חגים שבועות- מתוקים- עוגות/עוגיות/קינוחים

אוהבת לדעת

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פרלינים חלביים משובחים במיוחד . 250גרם שוקול לבן חלבי 2 כפות שמן 70 גרם פיסטוק לא קלוי , פוק לפרורים גסים 3 כפות עוגיות לוטוס דפוק גס להמיס את השוקולד ולהוסיף את שאר החומרים ניתן ליצוק לתוך תבנית כדורים להקפיא זהירות, ממכר (עדיף להיות בשריים) צפה בקובץ המצורף 655128צפה בקובץ המצורף 655130
זה תבנית סיליקון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
במה אפשר להמיר את עוגיות הלוטוס?
@hbecker
אפשר לוותר לדעתי
או עוגיה אחרת משובחת
שברי גליליות [ממש מרוסקים] ילכו פצצה

עכשיו אני נזכרת שיש לי הדרכה כזו מצולמת עם שלבים.
חשבתי שהעליתי לפני איזה שנתיים, אבל אולי לא.

בחיפוש אני רואה שנתתי בחירה בין הדרכה מצולמת של הפטיפור הזה [או הפרלין הזה] ובין הדרכה מלוחה של פאי טונה אישי, והמלוח לקח.
אז כנראה של העליתי בסוף.

אולי אצליח להעלות הערב בעז"ה
IMG_1992.jpg
 

רחלי טל

משתמש מקצוען
איזה אשכול כיפי,
והנה מתכון הדגל שלי-
עוגת גבינה וריבת חלב משובחת במיוחד- כל מי שהכינה פעם-התמכרה
  • 400 גר' ביסקוויטים טחונים
  • 1 חב' חמאה
  • חצי חבילת מרגרינה מחמאה
  • מעבדים לבצק ושוטחים בתבנית
  • מורחים על הבצק בנדיבות ריבת חלב-בערך חצי קופסא
לתערובת הגבינה:
  • גבינת טוב-טעם 400 גר'
  • גבינה 9% 250 גר'
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים שלמות
  • כוס חלב
  • 2 כפות קורנפלור / קמח תפו"א
  • 1 שמנת חמוצה
  • סוכר וניל
  • לערבב היטב, לשפוך לתבנית, לזלף מלמעלה ריבת חלב בצורות שונות- הכיף הוא שהריבה גמישה ואפשר להזיז אותה בעדינות עם קיסם עד לקבלת ה"ציור" הרצוי
לאפות שעה בדיוק בתנור מחומם מראש על 150°, לאחמ"כ להשהות בתנור כבוי כרבע שעה
 

רחלי טל

משתמש מקצוען
ועוד מתכון-עוגיות אלפחורס
ניסיתי הרבה מתכונים והוא המוצלח מביניהם
חברה נתנה לי טיפ לקרוץ את העוגיות לעיגולים קטנים באמצעות פקק של בקבוק פשוט-זמין בכל בית ויוצא אסטתי מאד
החומרים :
200 גר' חמאה רכה
1+1/4 כוס אבקת סוכר
3 חלמונים
2 כוסות קמח
2 כוסות קורנפלור
2 כפות אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
צנצנת ריבת חלב
קוקוס

אופן ההכנה :
• לערבב החמאה + אבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
• להוסיף החלמונים ולהמשיך בערבול
• להוסיף את הקמח ,הקורנפלור ,אבקת אפיה וסודה לשתיה
• לערבל עד שמתקבל בצק אחיד ומלוכד
• לקרר כשעתיים במקרר
• לרדד ולקרוץ עיגולים(מומלץ עם פקק בקבוק)
• לאפות כ12 דקות לא יותר בחום בינוני -170 מעלות , העוגיות עדיין רכות ובהירות כשיוצאות מהתנור ומתקשות מעט בטמפרטורת החדר
• למרוח ריבת חלב ולגלגל במעט קוקוס
 

אוויר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נראה מטורף
נראה לי שאם יהיה מצופה בשקולד לבן שיסתיר את ההפתעה שבפנים זה יהיה פשוט מושלם
נתכוונת בעז"ה לנסות
נעדכן

אפשר גם לעטוף כמו פררו רושה בנייר אדום או כל צבע אחר
ואז זה פחות עבודה מלטבול
וגם נשאר הפתעה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר גם לעטוף כמו פררו רושה בנייר אדום או כל צבע אחר
ואז זה פחות עבודה מלטבול
וגם נשאר הפתעה
זה תמיד אפשרי
אבל זה לא החוויה של הפתעה כשאת עושה ביס
 

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב,
מתכון הדגל המשפחתי.
היתרון הוא שהחומרים זמינים, יחסית.
לבסיס:
250 גר' ביסקויטים מפוררים
1 חב' חמאה מומסת
מערבבים ושטחים על תבנית גדולה
למילוי:
6 ביצים
2 כוסות סוכר
750 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
1 אשל
1 פודינג וניל
8 כפות קמח
מקציפים חלבונים עם כוס סוכר, מערבבים את יתר החומרים,
מקפלים לתוך הקצף ואופים 45 דקות על 180 מעלות,
לציפוי:
2 שמנת חמוצה
250 גרם ריבת חלב.
מערבבים את השמנת עם ריבת החלב, שופכים על העוגה החמה
ואופים עוד 10 דקות.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מבחינתי
זה עוגה שאני לא מוותרת עליה!!
אני מזכירה: תמונה בלי מתכון תימחק מכיון שהפורום נועד לשיתוף במתכונים ורזי הבישול והאפיה.
אז בבקשה, תני מתכון.
 

אלגנטי

משתמש פעיל
את המתכון הזה קיבלתי מחברה
עכשיו כשהלכתי להביא אותו אני רואה שנראה לי שזה המתכון שכתוב על הביסקויטים של אסם
ואם כן אז נראה לי שכבר שמו אם זה בתחילת ההודעות
בכל מקרה אני יעלה אותות פה שלא יכעסו שהעלתי תמונה בלי מתכון..

לבסיס:
200 גר' שוקולד מריר
100 גר'חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב
30בסקויטים קצוצים דק

לערבב בסיר על אש נמוכה להוסיף את הבסקויטים לערבב ולצקת ל 2 אינגלישקייק

לשכבה השניה:
1 חב' שמנת מתוקה
3 כפות פודינג

להקציף עם הפודינג ולצקת מעל שכבת הבסקויטים

לציפוי שוקולד:
100 גר' שוקולד חלבי
100מ"ל שמנת מתוקה

להמיס את השוקולד בסיר להוסיף את השמנת ולערבב
לצקת מעל העוגה ולהקפיא
 

נעמה 26

משתמש פעיל
עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב,
מתכון הדגל המשפחתי.
היתרון הוא שהחומרים זמינים, יחסית.
לבסיס:
250 גר' ביסקויטים מפוררים
1 חב' חמאה מומסת
מערבבים ושטחים על תבנית גדולה
למילוי:
6 ביצים
2 כוסות סוכר
750 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
1 אשל
1 פודינג וניל
8 כפות קמח
מקציפים חלבונים עם כוס סוכר, מערבבים את יתר החומרים,
מקפלים לתוך הקצף ואופים 45 דקות על 180 מעלות,
לציפוי:
2 שמנת חמוצה
250 גרם ריבת חלב.
מערבבים את השמנת עם ריבת החלב, שופכים על העוגה החמה
ואופים עוד 10 דקות.
אפשר להשתמש בלבן במקום אשל?
 

נעמה 26

משתמש פעיל
איזה אשכול כיפי,
והנה מתכון הדגל שלי-
עוגת גבינה וריבת חלב משובחת במיוחד- כל מי שהכינה פעם-התמכרה
  • 400 גר' ביסקוויטים טחונים
  • 1 חב' חמאה
  • חצי חבילת מרגרינה מחמאה
  • מעבדים לבצק ושוטחים בתבנית
  • מורחים על הבצק בנדיבות ריבת חלב-בערך חצי קופסא
לתערובת הגבינה:
  • גבינת טוב-טעם 400 גר'
  • גבינה 9% 250 גר'
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים שלמות
  • כוס חלב
  • 2 כפות קורנפלור / קמח תפו"א
  • 1 שמנת חמוצה
  • סוכר וניל
  • לערבב היטב, לשפוך לתבנית, לזלף מלמעלה ריבת חלב בצורות שונות- הכיף הוא שהריבה גמישה ואפשר להזיז אותה בעדינות עם קיסם עד לקבלת ה"ציור" הרצוי
לאפות שעה בדיוק בתנור מחומם מראש על 150°, לאחמ"כ להשהות בתנור כבוי כרבע שעה
מה זה גבינה טוב טעם?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם אין טוב טעם אפשר להחליף בכנען או לסנן גבינה לבנה ולשקול אחרי הסינון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה