר וצ'יפס בטטה אפוי... אפשר להכין כל מיני סלטים של חסה / כרוב / מלפפון / שומר / גזר ועוד.
אפשר להכין חזה עוף בכל מיני צורות, קציצות אפויות, תוספת של אורז, ירקות מאודים / אפויים או סלטים.

אני מבינה שבעיקר הקושי הוא תחושת ההגבלה, וכנראה גם היית רגילה לקפה ולשוקולד... אבל מאמינה שכשתמצאי את התפריט הנכון עבורך, תראי שסך האפשרויות הוא מגוון למדי, ובעז"ה גם תרגישי שזה נכון עבורך. (הייתה תקופה שהקפדתי על תזונה כזו, אבל אני לא רגילה לקפה, שוקולד או קולה... רק עגבניות היו חסרות לי. כתחליף לרסק עגבניות מצאתי איזשהו רוטב פיצה שלא מכיל עגבניות, והשתמשתי בו במקרי קצה... כי הוא כן מכיל מגוון תבלינים)

מה לגבי תזונאית בקופה?
 

סוכריה11

משתמש צעיר
האמת, לא כ"כ הבנתי מה חסר...

אני מבינה שבעיקר הקושי הוא תחושת ההגבלה, וכנראה גם היית רגילה לקפה ולשוקולד... אבל מאמינה שכשתמצאי את התפריט הנכון עבורך, תראי שסך האפשרויות הוא מגוון למדי, ובעז"ה גם תרגישי שזה נכון עבורך. (הייתה תקופה שהקפדתי על תזונה כזו, אבל אני לא רגילה לקפה, שוקולד או קולה... רק עגבניות היו חסרות לי. כתחליף לרסק עגבניות מצאתי איזשהו רוטב פיצה שלא מכיל עגבניות, והשתמשתי בו במקרי קצה... כי הוא כן מכיל מגוון תבלינים)

מה לגבי תזונאית בקופה?
וואו תודה, צודקת שבאמת אני מרגישה מאוד מוגבלת
האמת שאין לי כ"כ בעיה עם קפה (עם שוקולד כן) אבל בכל אופן זאת לא הבעיה שלי.
אני רק לא יודעת איזה חומרים לקנות ואין לי בכלל מתכונים כך שאני לא יודעת מאיפה אני מתחילה..

תודה רבה על הרעיונות, אמנם זה אותם חומרים אבל צודקת שאפשר ללמוד לגוון.
אבל זה מה שקצת קשה לי..
ביום ראשון הכנתי עוף עם תפו"א, היום הכנתי דג עם סלט, מה מחר? מה מחרתיים? שוב עוף ושוב דג??
אני פותחת את המקרר או ספר מתכונים ובכל מתכון מעניין יש בעיה.

כשאני הולכת למכולת, מה כדאי שיהיה לי?

אפשר להכין דג וסלט ולתבל כנ"ל. אם אופים את הדג בלי רוטב, אפשר לאחרים להוסיף תבלינים. סלט - סלט חסה גזר וצ'יפס בטטה אפוי... אפשר להכין כל מיני סלטים של חסה / כרוב / מלפפון / שומר / גזר ועוד.
אפשר להכין חזה עוף בכל מיני צורות, קציצות אפויות, תוספת של אורז, ירקות מאודים / אפויים או סלטים.
מה לגבי תזונאית בקופה?

תוכלי לתת לי מתכון לציפס בטטה אפוי?
ויש לך תזונאית להמליץ? האם בכלל שווה ללכת - יש לה מה להציע?

תודה!
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
ביום ראשון הכנתי עוף עם תפו"א, היום הכנתי דג עם סלט, מה מחר? מה מחרתיים? שוב עוף ושוב דג??
אני פותחת את המקרר או ספר מתכונים ובכל מתכון מעניין יש בעיה.
כשאני הולכת למכולת, מה כדאי שיהיה לי?




תוכלי לתת לי מתכון לציפס בטטה אפוי?
ויש לך תזונאית להמליץ? האם בכלל שווה ללכת - יש לה מה להציע?
אז אולי תכתבי כאן את הארוחות שאתם רגילים אליהם ואת אוהבת, ומה חסר לך.
למשל עגבניות בסלט - אז אולי להכין שני סלטים, סלט רגיל וסלט כרוב וגזר...
קציצות ברוטב - לעבור לקציצות אפויות, או שאפשר מאותה עיסה חלק לבשל בתוך רוטב וחלק לאפות כמו קבבים.
וככה תבני תפריט לשבוע.


צ'יפס בטטה - אני מכינה הכי פשוט בעולם, חותכת את הבטטה לחצאי / רבעי פרוסות דקות (או קוביות, לפי התוצאה שמתחשקת לי), מערבבת עם מעט שמן בתבנית תנור, ואופה בחום של 200 מעלות בערך, אוהבת על טורבו. מוציאה כשהקצוות שחומים טוב. מיד כשיוצא מהתנור מערבבת עם מלח. אפשר להניח על נייר סופג, אבל בד"כ לא מרגיש לי שומני כי אני שמה ממש מעט שמן. את יכולה גם לאפות בלי שמן בכלל, אבל זה יוצא קצת פחות שווה.


תזונאית - יש יותר ויש פחות... הלכנו בשביל ילד והייתי מרוצה למדי. אם הולכים דרך הקופה למקום לא רחוק - לדעתי אין הרבה מה להפסיד מלנסות....

עוד רעיון, אולי יתאים לך, לקנות את הנינג'ה החדש (יש כאן כמה אשכולות על זה). אפשר להכין דברים שאת רגילה להכין עם שמן, בכמות שמן מינימלית. עצם החידוש יכול לתת לך גיוון משמעותי לתפריט.
 

sap13

משתמש מקצוען
זה מנסיון?
שמעתי שזה לא טוב לקחת כדורים כאלו לזמן ארוך כי יכולים להופיע תופעות לוואי חמורות..
ואני רוצה להבריא באופן הכי טבעי ולטפל בשורש הבעיה ובשביל זה הבנתי שהכי חשוב לשנות תזונה ואופן אכילה.
מה גם שכדורים אלו לא פותרים את הבעיה אלא רק מטפלים בסימטומים
מניסיון שזה מועיל. לגבי מה שכתבת על טיפול בשורש הבעיה זה ודאי עדיף....
 

סבא ישראל

משתמש מקצוען
עיקריות שניצלים אפוים ( גם יותר בריא) עוף דג
תוספת פסטה כוסכוס פתיתים אורז בורגול
סלט בלי עגבניות
רפואה שלמה
 

סוכריה11

משתמש צעיר
צ'יפס בטטה - אני מכינה הכי פשוט בעולם, חותכת את הבטטה לחצאי / רבעי פרוסות דקות (או קוביות, לפי התוצאה שמתחשקת לי), מערבבת עם מעט שמן בתבנית תנור, ואופה בחום של 200 מעלות בערך, אוהבת על טורבו. מוציאה כשהקצוות שחומים טוב. מיד כשיוצא מהתנור מערבבת עם מלח. אפשר להניח על נייר סופג, אבל בד"כ לא מרגיש לי שומני כי אני שמה ממש מעט שמן. את יכולה גם לאפות בלי שמן בכלל, אבל זה יוצא קצת פחות שווה.
נשמע טעים וקל לביצוע, תודה!
 

סוכריה11

משתמש צעיר
אז אולי תכתבי כאן את הארוחות שאתם רגילים אליהם ואת אוהבת, ומה חסר לך.
למשל עגבניות בסלט - אז אולי להכין שני סלטים, סלט רגיל וסלט כרוב וגזר...
קציצות ברוטב - לעבור לקציצות אפויות, או שאפשר מאותה עיסה חלק לבשל בתוך רוטב וחלק לאפות כמו קבבים.
וככה תבני תפריט לשבוע.
כמה מאכלים למשל שאהבתי להכין:
פסטה עם רסק עגבניות/ עם גבינה/ מוקרמת
מרקים חלביים מוקרמים
בלינצס
אוכל מהיר שמוציאים ישר מהמקפיא לתנור - כגון פיצה, בורקס, פיש סטיקס, וכו'
בורגר בלחמנייה (עם קטשופ וחרדל..)
דברים מטוגנים.... אף פעם לא הייתי אופה לא שניצל ולא דג וכמעט ולא ירקות

ממש מודה לך על הרעיונות...
אם תוכלי לתת לי מתכונים לאפיית שניצל/דג שיוצא טעים (אני רגילה לטעם של מתוגן)
וגם אם תוכלי לתת לי את המתכון לקציצות שכתבת לעיל ממש יעזור לי

תודה!
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
כמה מאכלים למשל שאהבתי להכין:
פסטה עם רסק עגבניות/ עם גבינה/ מוקרמת
מרקים חלביים מוקרמים
בלינצס
אוכל מהיר שמוציאים ישר מהמקפיא לתנור - כגון פיצה, בורקס, פיש סטיקס, וכו'
בורגר בלחמנייה (עם קטשופ וחרדל..)
דברים מטוגנים.... אף פעם לא הייתי אופה לא שניצל ולא דג וכמעט ולא ירקות

ממש מודה לך על הרעיונות...
אם תוכלי לתת לי מתכונים לאפיית שניצל/דג שיוצא טעים (אני רגילה לטעם של מתוגן)
וגם אם תוכלי לתת לי את המתכון לקציצות שכתבת לעיל ממש יעזור לי

תודה!
אנסה -
פסטה עם גבינה, בלינצ'ס - למה לא?
מרקים חלביים - אולי להוציא לך מנה לפני ההקרמה?
בורגר בלחמניה - למה לא? רק תוותרי את הקטשופ...

שניצל - שתי אפשרויות, אבל אני לא יודעת איפה בדיוק הגבול של כמות השמן המותרת לך...
א. בדיוק כמו למטוגן, במקום להכניס למחבת את מניחה על נייר אפיה משומן, ומשפריצה כמה טיפות שמן מעל. נדמה לי 10 דק' אפייה, ואז להפוך ועוד 5 דקות. אולי יתקנו אותי כאן, כי אצלנו זה טוסטר אובן וצריך יותר זמן.

ב. במקום לטבול בביצה ואז בפרורי לחם, טובלים בשמן! ואז בפרורים (ממולחים ומפפורקים). מניחים בתבנית ואופים. לא צריך לשמן, רצוי להפוך אבל לא חובה כמו באופציה הראשונה.

אפשר בכלל להכין חזות טעימים מאוד. לתבל קצת עם שמן ורוטב סויה, אפשר שום, להשרות קצת בתיבול ולאפות שטוח בתבנית.
אפשר לאפות אחד על השני לשווארמה, יוצא נהדר. הכנתי לאחרונה ממתכון באינטרנט, אבל מישהי כתבה כאן מתכון דומה מאוד.

דג - אני לא מכינה כמו שניצל, אלא בכל מיני סגנונות. סלומון תמיד יוצא טעים...
מושט כדאי להשרות כעשר דקות בלימון ומלח, לערבב בצלוחית שמן פפריקה ומלח למרוח על הדג, מעל אפשר לפזר פטרוזיליה או כוסברה, ולאפות (נדמה לי 25 דקות, לא זוכרת בדיוק).
תחפשי כאן יש מתכונים ממש טעימים.
אפשר לאדות בסיר ירקות, לשפוך על הדג ולאפות.
אני אוהבת להכין בסיר - מטגנת בצל ושום, קוביות פלפל בכמה צבעים (אפשר לוותר), חומוס (אפשר ארבעס מבושלים, אני שמה סנפרוסט קפוא), להוסיף קצת מים, פפריקה. כשרותח מניחים מעל את הדגים ובוזקת מלח. מערבבת בצלוחית שמן והרבה פפריקה, שופכת מעל. מבשלת 20 דקות אחרי שרתח.


קציצות - לדעתי אפשר מכל עיסה שאת רגילה.
העיסה הרגילה שלי - הודו טחון, תבלינים, משתדלת בצל וירק טחון (קישוא / גזר) לפעמים מוסיפה בצל מטוגן. לשה הכל טוב.
אפשר לאפות בצורת קציצות או קבבונים. פשוט עושה את הצורה ביד ומניחה על נייר אפיה, ואופה בערך 35 דק'. מומלץ להפוך בעשר דקות האחרונות. לא צריך להוסיף שמן.
אפשר להכין דמוי רוטב אדום - לטגן בצל שום פלפלים, אפשר לטחון עם בלנדר מוט ואפשר שלא, להוסיף קצת מים ופפריקה ולהכניס את הקציצות. זה יקבל קצת צבע אדום ככה...
אפשר להכין רוטב ירקות - לטגן בצל, פטריות, פלפלים צבעוניים, גזר, קישוא, כרוב... מה שיש... לתבל בעדינות במה שאת יכולה (רוטב סויה יהיה טעים, אפשר קצת סילאן). להוסיף ממש מעט מים, ולהניח את הקציצות בעדינות מעל הירקות.


ואם המטוגן משמעותי לך, אולי באמת תשקלי לקנות את הנינג'ה. אומרים שהוא ממש מחליף טיגון, ובכמות שמן ממש קטנטנה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה