אתגר יומי השף הבא • אתגר 26

מצב
הנושא נעול.

טוב עין

משתמש מקצוען
יוצרי ai
פותחים בכבוד אכסניה, תודה רבה להנהלת פרוג על היוזמה המבורכת שהצליחה מעל למשוער ב25 האתגרים האחרונים, נקווה שימשכו ויתפתחו עוד ועוד לכיוונים מרתקים ומגוונים, להוציא את המיטב מהכישרונות הברוכים שנמצאים פה.
תודה על ההצבעות התגובות והפירגונים, כבוד גדול.
לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא בעיון את חוקת האתגרים.

תיאור האתגר:

קבלו את תחרות השף הבא AI


לכל אחד יש בביתו את מנת הדגל הביתית, מנה מיוחדת מושקעת וטעימה שמגישים בכבוד גדול לכבוד החג או אירוע מיוחד, או מנה טעימה של הסבתא שעוברת במסורת זה כמה דורות. צרו את המנה הזו באופן המושלם ויזואלית שממש נטעם אותה דרך המסך, חשיבות רבה לצורת הגשה יפה ואסתטית כמו במסעדת יוקרה על כלים נאים התואמים למנה, המנה הטעימה ביותר בעלת הנראות הטובה ביותר, והמעוררת תאבון ביותר, היא המנצחת.

חשוב מאד! על המנה להיות הגיונית אכילה וברת ביצוע וכך גם התמונה, לא יתקבלו חיבורים בלתי סבירים מוזרים ולא הגיוניים.


רצוי מאד מאד להוסיף את המתכון המלא למנה (עדיף בספוילר) ובוודאי שמי שיוסיף את המתכון יצירתו תזכה ליחס עדיף מהמצביעים (רצוי מאד אך לא חובה, וגם תמונות ללא מתכון יוכלו להשתתף באתגר).

נדגיש חוץ משם המנה,תיאור קצר שלה בכמה מילים, המתכון, הפורמפט ותוכנת הAI אין להוסיף כיתוב נוסף באתגר(סיפורים על המנה וההיסטוריה שלה החל מסבתא מטילדה ע"ה ומטה יתקבלו בברכה בנספח, אבל בשום אופן לא בגוף האתגר).

התמונה תהיה של המנה צורת ההגשה וסביבתה בלבד, אין להוסיף ביצירה את האדם האוכל מהמנה.
  • בכל הודעה נתן להעלות יצירה אחת בלבד!
  • ניתן להעלות עד שלוש יצירות לאתגר.
  • היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר.
  • בונוס (יותר הצבעות, והכרעה בתיקו) אם תוסיפו פרטים על הכלי בו יצרתם את היצירה, והפורמפט אותו כתבתם.
  • יש להעלות תמונה בקובץ JPG או PNG. קבצים בפורמט webp לא עולים טוב.

צאו לדרך תפשילו שרוולים תוציאו מצרכים מהארונות תהיו יצירתיים ותכינו את המנה המנצחת. בהצלחה לכולם.

זמני האתגר:​

האתגר פעיל מעתה ועד מחר ב 23:59.
הזוכה באתגר, שיקבל את מירב ההצבעות מהמשתמשים, יעלה בעז"ה את אתגר 29 .

דוגמא לאתגר:​

המנה המיוחדת של הבליצנע'ס ממולא בכבד קצוץ של רעייתי שתחי' המוגש בחגים על מצע פירה תפו"א.
a-delectable-food-photograph-of-a-luxurious-dish-f-tNMIP7nPSy2CrBESFwGRZg-zd1nUN2_QzWWGrHg-QE...jpeg


המתכון לבלינצ'עס במילוי כבד קצוץ (12 מנות)

עלי הבלינצ'עס

המצרכים:


1 ורבע כוס קמח (אפשר גם קמח תפו"א)

3 ביצים

2 כוסות מים

רבע כוס שמן

חצי כפית מלח

תהליך ההכנה

מערבבים הכל היטב במקל בלנדר בתוך כלי צר וגבוה עד שלא יישארו גושי קמח.

משמנים באמצעות שקית הקפאה במעט מאד שמן את המחבת.

יוצקים כל פעם מעט מהבלילה ומוליכים על פני כל המחבת.

כשהשולים מתרוממים ונראים פריכים מעט ניתן להפוך את המחבת ע"ג צלחת, הבילנצע יפול מאליו אל הצלחת. (יש גם מחבתות ומכשירי בלינצע'ס מיוחדים שיקלו על התהליך).

מילוי הכבד

המצרכים:


1 מגש כבד צלוי היטב לפי כל פרטי ההלכה

2-3 בצלים

3 ביצים קשות

20 מ"ל סילאן

חצי כפית מלח

כפית שטוחה פלפל שחור



תהליך ההכנה

חותכים את הבצל לריבועים קטנים (חצי בצל ניתן לעשות טבעות למי שאוהב)

מטגנים את הבצלים היטב עד להזהבה

אחרי שהבצל זהוב, פורסים ל4 את הביצים הקשות

ומוסיפים למחבת מערבבים מעט, ומוסיפים את הכבדים

מכסים בנייר כסף או מכסה לצורך ספיגת הטעמים ל-5 דק' בדיוק

מערבבים, מכבים את האש מוסיפים את המלח הפלפל והסילאן

וטוחנים היטב במעבד מזון או במקל בלנדר

שוטחים כל בלינצע על צלחת, ממלאים את הכבד קרוב לשוליי הבלינצע מקפלים למעלה ולמטה ומגלגלים

מקררים היטב ומגישים

מי שאוהב עם רוטב יכול ליצוק לפני ההגשה מעט רוטב פטריות או רוטב צלי על המנה ולעטר במעט עלי פטרוזליה.

מנה חגיגית ומושלמת

בתיאבון
נספח לאתגר לתגובות ופטפטת
 
הפיתרון
רביולי במילוי גבינות
מממממ---- טעים!



1716063047652.png


המרכיבים ל4 מנות:
  • רביולי גבינה מוכן לבישול בכמות של ארבע מנות
  • 1 חבילה שמנת לבישול 32% השף הלבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • סלסלת פטריות חתוכות


  • 01.
    ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  • 02.
    מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומערבבים מדי פעם עד שהחמאה מבעבעת, לאידוי הפטריות.
  • 03.
    בינתיים מרתיחים בסיר ליטר מים עם מלח, וכשהמים רותחים מוסיפים את הרביולי.
  • 04.
    מוסיפים את השמנת לסיר הרוטב ומערבבים כמה דקות לאיחוד הטעמים.
  • 05.
    אחרי בישול של מספר דקות מוציאים את הרביולי מהמים הרותחים עם כף מסננת, ומעבירים אותם לצלחות. יוצקים מעל כל צלחת מספר כפות מהרוטב שהוכן בסיר השני.
  • 06.
    מפזרים מעל המנות פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.
  • 07...

bb10

משתמש פעיל
ה-מנה בבית אצלנו: בשר אחרי מעל 8 שעות בתנור עם תפוחי אדמה:
Gemini_Generated_Image_gw6adqgw6adqgw6a.jpeg

מאד פשוט:
בשר בתבנית עם יין, מלח ופלפל ותפוחי אדמה.
אוטמים טוב עם נייר אפיה ונייר כסף
שמים על הפלטה בליל החג ופותחים בסעודה שניה.
 

הודיה יצחק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מנה טעימה ואהובה- קוסקוס מרוקאי
שמוגשת יותר בחגים אבל טעימה גם בכל ימות השנה
Default_Moroccan_couscous_with_vegetables_and_meat_and_chickpe_1.jpg

לקוסקוס:1 ק"ג סולת 2 1/2 כוסות מים 1/4 כוס שמן קנולה כף מלח למרק:2 בצלים 2 בטטות 2 גזרים 2 תפוחי אדמה 2 קישואים ,3-2 עלי סלרי 1/2 כוס גרגירי חומוס שהושרו כל הלילה כ1/2- ק"ג דלעת/דלורית חתוכה גס מלחפלפל 2 כפיות כורכום 1/4 כוס שמן 1 1/2 ליטר מים
אופן ההכנה: .1מבשלים את גרגירי החומוס במים עד לריכוך, כשעה..2מכינים את הקוסקוס: בקערה מערבבים מעט סולת )קמצוץ שנלקח בכף היד( מרטיבים אותו ומעבדים עם הידיים. המטרה היא לפורר את כל הסולת שנגעה במים, תוך כדי עיבוד מתמיד. מפוררים בהדרגה את כל הסולת שבקערה לחתיכות קטנות, ודואגים שלא יוותרו גושים. בכדי שיצא קוסקוס דק, בגמר העיבוד מנפים במסננת דקה לקוסקוס כך שנוצרים פירורים קטנטנים אחידים, בלא גושים.. 3עוברים לאידוי: מחזירים לקערה, שמים רבע כוס שמן ומעט מלח. מאדים חצי שעה בסיר אידוי לקוסקוס )או כשהקוסקוס בתוך קערה מעל לסיר עם אדים( כשהקוסקוס מכוסה. בשלב הזה הקוסקוס לא אמור לבוא במגע עם מים..4שוטפים היטב את הירקות למרק חותכים גס, מטגנים כשתי דקות בסיר את הירקות למעט עלי הסלרי ומוסיפים את המים. המים צריכים לכסות את הירקות, כך שאם הכמות אינה מספקת, מוסיפים עוד. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח פלפל וכורכום. מבשלים על אש בינונית עד לריכוך כל הירקות )כשעה(. לאחר חצי שעה מוסיפים את עלי הסלרי והחומוס )בכדי שיתבשל עם המרק(..5לאחר האידוי הראשוני מורידים את הקוסקוס מהאש, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים..6 מאדים את הקוסקוס בשנית, הפעם כ- 20 דקות. מסירים מהאש..7מגישים: על צלחת גדולה שמים שכבת קוסקוס ועליה מוזגים את המרק
 
נערך לאחרונה ב:

!!!

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
בשר ביין על מצע פירה תפו"א

pikaso_texttoimage_35mm-film-photography-Tender-beef-simmered-for-3-h.jpeg


להשרות לילה שלם את נתח הבשר בתוך יין יבש, להפוך מידי פעם לספיגת טעמים.

לטגן את הבשר כמה דקות מכל צד עד לצריבה, לסגירה ואגירת הנוזלים.

להוסיף בצל, תבלינים ומים רותחים עד לגובה חצי מהנתח,
ולבשל על להבה נמוכה כשעתיים, ולהפוך כל חצי שעה.

לאחר שעתיים להכניס את היין של המשרה, ולבשל עוד כשעה.

להגיש על מצע פירה מתפו"א משובחים, המתובלים בשמן זית מלח ושמיר קצוץ.
 

אל תעזבי ידיים

משתמש פעיל
ה-שקשוקההה
1716062167184.png

מצרכים:
בצל גדול
2 עגבניות
רוטב לשקשוקה חריף של אוסם
2 ביצים גדולות
הכנה:
מטגנים את הבצל והעגבניות להשחמה קלה.
מוסיפים את הרוטב+שליש כוס מים.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הביצים שלמות.
ומכסים במכסה עד שהביצים אינן נוזליות.
בתאבון!!
 

משיח now

משתמש פעיל
לאפה שווארמה טעיםם

5eb26b8e-0592-47dc-a2fd-13cf2af9e51c (1).jpg

לאפה:​

  • 3.5 כוסות קמח (500 גרם)
  • כפית שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • רבע כוס שמן זית
  • כוס מים

שווארמה:​

  • 500 גרם שווארמה הודו נקבה חתוכה לרצועות קטנות ודקות

    2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

    שן שום כתושה

    תיבול: כפית כמון, חצי כפית כורכום, מלח (מתחילים מכפית שטוחה), פלפל שחור לפי הטעם.





אופן ההכנה​

לאפה:

  1. מערבבים מים עם השמרים והסוכר ומניחים לחמש דקות.
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עם וו לישה למשך 10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ולח אך לא דביק.
  3. מניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה ולאחריה מחלקים אותו לשישה כדורים שווים.
  4. מרדדים כל כדור לעיגול דק ורחב. אם הבצק מתנגד, זה בגלל הגלוטן המפותח. תנו לו מנוחה של מספר דקות ותמשיכו ברידוד.
  5. שמן מחבת רחבה רותחת עם מעט ספריי שמן ונניח את העיגולים, 2 דקות מכל צד.
שווארמה:

  1. מטגנים את הבצל במחבת עם שמן עד שהבצל מעט מזהיב.

    מוסיפים את השווארמה, השום ואת התבלינים ומערבבים במשך כ- 5 דקות.
 
נערך לאחרונה ב:

!!!

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
השייק המנצח

pikaso_texttoimage_35mm-film-photography-A-refreshing-fruit-smoothie-.jpeg


רכיבים:
  • חתיכות בננה, מנגו ותות קפואים
  • 1 תפוח סמית
  • 1 גביע יוגורט ממותק
  • כף מיץ לימון
  • חצי כוס חלב
לשקשק בשייקר נינג'ה עוצמתי.

להגשה:
  • כוס זכוכית גבוהה
  • קש עבה
  • גלגל אננס נעוץ
 

קראנץ'

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
אין כמו הסנדביץ' המושקע של אימוש :love:
מוטי, חוי, שני, אלי, מירי (ו-שששש--- אפילו אבא הצדיק!)
לא מתחילים את היום בלי הכריך העסיסי הזה:

1716062345991.png




לחמניה מושקעת באפיה ביתית
חסה אייסברג שטופה
בצל סגול
גבינה צהובה מתובלת בשמיר
המון המון לב ונשמה
 

קראנץ'

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
רביולי במילוי גבינות
מממממ---- טעים!



1716063047652.png


המרכיבים ל4 מנות:
  • רביולי גבינה מוכן לבישול בכמות של ארבע מנות
  • 1 חבילה שמנת לבישול 32% השף הלבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • סלסלת פטריות חתוכות


  • 01.
    ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  • 02.
    מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומערבבים מדי פעם עד שהחמאה מבעבעת, לאידוי הפטריות.
  • 03.
    בינתיים מרתיחים בסיר ליטר מים עם מלח, וכשהמים רותחים מוסיפים את הרביולי.
  • 04.
    מוסיפים את השמנת לסיר הרוטב ומערבבים כמה דקות לאיחוד הטעמים.
  • 05.
    אחרי בישול של מספר דקות מוציאים את הרביולי מהמים הרותחים עם כף מסננת, ומעבירים אותם לצלחות. יוצקים מעל כל צלחת מספר כפות מהרוטב שהוכן בסיר השני.
  • 06.
    מפזרים מעל המנות פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.
  • 07.
    בתאבון!
מבית "השף הלבן"
 
הפיתרון
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  17  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה