- הוסף לסימניות
מה אתה אומר על זה?מי שמסתמך על חכמי פרוג שמסתמכים על גוגל הדור, ובטוחים שהם היחידים העולם שמצליחים להגיע לחומר מלפני 15 שנה בערך באתר של איכילוב למשל, שיסבול הוא ובניו ובני בניו....
אני מבינה שיש לך הרבה ידע בנושא.
מה אתה אומר על זה?מי שמסתמך על חכמי פרוג שמסתמכים על גוגל הדור, ובטוחים שהם היחידים העולם שמצליחים להגיע לחומר מלפני 15 שנה בערך באתר של איכילוב למשל, שיסבול הוא ובניו ובני בניו....
כאן כתבתי הכל
סתם מענין...שלום.
יש לי סוכרת נעורים שהתפרצה לפני כשש שנים.
ביקרתי אצל הרב ישעיהו קרליץ כי חששתי לכך בשידוכים, והוא חיזק את רוחי.
קיבלתי המלצה מד"ר רועי אלדור שהסוכרת לאו דווקא תורשתית אחרי שאבי הנערה חשש.
אני עדיין רווק, ואני מאמין שאם זה הזיווג האמתי - היא תקבל אותי בע"ה עם סוכרת הנעורים, אולי בהתחלה תחשוש, אבל אחרי שלומדים את הסוכרת אין ממה...
חיים עם זה ב"ה.
לא משהו דרמטיאתם יכולים להביא לכאן את המחלוקת הגדולה וכמובן את ההכרעה?
השאלה, אם אתה תהיה מוכן לקבל אותה אם יש לה, נניח, קרוהן, או משהו דומהאני עדיין רווק, ואני מאמין שאם זה הזיווג האמתי - היא תקבל אותי בע"ה עם סוכרת הנעורים, אולי בהתחלה תחשוש, אבל אחרי שלומדים את הסוכרת אין ממה...
חיים עם זה ב"ה.
ידעתי שזה יגיע.... בורסת המחלות.השאלה, אם אתה תהיה מוכן לקבל אותה אם יש לה, נניח, קרוהן, או משהו דומה
לא שאני לא מסכיםואני ממליץ לא לשאול שאלות רפואיות כאלה בפרוג
(בא נאמר ש 20 איש יכתבו ברוחב דעתם ש'בטח, אין שום בעיה', הנכדים שלך עלולים לסבול מזה, לא הנכדים שלהם....)
ידעתי שזה יגיע.... בורסת המחלות.
אז לגבי קרוהן ויחסי הציבור הטובים שלה: קרוהן לצערנו היא מחלה לא קלה בכלל, הרבה יותר קשה מהסוכרת, ולו בשל העובדה שאין לפציינט כל שליטה או יכולת לטפל בה והוא תלוי בחסדי שמים בלבד מהתפרצות איומה שלעיתים מזקיקה טיפול כימותרפי (כן, כן!) ועד לרגיעה ארוכה עם הגבלות דיאטה קלות...
וספציפית לסוכרת&קרוהן: סוכרת וקרוהן הן מחלות אוטואימוניות, לא אוהבים לשדך מחלות אוטואימוניות יחדיו כי זה עלול להגביר את המקרים אצל הדור הבא.
אז נדמה לי שדי עניתי במקומו
בינתיים, לאחר קריאת כל דבריך המחכימים... אינני רואה כל מחלוקת בינינו ובוודאי שלא "מכל וכול"....רק ברצוני לדייק
כאחד שיש לו נסיון רב עם מחלות מעי דלקתיות והכרות עם הרבה מתמודדים הרשה לי לחלוק על דבריך מכל וכל,
אך קודם כל אציין שאני מסכים עם תחילת דבריך "קרוהן לצערנו היא לא מחלה קלה כלל" עם זאת ההשוואה לסוכרת מופרכת מהיכרותי עם עשרות חולי קרוהן/קוליטיס ומהידע הרפואי הקיים (תבדוק בגוגל) התפקוד ותוחלת החיים של 95% מהחולים שווה לכלל האוכלוסייה אפילו חולים הסובלים מהתפרצויות חוזרות ונשנות,
בסופו של דבר לאחר חודש - חודשיים - חצי שנה ההתפרצות נרגעת והם חוזרים לתפקד כאחד האדם אבל כאמור גם חולים אלו הינן מיעוט,
רוב מוחץ של החולים סובלים מהתפרצויות נדירות לא חסר חולים שמקבלים תרופה אחת לכמה שבועות ונהנים מכמה עשרות שנים (!) של שקט, (ובפרט שכיום ישנם תרופות חדשניות שעובדות על דיוק מלקולות שהן הרבה יותר מדויקות ויש בזה הרבה פיתוחים חדשניים של חברות התרופות הגדולות בעולם (ג'נסון אבבי ופייזר וטקדה ועוד ועוד)
דהיינו תפקוד רגיל רגיל כאחד האדם ללא צורך בדייאטה כלשהי ויש רבים שגם לא צריכים טיפול תרופתי כלל (אגב התרופות הן לא כימותרפיות אלא ביולוגיות שזה שונה מהותית [וגם באפילפסיה ישנם שלוקחים תרופות אלו] )
כיון שהעיתונות צריכה להיות מעניינת מטבע הדברים, אנו נתקלים לעתים בכתבות או בסיפורים על חולי קרוהן במצבים מורכבים כגון חולים הנזקקים בתקופת ההתפרצות להזנה ורידית אבל מדובר במיעוט רוב חולי קרוהן רחוקים מהמצב הזה ולרוב הם מנהלים חיים רגילים ללא סיכונים כלל (בשונה מסכרת ואפילפסיה ששם יש לעיתים סכנת חיים מיידית ירידת סוכר או באפילפסיה התקפים וחנק)
לכן חשוב לדייק בנתונים ולבדוק לפני שכותבים דברים ברשות הרבים
שלא יהיה ברור לא ברור ישנם מצבים שההתמודדות היא אכן יותר מורכבת אך בדר"כ לא לאורך זמן וברוב המוחץ יש מענה ב"ה ובס"ד לרפואה בנושאים אלו
אני באופן אישי מכיר יותר שידוכים בין בריאים לסוכרתיים מאשר להיפך.בענין שידוכים,
מה הסבירות של שידוך בין בריא לסוכרתי?
גם כאלה שידעו על כך מראש?אני באופן אישי מכיר יותר שידוכים בין בריאים לסוכרתיים מאשר להיפך.
בוודאי, גם כאלה שמראש ניגשו לשידוך כזה.גם כאלה שידעו על כך מראש?
או רק כאלה שגילו בפגישה מתקדמת?
לפי הידוע לי מנסיוני הקטן אין כזה דבר השתלת מח עצם בקרוהן וממילא אין קשר לכימותרפיה אשמח שתחכים אותי אבל עם הוכחות ציטוטיםשנית, שכחתי להרחיב בקשר לכימותרפיה שזו הכנה והרס המערכת החיסונית לקראת השתלת מח עצם במקרים קשים של קרוהן, כך שלא בדיוק טעיתי.
קח ציטוט משנת 2020 ממאמר פרי עטם של פרופ' דן טרנר ודן אבן:לפי הידוע לי מנסיוני הקטן אין כזה דבר השתלת מח עצם בקרוהן וממילא אין קשר לכימותרפיה אשמח שתחכים אותי אבל עם הוכחות ציטוטים
ואם לאו כדאי שתחזור בך ע"מ שלא יהיה מידע מוטעה
תודה
לגבי פיסטולה פריאנליתקח ציטוט משנת 2020 ממאמר פרי עטם של פרופ' דן טרנר ודן אבן:
"טיפול ייחודי בתאי גזע לפיסטולות פרי אנאליות נכנס לסל בשנת 2020 בשם דרוודסטרוסל (אלופיסל). אלופיסל מהווה למעשה טיפול בתאי גזע אנושיים מזנכימאליים, כלומר כאלה שיכולים להתמיין לסוגים רבים של תאים, אשר מקורם בתאי שומן של תורמים בוגרים. הטיפול דורש ניקיון כירורגי של הפסטולה, השארת סיטון (חוט דק שעובר דרך הפיסטולה ופי הטבעת) ובהמשך הזרקת תאי גזע לאורך הפיסטולה. מחקרים מעידים על יעילות מלאה של כ-50%.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים

Reactions: nfuxi, שמואלזון, ציפורה ברכה ועוד 8 משתמשים11 //