מאפים פיתות סמבוסק טעימותתתת!!! (מצולם שלב שלב)

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
רציתי לשתף אתכן במאפה טעים שהכנתי.
ממליצה להכין לארוחת ערב או כל הזדמנות אחרת, לא קשה בכלל, וטעים במיוחד!!

פיתות סמבוסק:

בצק
חלות רגיל

מילוי:
2 כוסות חומוס מבושל
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים בשפע שמן להזהבה
כורכום
מלח
פלפל שחור
(מעט מי בישול החומוס לפי הצורך)


א. ההכנה:
למעוך החומוס בעזרת מועך פירה למרקם מעוך חלקית, להוסיףהבצל,
ומלח/פלפל/כורכום לפי הטעם.
להוסיף מעט ממי בישול החומוס אם צריך:
שימי לב:
המרקם צריך לצאת קצת רטוב ודביק.
מילוי יבש ופירורי לא יתקבל טעים
ועסיסי. (כבר קרה לי...)


1.לחלק הבצק לחתיכות במשקל 100 גר' בערך,
2.לשטח בעזרת מערוך לפיתה, להניח באמצע תלולית מילוי בנדיבות כ2-3 כפות גדושות. (הפיתות החצויות שצולמו היו בהחלט עם מילוי מועט מידי... האחרות הגדושות היו פי מליון יותר טעימות...)
3.לאסוף את שולי הפיתה ולסגור מעל המילוי, להדק היטב.
4.בעזרת מערוך לשטח בעדינות לקבלת פיתה שטוחה
לאפות בתנור מחומם מראש ל180°
להזהבה נאה.
בתאבון!!!

נ.ב. מכינה רק מחומוס שבישלתי, לדעתי עם שימורים התוצאה פחות טעימה

לא יודעת להגיד לכמה בצק המילוי מספיק
בשאר הבצק תכינו לחמניות...

20210414_181230.jpg
20210414_181329.jpg
20210414_182654.jpg
20210414_181351.jpg
20210414_182700.jpg
20210414_193649.jpg
 

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
כל בצק יוצא אחרת, לא?
הבצק שאני מכינה לחלות לא יוצא כמו פיתה (אני מתכוונת מרקם וצבע), גם אם לא שמים ביצה.
אפשר את המתכון שלך לחלות, להשוואה?
תודה רבה!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כל בצק יוצא אחרת, לא?
הבצק שאני מכינה לחלות לא יוצא כמו פיתה (אני מתכוונת מרקם וצבע), גם אם לא שמים ביצה.
אפשר את המתכון שלך לחלות, להשוואה?
תודה רבה!
1 כף מלח
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/3 (1/2 לחלות) כוס סוכר
1/3(1/2 לחלות) כוס שמן
מים חמימים עד לקבלת בצק נח.
לשה בידיים בלבד
השמן מוסיפה רק לאחר הטמעת רוב המים בבצק
מתפיחה בקערה שבתוך אשפתון להכפלת הנפח.
(בפעם הזו שצילמתי הבצק היה חלק מבצק חלות בכמות גדולה ששימש למטרות שונות )
 

צ'יק צ'אק

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
רציתי לשתף אתכן במאפה טעים שהכנתי.
ממליצה להכין לארוחת ערב או כל הזדמנות אחרת, לא קשה בכלל, וטעים במיוחד!!

פיתות סמבוסק:

בצק
חלות רגיל

מילוי:
2 כוסות חומוס מבושל
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים בשפע שמן להזהבה
כורכום
מלח
פלפל שחור
(מעט מי בישול החומוס לפי הצורך)


א. ההכנה:
למעוך החומוס בעזרת מועך פירה למרקם מעוך חלקית, להוסיףהבצל,
ומלח/פלפל/כורכום לפי הטעם.
להוסיף מעט ממי בישול החומוס אם צריך:
שימי לב:
המרקם צריך לצאת קצת רטוב ודביק.
מילוי יבש ופירורי לא יתקבל טעים
ועסיסי. (כבר קרה לי...)


1.לחלק הבצק לחתיכות במשקל 100 גר' בערך,
2.לשטח בעזרת מערוך לפיתה, להניח באמצע תלולית מילוי בנדיבות כ2-3 כפות גדושות. (הפיתות החצויות שצולמו היו בהחלט עם מילוי מועט מידי... האחרות הגדושות היו פי מליון יותר טעימות...)
3.לאסוף את שולי הפיתה ולסגור מעל המילוי, להדק היטב.
4.בעזרת מערוך לשטח בעדינות לקבלת פיתה שטוחה
לאפות בתנור מחומם מראש ל180°
להזהבה נאה.
בתאבון!!!

נ.ב. מכינה רק מחומוס שבישלתי, לדעתי עם שימורים התוצאה פחות טעימה

לא יודעת להגיד לכמה בצק המילוי מספיק
בשאר הבצק תכינו לחמניות...

צפה בקובץ המצורף 880573צפה בקובץ המצורף 880575צפה בקובץ המצורף 880576צפה בקובץ המצורף 880577צפה בקובץ המצורף 880578צפה בקובץ המצורף 880580
וואו, לפי המרשם היה נראה מסובך כשרואים מוחשי זה ממש לא קשה-תודה!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוד לחם ממולא:
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכנתי היום, יצא עסיסי וטעים במיוחד
את הכורכום החלפתי בכמון,
תודה רבה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אפשר פירוט לבורות?
כמה מים בערך? עם כמה להתחיל?

וכמה זמן מתפיחים את הבצק?
כותבת לך הוראות כלליות בכל סוג לחמניה/לחם/חלה
להתחיל עם 2.5 כוסות ח"פ, ואז להוסיף השמן ולהמשיך להוסיף מים תוך לישה עד לקבלת בצק נח ונעים.
להתפיח כשעה וחצי בערך(בחדר לא ממוזג) עד שאת רואה בצק תפוח (הכפלת הנפח)
ואז יוצרים את הצורות מניחים בתבנית ומחכים להתפחה שניה של כ20 דק'.
לאחר התפחה שניה מאוד חשוב לטפל בלחמניה בזהירות (כמו משיחת הביצה וכד') ולהיזהר שהתבנית לא תקבל מכה או תזוזה חזקה בהכנסה לתנור שכן נפח הלחמניות עלול לצנוח.
 

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
כותבת לך הוראות כלליות בכל סוג לחמניה/לחם/חלה
להתחיל עם 2.5 כוסות ח"פ, ואז להוסיף השמן ולהמשיך להוסיף מים תוך לישה עד לקבלת בצק נח ונעים.
להתפיח כשעה וחצי בערך(בחדר לא ממוזג) עד שאת רואה בצק תפוח (הכפלת הנפח)
ואז יוצרים את הצורות מניחים בתבנית ומחכים להתפחה שניה של כ20 דק'.
לאחר התפחה שניה מאוד חשוב לטפל בלחמניה בזהירות (כמו משיחת הביצה וכד') ולהיזהר שהתבנית לא תקבל מכה או תזוזה חזקה בהכנסה לתנור שכן נפח הלחמניות עלול לצנוח.
ממש תודה על ההסבר הברור!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו! נראה באמת מתכון משובח!
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה