סכרת- והקושי העצום להתנזר מסוכר

• הוסף לסימניות
מה עושים?
למרות הידיעה שזה מזיק
למרות הרצון להפסיק
למרות ההתחלות המרשימות
תמיד תמיד תמיד אני נכשלת ב-ע-נ-ק!
עם בולמוסים בלתי נשלטים על סוכר וסוכר וסוכר!!!!
אני תמיד מתגרה
תמיד מחפשת
וזה רע לי!!
ועדיין :(

יש לי חלום, שאי פעם הטעם המתוק לא ידבר אלי בעוצמות האלו.

אם יש לכם עצות?
או אולי עשיתם דיאטה ויש לכם תובנות.

ובכלל, אם יש אן מישהו שאי פעם הצליח להתרגל לנטוש מתוק בסופו של דבר אשמח לרעיונות.

• הוסף לסימניות
מתוק זה סוג של התמכרות
אם מתנזרים לגמרי לשבוע-שבועיים אח"כ קשה לחזור לזה... המתוק נהיה מגעיל.

• הוסף לסימניות
ניסיתי, אפילו התמדתי שלושה שבועות.
ועוד לא הצליח להגעיל אותי כשרק טעמתי...

כי בגדול החשק הנוראי ירד כשהתנזרתי, אבל המתוק הראשון גררררר :(

• הוסף לסימניות
יש תחליף סוכר שנכנס מאוד לאופנה לאחרונה - אריטריטול.
זה מאוד דומה לסוכר במרקם, אפשר לאפות איתו, להקציף איתו ועוד,
וגם הטעם שלו טוב בהרבה מאשר תחליפים אחרים שיש להם ממש טעם לוואי (שאומרים שגם הוא עובר כשמתרגלים)
המחיר לא זול (נראה לי משהו כמו 35 ש"ח ל-800 גרם) אבל שווה לנסות.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לאט לאט- גם את לא תשימי לב הצןרך במתוק יורד,
והכמות של ההמתקה שנצרכת כדי להרגיע יורדת , רק שהנקיפות מצפון מגיעות באותו מינון...

• הוסף לסימניות
היה לי סכרת בהריון וגם לי היה מאוד קשה להתנזר מהסוכר, מה שעזר לי זה שהייתי קונה לי שפע ומגוון של מאכלים ללא סוכר (יש היום מבחר מרשים) או עם תחליפי סוכר, והייתי מפצה את עצמי עם כל מיני דברים אחרים טעימים, וכדי להרגיע את הצורך הנואש למתוק הייתי לוקחת קצת שוקולד ללא סוכר או שותה 7UP דיאט (אפשר גם קולה אבל העדפתי בלי קפאין...)
תחליף סוכר מוצלח מאוד שהשתמשתי בו, וגם חמותי משתמשת בו המון להכל - ספלנדה. בחלות ועוגות בתבשילים ובעצם - במה לא. לא יודעת איפה קונים נראה לי שיש לה מישהו שמביא לה מאמריקה, אולי שם זה יותר זול?
מה שהכי היה לי קשה זה שהמינון של האוכל המותר בכל ארוחה הוא כ"כ קטן וכמעט תמיד הייתי נשארת רעבה, או נתקפת רעב שעה אחרי הארוחה ואין לי אפשרות לאכול עכשיו משהו רק בעוד שעתיים...:(
(למען האמת, בשבת לפעמים הייתי "חוטאת" וגונבת חתיכת עוגת שמרים, או שותה מיץ ענבים, שכנעתי את עצמי שאני מכוונת לכבוד עונג שבת, ומאכלי שבת אינם מזיקים...;)

• הוסף לסימניות
סוכר- זו התמכרות וזה בהחלט לא קל להחלים מהתמכרות. זה תהליך ארוך. שדורש טיפול מתאים.
שמעתי שכשאוכלים הרבה חלבון יש פחות צורך וכמיהה לסוכר. שווה להתיעץ עם תזונאית.
המון בריאות

• הוסף לסימניות
לי גם היה סכרת הריון וכשהייתי רעבה הייתי אוכלת גבינה צהובה, לפעמים ככה ולפעמים מכניסה לטוסטר לקצת זמן עד שנמס או עד שנשרף - כדי לגוון, ומחכה קצת שיתקרר.
בהמשך התרגלתי לשבוע מזה.
חוץ מזה מה שמאד עזר לי זה הארטיקים של שטראוס (6 בחבילה עולה 20 ש"ח) - הייתי לוקחת את זה במקום ארוחת ביניים (יש בזה בערך 15 פחמימות).
וכשבאמת בא לי מתוק - פשוט קולה מקס.

אבל את האמת, זה אף פעם לא היה קל לגמרי.

• הוסף לסימניות
מזדהה מאד מאד,
עשיתי את זה לתקופה מסיבות אחרות, והיה ממש קשה.
אבל לאחרונה שמעתי על מאמנת בשם זהבה רוז, שמתמקדת באימון לתזונה.
שמעתי עליה דברים מדהימים על הצלחות בגמילה ממתוקים.
מדובר על מס. פגישות בודדות, לא משהו ארוך,
והייחודיות שזה עבודה דרך התת מודע, (נראה לי שמשתמשת בכלים מה-NLP וכדו׳)
והתוצאות - זה בדיוק מה שאת מדברת עליו כחלום
שהטעם המתוק לא ידבר בעוצמות כאלו.
אם מעניין אותך, אתן לך פרטים שלה באישי.
(ואין לי שום מניות אצלה, פשוט שמעתי ממישהי שהתנסתה)

• הוסף לסימניות
מצטרפת לקודמי
התחלתי להתנזר בגלל סכרת הריון ולאט לאט התרגלתי לחיות בלי סוכר
אני מכינה לעצמי עוגות גבינה מאריטרישול מה שכתבו למעלה כמעט אין הבדל בטעם עם קמח קוקוס ואז אני אוכלת בלי יסורי מצפון יש קלוריות אבל לא פחמימות
שתיה דיאט מתוק אבל בלי סיכון (במינון סביר)
עברתי ללחם פשתן ברכתו מזונות ואין לו בכלל פחמימות 4 פרוסות משביעות אותי לזמן ממושך(צריך להתרגל)
וכן כל העוגיות שבחתימת אייל הם מתאימות לחולי סכרת אפשר לנשנש מהם
מה שכן -הכסף
כל התחליפים האלו יותר יקרים

• הוסף לסימניות
ממליצה לך לשמוע את ההרצאות של רוחי הס בנושא, יש שם טיפים באימון לשינוי ומידע רב בתחום וגם המון מתכונים מעולים תחליפים לסוכר ולקמח כמו קמח מקוקוס וכו'
בקו שלך שלוחה 8 ואח"כ 2: 0722722344

• הוסף לסימניות
שמתי לב שכשיש לי מחסור בB12
אני אוכלת הרבה יותר שוקולד ומתוקים
תבררי אם זה קשור

• הוסף לסימניות
אם מדובר בסכרת קבועה
כדאי להשתתף בקבוצות תמיכה, של הקופה וכדומה. זה הגב זה הכוח וההתמודדות.
כמובן שיש את כל התופעות לוואי שלא נדע...

• הוסף לסימניות
לכל המתנזרות - יישר כוחכן
חשוב רק להעלות נקודה - תחליפי הסוכר פעמים רבות יכולים להזיק לגוף!
לא כדאי להכניס סתם ככה איפה שאפשר..
זה חומר כימי לכל דבר, ולעיתים ניתן לסבול מכאבי ראש
אחרי שאוכלים מזה, ויכולות להופיע תופעות לוואי אחרות גם כן

קחו זאת בחשבון ותוסיפו תחליפים באופן מבוקר ומחושב (ותקראו קצת בגוגל עליהם, - לא על השם המסחרי, אלא על הרכיבים עצמם.. תבינו על מה אני מדברת)

• הוסף לסימניות
הי דפדפת,
אני נמצאת בקבוצה של דיאטה
יש שם גם שמנות שרוצות לרדת במשקל
וגם רזות שרוצות להיות יותר בריאות
שמעתי על הרבה שהדיאטה עזרה להם עם הסוכר
אם תרצי פרטים -בשמחה!
ממליצה מאד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדוה;n4981537:
עברתי ללחם פשתן ברכתו מזונות ואין לו בכלל פחמימות 4 פרוסות משביעות אותי לזמן ממושך(צריך להתרגל)
וכן כל העוגיות שבחתימת אייל הם מתאימות לחולי סכרת אפשר לנשנש מהם
מה שכן -הכסף
כל התחליפים האלו יותר יקרים

הדברים שבחתימת אייל הם רק על דברים שיש בהם תחליף סוכר, אבל לא בודקים פחמימות, כך שהם עדיין מעלים את רמת הסוכר בדם.
לגבי לחם, יש לחם 7 דגנים של אנגל בערך 2 פחמימות לפרוסה, יש גם לחם שיפון שלהם באותו רעיון.

• הוסף לסימניות
הלחם פשתן הוא מעולה- פחות מפחמימה לפרוסה
מכירה מישהו שצורך רק לחם פשתן רמת הסוכר התאזנה וזריקות האינסולין פחתו...
שווה לבדוק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאה 22;n4981656:
הי דפדפת,
אני נמצאת בקבוצה של דיאטה
יש שם גם שמנות שרוצות לרדת במשקל
וגם רזות שרוצות להיות יותר בריאות
שמעתי על הרבה שהדיאטה עזרה להם עם הסוכר
אם תרצי פרטים -בשמחה!
ממליצה מאד!

אני רוצה פרטים, תודה!!

• הוסף לסימניות
תודה תודה תודה!
כל תשובה עוזרת ממש!!!!!!!!!!!!!

אני בעיקר צריכה את המוטיבציה.
מרגישה שהיא כבויה ומיואשת :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dafdefet;n4981758:
אני רוצה פרטים, תודה!!

מדובר בדיאטה של דינה "(קסם הלחמניות)
לחמניות מקמח כוסמין
ויש תפריט ממש נח משביע וטעים נותן לך כל מה שהגוף צריך מבחינת פחמימות חלבונים שומנים
אני מאז שהתחלתי לפני כמה חודשים לא מחפשת את המתוק והמלוח פשוט טוב לי.
יש מנה מותרת בשבוע בקיצור ממש נחמד שם

באיזה עיר את?
יש לה קבוצות בכל הארץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

ניתן לצפות בשיעור בקישור הבא, וכן במערכת "קול הלשון"
https://youtu.be/_UA9f79nCHY

🔊 הצטרפו כמנוי לקבלת התראה על שיעור חדש 🆕 👍 עשו לייק לשיעור 📖 שתפו חברים בשיעור לזיכוי הרבים 🎥 צפו בשיעורים נוספים של הרב גדליה הופנונג בקישור הבא : 👈 https://www.youtube.com/playlist?list=PLWSYw8GYqUiwLlCls1EcWtZ1DOGzFTLfF

--
0 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה