השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

היום פורסמו נתוני האינפלציה לחודש אוגוסט והם גבוהים ב 0.4-0.5 מהתחזיות.
מה צפוי בתגובה בשוק המט"ח? האם הדולר יעלה או יירד?
משיטוט קצר בעבר הקרוב מצאתי 2 כתבות בכלכליסט שסותרות אחת את השניה.
כתבה 1- בעקבות ירידה של האינפלציה בישראל השקל מתחזק ביחס לדולר
כתבה 2- בעקבות עלייה של האינפלציה השקל נחלש והדולר מתחזק.
מישהו יכול להסביר כזה דבר??
מצד אחד יש הגיון לומר שהשקל יחלש כיוון שהערך שלו יירד.
מצד שני זה דוחה הורדת ריבית בישראל מה שישאיר את הערך שלו לטווח זמן יותר ארוך. בפרט עם הורדת הריבית המתוכננת בארה"ב.
אשמח לחוו"ד המומחים.
לגבי אינטראקטיב צריך לחדד שצריך רו"ח מידי שנה ולדווח על רווחים משוק ההון, בשונה מחברות אחרות שהם עושים את הדיווח לבד..
אם אני מבין נכון בכל הברוקרים הישראלים יש ניכוי מס במקור, הוי אומר שאם מכרו נייר ברווח מנכים את המס במיידית
ממה שאני מבין באינטראקטיב זה לא כך, אלא צריך להגיש דו"ח באופן עצמאי, שזה אומר ככל שאני מבין שניתן לעשות זאת בסוף שנת המס, ואם כן יש בזה הטבת מס די משמעותית למי שלא סוחר פסיבי, כיון שהוא יכול להשקיע 100% מהרווחים @השקעות R הון @מקצועי בלבד האם אני צודק?
  • תודה
Reactions: השקעות R הון1 //
7 תגובות
1
האזנתי בתדהמה לשיחת ארוכה עם נוכל מבריק, שפעיל המון זמן בתחום לימוד נדל"ן.
לוקחים סכומי עתק, מלמדים אתכם משהו שלא שווה שקל, ומבטיחים לכם הרים וגבעות ומשרת חלומות. זה בקיצור.

אפילו השם של הנוכל חלקלק, שם שקל לשכוח.

זה מטמטם את השכל לשמוע אותו, פשוט מטמטם.

הוא לא נבהל משום דבר, תמיד יש לו מה לענות, וכל תשובה שלו סיבובית כל כך, וכל האמירות שלו כל כך חלקלקות, אי אפשר לתפוס שום דבר.

הוא אמר כך אבל התכוון לכך, ואמר כך אבל התכוון לכך.

כאשר מצליחים ותופסים את הדברים השוליים, מבינים את גודל הנוכלות. הוא מאזכר כבדרך אגב שתלמיד שלו שמתעמת איתו מגמגם וזה "מעיד על יושר בעיייתי של התלמיד". חחח. איזה טיעון מטורלל.

הנוכל מסביר כבדרך אגב שהקורס שלו עולה 7 אלף לחתיכה ויש שם שישה שיעורים, הוא לא מפסיק לאזכר שהכל חוקי וצריך רישיון, כמו עורך דין או משהו. ואלו מקצועות יוקרתיים שיוצרים אווירה של מכובדות.

הוא מטביע את האדם מולו במלל אינסופי, שאי אפשר לעמוד מנגד. כשהקשבתי לו חשבתי, שאם חס וחלילה הוא היה מדבר איתי, כנראה הייתי גם חותם לו על הכל.

המראיין עקץ אותו כשהזכיר שלכאורה אמורים להיות לו אלפי עובדים, והוא אמר באגביות שיש לו כן, יש לו 20-30 עובדים. במשפט אחר אמר שהם עצמאיים, במשפט אחר הרחיב שחמישים אלף זה מעט, אפשר הרבה יותר. זו חתיכת שיטה נאה, לדבר על סכומים מטורפים, בנינוחות ובקלילות, כיבכול אפשר לעשות כל חודש סכומים כאלו. זה מוחק לבנאדם את המוח, ויוצר לו מציאות שונה מהעולם הרגיל.

בעולם הרגיל, כדי להרוויח ששת אלפים שקל, צריך לסדר מדפים באושר עד מחמש בבוקר עד שתיים בצהרים, כולל ימי שישי.

בעולם הרגיל לימודי מקצוע אורכים שנתיים, פעמיים שלושה בשבוע, עם 10 מבחנים פנימיים תוך כדי, ואז כניסה איטית ומורכבת לעולם העבודה. (ואגב, אני ממש ממליץ ללמוד בפרוג, מידע אישי שקיבלתי מחברים. מה קרה, אסור לתת מילה טובה לבעלי האתר?)

בעולם של הנוכל, אפשר ללמוד קורס בן שישה שיעורים קלילים, ואז לקבל משרה חלומית וקשר עם הבנקים המובילים בארץ, תמורת משכורת של חמישים אלף שקל בחודש. חחח.

הקול שלו הוא הנשק הכי מהמם. קול איטי, מלא נחת, סדוק קצת, של איש מבוגר, רמזים לגמגום קל, איכשהו גורם לך להאמין ולרצות להאמין למה שהוא אומר. ואתה פשוט נוחת אט אט בעולם של הנוכל, מתהפנט, מתהפנט, מתהפנט. כמו לקחת סמים חזקים.

ואז כאשר הוא מחתים אותך על קורס פה וקורס שם, בעלויות מופרכות לגמרי – שלושה קורסים שיחדיו עולים קרוב ל 20,000 שקל, אתה חותם כמו זומבי. כמו מתוך שינה. הוא מעיר לך בחצי מילה משהו ששונה מכל מה שאמר קודם, ולמשל שאין התחייבות מצידו על שום דבר ויש גם דמי רישום של 800 שקל, ואז יטען שאמר לך על מה אתה חותם, כאשר אתה כבר כמעט רדום מעוצם ההיפנוזה.

הנוכלות שלו גם באה לידי ביטוי ביחס שלו לכסף שלו ושלך.

כאשר מדובר על הכסף שלך, הוא יאמר באגביות מטריפה שהקורס עולה 20,000 הכל ביחד, ויש גם דמי רישום, ופה ושם ופה ושם. ואתה יכול להרוויח עוד המון והוא רוצה שתצליח.

כאשר הוא מדבר על הכסף שלו, פתאום יש חשיבות גם לסכומים ממש זערוריים ולא קיימים כמעט, למשל צ'ק בשבילו על סך 500 שקל שהתלמיד העני והאומלל שלו (מסדר המדפים באושר עד!) מתחנן שידחה בעוד חודשיים ולא רק בחודש. אם אפשר בקלות בעולם של הנוכל להרוויח גם מאה אלף שקל, והוא רוצה לעזור למסדר המדפים, למה שלא יוותר בכלל על ה – 500 שקל של מסדר המדפים?...

השם תצילנו מהגנבים והרמאים בכל תחום. באמת מלחיץ.

2
חבר קרוב השקיע בחברה שמפתה דרך הווצאפ להשקיע באתר בי"ת רווח אל"ף יו"ד גימ"ל נו"ן טי"ת.
לפי צורת העבודה והמהירות בה גבו ממנו 1800 שקל - שוב פעם תמורת לימודים של הפלטפורמה הגאונית שלהם (חה חה חה) נשמע שזו נוכלות. ראו הוזהרתם.
הייתי רוצה לשאול על הקושי העיקרי לדעתי בהשקעה פאסיבית, יתכן מאד שאין לזה פתרון אבל אם בכל זאת למישהו יהיה רעיון זה יועיל מאד.
המדובר על זה שהשקעה פאסיבית נועדה לטווח של עוד 20 שנה לחתן ילדים וכדו', ולכן לא רואים את התועלת שלה עכשיו, ומצד שני מי שלא מוריד את הכסף ממה שיש לו מיותר אלא חוסך ולאו דווקא ממותרות אלא לפעמים גם מדברים נצרכים (לא מדובר על פת לחם אלא על להוריד מהרמת חיים) על מנת לעמוד בסכום החיסכון כל חודש מרגיש את החיסכון הזה כל חודש מחדש מה שיוצר קושי רב להמשיך להשקיע, ובמיוחד שהשקעה פאסיבית אמורה להיות 'שגר ושכח' בלי להתעסק כל הזמן ברווחים כמה עלה וכדו' מה שנותן הרגשה של כסף שיוצא סתם כל חודש (אז מילא אני ושכמותי שמתעסקים וקוראים כל הזמן כאן ובעוד מקומות על השקעות וכדו' וחיים את הנושא זה יחסית סביר, אבל לאשתי למשל שמנותקת מכל העסק הדבר קשה מאד).
אז הגיוני מאד שהתשובה שככה זה ואין מה לעשות אלא להיות חזקים, אבל אם למישהו יש רעיון איך להרגיש כבר היום את המעלה לשים כסף בצד בשביל לחתן ילדים בעוד שני עשורים בלי להתעסק כל הזמן כמה המדד עלה (או ירד.....) זה יכול להיות לתועלת מרובה.
דווקא בתקופות שהריבית נמוכה,
הייתי ממליץ לנוחעם מיודעינו לשקול השקעה ב P2P.

כשהריבית נמוכה, התשואה בהלוואות חברתיות גבוהה בפער מכספית וחברותיה
ואף בטוחה יותר (ביחס לעצמה) מבחינת סיכון הקרן.

צריך רק לודא פיזור מירבי על פני לווים רבים ככל האפשר
ולהתאים את מועד הפירעון לצרכיו של נוחעם.
לא שייך שזה יהיה כשר
נוחעם הוא יהודי מבוגר, והדור פנים.

סיים בס"ד לחתן את צאצאיו, נפלה לו לאחרונה ירושה בסך 200,000.
הוא מבוגר מידי מכדי להיכנס להרפתקאות וסיכונים, ולכן רוצה להפקיד בינתיים את כספו בפק"מ. עד שיחליט למה הוא מייעד אותו

זעליג השכן שלו (מהאונגערישע אייזער), שיבר את אזנו, שבתקופה זו שהריבית גבוהה, ניתן להרוויח יפה מקרן כספית.

אומר ועושה, כמעט מרים טלפון לפקיד של בנק הפועלים במיישרים (לשעבר), שיבצע את הקנייה.

אך לא איש כנוחעם, ייתן להפיל אותו בפח, ולכן הוא עורך קודם מעין בירור.
האפשרויות שהוא מצליח להגיע אליהם אחר בירור קצר אצל העסקן מ'זופניק' הם כדלהלן:

• פיקדון בנקאי עם נעילה לזמן קבוע מראש.
  • קניית אג"ח קונצרני של הבנקים לטווח של שנה שנתיים מעכשיו, ולהחזיק עד לפיקדון.
  • אג"ח ממשלתי, כנ"ל.
  • קרן כספית שקלית.
  • קרן סל של קסם S&P 500 עם הגנה מהפסדים.
  • פיקדון מובנה בבנק, מושקע בשוק ההון, עם הגנה מהפסדים.
  • השקעה בS&P עם גידור ממט"ח, וגידור מהפסדים באמצעות אופציות.
  • ביטקוין.
נוחעם, עבר על האשכולות כאן בפרוג, במחשב של השכן של השכן שלו.

נראה שאת ההבדלים בין כספית לפיקדון בנקאי, הוא די מבין.

נותרו לו להבין את המוצרים האחרים.

וזאת למודעי!
נוחעם אינו טיפוס עצלן, ולכן לא איכפת לו ללכת שוב ושוב אצל השכן, ולקרוא את תגובתם של הניקים החשובים פה.
כמו כן, הוא ניחן בחריצות יתר, ולא איכפת לו להשתמש עם אסטרטגיות אפי' קשות, ובלבד, שהסיכון יהיה נמוך.
נוחעם גם סבור, שהעסקן מזופניק, לא מכיר את כל האסטרטגיות, ויש אפרויות אחרות שהוא ישמח לשמוע

ניתן לו להתחיל עם מס' שאלות.

א. נכון שכיום הקרן הכספית והפיקדון הבנקאי וכלל שוק האג"ח מניבים יפה, מכיון שהריבית גבוהה. האם יש פיתרון טוב לתקופת ריבית יותר נמוכה?
ב. יש הבדל בסיכון, בין פיקדון בבנק, לאג"ח של הבנק, למחזיק עד מועד הפירעון?
ג. מה מביא יותר תשואה? השקעות עם גידורים? או אג"חים?
ד. בהנחה שהממוצע של השקעות עם גידור לטווח ארוך, דומה לריבית מאג"חים אקרנות כספיות, האם יש להעדיף את האג"חים, והפקדונות, או את ההשקעה המגודרת.

נוחעם גם לא לגמרי הבין את האופציות השונות, ולכן הוא מבקש ממני (השכן), לבקש מכם (הניקים הנכבדים), לנסות להסביר לו, ולענות על שאלותיו.

א גרוייס'ן ייש"כ.
זה שהחלטתי שאני מסוגל להתמודד-- זה יפה.
אבל אני תוהה כמה המסוגלות שלי (ושל כל הפאסיביים לשנה) תחזיק בירידות ארוכות ומשמעותיות
באופן אישי מרגיש חזק כרגע., "נהנה מהמבצעים"
אני חושב שחלק מהפתרון גם לזה הוא לא להשקיע רק בבת אחת, אלא לקנות כל חודש/תקופה מניות, בלי קשר למחירן.
כי אז הירידות הם הזדמנות לקנות עוד מניות בהנחה.
(אם כי, בחישוב מתמטי מי שישקיע בבת אחת מבלי לתזמן ירוויח יותר - כי יש לו יותר זמן לעליות).
אוריה המשקיע המתחיל: בוקר טוב אהרן
אני קורא הדוק של התכנים שאתה מעלה בפרוג ובאתר שלך ותודה מראש על המענה האכפתי.
יש לי שאלה שהרבה זמן אני מתקשה בה ורק היום הצלחתי להגדיר אותה לעצמי.
במאמר שלך כתבת

שילוב אג”ח בהשקעה

עם זאת משקיע עם סיבולת סיכון לא צריך להשקיע באג”ח לטווח הארוך. אג”ח אמנם מנטרל תנודתיות יתר, אך למשקיע לטווח ארוך עדיף להיות אמיץ ולא לחשוש מתנודתיות. השקעה באג”ח מתאימה בעיקר לטווח קצר ובינוני כאשר אין אפשרות להכיל תנודתיות.
תרחיש חריג שיגרום שערך מניות המדד יאבד לחלוטין, לא ישאיר ערך כל שהוא גם למחזיקי האג”ח. עם זאת מי שאין לו סיבולת סיכון, לא תהיה ברירה ונאלץ לשלב אג”ח בתיק ההשקעות.
השאלה היא: למה באמת תשואת המניות גבוהה משמעותית יותר מאג"ח ממשלתי?
האם אנשים כל כך שונאים סיכון, שהם מוכנים להשקיע באפיק שהם יקבלו תשואה 5% פחות (במקרה ה"טוב")?
האם האג"ח ממשלתי הוא חסר סיכון?! הרי אם למדינה יש חוב גדול, היא יכולה לייצר אינפלציה ולצמק את האג"ח?
איפה ההיגיון בהשקעה באג"ח לטווח ארוך?
אהרן היקר תסביר לי איזה סיכון יש בהחזקת קרן סל מניות?! קראתי את המאמר שלך הזה ודווקא התרשמתי שאין סיכון.
אל תענה לי על ברבור שחור, כי ברבור שחור יש במידה שווה גם על אג"ח מדינה.
  • תודה
Reactions: הפיני1 //
5 תגובות
עריכת מנהל: פוצל מאשכול קרנות כספיות בירידה? ומה כדאי לעשות?

ראשית כל אני מאמין שהשקעה פסיבית היא זאת שמתאימה לרוב הציבור.
מעבר לכך אני בהחלט מאמין שניתן להפיק רווח באמצעות השקעה אקטיבית - אבל זה דורש המון ידע, ניסיון והיצמדות לכללים (ולכן רוב הציבור נכשל בכך).

דוגמה לנושא אני יכול לתת דווקא מתחום האופציות שנחשב כמסוכן עבור מי שאינו מבין בו (ואני לגמרי מסכים עם זה - ללא הידע המתאים זוהי סכנה עצומה),
אך עם זאת עם הידע המתאים ניתן לייצר בו אסטרטגיות מסחר אפילו בסיכון הנמוך מזה שחשופים אליו בעת החזקת המדד בצורה ישירה.

אם נקח לצורך הדוגמה משקיע שרוצה לקנות 100 יחידות של קרן סל SPY,
אז באמצעות אופציות הוא יכול במקום זאת לבצע מכירת אופציית PUT וכך הוא ישיג את הדבר הבא:
1. במידה והמדד יורד מתחת לסטרייק שהוא מכר אז הוא למעשה ירכוש את 100 היחידות שהוא רצה בהנחה של אחוזים בודדים - זה ודאי היה עדיף על קניית 100 יחידות במחיר השוק.
2. במידה והמדד פקע מעל הסטרייק שהוא מכר אז הוא ירוויח את הפרמיה עבור אותה אופציה שהוא מכר,
במצב כזה הוא למעשה "לא רכש כלום" ולא רכש את 100 המניות שהוא רצה - אך הוא הרוויח אחוזים בודדים בלי שרכש כלום ויתכן שהם אפילו היו עדיפים על ביצוע אותה השקעה בקרן סל SPY עד אותה עת (אלא אם המדד זינק בצורה חדה ואז כמובן שלא בהכרח שהרווח היה גבוה יותר).
לאחר מכן הוא יכול שוב לבצע את אותה מכירת PUT עד שהוא יקנה את היחידות שהוא רצה בהנחה.

זאת היתה רק דוגמה לכך שניתן אפילו באמצעות אופציות להשקיע בסיכון נמוך יותר מהסיכון של השקעה פסיבית במדד S&P500.
אני לא אומר שזה בהכרח נכון או לא נכון ורווחי יותר או פחות, אלא מציג את זה שידע זה כוח וסוחר אקטיבי יכול לנצל תרחישים מסוימים לטובתו.
מסחר אקטיבי הוא לא בהכרח מסחר יומי של רכבת הרים על מניות ספציפיות אלא יש גם דרכים מתוחכמות יותר לבצע אותו.

בכל אופן בפורום כאן אני כמובן החלטתי להגיע בכובע של המשקיע הפסיבי בהתאם לרוח הפורום.
  • תודה
Reactions: שנים ו-חניוק2 //
26 תגובות
  • 207
  • שימו לב לכתבה מתוך המחדש. נדלה ב7.5.24

הרשות לני"ע הודיעה​

עיצומים כספיים של חצי מיליון ש"ח הוטלו על חברת ברק לשם פיננסים​

במסגרת ההסדר הודו החברה, ברק וגרדי, בביצוע שש הפרות מנהליות של הצעה ומכירה של ניירות ערך ללא תשקיף. ההפרות התרחשו בין השנים 2019-2023.

הרשות לניירות ערך | צילום: משה נויהרשות לניירות ערך | צילום: משה נוי

ועדת האכיפה המנהלית של רשות ניירות ערך, בראשות השופטת (בדימ') ד"ר בלהה כהנא, וחברי המותב עו"ד טל אבן זהב ועו"ד לינה רסקין ריבקין, אישרההסדר אכיפה מנהלי בין רשות ניירות ערך לבין חברת ברק לשם פיננסים ובעלי השליטה יוסי ברק וקובי גרדי.

חברת ברק לשם פיננסים היא חברה פרטית אשר נוסדה על ידי ברק וגרדי, המשמשים בה כנושאי משרה ועוסקת בתחומי ההשקעות, הביטוח, הפיננסים, הנדל"ן והמשכנתאות, והיא חלק מקבוצת "ברק פיננסים". ברק וגרדי מחזיקים בקבוצה בחלקים שווים (50%). החל משנת 2019 החלה החברה להציע ניירות ערך ולגייס כספים מהציבור, כשהיא כוללת בפרסומיה השונים מידע החורג ממגדר חריג הפרסום הכללי שבסעיף 15א(א)(4) לחוק ניירות ערך. בפרסומים אלה נמסרו לציבור נתוני תשואות שנאסרו במפורש בחוק. כמו כן ביצעו החברה ובעלי השליטה מכירה למעל 35 משקיעים, ללא תשקיף, האסורה לפי סעיף 15א(א)(1) לחוק.
    במסגרת ההסדר הודו החברה, ברק וגרדי, בביצוע שש הפרות מנהליות של הצעה ומכירה של ניירות ערך ללא תשקיף. ההפרות התרחשו בין השנים 2019-2023.
    החברה ובעלי השליטה הודו במסגרת ההסדר בכל העובדות ובביצוע ההפרות המיוחסות להם.
    בגין אלו הוטל על החברה עיצום כספי בסך של 300,000 ₪, עיצום על תנאי בסך 450,000 ₪, וכן נדרשה החברה לנקוט צעדים למניעת הישנות ההפרה.
    על יוסי ברק וקובי גרדי – על כל אחד מהם הוטל עיצום כספי בסף 100,000 ₪ ועיצום כספי על תנאי בסך זהה.
    סה"כ הוטל על החברה ובעלי השליטה עיצום כספי כולל בסך של חצי מיליון ₪.
    0 תגובות
    ברקע החשש ממלחמה אזורית שתזעזע את המזרח התיכון, והחשש מהשפעתה השלילית על תיק ההשקעות הפאסיבי התיישבתי לכתוב סקירה קצרה על מלחמות העבר והשפעתם על השווקים.

השווקים נמצאים כרגע בתקופת אי וודאות והחשש ממלחמה שתפרוץ כבר השפיעו על השווקים העולמיים, מדד ה s&p-500 חווה בתחילת השבוע ירידה יומית של 1.2% ומדד הnasdaq ירד ב 1.79%,

אבל כמה אנחנו כמשקיעים צריכים לחשוש מכך?

אז נתחיל מהתחלה, בששת החודשים שאחרי פרוץ מלחמת העולם הראשונה, מדד הדאו ג'ונס ירד 30%. באותה תקופה, ובעקבות השפעתה על השווקים, הוחלט לסגור את הבורסה,
    כעבור שישה חודשים, כשהבורסה שבה ונפתחה לפעילות מלאה בתחילת שנת 1915, הדאו ג'ונס עשה את העלייה השנתית הגדולה ביותר אי פעם בשנה אחת: ‎88%!

במלחמת העולם השניה בעקבות המתקפה היפנית על הבסיס האמרקיאי פרל הארבור (המתקפה שסימלה את כניסתה של ארה"ב למערכה) מדד ה s&p-500 הגיב בירידה של 3.8% באותו היום ובסה"כ המדד ירד 19.8%, השוק חזר להתאושש במהירות כעבור 307 ימים בלבד!

באסון התאומים אמנם לא פרצה מלחמה, אך הפיגוע זעזע את אמריקה כולה וההשפעה על מדד ה s&p-500 הייתה מיידית, המדד ירד ביותר מ-14% בשבוע המסחר הראשון! אבל גם במקרה הזה ההתאוששות הייתה מהירה מאוד וספק אם מישהו צפה שהיא תקרה במהירות כזו, ב-11 באוקטובר מדד S&P 500 סגר את הפער וחלף על פני השיא מה-10 בספטמבר.

ולגבי מלחמות בישראל ניתן לראות מגמה דומה במחלמות מהתקופה האחרונה:

השווקים בארץ חזרו להתאושש במהירות ואף הניבו תשואות יפות לאחר ההתאוששות,

אנחנו כמשקיעים פאסיביים שמפזרים את ההשקעה על פני מדדי מניות רחבים בכל העולם, חייבים להתעלם מרעשי הרקע לא לקרוא חדשות כלכלה, ולזכור תמיד שבסוף השווקים תמיד חזרו לעלות,

ואלו הכללים למשקיע פאסיבי להתנהלות פיננסית בזמן מלחמה:

הישאר רגוע: חשוב לזכור ששוק ההון תנודתי באופן טבעי, ואירועים כמו מלחמות יכולים להגביר את התנודתיות הזאת. עם זאת, חשוב לא לקבל החלטות פיננסיות פזיזות מתוך פחד או פאניקה. זכור שהשקעות לטווח ארוך נועדו להחזיק מעמד גם בתקופות של חוסר ודאות.
    האויב הגדול ביותר של תיק ההשקעות: המשקיע!

היצמד לתוכנית ההשקעות שלך: כמשקיע פאסיבי, יש לך כנראה תוכנית השקעות מבוססת על יעדים אישיים. חשוב להיצמד לתוכנית זו, גם אם השוק יורד. שינוי תוכנית ההשקעות שלך בתגובה לתנודות קצרות טווח בשוק עלול להוביל להפסדים בטווח הארוך.

המשך להשקיע באופן קבוע: אחת האסטרטגיות הטובות ביותר להתמודדות עם תנודתיות בשוק היא להמשיך להשקיע באופן קבוע. זה נקרא רכישה בעלות ממצועת, וזה עוזר לך לרכוש יותר מניות כאשר המחירים נמוכים ופחות מניות כאשר המחירים גבוהים.

הימנע מלהשקיע כסף שאתה זקוק לו בטווח הקצר: חשוב להשקיע רק כסף שאתה לא צריך בטווח הקצר. אם אתה זקוק לכסף בטווח הקצר, עדיף לשמור אותו במזומן או בחשבון חסכון.
    תובנה חשובה מאוד שכדאי לחדד בעיקר לצעירים שבינינו.

עולם שוק ההון יכול להישמע עולם מורכב, ים של מושגים חדשים להרבה מאוד אנשים, אינפלציה, תנודות, תשואה, דיבידנדים, אג"ח, קרנות סל ועוד, אבל למעשה כשאנחנו מדברים על השקעה פאסיבית כל הסיפור אינו מורכב ולא דורש הרבה ידע,

עדיין לא משקיעים? הנה הסיבה בגללה הייתם צריכים להשקיע כבר אתמול: ריבית דריבית.

ובמילים פשוטות, ריבית דריבית היא ריבית שאתם מקבלים לא רק על סכום ההשקעה המקורי שלכם, אלא גם על הריבית שכבר צברתם, ובמונחים של כסף, אם תשקיעו 10,000 ₪ בהשקעה שמניבה תשואה של 10% בשנה, אז כעבור שנה יהיה לכם 11000 ₪ וכעבור שנתיים יהיה לכם 12,100 ₪ וכן הלאה, לא משמעותי? עדיין לא, אבל בהנחה והתחלתם מוקדם והשקעתם סכום לא גדול של 10,000 ₪ ותשמרו אותו לפנסיה יהיה לכם כעבור 40 שנה 452,592 ₪ !!! מאותם 10,000 ₪ אבל כל זה רק בהנחה שהשקעתם מוקדם, כי במידה ונזכרתם רק בגיל 40 והשקעתם 10,000 ₪ לפנסיה למשך 20 שנה בלבד התשואה תעמוד על 67,275 ₪ בלבד.

ההבדל הוא עצום!

אמנם הכפלנו את זמן ההשקעה אבל במקום 62,275 ₪ אנחנו מחזיקים ב 452,592 ₪ !!!

ולכן אם אתם צעירים, אתם פשוט עשירים! כן כן, אתם עשירים בזמן, וזמן זה הדבר היחיד שלא ניתן להחזיר לאחור, ולכן אם טרם התחלתם להשקיע תזכרו את המשפט הבא: אתם צעירים משמע אתם עשירים!
    התובנה החשובה ביותר בספר "האדם בעל השעון בן 25 שעות" מאת סטיבן קוביי היא שהזמן הוא המשאב היקר ביותר של האדם, אבל לצערנו הוא אינו יכול לשלוט בו, אבל הוא יכול לבחור כיצד לנצל אותו,
    קחו את הזמן שלכם ונצלו אותו,
    קחו את העתיד הכלכלי שלכם ושל ילדכם לידיים, לא מחר, אתמול!

יותר זמן = יותר כסף: ככל שתתחילו להשקיע מוקדם יותר, כך הריבית דריבית תעבוד עבורכם יותר זמן ותגדיל משמעותית את סכום ההשקעה שלכם.
    החלטתם לא להשקיע? אין עם זה שום בעיה, אבל זה רק בתנאי שאתם מבינים את המשמעות, כלומר אם תגיעו בעוד כמה עשורים לתיק הכלכלי שלכם ותופתעו, זה אומר שמה שעשיתם אי אז בגילאי העשרים לא היה מתוכנן נכון וככל הנראה לא הבנתם את המשמעות של האדישות שלכם, במידה ואתם מבינים את המשמעות ועם כל זה החלטתם לא להשקיע זה בסדר גמור מכיוון שלכל אחד יש את האפשרות לקחת החלטות לחיים על כל השלכותיהם, אבל זה בתנאי שהם אכן מבינים מהם ההשלכות ובגיל 60 הם לא יופתעו,
    במידה והחלטתם להתעלם הרי שקיבלתם החלטה גרועה, ולא מכיוון שאינכם משקיעים אלא מכיוון שאתם עומדים להיות מופתעים,

השקעה פאסיבית היא פשוטה: לא צריך להיות גאון פיננסי כדי להשקיע פאסיבית. כל הרעיון של השקעה פאסיבית זה שהיא פאסיבית, קנו קרנות סל מחקות מדדים עם דמי ניהול נמוכים, ותנו לכסף שלכם לעבוד בשבילכם.

השקעה פאסיבית היא יעילה לאורך זמן, השקעה פאסיבית הוכיחה את עצמה כאחת הדרכים היעילות ביותר לצבור הון.
    האפקט של ריבית דריבית מתחיל לתת את אותותיו כבר בהתחלה אבל השפעה אמיתית מתחילים לראות כעבור עשור, וככל שהזמן חולף, ההשפעה הולכת וגוברת כמו כדור שלג מתגלגל.
    ולכן אם עדיין אינכם משקיעים חשוב שתבררו עם עצמכם למה אתם לא משקיעים ומה המשמעות של זה בעתיד.
    הועתק מאשכול עזרה למשקיע החדש בבורסה לניירות ערך
    אם אני רוצה לקנות מניית אנבידיה איזה סימול זה?
    וצריך דולרים בחשבון השקעות בשביל זה או אפשר בשקלים? (באקסלנס)

NVDA
    קנייה בדולר בלבד

אגב הייתי ממליץ לבדוק את SMH
    מדד של תעשיית השבבים שמכיל בתוכו 25 חברות
    ניתוח טכני והשקעה אקטיבית, למה זה פשוט לא עובד?

ניתוח טכני והשקעות אקטיביות מושכות משקיעים רבים בהבטחה לתשואה עודפת על המדד. גישות אלו מבוססות על ניתוח גרפים ומגמות של מחירי מניות, תוך ניסיון לזהות הזדמנויות קנייה ומכירה לטווח קצר של מספר ימים או מספר שבועות.

נערכו מחקרים רבים בתחום וכולם מובילים לאותה התוצאה, למעלה מ 90% מהסוחרים לא מצליחים להביא תשואה עודפת על המדד וישנם מחקרים שאף מדברים על מספרים גבוהים יותר, מחקר שנערך ע"י Barber and Odean בשנת 2000 בחן את ביצועיהם של משקיעים פרטיים שעסקו בניתוח טכני. הממצאים היו חד משמעיים: משקיעים אלו ספגו הפסדים משמעותיים, לעומת תשואה חיובית של מדד S&P 500.

להלן הנתונים:

• תשואה נמוכה: משקיעים שסחרו באופן יומי השיגו תשואה שנתית ממוצעת של 7.4%, נמוכה משמעותית מתשואה של 17.9% שהשיג מדד S&P 500 באותה תקופה.
    • הפסדים כבדים: 40% מהמשקיעים ספגו הפסדים של 20% ומעלה, ו-20% מהם הפסידו יותר ממחצית מתיק ההשקעות.
    • פעילות תכופה: בממוצע, המשקיעים ביצעו 120 עסקאות בשנה, כלומר עסקה אחת לכ-3 ימי מסחר, וכידוע ריבוי פעולות יוצר ריבוי סיכונים דבר שבא לידי ביטוי בהפסדים.
    • עלויות גבוהות: עמלות מסחר גבוהות גרעו 0.7% מהתשואה השנתית של הסוחרים ביחס לאלו הפאסיביים, וכידוע עמלות מסחר גורעים לנו נתח משמעותי מהרווחים, ולאורך זמן כל עשירית האחוז גורעת הרבה מאוד כסף מהמשקיע עקב אובדן רווחים על אותם דמי ניהול ועמלות.
    • מיסים: סוחר פאסיבי נהנה מיתרון בדחיית מס, דחיית מס בתוספת אפקט ריבית דריבית נותנת למשקיע את האפשרות להנות מרווחים על כסף שלמעשה לא שייך לו, והכוונה כמובן לאותם 25% שהסוחר צריך להפריש מהרווחים בכל מימוש עסקה ברווח.
    בנוסף לזה, יש את התאוריה הידועה "תורת הערך" של פרופסור דניאל כהנמן שערך יחד עם עמוס טוורסקי, תורת הערך היא תאוריה המתארת התנהגות אנושית בקבלת החלטות תחת תנאי אי-ודאות, הנה כמה מההשפעות העיקריות של תורת הערך על מנתחים טכניים:

הפחד להפסיד: אדם פוחד מהפסד יותר מאשר הוא אוהב להרוויח, כתוצאה מכך אנשים חוששים לממש הפסדים ביעדים אותם הם הגדירו, בגלל הקושי לקבע הפסד, וכאשר המניה מרוויחה הם יממשו אותה לעיתים קרובות לפני היעד בשביל לקבע את הרווח, מה שנקרא עדיף ציפור אחת ביד מעשר על העץ.

הטיית העיגון: סוחרים נוטים להתמקד במחיר הראשוני של מניה (נקודת העיגון) וקשה להם להתנתק ממנו. כתוצאה מכך, הם עשויים לקבל החלטות שגויות לגבי רכישה או מכירה של מניות. בנוסף ישנה נטייה לחזור לסחור במניות שהרוויחו לנו בעבר, מכיוון שבראש של הסוחר המניה הזו רווחית נקודת עיגון).

אפקט העדר: סוחרים נוטים לחקות את התנהגותם של אחרים, גם אם היא אינה רציונלית. כתוצאה מכך, ייתכנו "עדרים" של סוחרים שקונים או מוכרים מניות לא בגלל החלטה רציונלית אלא בגלל ששמע מחבר או מאנליסט כל שהוא.

אפקט המסגרת: סוחרים נוטים לקבל החלטות שונות בהתאם לאופן שבו מוצגת להם האינפורמציה. כתוצאה מכך, ייתכן שסוחרים שונים יקבלו החלטות שונות לגבי אותה מניה, בהתאם לאופן שבו היא מוצגת להם על ידי ברוקרים או אנליסטים.

מחקרים נוספים בנושא:

• Fama and French (יוז'ין פאמה) פרופסור למימון, ואחד הכלכלנים המצוטטים ביותר, שהגה את תאוריית השוק היעיל.
    • Burton Gordon Malkiel (ברטון גורדון מלכיאל), מחבר רב המכר "הליכת אקראי בוול סטריט" בו הוא טוען ש”קוף עיוור שיזרוק חיצים בצורה אקראית על עיתון כלכלי יכול לבחור תיק השקעות מניב במידה שווה לתיק השקעות שנבחר בקפידה על ידי מומחה”, המחקר שלו זכה לחיקויים רבים שהניבו תוצאות דומות.
    ישנם מחקרים רבים נוספים בתחום שכולם מביאים לתוצאה שווה, לא ניתן לנצח את השוק לאורך זמן באמצעות ניתוח טכני והשקעה אקטיבית.

והדבר הצורם ביותר זה אותם סרטונים של בעלי הקורסים שמראים רווחים גבוהים מאוד, דבר שמושך מלא צעירים שחולמים להתעשר, אבל הם אף פעם (או כמעט אף פעם) לא מעלים סרטוני הפסד (אחד מהם אפילו חושף את חשבון המסחר שלו, אבל "שוכח" לספר שהוא גם הבעלים של בית ההשקעות בו נמצא החשבון שלו ושם הוא גם ממליץ לתלמידים שלו לפתוח את חשבון המסחר)

וללא כל קשר לכל האמור, סוחרים ומנתחים טכניים שמחזיקים מניות לתקופה של ימים או שבועות מצויים בלחץ במרבית הזמן, ואנשים שהתעסקו עם זה בעבר העידו בפניי שהיו יוצאים לעיתים תכופות ממפגשים משפחתיים או מארוחות ערב בשביל לצפות במניות.

לסיכום ייתכן שיש אחוזים בודדים של אנשים שיכולים לאחר אימון רב להגיע לרמת שליטה עצמית גבוהה מאוד, אבל רוב מכריע של למעלה מ90% אינם מסוגלים להגיע לרמה כזו של קור רוח.
    אז לפני שאתם מחליטים ללמוד ניתוח טכני, קחו את כל הנתונים האלו בחשבון ותנסו לחשוב האם תרצו להיכנס לסטטיסטיקה של המסחר.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה