שלכת 2015 *

• הוסף לסימניות
יפהפה!
גם העיבוד..

• הוסף לסימניות
אהבתי את הצבעים (והשטיח....)
מקסים!

• הוסף לסימניות
רחלי,זה הרבה יותר ממיוחד.

• הוסף לסימניות
מטורףףףףףףףףףףףףףףףףף

כזו תמונה מתאימה לפרסומת על בניני עזריאלי!

• הוסף לסימניות
איזה כיף לרדת מהבנין לתוך כזה לוקישן
תמונה מקסימה ,הייתי מעדיפה שקצת תסובב תראש אליך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1809370:
היא באמת מפלצת וקשה לצלם איתה.
תפסיקי להפחיד את כולן..
היא לא מפלצת, וכיף לצלם איתה.
ותמונה מעולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;1809834:
איזה כיף לרדת מהבנין לתוך כזה לוקישן
תמונה מקסימה ,הייתי מעדיפה שקצת תסובב תראש אליך
אני בכונה לא מעלה תמונה עם הפנים .

נכתב ע"י קקטוס;1809959:
תפסיקי להפחיד את כולן..
היא לא מפלצת, וכיף לצלם איתה.
ותמונה מעולה.
אני אומרת את דעתי מהנסיון שלי,לא ממקום של להפחיד.
ואני לא היחידה שחושבת ככה .
זו עדשה כבדה מאד!
התוצאות שלה מדהימות,אבל לאישה שבנויה כמו אישה ולא כמו גבר - זה כבד.

ותודה.

• הוסף לסימניות
זה פשוט יפיפה!

• הוסף לסימניות
מדהים! מדהים!
הספיקה לגדול
בת כמה היא כבר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1809978:
אני אומרת את דעתי מהנסיון שלי,לא ממקום של להפחיד.
ואני לא היחידה שחושבת ככה .
זו עדשה כבדה מאד!
התוצאות שלה מדהימות,אבל לאישה שבנויה כמו אישה ולא כמו גבר - זה כבד.

ותודה.
את צודקת במידה מסויימת.
אבל שיקולים של משקל הם שוליים ביחס לתוצאה נדרשת. צלם צריך לשקלל את הנתונים, ולהיערך להם בהתאם, ואם צריך מעסיקים עוזר שיסחוב את הציוד. (אם כמובן זה שווה מבחינה תקציבית)
אם ממש מסתבכים עם המשקל, אפשר להושיב את העדשה על מונופוד קל (Gitzo למשל) שעשוי מסיבי קרבון, ומתקפל לגודל קטן יחסית, ונותן תמיכה במקום שצריך. וב70-200 אפשר בקליק לנתק את המונופוד, כך שזה לא מגביל לך את התנועה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1810032:
את צודקת במידה מסויימת.
אבל שיקולים של משקל הם שוליים ביחס לתוצאה נדרשת. צלם צריך לשקלל את הנתונים, ולהיערך להם בהתאם, ואם צריך מעסיקים עוזר שיסחוב את הציוד. (אם כמובן זה שווה מבחינה תקציבית)
אם ממש מסתבכים עם המשקל, אפשר להושיב את העדשה על מונופוד קל (Gitzo למשל) שעשוי מסיבי קרבון, ומתקפל לגודל קטן יחסית, ונותן תמיכה במקום שצריך. וב70-200 אפשר בקליק לנתק את המונופוד, כך שזה לא מגביל לך את התנועה.

יש לך אותה? ? או סתם התנסית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiraשירה;1810051:
לא, אין לי אותה, אבל אני משתמש בה לעיתים קרובות מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1810032:
את צודקת במידה מסויימת.

זה בדיוק מה שאני חשבתי לפני שקניתי אותה.
התייעצתי עם צלמים שהזהירו אותי שיהיה לי כבד מאד.
אבל הלכתי ראש בקיר כי זה מה שאני רוצה...
תכלס - התוצאה נהדרת (לא בקטע של לפרגן לעצמי..) אבל אני אוכלת את עצמי שלקחתי משהו ככ כבד.
ואני אחת שלוקחת איתה תלמידות לעזרה . זה לא עובד ככה בשטח.
בסופו של דבר לצלם איתה ילדים קטנים כשכל הזמן רצים,קופצים,עומדים,יושבים ורוקדים בשדות - זה קשה.
אני מאמינה שכל אחת עושה את השיקולים שלה. אני רק מציגה צד נוסף..

נכתב ע"י ST2000;1810024:
מדהים! מדהים!
הספיקה לגדול
בת כמה היא כבר?

תודה תןדה :)
בת 4 חודשים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1810071:
זה בדיוק מה שאני חשבתי לפני שקניתי אותה.
התייעצתי עם צלמים שהזהירו אותי שיהיה לי כבד מאד.
אבל הלכתי ראש בקיר כי זה מה שאני רוצה...
תכלס - התוצאה נהדרת (לא בקטע של לפרגן לעצמי..) אבל אני אוכלת את עצמי שלקחתי משהו ככ כבד.
ואני אחת שלוקחת איתה תלמידות לעזרה . זה לא עובד ככה בשטח.
בסופו של דבר לצלם איתה ילדים קטנים כשכל הזמן רצים,קופצים,עומדים,יושבים ורוקדים בשדות - זה קשה.
אני מאמינה שכל אחת עושה את השיקולים שלה. אני רק מציגה צד נוסף..
ניסית מונופוד לעדשה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiraשירה;1810051:

למה שלא תלכי על ה135 או לחילופין 85 1.2 [קנון] ו1.4 [ניקון]?
אם מלחיץ אותך הכובד של ה70-200?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוטוגרפי;1810081:
למה שלא תלכי על ה135 או לחילופין 85 1.2 [קנון] ו1.4 [ניקון]?
אם מלחיץ אותך הכובד של ה70-200?

ה135 עדשה נהדרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1810079:
לא
למה זה אמור לעזור לא הבנתי..?
זה עוזר לחלק את המשקל של העדשה בשעת הצילום.
רוב הבעיה של משקל כבד לא מתבטאת בכמה משקל יש על הרצועה, אלא ברגע הצילום עצמו, כשהמצלמה מוחזקת במאוזן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
המלצת קריאה מענינת
באופן כללי אתר עם הרבה תוכן איכותי, אם מישהו עדיין לא מכיר...
גרף המנייה:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה