פוליטי הבחירות לרשויות המקומיות • נספח

הבחירות לרשויות המקומיות, עניין אותך?

  • מעניין מאד

  • קצת

  • בכלל לא


תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
דוקא הצלחה יפה לאבוטבול וכעת הוא יוכל לדרוש ולקבל הרבה יותר מאשר אם היה רץ עם גרינברג מלכתחילה
למה? הדבר היחיד שאפשר לעשות כעת עם פתקים צהובים של משה אבוטבול זה לשחק "בחירות" בתתי"ם בבית שמש.

למו"מ מגיעים עם הקולות של ש"ס ואגו"י, במידה מסויימת יש עכשיו (לש"ס) בעיה של לחץ באוויר לא לסגור עם מועמד חילוני, (עכשיו אי אפשר לסגור בשקט עם עליזה מה שהיה אפשר לסגור אולי אז).
 
לא תמיד האזרח הקטן כ"כ מעורה ומרגיש כעס אישי. אינני יודע בדיוק מה המצב בבאבוב45 או בפלג שהצביעו ג', אבל אני מתכוון באופן עקרוני לדילים מסוג זה שדורשים מהאזרח הקטן לעשות צעד לא "מתבקש" מבחינתו.
אני מנסה להבין יותר את הצד של דגל. מה הם מרויחים מזה עוד כמה עשרות קולות לא בטוחים. מה זה נותן להם?
אולי מצידם יש עניין של דרמות של עוד קהילות שעוזבים את אגודה...
(כמו שלדוגמא אחרת עזבו 4חכים את הליכוד לתקווה חדשה, אז הם לא עזבו ביחד אלא אחד אחד בתחילה סער, אחרי זה שאשא ביטון אחרי זה אלקין ואחרי זה מיכל שיר... כבה הרוויחו ארבעה ימים של דרמות, שבסוף זה נגמר ב6 מנדטים...)
 
ליאון רוצה את כולם, אבל זה כולם מכל הצדדים....
אם נועם תקבל את המורכבות של להיות כולם יחד ולקבל רק חלק מהאג'נדות היא תהיה בפנים בקלות
אני בספק אם נועם מסוגלת לזה....
נראה לי שהם קנאים מידי....
ספק גדול אם ליאון רוצה את כולם כולל אותנו.
לגבי נעם עצמה -
"במקרה" אני מדבר על נעם בגוף ראשון ו"במקרה' יש לי היכרות עם אנשי המטה ואסטרטגיית הפעולה :)
אם היינו כל כך ראש בקיר כמו שמציירים אותנו, לא היינו מתאחדים בארצי עם סמוטריץ ובן גביר (בטח לא הפעם, שנתנו לנו מקום משפיל ולא הוגן) ולא היינו נכנסים לממשלה שבה קיבלנו מעט מאוד...
 
אני מנסה להבין יותר את הצד של דגל. מה הם מרויחים מזה עוד כמה עשרות קולות לא בטוחים. מה זה נותן להם?
אולי מצידם יש עניין של דרמות של עוד קהילות שעוזבים את אגודה...
(כמו שלדוגמא אחרת עזבו 4חכים את הליכוד לתקווה חדשה, אז הם לא עזבו ביחד אלא אחד אחד בתחילה סער, אחרי זה שאשא ביטון אחרי זה אלקין ואחרי זה מיכל שיר... כבה הרוויחו ארבעה ימים של דרמות, שבסוף זה נגמר ב6 מנדטים...)
אף אחד לא מתנגד אף פעם לקבל קולות. השאלה היא רק על המחיר ששילמו (הקצאה).
בא נניח שהקולות הבודדים הללו היו מביאים את המנדט השישי - היה שווה.

המשל של אלקין לא טוב, כי דגל לא הולכת לפרק כעת את אגו"י, ובאבוב45 לא הולכת להיות חלק ממנה, ובמידה מסויימת זה נגד פרוש שזה בכלל לא האיטנטרס שלה כעת.
 
אף אחד לא מתנגד אף פעם לקבל קולות. השאלה היא רק על המחיר ששילמו (הקצאה).
לפעמים עדיף לקבל פחות קולות (שלא משפיעים בשטח) מאשר שיבואו אח"כ אגודה ויגידו להם "אה 6-3 נו זה בגלל באבוב 45 והגרש אלתר..."
 
בתוצאות הבחירות הסופיות למועצת העיר בית שמש - מפלגת ׳כח׳ של ׳שלומי אמונים׳ יורדת ל-3 מנדטים ו׳הליכוד׳ עולה ל-3. התוצאות הסופיות: ׳דגל׳ 5 מנדטים. ש״ס 4 מנדטים. אגודת ישראל 3 מנדטים. כח 3 מנדטים. ׳הליכוד׳ 3. עליזה בלוך 3. ׳דרך 2. נתי גבאי 1 ורינה הולנדר 1.
 
לפעמים עדיף לקבל פחות קולות (שלא משפיעים בשטח) מאשר שיבואו אח"כ אגודה ויגידו להם "אה 6-3 נו זה בגלל באבוב 45 והגרש אלתר..."
זה בעיני לא מחיר אמיתי כי אנשים עם שכל יודעים ומי שלא רוצה להכיר בנתונים תמיד ימצא תירוצים.

אגב עצם הרעיון הוא נפלא, כך עובדת דמוקרטיה, זה שכל חסידות קטנה בבית שמש יכולה לסגור עם שלושה מפלגות זה מצוין.
 
בתוצאות הבחירות הסופיות למועצת העיר בית שמש - מפלגת ׳כח׳ של ׳שלומי אמונים׳ יורדת ל-3 מנדטים ו׳הליכוד׳ עולה ל-3. התוצאות הסופיות: ׳דגל׳ 5 מנדטים. ש״ס 4 מנדטים. אגודת ישראל 3 מנדטים. כח 3 מנדטים. ׳הליכוד׳ 3. עליזה בלוך 3. ׳דרך 2. נתי גבאי 1 ורינה הולנדר 1.
חסרים קולות בודדים כדי ששלומי אמונים תקבל 4, יש מי שמקווה להציל לשם כך כמה קולות פסולים...
 
בתוצאות הבחירות הסופיות למועצת העיר בית שמש - מפלגת ׳כח׳ של ׳שלומי אמונים׳ יורדת ל-3 מנדטים ו׳הליכוד׳ עולה ל-3. התוצאות הסופיות: ׳דגל׳ 5 מנדטים. ש״ס 4 מנדטים. אגודת ישראל 3 מנדטים. כח 3 מנדטים. ׳הליכוד׳ 3. עליזה בלוך 3. ׳דרך 2. נתי גבאי 1 ורינה הולנדר 1.
חבל.
פחות חרדי למועצה.
חרדים: 15
דרך: 2
השאר: 8
 
ספק גדול אם ליאון רוצה את כולם כולל אותנו.
לגבי נעם עצמה -
"במקרה" אני מדבר על נעם בגוף ראשון ו"במקרה' יש לי היכרות עם אנשי המטה ואסטרטגיית הפעולה :)
אם היינו כל כך ראש בקיר כמו שמציירים אותנו, לא היינו מתאחדים בארצי עם סמוטריץ ובן גביר (בטח לא הפעם, שנתנו לנו מקום משפיל ולא הוגן) ולא היינו נכנסים לממשלה שבה קיבלנו מעט מאוד...
ליאון הוא בנ"א הכי פרקטי ופרגמטי שיש....
הוא יוכל לתת לנועם דברים מסוג של "מה שהם רוצים שיקרה"
הוא לא יכול / ירצה לתת דברים מסוג של "מה שהם רוצים לוודא שלא יקרה...."
אם הם יהיו קנאים (אני לא מכיר..) ויתעקשו על הסוג השני - זה לא ילך.....
בהצלחה!
 
חבל.
פחות חרדי למועצה.
חרדים: 15
דרך: 2
השאר: 8
העיקר שיש רוב חרדי מוחץ בעיריה
עלו מ 57% ל 68%
לא הרוויחו כלום מהתמיכה של הגר"ש אלתר...
הם גדולים ב 2000 קולות יותר מאגודה, וזה נותן להם כח עתידי
בגלל חישוב מנדטים זה לא השפיע על התוצאה
 
אבי גרינצייג לפרידמן והלפרין: "לדרעי יש נטייה ללכת עם בלוך אבל כבול להתחייבויות שונות. אם הוא וגפני ינהלו מלחמת עולם בבית שמש הם לא יוכלו לגבש יחד מתווה לחוק הגיוס. אבוטבול התחייב לשטרית שתמיכה בסיבוב השני תהיה בהסכמה מלאה עם הליכוד. 90 אחוז שדרעי יילך עם גרינברג"
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך
אתגר קשרי מילים נוסף, מתחלף כל יום ב-13:00

מוזמנים לשלוח רעיונות לאתגר sheva.motion בג'ימייל
וכן אם יש רעיון למשחק מילים אחר שאשמח לבנות.

- ללא התחייבות לאתגר מדי יום
- ללא התחייבות לרמה גבוהה... מי שקל לו מדי, שייתן לילדיו הרכים לפתור

ועוד משחק נחמד שיצרתי בין לבין
אפשר לשנות את רמת הקושי בגלגל השיניים
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
האתר!
האתר המיוחד על סדרת דופליקטים!

מה יש לנו שם?

❓ חידונים

📰 מאמרים

🖼️ תמונות

ועוד׳

האתר אינו פתוח בנטפרי עדיין, אז נשמח אם מישהו יוכל לשלוח לבדיקה!

לשליחת מאמרים : שלחו אימייל מסודר אל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

והמאמר שלכם יפורסם ברגע שנוכל! (נבקש לא להטריד בנושא)
לשליחת חידונים

האתר בשלבי הקמה על כן לא כל הפתורים שתראו יעבדו!

וזהו... !
תהנו!!!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  12  פעמים
למעלה