על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
כללי הפורום

בשעה טובה נפתח הפורום אשר נועד לרכז את ענייני צרכנות וכלכלה, אשר מילאו את פורום איש את רעהו והגיע הזמן שירוכזו בתת פורום חדש וייחודי לנושאים אלו.
(ותודה מיוחדת ל
@ניהול האתר על הסבלנות...
בין הנושאים השייכים לפורום הם כל נושא אשר נוגע בעצם לכסף שלכם ולתוצר שלו…

דוגמאות:
צרכנות,
קניות,
קניות ברשת,
פנסיות,
משכנתאות,
השקעות,
התנהלות כלכלית נבונה,
ביטוחים,
בנקים,

חשוב שיהיה סדר ברור בפורום כדי שיהיה קל לשוטט בו ולהיעזר בקלות, ולמצוא את מה שמחפשים או רוצים ליידע בקלות, ככל האפשר.

לכן מתבקשים חברי הפורום להיצמד להוראות דלהלן.

א. לפני יצירת נושא חדש לבדוק בדיקה מהירה, אם פתחו כבר נושא כזה, ע"מ שכל נושא שיפתח יהיה איכותי ומועיל, וע"מ למנוע כפילויות.
טיפ - יש גם אופציה יעילה של חיפוש...
ב. נא לשים לב, לכללי האשכולות, כל אשכול עם הכללים שלו.
ג. נא לענות רק תגובות ענייניות ומכבדות,
ד. בעניין הקישורים השיווקיים, בעיקרון העלאת קישורים שיווקיים שלא מניסיון אמורה להיות אסורה לגמרי,
אבל יש רק שני אפשרויות להעלאת קישורים שיווקיים ללא ניסיון, או שיש להם ערך איפורמטיבי גבוה,
ואז שמים את זה באשכול הזה
https://www.prog.co.il/threads/קניות-ברשת-דרך-קישורים-שיווקיים-עם-ערך-אינפורמטיבי-גבוה.501636/
או שזה במענה לבקשה ספציפית, שהגיעה ממישהו, ואז זה באשכולות שמיועדים לכך.
ה. ניתן להעלות קישורים שיווקיים מניסיון בלבד, באשכול שמיעוד לכך.
ו. בכל מקרה של העלאת קישור שיווקי, חובה לציין זאת.
עד איפה נגיע בשביל "כבוד"?
כמה אנחנו משלמים על "מה יגידו"?

מאמר מטלטל שפורסם ע"י הרב אהרן זלץ ב-Rהון (
כאן).
על אחד הנושאים הכואבים בדורנו,
ממליץ מאוד לקרוא עד הסוף.

"משכנתי את המיטות שלהם"
הטלפון צלצל. בצד השני היה אברך יקר, בן 45, יהודי שכל חייו הם תורה וצניעות. הוא לא התקשר לבקש כסף, הוא התקשר לבקש מוצא מהסבך.
"אני כבר בן 45," הוא אמר לי, "הפרנסה מעולם לא הייתה ברווח, אני אברך ואשתי גננת ויש לנו שמונה ילדים בבית, אבל תמיד הסתדרנו איכשהו ו"אפילו היה לנו קצת חובות". והנה בתי, יהודית שלי, הגיעה לפרקה – ילדה מושלמת, כלילת המעלה.
עד כאן הכל היה מושלם. עד שהגיע הטלפון ששינה את כל התמונה…

השיחה ששינתה הכל

הוא סיפר לי איך הכל התהפך בגלל שיחת טלפון אחת מהמורה של הבת. היא הציעה את אחיה, 'בחור משכמו ומעלה', אבל מיד עברה לטון העסקי והקר: "ב-500 אלף ש"ח זה פשוט 'לא ילך'". היא אפילו נתנה לה 'טיפ' ידידותי, כזה ששורף את הנשמה: "בשביל בת איכותית כמו יהודית שלך, יהיה קשה למצוא חתן בסכומים כאלה. אתם רק תתעכבו, וחבל. בסוף תבינו שתצטרכו להוסיף".
"אשתי ניתקה את השיחה" הוא סיפר לי בטלפון. "והיא התייעצה איתי מה עושים? אין לנו כסף, מאיפה נביא את זה?".
הלכתי להתייעץ, ואמרו לי שאין ברירה, חייבים ליישר קו עם מה שנותנים בשוק.
אז נתתי.
חתמתי על 550,000 ש"ח. כסף שאין לי ולא יהיה לי.
פשוט משכנתי את הבית. משכנתי את המבצר של שמונת הילדים שלי. זהו, אני מכונה מותשת… עסוק בלנסות להביא כספים שלא יזרקו אותנו לרחוב…"

חשבון נפש מול דף הגמרא

הוא חיפש אצלי "השקעת חלומות", פתרון קסם שיניב לו בנס 550,000 ש"ח משום מקום.
לא היה לי איך לעזור לו. ניתקתי את השיחה והרגשתי שהחדר מסתחרר סביבי.
אדם שיוצא לגלות בתוך הבית שלו. הוא עוזב את הכולל. הוא עוזב את אהבת חייו, את התורה, כדי ללמוד עריכה תורנית או לבדוק תפילין בלילות. הוא יעבוד לילות כימים, יבקש נדבות, יתרוצץ בין גמחי"ם רק כדי לשלם על כבוד.
כבוד שאין לו כיסוי.

המתמטיקה של הטירוף

היד שלי רועדת כשאני כותב את “המתמטיקה” הזאת:
אם ההכנסות שלך הן 10,000 בחודש,
כדי שתצליח להגיע לסכום המפלצתי הזה תצטרך לעבוד ארבע וחצי שנים רצופות מבלי להוציא שקל אחד על לחם ועל חשמל. ארבע וחצי שנים של צום מוחלט.
אם לבת הראשונה נתת 550 אלף ממשכון הבית, מה תיתן לבת השנייה? את הכליות שלך? לילד השמיני תיתן קופסת קרטון מתחת לגשר?
זו לא מצווה, זו התאבדות מרצון.

על חשבון מי הכבוד הזה?

ידידי היקר, הלב שלי בוער מכאב עליך!
נכנעת לטירוף וקנית שקט של רגע בשידוכים תמורת גיהנום של חיים שלמים.
ידידי, איך התחייבת על מה שאין לך? איך נתת למורה אחת להרוס לך את הבית ב"טיפ" אחד? באיזו סמכות נתת לבת אחת לבנות בית על חורבותיהם של שבעה אחים אחרים? מי אישר תעלול מסוכן כזה, בשביל קצת כבוד מדומה, בשביל "מה יאמרו"?
הותרת לילדיך ולרעייתך להתמודד עם אב טרוד שמתקמצן על עגבנייה בארוחת ערב.
והבת שלך ה"כלה המאושרת" איך היא תישן בלילה כשחיי הנישואין שלה נבנו על הגב השפוף של אביה ועל חשבון המטרנה של אחיה הקטן?
תגיד, מה עשית?
אתה אמיתי שלקחת כזאת התחייבות על עצמך?
חתמת על שטר של חצי מיליון ש"ח כאילו אתה גביר העיירה, כשבמציאות אתה אברך שמגרד את החודש. איפה האחריות שלך? מי ייעץ לך עצות אכזריות כל כך, שגרמו לך למכור את חייך וחיי משפחתך?

היו אמיצים!

הורים יקרים, תנו לילדים שלכם כל מה שיש לכם, תנו אהבה ללא גבול והקשיבו לרצונותיהם ללא תנאי, תנו חינוך ליראת שמים, תנו עצות טובות, תנו את הזמן שלכם, תנו את כל הכסף שיש לכם.
אל תתנו את מה שאין לכם!!!
זאת היא מלכודת דבש המושתתת על טיפשות צרופה.
צאו מהסחרור הטיפשי הזה!
תסתכלו לילדים שלכם בעיניים ותגידו מילה אחת פשוטה, אמיתית: אין לי!
בתי היקרה, לא נפסול שידוכים כי ההורים מתגוררים בעיר מרוחקת ולא כי הם גרושים. אין לנו את הכסף "לקנות" לך חתן מישיבה מובחרת. אין, פשוט אין.
רק כנות חסרת פשרות, תציל אתכם מהטירוף הזה. תהיו כנים מול עצמכם, מול השדכנים ומול הצד השני. הגדירו סכום ריאלי, שפוי, כזה שמאפשר לכם להמשיך לחייך אל הילדים האחרים בבית, והצהירו עליו בגאווה. זו לא קמצנות – זו אחריות משפחתית!
זכרו: הבית שבתכם בונה חייב לעמוד על יסודות של אמת ושלווה, לא על חורבות הבית שבו גדלה. היכולת לומר 'זה מה שיש לנו ועם זה נבנה בית' היא המתנה הכי גדולה שאתם יכולים לתת לזוג צעיר שמתחיל את חייו.
אתה לא עני. אתה אחראי. אתה אמיץ. אתה אבא אמיתי!

עד כאן מאמר הזהב.

ועכשיו אני שואל:
האם לא הגיע הזמן לעצור את הטירוף הזה?
אם להתחייב סכומי עתק תחת הכיסוי של "השתדלות" ו- "בטחון בקב"ה" שיהיה בסדר - זה בסדר,
למה להתחייב סכומים ריאליים מתוך בטחון בקב"ה,
שהקב"ה הוא זה שמזווג זיווגים והשידוך הנכון והאמיתי יגיע בכל מצב - למה זה פחות בסדר?

אני כמובן לא מדבר על מקרים מאוד ספציפיים שיש הנחייה אישית וברורה מרב גדול לנהוג אחרת,
שאז יש סייעתא דשמייא מיוחדת, בפרט אם זה מגיע ממקום טהור שלא לשם "כבוד" וד"ל,
אני מדבר על הלך הרוח הכללי.
לאן הגענו?
על פניו הרפורמה של סמוטריץ של פתיחת שוק החלב לתחרות, ע"י יבוא מחו"ל - מצויינת.
היא ללא ספק תוזיל את המחיר המופקע שאחנו משלמים על מוצרי חלב
הציבור החרדי הראשון שאמור לתמוך
מישהו יודע להסביר מה הבעיה בה?
-
רק לשם השוואה כ 90 אחוז מהחיטה (קמח) מיובא מחו"ל
ועוד רשימה ענקית של מוצרים שעיקרם הוא ביבוא (באדיבות ג'ימיני) : כלי רכב, דלקים (נפט גולמי), טלפונים ניידים ומחשבים, מכשירי חשמל ביתיים, בגדים והנעלה (רובם), בשר בקר, דגים, פולי קפה, פולי קקאו, אורז, שמנים מיוחדים.
ועוד רשימה שלפחות 50 אחוז מיבוא: סוכר גולמי, תירס (מספוא), חלקי חילוף ומכונות כבדות, דגנים למספוא, ירקות קפואים מעובדים (חלקם), מוצרי דפוס ונייר גלם, חלק ניכר ממוצרי הפלסטיק הבסיסיים (חומרי גלם), רוב הטבק הגולמי.
-
אז מה אנחנו צריכים לפרנס את הרפתנים?
אם הם באמת לא יעמדו בתחרות שיסגרו, אנחנו לא ארגון צדקה,
וזה עוד לפני כל ה'סקנדלים' שהם עושים לנו לפני החגים, ופעם בתקופה לפני שהם רוצים להעלות את המחיר...
-
אז יש להם הרבה כסף לעשות פרסומות נגד סמוטריץ, אבל תכלס' לכאורה הוא הצודק?!
אשמח לתגובות ענייניות ולא פוליטיות
  • 6
  • האמת שתדעו שיש פתרונות די טובים למגן חדר בדירה באופן אפקטיבי ומאושר על ידי פיקוד העורף
    בלי בניה ובלי פינוי דירות.
    פשוט לאבד איזה 5 ס"מ בחדר וכמה עשרות אלפי שקלים - ויש לכם חדר מוגן בצורה תקנית.
    ז"א אפשר לקבל אישור בכתב? מה בדיוק עושים? נוגע בשבילי...
    0 תגובות
    את האשכול פתחתי.
    בעקבות המחקר של אלעזר היון על פרנסה משמיים.

מחקר של ד"ר אלעזר היון.
    שהוא טוען שיתכן שיש שחיקה משמעותית בעושר הבין דורי בציבור החרדי.
    אנשים אוכלים את ירושות הוריהם.
    ואין להם מודעות להשאיר גם הם לדור הבא?

יכול להיות שבדור הצעיר הרבה יותר עני מההורים?
    למרות שכלפי חוץ נראה שרמת החיים עלתה?
    בשנה האחרונה (או יותר) התחילו סוף סוף בכרטיסי האשראי להתייחס אלינו כמו בני אדם, ולא לתת לנו כל מיני הטבות בקניה בחנויות מסויימות, או מבצעים משונים עם כוכביות, אלא פשוט - לשתף אותנו בחלק מהרווחים שהם מקבלים על כל קניה שאנחנו עושים כרטיס, ובכל הוראת קבע שיש על הכרטיס.
    (זה בשכל מבחינתם, כי זה מה שגורם לנו להקפיד לשלם בכרטיס שלהם בכל קניה...)
    כרגע יש כרטיס כזה גם
    לכאל, גם לישראכרט, וגם למקס.

הם נותנים פחות או יותר אחוז אחד קאשבק (יש אחוז וחצי אם מגיעים ל7-10K בחודש, ובתשלומים למוסדות ממשלה נותנים פחות).

מה יש בכרטיס של מקס שהופך אותו לדעתי לפייבוריט? שבקאשבק לא מקבלים תווי קניה (buyme וכד'), אלא פשוט כסף. כשמגיעים ל500 ש"ח זיכוי, דהיינו אחרי קניות של 50,000 (וזה יכול לקחת עד 3 שנים!) מקבלים את הסכום במזומן.

הערה צרכנית חשובה שרלוונטית לכל כרטיס אשראי עם קאשבק. כשאתם מגהצים את הכרטיס, אל תרגישו שאתם מרוויחים כסף! אתם מפסידים!!! רק טיפה פחות... :)
    בשנים האחרונות יש מהפכה בציבור החרדי בנושא החסכונות וההכנה מראש להוצאות נישואי הילדים. אנשים חוסכים במסגרות ופלטפורמות שונות כסף מידי חודש בתקוה שבהגיע עת דודים ויחתנו בעז''ה את ילדיהם יהיה להם את הכסף מן המוכן ללא צורך לגלגל גמחי''ם ולהכנס לסחרור של חובות וכאבי ראש בתקופה שאמורה להיות הכי יפה בחייהם כהורים.
    אבל, לא כל אחד יודע כמה אמור לעלות חתונה, מתחילה ועד סוף, במיוחד אנשים שעדיין לא חיתנו ילדים, ורוצים לחשב כמה כסף הם צריכים להכין לכל ילד.
    לצורך כך ערכתי כאן רשימה של כל ההוצאות שנכללות בחתונת ילד, החל מהתשלום לשדכן, עד סיום השבע ברכות האחרון (פלוס השתתפות בשכר דירה לשנה הראשונה).
    לצד הסעיפים השונים אני רושם סכום שאני מעריך בהערכה ראשונית וגסה כמה היא אמורה לעלות, כמובן שאין לי מושג אם הסכומים נכונים, כי מעודי לא חיתנתי ילד, וגם אני יודע שיש רמות שונות בכל הסעיפים, המטרה שלי באשכול הזה הוא שאנשים שהם כבר בעלי נסיון, יתרמו פה מהנסיון והידע שלהם, וזה יהיה לתועלת עבור האנשים שאין להם מושג כמה זה אמור לעלות.

חלק מהסעיפים משותפים לחתן ולכלה, וחלקם הם רק עבור אחד מהשנים.

הסעיפים של ליל החתונה ושל שכר הדירה ואבזור הדירה וריהוטה כתבתי את המחיר לכל צד, לדוגמא קייטרינג צלם תזמורת, ריהוט הדירה, שכר דירה, מוצרי חשמל וכו', המחיר של נותן השירות הוא כפול 2, וכאן כתבתי כמה כל צד משלם.

אני מדגיש שוב, הסכומים שכתבתי הם הערכה גסה בלבד, ואינם משקפים מידע אמיתי על המחירים, אשמח שיתקנו אותי, ויכתבו פה כמה שיותר מחירים אמיתיים נכון להיום.

נ.ב. הרשימה מתאימה לסעיפים שיש במשפחות חסידיות, ייתכן שבחוגים אחרים יש סעיפים שונים. אשמח אם מישהו יעשה פה גם את ההתאמות לקהילות נוספות.
    תודה רבה.

להלן הסעיפים:

דמי שדכנות - 5000

אירוסין - 8000

מתנות לחתן - 25000

מתנות לכלה - 28000

ביגוד לחתן - 15000

ביגוד לכלה - 15000

ביגוד לבני המשפחה - 6000

הזמנות - 2000

שבת אויפריף - 10000

שבת שבע ברכות - 15000

אולם לחתונה - 5000

קייטרינג לחתונה - 20000

תזמורת בחתונה - 6000

גראמער מצוה טאנץ - 3000

צלם - 3000

פרחים - 2000

כסא כלה - 1000

שטריימל - 10000

שמלת כלה - 5000

שבע ברכות - 5000

נסיעות - 5000

רישום נישואין - 500

הדרכה לחתן/כלה - 1500

נסיעות לחברים - 1000

שכר דירה שנה ראשונה - 25000

מוצרי חשמל לדירה - 5000

אבזור הדירה - 2000

נדוניה - 2000

רהיטים לדירה - 7000
    בשנה זו נכנס לתוקף תוספת המענק המורחב לילדים בגילאי 0-3 (מה שנשאר מהבטחת 'חוק חינוך חינם')

להלן מדריך מקוצר למענק עבודה בשנה זו
    קישור למדריך המלא:
    מדריך מענק עבודה עבור שנת המס 2024

עיקרי הזכאות למענק עבודה הרגיל:
    גיל הזכאות - כל הורה לילדים מגיל 21 ומעלה, או מגיל 55 ומעלה גם ללא ילדים.
    (ילד: מי שעוד לא מלאו לו 19 שנה בשנת 2024)
    הכנסות:
    עד 2 ילדים - הכנסה חודשית ממוצעת היא מ- 2,390 ₪ ועד 7,220 ₪ (הורה יחיד: מ- 1,470 ₪ ועד 10,930 ₪)
    משלש ילדים ומעלה - הכנסה חודשית ממוצעת מ-2,390 ₪ ועד 7,910 ₪. (הורה יחיד מ-1,470 ₪ ועד-13,340 ₪)

איך מחשבים הכנסה ממוצעת?
    מחשבים את כל ההכנסות מהשנה ומחלקים למספר חודשי עבודה בפועל.
    שימו לב כי סכום המענק יורד בהתאם לגובה ההכנסה, ככל שההכנסה נמוכה מדי או גבוהה מדי.

עיקרי הזכאות למענק עבודה המורחב עבור ילדים בגילאי 0-3 - תוספת על המענק עבודה הרגיל:

הורה לילדים בגילאי 0-3, זכאי לתוספת מענק עבור כל ילד, מענק עבודה הנוסף המרבי שיינתן הוא עד 490 ₪.
    (הגיל מחושב לפי שנת הלידה. קרי: גיל 0 = מי שנולד בשנת המס 2024. גיל 1 = מי שנולד בשנת 2023. גיל 2 = מי שנולד בשנת 2022)

הורה לילד אחד או שניים - הכנסה חודשית ממוצעת גבוהה מ- 2,400 ₪* ונמוכה מ- 8,582 ₪.
    (הורה יחיד: גבוהה מ- 1,470 ₪ ונמוכה מ- 10,930 ₪)
    הורה לשלש ילדים - הכנסה חודשית ממוצעת גבוהה מ- 2,400 ₪* ונמוכה מ- 9,243 ₪*.
    (הורה יחיד: גבוהה מ- 1,470 ₪* ונמוכה מ- 13,340 ₪ *)
    שימו לב כי סכום המענק יורד בהתאם לגובה ההכנסה, ככל שההכנסה נמוכה מדי או גבוהה מדי.

מה נדרש לקבלת המענק?​

1. הגשת בקשה למענק עבור שנת המס 2024, החל מ- 1.1.2025 עד ל-31.12.2026.
    2. הגשת דוח למס הכנסה ע"י החייבים בהגשת דו“ח, או שבן זוגם חייב בהגשת דו“ח, בהתאם להוראות הפקודה.
    3. הגשת דו"ח 126/856 ע"י המעסיק לשנת המס 2024, באופן מקוון עד ל-30.4.2025.

כיצד מגישים בקשה?​

1. באמצעות טופס מקוון באתר רשות המסים השימוש פתוח לכולם גם למי שלא הגיש בעבר בקשה למענק עבודה.
    2. בסניפי/סוכנויות הדואר.

מועדי בדיקת הזכאות למענק​

רשות המסים תבדוק את בקשתך למענק ותקבע תוך 90 ימים ממועד הגשת הבקשה, או עד ה-15.7.2025, לפי המאוחר, את זכאותך למענק ואת סכום המענק. מועד הגשת הבקשה יחשב כמועד בו הוגשה הבקשה במלואה, ובכלל זה הגשת מסמכים נוספים, במידת הצורך.
    מה יהיה סכום המענק?
    1. סכום המענק לו אתה זכאי מושפע מגובה הכנסת העבודה, הכנסות מעסק ומשלח יד, הכנסות נוספות שלך (שאינן ממשכורת), וכן מהכנסות בן הזוג מעבודה, מעסק ומשלח יד והכנסות נוספות. כמו כן, ממספר ילדיך, גילך ומצב משפחתי ("הורה יחיד" וכו').
    2. 3. אם יש לך הכנסה נוספת, או שלבן זוגך יש הכנסה ממשכורת, מעסק ומשלח יד ו/או הכנסה נוספת, גובה המענק יפחת בהתאם לגובה ההכנסות האמורות.

מתי ישולם המענק?​

1. תשלום המענק תלוי במועדי הגשת הבקשה, כמפורט:
    • אם הוגשה בקשה עד 30.6.2025 המענק ישולם בארבעה תשלומים שווים במועדים אלה: 15.7.2025, 15.10.2025, 15.12.2025 ו-15.2.2026.
    • אם הוגשה בקשה עד 30.9.2025 המענק ישולם בשלושה תשלומים שווים במועדים אלה: 15.10.2025, 15.12.2025 ו-15.2.2026.
    • אם הוגשה בקשה עד 30.11.2025 המענק ישולם בשני תשלומים שווים במועדים אלה: 15.12.2025 ו-15.2.2026.
    2. אם סכום המענק שנקבע הוא עד 930 ₪, המענק ישולם בתשלום אחד, במועד בו יש לשלם את התשלום הראשון, בהתאם למועד הגשת התביעה.

שימו לב כי יש עוד כללים שונים וזכאויות שונות, כתבתי את עיקרי הדברים בלבד.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
    נקרא  8  פעמים
    למעלה