קינוחים סטרוברי שורטקייק----

mutagim

משתמש סופר מקצוען
אפשר עכשיו מתכון? דחוף לבלוטות הרוק,
אבל עכשיו לכבוד שבת!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
יואו בא לי ביס.
רואים את הנימוחות דרך המסך.

מחכה למתכון
נראה לך אפשר להספיק ביום שישי?
דווקא מתאים לי השבת כי הבן שלי עושה "סיום"
 

מלכי"ס בייקרי

משתמש פעיל
האמת שאם אכין אותה שוב, או כאשר... אכין את העוגה דקה יותר כדי שיהיו יותר שכבות. במקור זה יותר שכבות אז קודם כל הגלי קנוי או הכנת לבד?
הגלי קנוי או הכנת לבד?
אני עושה כאלה עוגות דווקא זה מאוד הולך אולי לא בסביבה שלך
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
חבל
נכנסתי כדי לבדוק אם עלה המתכון ואני רואה שלא.
יום שישי קצר כ"כ...
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
@ה. בקר אני לא אכין לשבת אבל כזו עוגה סימטרית משוכת את העין והלב
תעלי מתכון בבקשה אנחנו כבר לא נושמות...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הגלי קנוי או הכנת לבד?
אני עושה כאלה עוגות דווקא זה מאוד הולך אולי לא בסביבה שלך
לא אמרתי שלא הולך בסביבה שלי.
רק שלא רואים אותה כל כך בקונדיטוריות כאן בארץ כמו שרואים שם.
יש הבדל גדול בין 2 האמירות האלו.

אגב, אני לא בתחרות עם אף אחת.
כל אחת מכינה מה שהיא. ומה שטוב לה במקום שלה.


לגבי הג'לי:
ספציפית כאן זו אבקה קנויה אבל מוכנה לא לפי ההוראות כדי שתהיה יציבה יותר.
כשאני מכינה להוצאה מהבית [קרי, הזמנה] מוצר שיש בו ג'לי ברמה כזו [נראות, וטעם] לרוב אכין לבד מהבסיס.
לא אעלה לכאן מתכון של הכנה לבד כי כאן יש לי ענין שכל מי שרוצה להכין יוכל להכין ולהצליח. וחוצמיזה שיש דברים שמותר לי לשמור אותם לעצמי. בכל זאת פרנסה.
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון:
בגלל שיש לעגוה שכבה של ג'לי נצטרך לעוגה הזו תבנית עם שוליים ישרות.
תבנית חד פעמית רגילה לא תתאים.
בהיעדר תבנית כזו ניתן להשתמש בתבנית רגילה ולוותר על שכבת הג'לי

אפשר להכין בתבנית עגולה קפיצית. תבניות כאלו יש להם שוליים ישרים וזה מצוין. והיות וזו עוגה שמתאימה לקינוח - פרוסות משולשות יתקבלו במראה מרשים ביותר.


אם יש לכם "רינג" לעוגה- אפשר להכין את עוגת הבסיס בתבנית רגילה ולקרוץ לאחר האפיה עיגולים בעזרת הרינג ולהרכיב את העוגה בתוך הרינג- כאן יהיה אפשר להוסיף את שכבת הג'לי.
לי יש "רינג מרובע". כמו רינג אבל ריבועי. מתכוונן לגדלים שונים.

לי יש כזה



שנתחיל?
לעוגת הבסיס.
אנחנו רוצים עוגה נמוכה כדי שנקבל כמה שכבות. במחשבה שניה ולאחר שהכנתי את העוגה, נוכחתי לראות שבטעות הכנתי שכבות גבוהות מדי של עוגה ולכן קיבלתי פחות שכבות, בפעם הבאה אכין דקות יותר.
בעוגות אחרות מהסוג הזה שאני מכינה אני משתמשת במתכון אחר לעוגות הבסיס ולכן כאן יצא לי שונה.

המתכון שמובא כאן לשכבות דקות יחסית.

6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן [במקור יש חמאה או מרגרינה/ שורטנינג [ מוצר אמריקאי, גרוע ממרגרינה...]
1 אבקת אפיה
3.5 כוסות קמח
2 כפות אינסטנט פודינג וניל [נראה לי שאין במקור, בוורסיה שלי--יש :) ]
1 כוס חלב סויה/מיץ תפוזים

מקציפים ביצים שלימות עם סוכר בוו של בחושות במשך כ-5 דקות.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים שמן.
מוסיפים נוזלים לסירוגין עם קמח, פודינג ואבקת אפיה.
מערבבים רק עד שהבלילה אחידה ואין בה גושי קמח

מחלקים את הבלילה ל-4
מחצית מן הבלילה יוצקים ל-2 תבניות בגודל של כ-30X30 ס"מ [הגודל לא קריטי כל עוד התבנית לא גדולה יותר מדי], מרופדות בניר אפיה
אופים ב -180 מעלות כ-18-20 דקות עד להתייצבות של העוגות.
מוציאים מהתבנית בעזרת ניר האפיה ומכינים עוד 2 עוגות עם חצי הבלילה הנותרת
מקררים את ארבעת העוגות.

לשכבות שבין העוגות:
2 כוסות רוטב תותים. אפשר קנוי מחנות למוצרי אפיה. אפשר להשתמש במלית תחת שדה או בקונפיטורת תות מדוללת במעט מים כדי שניתן יהיה למרוח אותה על העוגה.

500 מ"ל ריצ'
250 גרם קרם וניל
200 גרם שוקולד לבן פרווה מומס בכף שמן

2 חבילות ג'לי תות איכותי [שימו לב שיש כאלו שמתקבלים בצבע נוטה יותר לסגול....]

הרכבת העוגה:
את הבסיס התחתון משאירים בתבנית.
מורחים מעליו שכבת דקה של רוטב תותים [אן אחד מהתחליפים]
מורחים שכבה של קרם בגובה של כ 1/2-3/4 ס"מ

מחלצים את 2 שכבות העוגה הנוספות מהתבנית וממשיכים להרכיב בשכבות. מניחים עוד עוגה מעל לריצ' ושוב רוטב תותים, וריצ', עוגה, רוטב, ריצ'.
מסיימים בשכבת העוגה הרביעית.

מכינים את הג'לי:
היות ואנחנו רוצים שהעוגה תיפרס טוב חשוב שהג'לי יהיה סמיך יותר מג'לי שמכינים בכוסות. לכן, מוסיפים לג'לי רק 3/4 מכמות המים הרותחים הנדרשת לפי הוראות ההכנה. 300 מ"ל מים לכל שקית [אאל"ט במקום 400]
ממתינים כ-חצי דקה, שהג'לי לא יהיה רותח אבל עדיין יהיה נוזלי ויוצקים על העוגה. יתכן ויהיה צורך לעזור לג'לי להימרח.
מקררים היטב לפני הפריסה
פורסים בעדינות בסכין חדה ומשוננת בלי להפעיל לחץ אלא בתנועות עדינות של חיתוך.


בהיעדר תבנית בעלת שוליים ישרות, מזלפים כוכבי קרם [שנותר. שומרים בצד] על העוגה העליונה במקום ג'לי ומזלפים מעט רוטב תותים בפסים.


להרכבה בכוסות קינוח:
משתמשים בכוסות בעלות שוליים ישרות.
בעזרת שולי הכוסית קורצים עיגולים מהעוגות.

הרכבה:
מכניסים עיגול עוגה לתחתית הכוסית.
בכוסית נעבוד הפוך, נזלף קרם ומעליו רוטב תותים, עוגה, קרם, רוטב, עוגה קרם, רוטב, עוגה.
ג'לי.
אפשר לוותר על הג'לי ולזלף קרם מעל לשכבת העוגה האחרונה.

שומרים בקירור.
IMG_4386_1024x682.jpg


נשמע מורכב, אבל באמת שזה לא.


אם יש שאלות, בשמחה.
 

מלכי"ס בייקרי

משתמש פעיל
לא אמרתי שלא הולך בסביבה שלי.
רק שלא רואים אותה כל כך בקונדיטוריות כאן בארץ כמו שרואים שם.
יש הבדל גדול בין 2 האמירות האלו.

אגב, אני לא בתחרות עם אף אחת.
כל אחת מכינה מה שהיא. ומה שטוב לה במקום שלה.


לגבי הג'לי:
ספציפית כאן זו אבקה קנויה אבל מוכנה לא לפי ההוראות כדי שתהיה יציבה יותר.
כשאני מכינה להוצאה מהבית [קרי, הזמנה] מוצר שיש בו ג'לי ברמה כזו [נראות, וטעם] לרוב אכין לבד מהבסיס.
לא אעלה לכאן מתכון של הכנה לבד כי כאן יש לי ענין שכל מי שרוצה להכין יוכל להכין ולהצליח. וחוצמיזה שיש דברים שמותר לי לשמור אותם לעצמי. בכל זאת פרנסה.
אני אישית מוכרת תסגנון הזה והסטייל היוקרתי הזאת לגבי הגלי ממש לא מורכב להבהיר איך לעשות אולי הפקטין שששמים פחות זמין לנשים פה אבל יש פתרונות אחרים במקום אם תרצי אין לי בעיה לתת מתכון.
 

frida bergman

משתמש חדש
אני אישית מוכרת תסגנון הזה והסטייל היוקרתי הזאת לגבי הגלי ממש לא מורכב להבהיר איך לעשות אולי הפקטין שששמים פחות זמין לנשים פה אבל יש פתרונות אחרים במקום אם תרצי אין לי בעיה לתת מתכון.
מעונינת אשמח אם אפשר מתכון.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני אישית מוכרת תסגנון הזה והסטייל היוקרתי הזאת לגבי הגלי ממש לא מורכב להבהיר איך לעשות אולי הפקטין שששמים פחות זמין לנשים פה אבל יש פתרונות אחרים במקום אם תרצי אין לי בעיה לתת מתכון.
תעשי כרצונך, בשמחה.


וכתבתי כבר, אינספור פעמים, וגם כאן באשכול, אני לא בתחרות עם אף אחת.
את מוכרת מה שהולך אצלך.
אני מה שהולך אצלי
כל אחת והלקוחות שלה והסגנון שלהם.
וכאמור אני מכינה גם כאלו, לא כתבתי שלא. כתבתי שבקונדיטוריות בארץ פחות רואים אותם ורואים יותר את השוקולדיות למיניהם
 

מלכי"ס בייקרי

משתמש פעיל
תעשי כרצונך, בשמחה.


וכתבתי כבר, אינספור פעמים, וגם כאן באשכול, אני לא בתחרות עם אף אחת.
את מוכרת מה שהולך אצלך.
אני מה שהולך אצלי
כל אחת והלקוחות שלה והסגנון שלהם.
וכאמור אני מכינה גם כאלו, לא כתבתי שלא. כתבתי שבקונדיטוריות בארץ פחות רואים אותם ורואים יותר את השוקולדיות למיניהם
אף אחת אמרה שאת בתחרות ...
וכל אחת שתעשה מה שנוח אצלה ...
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני אישית מוכרת תסגנון הזה והסטייל היוקרתי הזאת לגבי הגלי ממש לא מורכב להבהיר איך לעשות אולי הפקטין שששמים פחות זמין לנשים פה אבל יש פתרונות אחרים במקום אם תרצי אין לי בעיה לתת מתכון.
אשמח מאד אם יש לך אפשרות להסביר.
מעניין אותי ממש!!!
אני מאד רוצה לדעת, גם בלי קשר לעוגה הזו.
כרגע נראה לי שאכין אותה עם ג'לי קנוי אבל לקינוחים אני מאד רוצה מתכון ביתי.
 

לא כמו כולם

משתמש מקצוען
אני אישית מוכרת תסגנון הזה והסטייל היוקרתי הזאת לגבי הגלי ממש לא מורכב להבהיר איך לעשות אולי הפקטין שששמים פחות זמין לנשים פה אבל יש פתרונות אחרים במקום אם תרצי אין לי בעיה לתת מתכון.
את מוזמנת לפתוח אשכולות כמו העני ולשתף אותנו בהדרכות ומתכונים קלים וטובים,
בינתיים רוב העוגות שלי הן ממתכונים שלה דווקא בגלל שהם מונגשים לציבור הסטנדרטי בלי מילים מלחיצות וחומרים שצריך לקנות בבית מרקחת...ובגלל הצורה שהיא מפשטת את אופן ההכנה שלא תהיה סטייליסטית ולא תפחיד את המטבח הקטנצ'יק שלי.

והעני גם העוגה הזאת נראית מעולה!!
נגיע גם אליה בעז"ה....
 

מלכי"ס בייקרי

משתמש פעיל
את מוזמנת לפתוח אשכולות כמו העני ולשתף אותנו בהדרכות ומתכונים קלים וטובים,
בינתיים רוב העוגות שלי הן ממתכונים שלה דווקא בגלל שהם מונגשים לציבור הסטנדרטי בלי מילים מלחיצות וחומרים שצריך לקנות בבית מרקחת...ובגלל הצורה שהיא מפשטת את אופן ההכנה שלא תהיה סטייליסטית ולא תפחיד את המטבח הקטנצ'יק שלי.

והעני גם העוגה הזאת נראית מעולה!!
נגיע גם אליה בעז"ה....
בכיף אין לי בעיה לשתף אותכם יש לי גם רשימת תפוצה במייל ששם אני גם שולחת תכנים מעניינים וקל להכנה אם כל מיני טיפים
 

לא כמו כולם

משתמש מקצוען
בכיף אין לי בעיה לשתף אותכם יש לי גם רשימת תפוצה במייל ששם אני גם שולחת תכנים מעניינים וקל להכנה אם כל מיני טיפים
נוו ...אז יאלה...
מחכה לאשכולות שלך כאן. (תתייגי אותי שאראה? )
במייל זה יותר מסורבל, כאן אפשר לנהל שו"תים שלמים ולשתף בתמונות, זה פלטפורמה יותר נוחה.
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
העני, ראיתי את העוגה הזו בארץ! ראיתי וראיתי!
נראה לי שתכירי את המקור מאיפה ולמה.
איזה כיף שיש גם מתכון!
(לא טעמתי מהעוגה ההיא כי אני בדיאטה רצחנית. אבל מתחשק לי נורא להכין.
נראה אם יהיה לי קריזה לקראת שבת לכזה תהליך שכבתי)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני, ראיתי את העוגה הזו בארץ! ראיתי וראיתי!
נראה לי שתכירי את המקור מאיפה ולמה.
איזה כיף שיש גם מתכון!
(לא טעמתי מהעוגה ההיא כי אני בדיאטה רצחנית. אבל מתחשק לי נורא להכין.
נראה אם יהיה לי קריזה לקראת שבת לכזה תהליך שכבתי)
ברור שיש אותה בארץ.
אבל שם היא מתגאה בעצמה בכל קונדיטוריה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה