דרוש מתכון אתגר #2 - הצורך הוא אבי ההמצאה

מצב
הנושא נעול.

Carter's

משתמש מקצוען
לפעמים אילוץ כלשהו ממריץ אותנו ומביא אותנו לתוצאה מעניינת ומפתיעה.
גם במטבח, לעיתים מחסור בחומר גלם מסוים יוציא מאיתנו יצירתיות וכושר אילתור.
שתפו אותנו במתכון למאפה ששיניתם בו לפחות אחד מהרכיבים המשמעותיים
והתוצאה הייתה משודרגת ואף עלתה על המקור.

תנאי האתגר:
א. מתכון לעוגה או מאפה אחר. (לא תבשיל)
ב. מתכון שאתם הם אלו שחשבתם בו על השינוי.
בונוס יינתן למתכון שחידשתם במיוחד לכבוד האתגר.
ג. מתכון שבו השינוי מתבטא באופן מודגש מבחינת הטעמים (לא החלפת מרגרינה בשמן וכו')
ד. כתבו את המתכון המקורי וציינו באופן ברור את השינוי שערכתם בו.
ה. עדיפות למתכון שהכנתם בעבר בצורתו המקורית וחובה שהכנתם אותו לאחר השינוי.
ו. מתכון מפורט וברור לכל קורא: מידות (לפחות בכוס), שלבי הכנה מפורטים ומידות חום וזמנים מדויקות ככל שניתן וכן תנאי קירור ואחסון והקפאה אם ישנה.
ז. הצעת הגשה נאה ומפורטת.
נקודות בונוס תינתנה על תמונה טובה ומשקפת.

האתגר יינעל בעוד שבועיים מהיום.
מוצ"ש, י"ג בשבט
בהצלחה!


תגובות, בקשות, הערות, הארות ושאלות בנספח:
https://www.prog.co.il/threads/אתגר-2-הצורך-הוא-אבי-ההמצאה-נספח.514999/
 
נערך לאחרונה ב:

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אוקיי
אהיה הנחשונית.
למרות שתמונות אין לי -העוגיות האלו נאכלות אצלינו כמעט על בסיס יומי וזה ה'בסקוויט' לדרך לת''ת ולגנים

עוגיות שבולת שועל (קוואקר)
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל
יש להשתמש בשבולת גרוסה לבשול ולא בשלימה
לקראת ט''ו בשבט תוכלו להוסיף את כל מגוון האגוזים\הגרעינים \החמוציות והצימוקים שיש לכם -מוסיף ומשביח.

השינוי שערכתי הוא החלפת השמן בטחינה גולמית- יום אחד נגמר השמן והעיסה כבר היתה
בהתהוותה בקערה-חיפשתי משהו שומני אך לא מרגרינה וזה מה שעלה
התוצאה, לטעמינו, עולה על המקור ונותנת טעם חלבה עדין
תכפילו כמויות!!

בקערה:
4\3 כוס סוכר -עדיף חום
4\1 כוס מים רותחים
כפית שטוחה מלח-חשוב!
ביצה גדולה או 2 קטנות
2\1 כוס טחינה גולמית
4\1 כפית סודה לשתיה

לערבב היטב במטרפה ולהוסיף:

כוס קמח (מלא)
3 כוסות שבולת שועל
4\3 כוס שוקולד צ'יפס איכותי
4\1 כוס קוקוס

לערבב היטב ולהניח להשהיה וגבוש לשעה

ליצור כדורים ולשטח מעט במזלג-מתאים לשתי תבניות תנור
לאפות בתנור מחומם מראש 180 מעלות כ- 15-18 דקות
להשאיר בתנור לצינון מלא, ממשיך להתקשות ונעשה פריך מאד
בהצלחה ובתאבון!!
 
נערך לאחרונה ב:

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
השבוע הבת שלי חגגה יום הולדת.
איזו עוגה היא רוצה?
"שתי קומות עם קרם, מעל זה שוקולד וקצפת"
בחיים לא הכנתי עוגות מהסוג הזה שחוצים באמצע, יש לי שתי ידיים שמאליות לחלוטין ובכלל אני דוגלת בבחושות או שמרים.
פתחתי את הספר של מרילין איילון ומצאתי שם טורט גבוה, במילוי קרם ערמונים. לא היו לי ערמונים בבית, אלא רק ריץ' שתהיתי מה להוסיף לו כדי שיהפוך לקרם שאפשר למרוח באמצע העוגה.
הבית היה ריק לגמרי, אז הברקתי פתאום:
טחינה גולמית-
אהובתנו :)
ולעוגת טורט שלא נופלת (היחידה שלא נופלת לי)

טורט של מרילין איילון במילוי קרם חלבה לא מקצועי אבל טעים ובציפוי שוקולד בשביל שנרגיש שעשינו משהו עם המון קומות ומיוחד נורא:

שש ביצים מופרדות
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
כוס קמח
שקית אבקת אפיה

מקציפים את החלבונים לקצף יציב ושומרים בצד (אני מוסיפה לקצף החלבונים קורט מלח, למדתי את הטריק מ @shira bira
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת תפוחה ולבנה, מוסיפים את השמן
בזרם דק תוך כדי הקצפה, מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים ואחר כך ואת
הקמח עם אבקת האפיה,
יוצקים לתבנית משומנת, אופים בתנור שחומם
מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שסכין במרכז העוגה יוצאת יבשה, מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים

לקרם: ממיסים בסיר חצי כוס טחינה גולמית יחד עם חצי כוס סוכר. במקביל מקציפים מיכל של ריץ' ומאחדים בין התערובות.
ההמלצה של מרילין היא לחתוך את העוגה באמצעה בעזרת מיתר ולמלא אותה בקרם
כיוון שאני ממש ולגמרי לא יודעת לחתוך עוגות באמצען באופן ישר, חילקתי את התערובת לשתי תבניות פאי נמוכות וזהות בגודלן ואפיתי כל עוגה בנפרד.
את קרם החלבה מורחים על העוגה התחתונה ומניחים בזהירות את שכבת העוגה העליונה.

לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר
מיכל ריץ'

מחממים את הריץ' בסיר עד סף רתיחה, מכבים ומוסיפים את השוקולד ומערבבים עד המסה.
מצפים את העוגה בקרם השוקולד.

שמרנו כף אחת של ריץ' מוקצף מתערובת קרם החלבה עבור כתיבת מספר על העוגה.

לא נותרה תמונה מהעוגה היות שגם השכנים הוזמנו לטקס החיסול הסופי.​
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אז ככה:
בבית שלי באופן קבוע יש 2 רטבים שמהווים בסיס להמון דברים ורעיונות חדשים: רוטב שום ורוטב פיצה (של אורי) ביתיים,
באופן קבוע אנחנו משתמשים ברוטב שום לסלטי חסה וברוטב פיצה לטבול את הטוסט, אבל זה כר פורה לשימושים נוספים.
אחד הפייבוריטים שלנו זה דג מטוגן עם רוטב שום, טעים בצורה לא רגילה, וגם בעלי יכול להכין דגים בכלום עבודה.
אבל לא נגלה את כל הסודות המקצועיים שלנו, לאתגר נגלה אחד.

שימוש ברוטב פיצה ל --- פיצה!!

רציתי להכין ארותת צהרים מענינת ומהירה, אז דבר ראשון מחפשים בפרוג- באשכול החדש :p לא מצאתי, אז הלכתי לאתר המושלם 10 דקות.
שם מצאתי מתכון מושלם לפיצה:
לבסיס -
4 כוסות קמח
כף ושליש שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס מים חמימים
רבע כוס חלב
4 כפות שמן זית
כפית ורבע מלח

אני לשה את כל החומרים, מתפיחה חצי שעה מחלקת ל - 2 כל חצי מרדדת לעיגול.
מבחינת האפיה:
אופים 7 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים על הפיצה את הרוטב מהעגבניות וגבינה צהובה ואופים עוד 10 דקות על נייר אפיה ישר על רשת התנור.


שתי החלפות שעשיתי, וממליצה מאד:
1. במתכון כתוב כך: למריחה על הבצק (מומלץ, לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה. - אני מרחתי מהרוטב שום המוכן שהיה לי בבית, ממש קצת כדי שלא ישתלט על הטעם. הוסיף המוןןןן.
2. במתכון המקורי יש מתכון נוסף למה ששמים על הבצק:
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים,
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
3 כפות מלאות (80 ג') רסק עגבניות
כפית שטוחה מלח
שליש כפית תבלין אורגנו

לא היה לי בבית עגבניות מרוסקות ונגמר השום והסבלנות שלי --- אז פשוט השתמשתי במה שיש בבית ומאז זה המתכון שלנו:
שפכתי לתוך צלחת רוטב פיצה בכמות מכובדת הוספתי רסק עגבניות קטן לעיבוי וקצת תבלינים (מלח ופלפל, לא אוהבת אורגנו) ומרחתי על הפיצה, הוספתי גבינה צהובה ו - - - לתנור.

יצא מושלם. לא נשאר כלום לתמונה. (אולי אני יספיק עד סוף האתגר להעלות תמונות.)


--- נספח ---

מתכונים לרטבים:
רוטב פיצה - אורי :
5 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיונז
5 שיני שום
כף סוכר
1 כפית פ.מתוקה
חצי כפית פ.שחור
חצי כף מלח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
לערבב הכל בבלנדר

רוטב שום:

חצי כוס מים
חצי כוס שמן
כפית מלח
כפית חרדל
3 שיני שום
כפית פלפל שחור
כפית רוטב סויה
4 כפות סוכר
כף מיונז
כף מיץ לימון

לערבב הכל בבלנדר
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם קישוט עוגות הולך?
רציתי עוגת יומולדת לבן, ולא היה לי קצפת בבית (וגם לא רציתי שתהיה...) ובעצם גם לא עוגה.
היה מאוחר, ורציתי כבר לשלוח תמונות לסבתות.
אז הכנתי...
IMG_3156.JPG

3 שכבות של פרוסות לחם
עם טחינה כקרם וגם ציפוי
וצבעתי חלק מהטחינה עם פפריקה

הילד שמח מארוחת ערב מושקעת
האמא שמחה שזה בריא וחמוד והיה כיף לאלתר
והסבתות שמחו עם התמונות בלי לדעת את האמת מיד...
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אי פעם, כשהייתי צעירה (מי יודע באמת לפני כמה שנים?...) החלטתי להמציא מתכון לבצק פיצה בעצמי.
למה? כי הייתי סנובית ולא סבלתי את הרעיון שהבצק הזה דורש שמרים. למה? קריזה.
יצא לי בצק מהמם, והתנאי שלו - תכינו אותי לפי ההוראות המקוריות.

חומרים:
1 שמנת חמוצה (200 גר')
1.5 – 2 כוסות קמח
1 – 2 כפות שמן (רצוי שמן זית)
1 כפית אבקת אפיה

הוראות הכנה:
ללוש את הכל ביחד. הבצק צריך להיות רך, נעים, גמיש ולא דביק. סוג של ברבצק כיפי כזה.
חובה: לתת מנוחה של חצי שעה עד שעה!
בקטע של האדום והלבן (עגבניות וגבינה) שימו עליו ממרח לפי מה שמתחשק לכן. יש מספיק מתכונים (יש לי גם מתכון חריף, המצאתי באותה הזדמנות. להביא? כרגע זה לא הנושא)
ועכשיו, הפאנצ':
לא אופים את הבצק בתנור!
מחלקים את הבצק לארבע. מודדים את גודל המחבת, מכינים נייר אפיה בגודל המתאים לפנים המחבת, ועליו מרדדים או משטחים את הבצק. שמים עליו את כל התוספות (שוב, לא מפרטת בכוונה. תעשו מה-בא-לכן), ואופים על הכיריים. לא בתנור. לא, לא התבלבלתי. על הכיריים.
הפיצה מקבלת טעם מיוחד.
כמה זמן?
5-7 דקות על להבה גדולה, ואח"כ עוד כ-10-12 דקות על להבה נמוכה.


מה הרעיון?
ידעתן שמוצרי חלב ניגרים (לא חלב, כן מוצרים) גם יודעים להתפיח יפה? הבועות לא אחידות ויפות כמו בועות של שמרים, אבל עדיין, יש תפיחה יפה. במתכון הזה אני מנצלת היטב את העובדה הזאת. במקום להשתמש בהתפחה רגילה (שמרים) אני משתמשת במוצר החלבי הן כמתפיח והן כנותן טעם. שיטת ההכנה המעניינת הזאת חושפת טעמים שלא נחשפים בד"כ באפיה.
הבצק יכול להחרך או להשרף קצת, אבל בד"כ זה משביח עוד יותר את הטעמים. מצד שני, זה לא מתכון שאפשר ללכת לקרוא עיתון בינתיים, צריך בהחלט לעמוד על המשמר עד שלומדים את התנהגות הכיריים.
ובכ"ז יכולות להיות הפתעות :)

 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
התעכבתי עם העלאת המתכון כי רציתי להכין אותו קודם שוב, שתהיה לי תמונה, ובינתיים @אסתי אחת הקדימה אותי עם מתכון דומה.
אבל אני אפרסם גם את שלי, כי הוא בכ"ז שונה - ובעיקר, אני עשיתי שינוי הפוך :p
כן, גם אני התעסקתי עם מיודעתנו הטחינה הגולמית, רק שהפחתתי מהכמות המקורית.

ראיתי פה לא מזמן את המתכון הזה:
1/3 כוס שמן קוקוס או רגיל
2/3 כוס טחינה גולמית
2/3 כוס סוכר
1/4 כוס מים
כפחית תמצית וניל
קורט מלח
1/4 1 כוס קמת כוסמין
1/2 כפית אבקת אפיה
200 גר' שוקולד מריר קצוץ או שוקולד ציפס איכותי
מערבבים את השמן, טחינה, סוכר, מים, וניל ומוסיפים קמח, א. אפיה ושוקולד
מקררים שעה. יוצרים כדורים ואופים ב 170 עד שהצדדים מזהיבים.
עוגיות טעימות בטרוף מתוך בתוך משפחה. הכיף שלהם שזה בלי מרגרינה.
בתאבון!!
החלטתי לנסות אותו (בשביל הבריאות ;)), אבל פחדתי שהילדים לא יאהבו את הטעם המודגש של הטחינה, וגם רציתי לקבל עוגיות רכות. לכן הפחתתי מהכמות שלה והמרתי בביצים.
בנוסף, היום לראשונה ניסיתי להוסיף גם קצת סילאן ובהחלט אהבתי את התוצאה.
(עשיתי עוד כמה שינויים בקטנה - כמו הפחתת כמות השמן והסוכר, והורדה משמעותית של כמות השוקולד, היא מוגזמת בעיני. שמתי רבע וזה הספיק בהחלט.)

ואחרי כל ההקדמות - הנה המתכון, בהכפלת כמויות כי אם כבר מכינים - כדאי שישאר גם למחר ;). המידות הן בכוס של 200 מ"ל, מתקבלות כ70 עוגיות:
0.5 כוס שמן
1 כוס טחינה גולמית
שליש כוס מים
1 כוס סוכר (אפשר להפחית אפילו עוד קצת)
קורט מלח
2 ביצים L
2 כפות סילאן

לטרוף היטב במטרפה ולהוסיף:
2.5 כוס קמח כוסמין (השתמשתי ב100%)
1 כפית א. אפיה
100 גרם שוקולד ציפס איכותי

מתקבל בצק גמיש ונח, לא דורש קירור בכלל.
יוצרים כדורים ואופים בחום של 170 מעלות כ15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מלמטה - בשלב הזה הן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. כך אוהבים אותן אצלינו.
אם אתם רוצים אותן פריכות וקשות יותר - אפשר לאפות עוד כמה דקות, בזהירות שלא ישרף.

עוגיות טעימות ובריאות, בתאבון!

והנה תמונה טריה טריה מעכשיו:
Screenshot from 2020-01-31 02-29-41.png
 
נערך לאחרונה ב:

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
והנה שלי
המתכון - עוגת גבינה על בסיס בצק פריך טעים במיוחד

לבצק
120 גר' חמאה
1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר

לערבב לבצק פירורי.
לשטוח בתבנית ח''פ גדולה
לאפות כעשר דקות עד להזהבה קלה

לגבינה
להקציף 6 חלבונים + כוס סוכר
לערבב בקערה
750 גר' גבינה
1 שמנת חמוצה (לא חובה אבל מאד מוסיף)
3 כפות קורנפלור או קמח תפו''א
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל.

לאחד את שתי התערובות

לצקת מעל הבצק
לאפות בחום 180 מעלות כשלושת רבעי שעה.
אפשר לבדוק באמצע עם קיסם שיצא כמעט יבש.

טיפ - אם משמנים היטב (עדיף בחמאה או מרגרינה) את דפנות התבנית, העוגה תצנח בצורה אחידה ותישאר ישרה בלי הרים בצדדים ובקעה באמצע.

הצורך -
איסרו חג פסח. מחר אני חוסרת לעבודה אחרי חמישה חודשים של חופשת לידה מארכת. בנהוג שמי שחוזרת מחל''ד מביאה עוגה לצוות. ובבית אין אפילו כף קמח.
אז נכון. אפשר לאפות את העוגה הנ''ל גם בלי הבצק בכלל, ובעוגה עצמה הרי אין קמח, אבל היה חבל לוותר. כי הבצק הוא החלק הכי טעים בעוגה הזו.

ההמצאה-
אז מה עושים? פותחים את המקפיא ומחפשים תחליפים.
התחליף שנמצא היה שקדים טחונים.
כוס וחצי שקדים טחונים במקום כוס קמח ובלי האפיה המוקדמת של הבצק.

התוצאה -
משובחת הרבה יותר מהמקורית
ומתאימה מאד לרגישים לגלוטן.

תמונה?
לצערי הרב אין לי.
רציתי להכין השבוע ולצלם, אבל לא הספקתי. (הכנתי עוגת גבינה, אבל קלה ומהירה יותר)
מקווה בעז''ה בשבוע הבא.


שבת שלום
 

אחות

משתמש מקצוען
חשבתי שאין לי מה לחדש והמציאות הוכיחה שכן
כי הצורך הוא אבי ההמצאה
(ואם מידי התלהבתי וזה לא מתאים לתחרות ... אז ....תמחקו....)
את המתכון של זהבהלה מי לא מכירה?
אז רציתי להכין אותו לבעל הבית מכוסמין ומילוי בריא הייתי בטוחה שיש לי ממרח תמרים (היה , אבל סוף הקופסא) ,יום שישי והחנות כבר סגורה, מה עושים? ממציאים!

אז הנה השינוי המתכון בצק השמרים של זהבלה
לשים בקערת המיקסר לי הסדר הבא-
2 כפיות מלח
1+ 3/4 כוס שמן
3 ביצים L
1 ק''ג קמח כוסמין 80%
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 3/4 מים חמימים
להשאיר בקערה ללא עירבוב במשך 8 דקות ורק אז ללוש 8 דקות להתפיח שעה.
לא להבהל בצק דביק בהתחלה ואח''כ מתגבש.

וכאן ההמצאה- המילויים-
פס 1- ממרח שזיפים של b&d עם כחצי תפוח עץ גרנד מקלות דקות (רק על חצי עלה)
פס 2- חמאת בוטנים עם שוקולד צ'יפס
פס 3- חמאת בוטנים עם ממרח חרובים
פס 4- ממרח תמרים עם מעט קינמון

לא האמינו שזה כוסמין!

אופן ההכנה
מחלקים את קילו הבצק ל4 וכל חלק ל2
מרדדים עלים מורחים מילוי ומגגלים לרולדה
קולעים צמה של 2
ניתן לפזר מלמעלה שומשום או פרורים כמו במתכון המקורי
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר

והנה תמונה קצת שרוף אבל טעים טעים!
20200201_201251.jpg
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אז ככה:
כשראיתי את האתגר הוא היה נראה לי קשה ולא מתאים לאחת כמוני - שהולכת צעד אחרי צעד לפי המתכון בדיוק.
ואז ביום שישי שבעלי עמד להכין את 'קוגל האטריות' זה קפץ לי.

ה'המצאה' מתחלקת לשניים:

לבת ה5 שלי יש צליאק. ואחד הדברים שהיה לה מאד קשה לוותר עליהם הוא קוגל אטריות. ניסינו להשיג אטריות ללא גלוטן ולא השגנו, ואז עלה בדעתו של בעלי להכין 'קוגל אטריות' מתפוחי אדמה, כמו שאמא שלו מכינה בפסח. עד כאן חלק א' של ההמצאה - כי נראה לי שהרבה לא מכירים את ההמרה הזאת. המתכון הוא של קוגל האטריות של אמא שלי ובעלי יצר את ההמרה(אין לי מושג איך חמותי עושה, רק ההשראה ממנה) :

1/3 כוס שמן + 1/2 כוס סוכר - להמיס בסיר ליצירת קרמל ולצקת על-
4 תפוחי אדמה קטנים מגוררים גס (זה יוצר את אפקט ה'אטריות') (במקור: חצי חבילת אטריות דקות מבושלות)
להוסיף לקערה:
2 ביצים
חצי כפית מלח
1/4 כוס סוכר
חצי כפית פלפל שחור

המתכון המקורי בסיר, עוד כשהיינו מכינים קוגל אטריות נתקלנו בקושי, היה נשרף לנו..אז עברנו לתבנית, לתחושתי בוריאציה הזאת עדיף תבנית.
הנ"ל מספיק לתבנית אינגליש אחת.
לאפות על 180 מעלות, לא מכוסה. אם נראה שהעיסה רטובה, להעלות את החום למעט זמן.

חלק ב' של ההמצאה והוא כולו שלי :eek::

שבוע שעבר היה חצי תפוח גרנד שכוח על השיש, בהברקה של רגע אמרתי לבעלי להוסיף אותו לקוגל! יצא נפלא ממש, החמצמצות העדינה של התפוח איזנה את המתיקות הגבוהה של הקוגל.
השבוע הוספנו אותו כבר מלכתחילה (אם כי, שבוע שעבר בעלי הניח חתיכות מעל העיסה. השבוע ערבב יחד, לדעתי האופציה הראשונה עדיפה, הטעם יותר מורגש)

תמונה - במזל נשארה פרוסה אחרונה (לא פוטוגנית במיוחד), תראו איזה דמיון לקוגל אטריות, אגב, לבת שלי אין צל של מושג ממה מכינים את הקוגל שלה...
 

קבצים מצורפים

  • 20200201_211245.jpg
    20200201_211245.jpg
    KB 249.5 · צפיות: 180

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לא חשבתי מעולם שאשתתף באתגר למה אני צמודת מתכונים שכמוני...
כל הסיפור התחיל מ2 חבילות שמנת וקופסאת גבינה שמחכות לי עד בוש במקרר שאכין מהם את עוגת הגבינה האחת והיחידה שבעלי אוהב ומאד!!
לגבינה כבר פעם אחת כבר פג התוקף ונגלה ב' כבר רואה את דרכה לאותו כוון.
יום חמישי איפה שהוא באמצע הלילה, החלטתי להיות אישה מהממת, מפשילה שרוולים מוציאה חומרים אממה אין ביצים!!!
פה אני מוצאת את עצמי מטפסת לארון (אני קבוע מטפסת, הגובה...) מגלה שם חבילת עוגיות בטעם קארמל של ברמן שהסתתרה מעיני הילדים צנצת לוטוס חוברת למאורע ועוגת הגבינה לוטוס שלנו קורמת עור וגידים.

אחרי כזה נאום...
לבסיס-
חבילת עוגיות בטעם קארמל של ברמן
100 גר' חמאה מומסת
מערבבים ושוטחים בתבנית A4
אופים להזהבה קלה.

לגבינה
2 שמנת מתוקה
500 גר' גבינה
חבילת פודינג וניל
1/2 כוס סוכר

מתחילים להקציף שמנת עם סוכר אחרי שהקצפת מתחילה לעלות מוסיפים את הפודינג.
בסיום הקצפה מקפלים גבינה לבפנים.
שוטחים על הפרורים
הכנסתי ממרח לוטוס וטיפה שמן לשקית חממתי קלות בכוס מים רותחים וזילפתי פסים על העוגה ועם קיסם יצרתי את דוגמא.
 

ממתינה

משתמש מקצוען
איזה אוסף מקסים של רעיונות הצטבר פה!
והנה התוספת שלי:

המתכון לפשטידה הבאה התחיל את דרכו כשחשבתי על מתכון מתאים להעלות לאתגר.
בתקופה האחרונה אני שומרת על דיאטה שהוציאה לי מהתפריט חומרי גלם רבים,
מה שמטבע הדברים, מאלץ אותי לאלתר לא מעט בבישול ובאפיה.
לצורך האתגר חיפשתי מתכון שיענה על הדרישות: שינוי משמעותי ותוצאה משודרגת.
נזכרתי בקוגל תפו''א המסורתי של אמא שלי,
וניסיתי לחשוב איך אוכל להתאים אותו לתפריט המותר לי (תפו''א וגזר מחוץ לתחום)
ההברקה שעלתה לי: קולורבי!
הירק הבריא והדיאטטי שטעמו מהווה וריאציה מעודנת ומענינת לטעם התפו''א הקלאסי.
ובמה נחליף את הגזר?
בקישוא, כמובן! משתדך נפלא עם הקולורבי.

בשמחה ובטוב לבב התחלתי להכין את הפשטידה,
קילפתי, גרדתי, התערובת מוכנה בקערה ו- אין ביצים!
נו, מה הבעיה? מאלתרים!
אורז מבושל הצטרף בלי בעיה לירקות המגורדים,
מחליף את הקמח ואת הביצים כאחד,
מתאים את המתכון לרגישים לגלוטן ולביצים,
מוריד את כמות הקלוריות,
בקיצור, עושה רק טוב!

ואחרי הנאום, הנה המתכון:

המתכון המקורי - קוגל תפו''א קלאסי:
10 תפו''א בינוני
3 גזר בינוני
1 בצל בינוני/גדול (לפי הטעם)
8 ביצים
3/4 כוס קמח
3/4 כוס שמן
2 כפיות מלח
פלפל שחור לפי הטעם

המתכון המשודרג לאחר האלתורים - פשטידת קולורבי:
3 קולורבי גדול
2 קישוא בינוני
1 בצל בינוני
1.5 כוס אורז מבושל
1/4 כוס שמן
1 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
1/4 כוס שמיר קצוץ - לא חובה!
1 כפית א. אפיה (=חצי שקית)

(את המתכון המשודרג הכנתי בחצי כמות מהמתכון המקורי בהתאמה למספר הירקות שהיו לי בבית...)

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות (חום גבוה)
לקלף את הירקות. לגרד דק בפומפיה או במעבד מזון. לסחוט מנוזלים - חשוב! (אני שכחתי לעשות זאת והפשטידה יצאה רטובה ורכה מדי)
לטחון את האורז המבושל עם השמן במעבד מזון/בלנדר מקל.
להוסיף אותו לירקות הסחוטים.
להוסיף מלח, שמיר ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב הכל היטב.
לשמן תבנית אינגליש קייק אחת. לשפוך לתוכה את התערובת.
לאפות בחום גבוה כ-20 דקות עד להשחמה נאה של פני הפשטידה.
להוריד את חום התנור ל-180 מעלות (חום בינוני) ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות.

יצאה פשטידה במראה זהה לקוגל תפו''א רגיל (צילמתי אבל יש לי בעיה להעלות עכשיו תמונות, אולי בהמשך..)
והטעם -
קרוב לקוגל הרגיל עוד יותר ממה שחשבתי,
בתוספת של טוויסט מענין ומעודן.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

ממתינה

משתמש מקצוען
ומתכון נוסף שלא יכולתי לותר עליו:

ערב שבת. אני באה לאפות (למשפחה, מה הם אשמים שאני בדיאטה?)
תוך כדי דפדוף בין המתכונים, נופל מבטי על מתכון חביב למאפינס קוקוס-תמרים של חוי לב.
כאמור, אני בדיאטה ודי ויתרתי על עוגות עקב הקושי להתאים אותם לחומרי הגלם המותרים לי,
אבל קריאה מהירה של הרכיבים הבהירה לי ש -
יש סיכוי!
נאלתר קצת ויהיה טוב!

באמת היה טוב ב''ה.
יצאו מאפינס קוקוס-תפוחים במתיקות מעודנת,
אולי לא היה פה שדרוג מדהים מבחינת הטעם, אבל מבחינת הקלוריות.... ;)

המתכון המקורי - מאפינס קוקוס במילוי טראפלס תמרים:
לטראפלס תמרים:

10 תמרים מזן מג'הול
1.5 כף קקאו
3 כפות שמן
3 כפות מים
למאפינס:
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס רסק תפו''ע
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שיבולת שועל
1 כוס קמח מלא
1 כפית א. אפיה
3/4 כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות (חום בינוני)
לטחון את כל מרכיבי הטראפלס בעזרת בלנדר מקל. להכניס למקפיא ל-15 דקות לפחות.
בינתיים,
לערבב בקערה: ביצים, שמן, מיץ תפוזים וסוכר. להמשיך לערבב עד שהתערובת מקציפה מעט. (מטרפה ידנית תועיל כאן מאד, אבל גם מזלג ואפילו כף יהיו בסדר.)
להוסיף רסק תפו''ע, קוקוס, שיבולת שועל, קמח, א.אפיה, סודה לשתיה ולערבב עד שהכל מתאחד לתערובת אחידה, ולא יותר!
להימנע מערבוב יתר.
לרפד תבנית שקעים במנז'טים.
להניח בכל שקע מהתערובת (היא די סמיכה) עד ל-1/3 הגובה.
להוציא את עיסת הטראפלס מהמקפיא. ליצור כדורים קטנים בגודל פרופורציוני לגודל המנז'ט.
להניח אחד בכל שקע.
להוסיף מבלילת המאפינס עד ל-3/4 מגובה מהמנז'ט.
לאפות כ-20 דקות עד להזהבה נאה.

המתכון המשודרג - מאפינס קוקוס-תפוחים (על הטראפלס ויתרתי):
3 ביצים
1/3 כוס שמן
2 תפו''ע מתוק (עדיף צהוב, אפשרי גם אדום) או 1.5 כוס רסק תפו''ע
1 כף מיץ לימון
1.5 כוס קוקוס (אפשר להחליף הכל או חלק בשקדים/אגוזים טחונים)
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית א. אפיה
3/4 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון (אפשר להוסיף/להפחית לפי הטעם הרצוי)
1 כפית ת. וניל - לא חובה
20 טיפות סטיביה נוזלית - לא חובה

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לטחון את התפוחים לרסק (אפשר גם לגרד בפומפיה על הגודל הדק ביותר. שימוש ברסק מוכן מייתר את השלב הזה.)
לערבב: ביצים, שמן ומיץ לימון. להמשיך לערבב עד שהתערובת מקציפה מעט. (מומלץ במטרפה, כנ''ל)
להוסיף רסק תפו''ע.
להוסיף: קוקוס, קמח, א.אפיה, סודה לשתיה, קינמון, ת.וניל וסטיביה.
לערבב עד שהכל מתאחד לתערובת אחידה, ולא יותר!
לשפוך למנז'טים עד 3/4 הגובה.
(אלתור נוסף :) אין לי תבנית שקעים, אני פשוט שמה 2 מנז'טים וזה די שומר על הצורה.)
לאפות כ-20 דקות עד להזהבה נאה.
 

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
סיגרים מעלי פילו במילוי חלווה.
איך קורה כששוכחים לקנות חלווה, ומחר יש לך אירוע?
אז מכינים חלווה.


מילוי חלווה:
כוס טחינה
כוס קוקוס
כוס אבקת סוכר
מערבבים היטב.

סיגרים במילוי חלווה:
את הבצק פילו מקפלים לחצי לרוחב.
בחלק הפנימי מורחים שמן ואז מקפלים, ובחלק הפתוח שמים את המילוי בקצה בצורת נחש עובי זרת, ומגלגלים עד הסוף.
עם סכין חותכים לגדלים כרצונכם.
מניחים בתבנית על נייר אפיה 180 מעלות עד שמזהיב.
כשמתקרר מנקים את השאריות שיצאו מהצדדים. אפשר לזלף מייפל כשזה קר לפני הגשה.
 

קבצים מצורפים

  • 20200204_180927.jpg
    20200204_180927.jpg
    KB 974.9 · צפיות: 89
נערך לאחרונה ב:

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
זוכרות את העוגה המהירת הכנה של שירי כהן?
ואת העוגת שמרים של זהבלה
אז הנה מה עשיתי

העתקתי לכן מאשכול שפתחתי אז
כאן האשכול המקורי


בתקופה האחרונה העלו כאן שתי עוגות מנצחות ואלופות
שירי כהן - עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה בטרוף
זהבהלה - עוגת שמרים מדהימה ליגה אחרת ממה שהכרתי

יום שישי נחה עלי הרוח והכנתי את שתי העוגות הללו
כיון שיש לי בת שאסור לה קקאו הכנתי את העוגה של זהבלה עם המילוי קינמון שהביאה שם תמי היין
החבריה הודיעו שהם רוצים גם עוגה כושית
נשאר לי הרבה פירורים מהעוגת שמרים
אבל זמן לא נשאר
לקחתי את המתכון של שירי כהן
ובמקום מיץ תפוזים שמתי כוס של מים עם 3כפות אבקת שוקולית
הוספתי גם בשביל הצבע עוד שתי כפות קקאו
מלמעלה פיזרתי את הפירורים של העוגת שמרים של זהבהלה
ובסיום האפיה זיגגתי עם רוטב שוקולד

יצא מדהים טעים
לא צילמתי כי זה היה סמוך לשבת
ועכשיו העוגות ז"ל
 

איילת מטיילת

משתמש מקצוען
אוקי אני אתרום את חלקי באלתור שהוא בעצם אלתור של טכניקה ולא של רכיבים-
אז בת השבע המתוקה חגגה יומולדת השבת
וכמיטב המסורת עמדתי ביום שישי להכין את העוגה עם השכבות והקצפת... כרגיל.
מה שלא היה רגיל הוא שהעוגה הבחושה העגולה שאפיתי כבר יום לפני קיבלה כיפה מפוארת על ראשה,
ואני שתיכננתי להכין לה עוגת אומברה עם שושנים לא ממש הצלחתי להחליט מה לעשות עם הכיפה
יכלתי להוריד אותה, ולשמור בצד לנשנושים-
אבל אז הייתי מקבלת עוגה ממש נמוכה ולא היה מצב לחלק אותה לשלוש שכבות
ואני ממש רציתי עוגה ישרה עם שוליים מדוייקים...

מה עשיתי בסוף?
חילקתי את העוגה לרוחב ל3 שכבות- 2 שכבות ישרות ועגולות ושכבה אחת שהיא הכיפה
ואז הרכבתי אותה כך-
שכבת בסיס- עגולה ישרה
מעליה מרחתי מלית אוכמניות וקצפת
ואז הגיע ההברקה:
לקחתי את הכיפה הענקית ופוררתי אותה היטב
את הפירורים שיטחתי שווה בשווה מעל שכבת הבסיס
מעליהם שוב מלית אוכמניות וקצפת
ולסיום למעלה את השכבה האמצעית של העוגה- שכמו התחתונה היתה ישרה ועגולה.
זהו.
קיבלתי עוגה יפה וחתיכה, מוכנה ומזומנה להתקשט בקרם ושושנים.

(תמונות אין כי החגיגה הייתה בשבת...)
 

Carter's

משתמש מקצוען
אז קודם כל, היתה הענות יפה מאוד לאתגר והיה מעניין לראות לאן כל אחת לקחה אותו.
מקווה שתצאו ממנו עם הידיעה שעם קצת מקוריות ומחשבה גם באפיה ניתן לאלתר.

וכמה מילים לכל אחת מהמשתתפות:

@אסתי אחת – הבאת מתכון מוצלח ששווה לנסות שנראה שרק השתדרג בעקבות האילתור.

@rachelevanon – הטחינה הגולמית היא גם אהובתנו, ואכן היא מתאימה לאילתורים רבים במטבח.
הבאת לנו עוגת יומולדת עם טוויסט מעניין.

@תודה על חיים... – הפגשת אותנו עם טעמים מפתיעים והקפצת את הפיצה הבנאלית והרגילה.

@אוריגמי – מקוריות היא שם המשחק! ה"עוגה" שלך היתה אהודת הקהל פה, הבאת לנו אילתור עם ניחוח של הומור...

@א-ירושלמית – לא נראה לי שסנוביות זו המילה המתאימה לתאר את ניסוייך במטבח, בהחלט כיף להתנסות בתהליכים שונים במטבח ולהגיע לתוצאות מפתיעות.

@אמא ומתכנתת –את יודעת מה שאת רוצה, יש לך יד בטוחה במטבח ולא תהססי להחליף ולשנות לפי הצורך.

@אחות - מילוי לעוגת שמרים הוא בהחלט כר נוח לאילתור, עשית את זה יפה!

@rivkiy –המתכון לעוגת הלוטוס הוא מוצא מקסים להכנת עוגת גבינה ללא ביצים.

@אורית חזן - הצורך הביא אותך למתכון מוצלח עם תוצאות מגרות...

@פילפילון - לקחת 2 מתכונים ויצרת מהם מיקס חמוד בהחלט.

@איילת מטיילת – הפעלת את המקוריות שלך בשביל דיוק ואסתטיקה, חבל שלא היתה לנו תמונה כדי לראות את התוצאה...

ולזוכות: :cool:
האמת שההתמודדות היתה צמודה למדי, והיה קשה לבחור,
אז נעזרתי ב @hbecker שנתנה קריטריונים ברורים לניקוד וערכה אותו יחד איתי, תודה :)

במקום השלישי:
@ממתינה – שיתפת אותנו בשתי מתכונים מוצלחים, הזוכה כאן היא הפשטידה.
את לא נרתעת משינויים, במתכון שהבאת לנו יש אילתור כפול.
היה לך אתגר ועמדת בו בכבוד...

במקום השני:
@חני גרינשטיין – כמה פשוט ככה מוצלח.
עם שינוי קטן וממוקד התאמת את העוגה לפסח ושידרגת אותה לליגה אחרת.

ובמקום הראשון:
@תמנונה – הבאת לנו מתכון מפתיע ממש, עם אילתור מעניין ומקורי.
הוכחת לנו שהצורך הוא אבי ההמצאה וכשיש אילוץ, עם קצת מעוף אפשר להגיע למתכון מוצלח ומותאם.
אנחנו מחכות לך עם רעיון לאתגר חדש.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה