פתחנו! אשכול לסרטוני מתכונים מכל הסוגים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
למדי אותי איך עושים את זה...:rolleyes:
מאד פשוט שימי לב בכל תגובה יש בצד שמאל למטה מספר עם סולמית, [ליד צטט הודעה] שזה מספר התגובה באשכול, ואז פשוט לוחצים עם הכפתור הימני בעכבר על המספר הזה ובוחרים "העתק כתובת קישור" ואז מדביקים את זה איפה שרוצים, וזה קישור ישיר לתגובה מסוימת.
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר מתכון כתוב???
בבקשה,
מאפה רולדת פיצה שמרים משגעת עם צהובה רוטב זיתים ועוד
יוצאות כ-6 רולדות
כ-25-30 יחידות

כ-100 גרם גבינה צהובה מגורדת לכול רולדה
שמן זית לזילוף טבעות זיתים
אורגנו או טימין קופסת עגבניות חתוכות דק


לרוטב הפיצה ל-2 רולדות משליש בצק
6 כפות עגבניות מרוסקות
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
1 כפית סוכר
אפשר שן שום כתושה
כמה עלי טימין
או אורגנו טרי או רבע כפית יבש


לשים בקערת המיקסר
עם וו לישה

1 קילו קמח מנופה
בצד אחד של הקמח לשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח

לשים בצד שני
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות כפות שמן זית

להתחיל ללוש ולהוסיף
מים פושרים לפי הצורך
עד שמתקבל בצק רך ונעים
2-3 כוסות פושרים בערך

לערבב בעזרת וו הלישה עד
כ-8 דקות עד שהבצק נאסף

לעצור את המיקסר לפזר עליו
מלמעלה קצת קמח
לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד
שהבצק מכפיל את נפחו

לאחר מכן להוריד את נפח הבצק
על ידי סיבוב קצר במיקבר
שוב לפזר קצת קמח מלמעלה
לכסות בניילון נצמד
ולהתפיח שוב

להוריד לשולחן העבודה
לחלק ל-3 חלקים
וכל חלק לחצות לשניים כדי שיהיה קל לרדד

לרדד על מעט קמח למלבן בגודל של
50×40 ס"מ
למרוח חצי מכמות רוטב העגבניות
לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת
או פרוסות גבינה
לפזר כחצי כוס טבעות זיתים
לזלף מעט שמן זית
לקפל את הרולדה לשלוש
לחתוך למנות ברוחב של כ-5 ס"מ
לסדר על תבנית אפייה
למרוח בביצה טרופה
לקשט עם פרוסות עגבניות
קצת אורגנו ולזלף מעט שמן זית
אפייה ב180 מעלות כ-20-25 דקות
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
איך אני יכולה לדעת מהו אתר המקור למתכונים המצורפים פה כקבצים?
לא תמיד אפשר לדעת.
אבל הרבה פעמים כתוב בתוך הסרטון לדוגמה "פודלישס" או "עלית" וכו', ואז יודעים מה האתר המדובר.
יש דרך נוספת לגלות את האתר, והיא, לחפש בגוגל את המתכון הזה, ואז גם אפשר להגיע לאתר שבו התפרסם המתכון.
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
פריקסה טוניסאי של ד"ר שקשוקה


פריקסה טוניסאי של ד"ר שקשוקה
אביזרים:

ווק לטיגון
מלקחיים
נייר אפייה חתוך למלבנים בגודל של לחמנייה אישית
מפית נייר יפה להגשה
מחבת/סיר לטיגון עמוק

חומרים:

3 כוסות מים פושרים
1 שקית (ק"ג) קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות שמן קנולה שופרסל
2 כפיות שטוחות מלח שופרסל
3כפות שטוחות סוכר לבן שופרסל
לימון כבוש חתוך לקוביות קטנות

לטיגון:
שמן קנולה שופרסל

למלית:
2 תפוחי אדמה קלופים מבושלים וחתוכים לקוביות
1 קופסת ממרח פי'לפ'ל וט'ומה של ד"ר שקשוקה שופרסל
2 קופסאות טונה בשמן שופרסל
סלט ירקות קצוץ
1/2 כפית פלפל שחור טחון שופרסל - לסלט
5 ביצים שופרסל - קשות פרוסות לרבעים

אופן ההכנה:

בקערה רחבה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.
יוצרים גומה ומניחים בה את השמן, המלח ו- 2.5 כוסות מים פושרים.
מתחילים ללוש ומוסיפים עוד כחצי כוס מים לפי הצורך, הבצק צריך להיות גמיש ואפילו קצת דביק. לאחר שמאחדים את כל חומרי הבצק (לישה של כ- 5 דקות), משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים כ- 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל- 20 כדורים.
מכול כדור יוצרים לחמנייה מוארכת ומניחים על נייר אפייה אישי.
מתפיחים כ- 20 דקות.
במחבת/סיר רחב מחממים שמן עמוק, נזהרים שהשמן לא יהיה רותח ומניחים בזהירות את הלחמנייה בשמן עם נייר האפייה.
ברגע שנייר האפייה משתחרר, שולפים אותו בעזרת מלקחיים (מומלץ לטגן 2-3 לחמניות בכל פעם עד לגמר הלחמניות).
מטגנים משני הצדדים עד שהלחמניות מזהיבות ומניחים אותן על משטח עם נייר סופג.
(מומלץ לטגן 2-3 לחמניות בכל פעם עד לגמר הלחמניות).
בגמר הטיגון, יוצרים פתח בכל לחמנייה בעזרת סכין חדה.

למלית:

בקערה רחבה מערבבים את ממרח הפי'לפ'ל וט'ומה של ד"ר שקשוקה, הטונה, הלימון הכבוש ואת קוביות תפוחי אדמה.
ממלאים בכל לחמנייה סלט טונה ותפוחי אדמה, סלט ירקות וביצה קשה.
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לחמניות ממולאות בגבינות


דרגת קושי - קל
מספר סועדים – עבור 4
זמן הכנה – 30 דקות

אביזרים:
תבנית אפייה
נייר אפייה
מגש רחב להגשה (רצוי עגול)
מברשת להברשה
סכין חדה

מצרכים:
ללחמניות:
4 לחמניות עגולות
5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל - להברשה

למלית:
200 גרם גבינת גאודה שופרסל - מגוררת
100 גרם גבינת פרמז'ן שופרסל - מגוררת
200 גרם גבינת מסקרפונה
1 כוס בצל ירוק שופרסל - קצוץ
3 כפות עלי קורנית (טימין) שופרסל
2 כוסות פטריות שמפיניון שופרסל - קצוצות
1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
2 ביצים שופרסל

להגשה:
1 שקית לקט בסגנון איטלקי שופרסל
1 שקית חטיפוני גזר שופרסל

אופן ההכנה:
למלית:
1. בקערה מניחים את כל מרכיבי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
ללחמניות:
2. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הלחמניות.
3. בעזרת סכין חדה חותכים את הראש מכל לחמנייה עגולה ומרוקנים את תוכנה (שומרים את ראשי הלחמניות).
4. בעזרת מברשת להברשה מברישים את הלחמניות מבחוץ (וגם את הכיסויים) בשמן הזית.
5. ממלאים את הלחמניות במלית הגבינות.
6. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.
להגשה:
7. מפזרים על מגש הגשה את הלקט.
8. מעל הלקט מניחים את הלחמניות.
9. מפזרים את חטיפוני הגזר ומגישים.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה