אני מקפיצה את האשכול הזה בעקבות תגובה שפורסמה בעיתון "בתוך משפחה" נראה לי על הסיפור סודות מן החדר-אשה שיש לה צליאק וסוכרת.
קראתי, מצד אחד הזדהיתי עד דמעות, ומצד שני- לא הבנתי מה האשה הזו רוצה? שיגידו לה שהבת שלה מסכנה??? ואז??? פרודוקס!!!
תקראו ותשפטו...
כתבתי משהו בעקבות הסיפור ואשמח אם תפרסמו.
"הי, סוכרתיות סוג 1. שלום לכן.
אתן לא מבינות כמה המחלה שלכן קלה ופשוטה.
היא מתגמדת ליד סרטן, למשל.
חשבתן פעם כמה קשה לחולי סרטן? הם בסכנת חיים יומיומית, והכימותרפיה כל כך קשה!
אתן? מה יש לכן אתן, מה זה סוכרת בכלל?
היום עם משאבות האינסולין, אתן בכלל לא מרגישות את זה!
ובכלל, מותר לכן לאכול הכל, אתן רק צריכות להקפיד על הכמויות והזמנים והאינסולינים"
דממה. כולן מזועזעות. וכי ככה עונים את המועקות? הרי ברור לכולנו, שגם אם יש מחלות נוראיות יותר-לא מדברים כך לבני אדם. לא מגמדים באוזניהם את הסבל והחולי שלהם3 ולחולי סוכרת סוג 1 קשה וכואב והם מוגבלים לפעמים, ויש למחלה גם סיבוכים אפשריים ומלחיצים, והעובדה שיש בעולם חולים במחלות קשות יותר-ממש לא עוזרת להם.
אחרי שסיכמנו שלא יפה לדבר כך, אני באה ושואלת: למה מה שאסור לומר לחולה סכרת מותר לומר לצליאקי?
ואני מצטטת, מילה במילה מתוך הסיפור "סודות מן החדר" את הדברים שנאמרו שם לטובי זילברמן חולת הצליאק. וכמותם שמענו, אני וביתי הצליאקית, פעמים רבות מדי: 'צליאק זה לא מחלה...' עד כמה מתגמד הצליאק וכמעט אינו נראה בצל הסוכרת'...
מתגמד הצליאק.
מתגמד. אתם שומעים את זה? מתגמד.
הבת שלי רעבה שש שנים, וזה 'מתגמד'.
החברות של הבת שלי מביאות חמצוצים לכיתה, והיא ילדה בת שמונה ששש שנים לא אכלה חמצוצים בכלל, שאסור לה ואסור לה עד שבא לי לבכות, אבל הצליאק 'מתגמד'. למה? כי יש בעולם חולות סוכרת אללי.
אני יודעת שאני בוטה עכשיו, אבל נמאס לי די. כל מי שתאמר באזניים שלי שצליאק מתגמד ליד סוכרת, תשמע מייד באוזניים שלה, שהסוכרת גם היא מתגמדת ליד מחלות אחרות.
כי הבת שלי מגיל שנתיים מתאפקת ומתאפקת בגבורה שאין כמוה, ושאיש לא יעז לגמד אותה, לעולם, לא לידי, בכל אופן.
אני רואה סביב נשים בנות ארבעים וחמישים, עם' משקל עודף', בלשון המעטה, שיושבות בחתונה ואוכלות בורקס. זה לא בריא להן, והן אמורות להוריד במשקל לפי כל פרמטר הגיוני, אבל הן רעבות עכשיו ולא מסוגלות להתאפק. אז קדימה בורקס ושניצל.\אני רואה סביב נשים רעבות בכינוס או במסיבה שעטות על מגש הרוגלך, אף על פי שהן יודעות שחוץ ממרגרינה וסוכר אין בו הרבה.עטות ואוכלות לתיאבון.
אתן לא מסוגלות להתאפק, ואתן בנות ארבעים וחמישים!
והבת שלי מגיל שנתיים לא אוכלת את זה!
והבת שלי מגיל שנתיים רואה איך מגישים בגן עוגת יום הולדת והיא מקבלת תחליף יבשושי ששלחנו לה מהבית. והבת שלי רואה איך אופים בצהרון עוגיות-והיא לא יכולה להשתתף בחגיגה ('הוי, סליחה שכחנו שאסור לה. מסכנה, והיא ישבה ככה שעתיים והייתה מאד עצובה')
והבת שלי לא אוכלת שום סוג של קליק אף פעם אחת, ושום פסק זמן וכיף כיף. וכמעט שום סוג של דגני בוקר. ועוד כל כך הרבה דברים.
לפעמים היא רק יושבת ומריחה. מריחה לחם, מריחה לחמניות, מרחרחת את הקורנפלקס שאחיותיה אוכלות-והלב שלי נשבר.
באותם הרגעים העובדה שיש בעולם חולי סוכרת-מועילה לנו כמו חמש כוסות רוח לשלושה מתים.
חולי הצליאק נהיים רעבים מהר מאד. הגלוטן הוא שנותן תחושת שובע, ובלעדיו קשה להגיע אליה. כך הם יכולים להיות רעבים אחרי שעתיים מהארוחה. ומי מדבר בכלל על הרגעים הקטנטנים, שבהם אני לא יכולה לשלוח אותה ספונטנית לאכול אצל חברה, ועל זה שאפילו לשמחות הכי קרובות אנחנו יוצאים עם שקיות מאורגנות של אוכל בשבילה, כי היא לא יכולה לקחת כלום מהבר, חוץ מאבטיח.
ועל זה שאני לא אופה חלות בכלל. לא יכולה לאפות חלות בבית. לא יכולה שהריח המדהים הזה יתפשט בבית, והבכורה המקסימה, הבוגרת והרגישה שלי, תוכל רק להריח ולא לטעום.
ואני לא מדברת על ההון תועפות שהצליאק עולה כי זה באמת שטויות. הייתי מוכנה לשלם פי ארבעה. בשביל שהיא תוכל לאכול כאחד האדם.
'שמענו שיש תחליפים מצוינים בלי גלוטן', אומרים לי כל דורשי טובתנו ומגמדי הצליאק למיניהם. באמת, איזה יופי ששמעתם חבל שרק שמעתם ולא טעמתם.
תטעמו, יקירים בסדר? תחיו שבוע בלי תחליפים. לא דורשים מכם חודש. לא שבועיים, לא שש שנים, כמו הבכורה שלי. רק שבוע תחיו בלי גלוטן, אבל בלי. אפילו לא אבקת מרק. סגרנו?
אחרי שבוע בלי גלוטן, אבל מוחלט בלי גלוטן, אני מרשה לכל המעונין להתקשר אלי ולומר לי את דעתו המגמדת על הצליאק.
(סתם לידיעה: אם דעתו תכלול אצת המילה 'סוכרת' תשובתי תכלול את המילה ' סרטן').
ואגב, אני לא חושבת שנכון לקרוא לצליאק 'רגישות', אבל בנקודה הזו שיעשה כל אחד כרצונו ויקרא לצליאק שלו איך שבא לו. 'רגישות', 'אלרגיה קלה', 'אי נוחות קלילה' או אפילו 'דגדוג בגב'. באמת, איך שאתם רוצים תקראו לזה.
(לשדכנים-אם שומרים דיאטה ב100%, הצליאקי בריא כמו אדם רגיל, ואפילו יותר, כי התזונה שלו בריאה יותר. לידעתכם לשדכנים-הבת שלי שומרת דיאטה ב100%)
(לדודה רוזה-זה בסדר, כתבתי להם שאם שומרים דיאטה זה בסדר והבת שלי שומרת.)
אמא כואבת

Reactions: שבשבה, פירחונית, נכון מאוד ועוד 2 משתמשים5 //