סוכרת הריון פירות

• הוסף לסימניות
בינתיים עד שיהיה תור אצל הדיאטנית.
מותר פירות? וכמה?
ואם יש הבדל בין הפירות?

• הוסף לסימניות
בסוכרת הריון צריך לאכול פעם ב-3 שעות לסירוגין-
2 מנות פחמימה
מנה פחמימה
2 מנות פחמימה
מנה פחמימה
2 מנות פחמימה
מנה פחמימה
וצום של 8 שעות.

פרי הוא מנה פחמימה. יש הבדלים בין הפירות נניח תפוח הוא מנה פחמימה אך בננה נחשבת ל-2...
לכל ארוחה ניתן להוסיף שומנים וחלבונים ומומלץ ירקות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (בכל ירק יש סוכר אבל תפוח אדמה , בטטה , גזר מכילים די הרבה ) צריך להסתכל על השורה של פחמימות כדי להתרשם כמה פחמימות יש במוצר כי לא כל מה שנתפס בציבור כחלבון / שומן הוא אכן נטול או דל פחמימות.

דבר אחד מותר לאכול ללא הגבלה - אגוזים ושקדים.

מלבד הדיאטנית מה שאת יכולה לעשות יותר מהר - זה לקבל הדרכה מאחות איך למדוד סוכר שעה/שעתיים אחרי כל ארוחה עיקרית ובצום - כדי לדעת איפה את נמצאת....

• הוסף לסימניות
תחפשי מידע על "ערך גליקמי" יש המון אתרים שנותנים טבלה עם המון מוצרי צריכה והערך הגליקמי שלהם.
ככל שהערך גבוה יותר, הוא פחות מומלץ.
ספציפית לגבי פירות, באמת התפוח הוא אחד המומלצים ביחס לפירות, והיעילות בו, שהוא גם משביע במובן מסויים, הרי אין בו הרבה מיץ.
דבר אחד מותר לאכול ללא הגבלה - אגוזים ושקדים.
שקדים (טבעיים כמובן) אני גם יודעת, אגוזים, קצת פחות בטוחה שאפשר חופשי, יש להם ערך גליקמי גבוה יותר. צריך בדיקה.
מה שכן, גם בוטנים זכור לי יחסית ערך נמוך.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
בינתיים עד שיהיה תור אצל הדיאטנית.
מותר פירות? וכמה?
ואם יש הבדל בין הפירות?
אחרי שתרגילי את עצמך בדיאטה שהדאטנית תתן לך ותבדקי את עצמך שאת מאוזנת זמן לא קצר,
תוכלי לבדוק האם הפירות אכן מעלים לך את רמת הסוכר כמו סוכר רגיל או הגוף שלך מגיב אחרת לפירות, ולאילו מהם יותר או פחות,
היה לי גם סכרת הריון, ומשום מה הגוף שלי הגיב מצוין אם הגזמתי בפירות, אבל סוגי סוכר אחרים היו נוראים.
אגב, הכי נורא היה תפוחי אדמה, וזה הדבר היחיד שנשאר לי מזכרת מאז.

• הוסף לסימניות
גם אני גיליתי עכשיו שיש לי סכרת הריון, אך עד שיהיה לי תור לדיאטנית רציתי לקבל מושגים כמה הסוכר צריך להיות בבדיקה שאני עושה לפני ואחרי האוכל? מהו הגבול שאותו אסור לעבור?
ולאה שעם נסיון, מה אכלתם בין הארוחות? אני פשוט רעבה...

• הוסף לסימניות
גם לי היה
ואת צריכה ללכת למרפאות של בריאות האשה ולא סתם לדיאטנית רגילה
אצלי היא "הרשתה" לי פרי אחד קטן ליום!!
תמר למשל-תמר קטן,ולא גדול
רק פרות קטנים
אבל זה נכס הדיאטה הזו
אכלתי מלא חלבונים ואגוזים ושקדים וגבינה
ורזיתי ממש יפה והייתי מאוזנת

• הוסף לסימניות
גם לי היה
ואת צריכה ללכת למרפאות של בריאות האשה ולא סתם לדיאטנית רגילה
אצלי היא "הרשתה" לי פרי אחד קטן ליום!!
תמר למשל-תמר קטן,ולא גדול
רק פרות קטנים
אבל זה נכס הדיאטה הזו
אכלתי מלא חלבונים ואגוזים ושקדים וגבינה
ורזיתי ממש יפה והייתי מאוזנת
ואת זוכרת מה הערך שאמור להיות בבדיקה במכשיר לפני ואחרי האוכל?

• הוסף לסימניות
ואת זוכרת מה הערך שאמור להיות בבדיקה במכשיר לפני ואחרי האוכל?
בצום בבוקר- עד 95
לפני ארוחת צהריים וערב (שעתיים בצום)- עד 105
אחרי האוכל- שעה מהביס הראשון- עד 140
שעתיים אחרי הביס הראשון- עד 120

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
0 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...