כבישים כמה תובנות ושאלות של נהג/ת חדש/ה...

• הוסף לסימניות
גם בגשם זה לא נחוץ וזה מסוכן.
איתות בפניה או סטיה מהנתיב הרבה יותר הכרחי מאשר עוד קצת הבלטה של הרכב. האורות האחוריים בולטים מספיק כשנוסעים ב-30 קמ"ש.
הבהוב קבוע מסיח את תשומת הלב של הנהג מאחורה ומקשה עליו לשים לב לדברים אחרים בכביש, ובגשם חזק זה גם יכול ליצור אפקט סנוור דומה לערפל.
כנראה שלא יצא לך לנסוע ברכב שוטף שהאינדיקציה היחידה למיקום הרכבים שלפניך הוא לפי הדבל-וינקר שלהם.
יודעת מה, לא גשם שוטף, מבול
עכשיו זה נשמע יותר טוב?

• הוסף לסימניות
הוינקרים לא מסנוורים כ"כ, וזה עדיף מאשר לעשות תאונה, בכל מקרה בערפל חמור במילא אף אחד לא עוקף ולא מנסה לעבור נתיב אלא מתרכז לעבור את הערפל ככה שלא צריך לאותת, מה גם שבכזה מקרה לא כ"כ רואים את הנתיב בכביש ואיפה הוא עובר
יש לי ניסיון רב בנסיעה בערפל, אני גרה באחד המקומות המעורפלים בארץ.
חד משמעית, מסנוור.
הלוואי שבערפל חמור אף אחד לא היה חושב לעקוף או לעבור נתיב... אבל גם מי שלא נוהג כמו משוגע צריך לפנות.
כשהערפל סמיך קשה לראות מתי מישהו לפניך או גרוע מזה, ממול, מחליט לפנות. מתי מישהו יורד לשוליים, ועוד.
בשביל זה יש איתות. כשרכב מאותת באיתות מצוקה קבוע, והערפל מספיק סמיך כדי לראות רק אורות של רכב בלי מרחב ייחוס, אי אפשר לדעת שרכב לא ממשיך לנסוע ישר אלא עומד לפנות.
אני מדבר על מצב שלא רואים כלום
אז זה לא יכול להפריע לראות משהו כי לא רואים כלום
ואם לא ישימו וינקרים קרוב לודאי שביציאה מהנתיב לא יראו את מי שנמצא בנתיב השני...
אין דבר כזה לא רואים כלום. בדיוק כמו שרואים את הוינקרים רואים גם את האורות הקדמיים והאחוריים, רק שהם לא מהבהבים.
כנראה שלא יצא לך לנסוע ברכב שוטף שהאינדיקציה היחידה למיקום הרכבים שלפניך הוא לפי הדבל-וינקר שלהם.
יודעת מה, לא גשם שוטף, מבול
עכשיו זה נשמע יותר טוב?
יצא לי לנהוג מספיק פעמים בגשם שוטף ולראות את המכוניות לפני לפי אורות אדומים.
יצא לי גם לנהוג בגשם שוטף וערפל סמיך מאחורי אנשים עם וינקרים ולהתקשות להסתכל על הכביש כשכל שניה מופיעים לרגע שני עננים של אור כתום ואז נעלמים ולא מאפשרים למקד מבט בכלום.

בסופו של דבר, מי שקבע את הכללים איזה אורות מדליקים מתי לא עשה את זה על בסיס שרירותי. יש סיבה שהחוק לא אומר להדליק אורות מצוקה בזמן גשם או ערפל, ולמעשה אוסר את זה. קצת קרדיט לאנשי מקצוע.

• הוסף לסימניות
יצא לי גם לנהוג בגשם שוטף וערפל סמיך מאחורי אנשים עם וינקרים ולהתקשות להסתכל על הכביש כשכל שניה מופיעים לרגע שני עננים של אור כתום ואז נעלמים ולא מאפשרים למקד מבט בכלום.

בסופו של דבר, מי שקבע את הכללים איזה אורות מדליקים מתי לא עשה את זה על בסיס שרירותי. יש סיבה שהחוק לא אומר להדליק אורות מצוקה בזמן גשם או ערפל, ולמעשה אוסר את זה. קצת קרדיט לאנשי מקצוע.
דווקא ההמלצה של האנשי מקצוע היא כן להדליק אורות מצוקה במצבים קיצוניים

• הוסף לסימניות
איזה אנשי מקצוע?
בכל מקרה מי שמדליק אורות מצוקה חייב לזכור לכבות אותם ולאותת באופן רגיל לפני פניה (בתקווה ששאר הנהגים ישמו לב להבדל). ראיתי מספיק כמעט-תאונות שנגרמו בגלל ויתור על איתות בזמן שימוש באורות מצוקה.

• הוסף לסימניות
יש לי ניסיון רב בנסיעה בערפל, אני גרה באחד המקומות המעורפלים בארץ.
חד משמעית, מסנוור.
הלוואי שבערפל חמור אף אחד לא היה חושב לעקוף או לעבור נתיב... אבל גם מי שלא נוהג כמו משוגע צריך לפנות.
כשהערפל סמיך קשה לראות מתי מישהו לפניך או גרוע מזה, ממול, מחליט לפנות. מתי מישהו יורד לשוליים, ועוד.
בשביל זה יש איתות. כשרכב מאותת באיתות מצוקה קבוע, והערפל מספיק סמיך כדי לראות רק אורות של רכב בלי מרחב ייחוס, אי אפשר לדעת שרכב לא ממשיך לנסוע ישר אלא עומד לפנות.

אין דבר כזה לא רואים כלום. בדיוק כמו שרואים את הוינקרים רואים גם את האורות הקדמיים והאחוריים, רק שהם לא מהבהבים.

כן, יש להדליק את אורות החירום (מצוקה) בערפל, בנוסף לאורות הרגילים ופנסי הערפל. יש להפעיל אותם במקרה הצורך כדי להראות נראות טובה יותר, ולהכבותם כשמתבהר

• הוסף לסימניות
אני חושב שמצב קיצון האמור, מדובר כשאתה מעמיד את הרכב למשל בשוליים או אפי' במרכז הכביש (בגלל תקלה או פנצ'ר למשל).
אבל במצב ערפל יש להדליק אורות ערפל = לשם כך הם נועדו וע"כ נקראו בשם זה.

• הוסף לסימניות
טעות נפוצה, ומסוכנת.
בערפל מדליקים אורות ערפל.
וינקרים גורמים לכך שלא ניתן לאותת, שזה בעייתי מאד בערפל כשגם ככה קשה להבין מה מצב הרכבים ביחס לכביש ומה הם מתכוונים לעשות.
בערפל חזק, וינקרים מסנוורים את הנהגים האחרים. לשם כך נועדו אורות ערפל, שמבליטים את הרכב מבלי לסנוור.
מה הבעיה?
כשרוצים לאותת מכבים קצת קודם ומדליקים רק את האתת.

בערפל כבד מאוד, בלילה, ובשמירת מרחק נאותה מהרכב הקדמי -
לא רואים את הרכב שמלפנים, גם אם הוא מדליק אורות ערפל.
אלא רק כשמתקרבים מידי. וזה מסוכן יותר.
וינקרים לא מסנוורים, הם רק נותנים אינדיקציה מספיק מוקדמת שיש רכב מקדימה וזה עוזר מאוד לרוב הנהגים שאכן פועלים כך.

• הוסף לסימניות
כן, יש להדליק את אורות החירום (מצוקה) בערפל, בנוסף לאורות הרגילים ופנסי הערפל. יש להפעיל אותם במקרה הצורך כדי להראות נראות טובה יותר, ולהכבותם כשמתבהר
איני יודע אם ה'וינקרים' מפריעים בערפל..
אך לפי האמור המצוטט, ראשית יש להדליק אורות ערפל ואורות נמוכים המיועדים למצב זה.
ובמידת הצורך יש להדליק אורות 'חירום' אך לאו דוקא בשעת נסיעה, ולכתחילה.

• הוסף לסימניות
בחיפוש hazard lights in fog יש כמעט תמימות דעים שאין להדליק אורות מצוקה, וזה גם מה שהסקירת AI מעלה.

• הוסף לסימניות
מה הבעיה?
כשרוצים לאותת מכבים קצת קודם ומדליקים רק את האתת.
הלוואי שזה מה שאנשים היו עושים. בפועל, אני רואה המון אנשים עם וינקרים בערפל ובערך אפס מתוכם מאותתים.
בערפל כבד מאוד, בלילה, ובשמירת מרחק נאותה מהרכב הקדמי -
לא רואים את הרכב שמלפנים, גם אם הוא מדליק אורות ערפל.
אלא רק כשמתקרבים מידי. וזה מסוכן יותר.
וינקרים לא מסנוורים, הם רק נותנים אינדיקציה מספיק מוקדמת שיש רכב מקדימה וזה עוזר מאוד לרוב הנהגים שאכן פועלים כך.
בכל נסיעה בכל תנאי דרך - מהירות הנסיעה צריכה להיות מותאמת לשדה הראיה. מרחק העצירה צריך להיות לכל היותר כמו המרחק שאפשר לראות.
זה נכן לנסיעה בחושך וזה נכון לנסיעה בערפל.
אם הערפל כל כך סמיך שאפשר לראות רק לכמה מטרים, אז נוסעים במהירות כזו שהכמה מטרים האלו יספיקו כדי לעצור.
בפרט, אין דבר כזה להתקרב מדי לרכב שלפניך. אם נוסעים מספיק לאט רואים את הרכב שלפניך בזמן (ואם זה לא רכב עם אורות אלא משהו אחר, או מישהו?... בכל מקרה חייבים לנסוע לאט מספיק כדי לעצור כשרואים משהו). וינקרים מגדילים את המרחק שאליו רואים את הרכב רק במעט, וכשהערפל באמת כל כך סמיך אז גם הסנוור הוא אמיתי.

• הוסף לסימניות
בחיפוש hazard lights in fog יש כמעט תמימות דעים שאין להדליק אורות מצוקה, וזה גם מה שהסקירת AI מעלה.
סקירת AI

הנחיות לנהיגה בערפל
  • הדליקו אורות:
    הפעילו את אורות הרכב הרגילים (אור נמוך) וגם את פנסי הערפל הקדמיים והאחוריים אם קיימים.

• הפעילו אורות חירום:
    במידת הצורך, הפעילו את אורות החירום המהבהבים (אורות איתות) כדי להגביר את הנראות שלכם, במיוחד אם הראות ממש ירודה.

• הימנעו מאורות גבוהים:
    אל תשתמשו באורות גבוהים, מכיוון שהם גורמים להחזר אור בערפל ומסנוורים אתכם ואת הנהגים האחרים.

• סעו לאט:
    הורידו את מהירות הנסיעה והתאימו אותה למגבלות הראייה.

• שמרו מרחק:
    הקפידו על מרחק גדול יותר מהרכבים שלפניכם, מאחוריכם ומהצדדים.

• אל תעקפו:
    הימנעו מלעקוף בתנאי ערפל.

• השתמשו בקו השוליים:
    השתמשו בקו השוליים או בסימוני הדרך כנקודת ייחוס למיקומכם בכביש.

• כבו את פנסי הערפל:
    כשאתם יוצאים מאזור הערפל, הקפידו לכבות את פנסי הערפל.

• הוסף לסימניות
הלוואי שזה מה שאנשים היו עושים. בפועל, אני רואה המון אנשים עם וינקרים בערפל ובערך אפס מתוכם מאותתים.
זה שאנשים לא עושים את זה נכון, לא מונע מלהמליץ לעשות את זה נכון.
בכל נסיעה בכל תנאי דרך - מהירות הנסיעה צריכה להיות מותאמת לשדה הראיה. מרחק העצירה צריך להיות לכל היותר כמו המרחק שאפשר לראות.
זה נכן לנסיעה בחושך וזה נכון לנסיעה בערפל.
אם הערפל כל כך סמיך שאפשר לראות רק לכמה מטרים, אז נוסעים במהירות כזו שהכמה מטרים האלו יספיקו כדי לעצור.
בפרט, אין דבר כזה להתקרב מדי לרכב שלפניך. אם נוסעים מספיק לאט רואים את הרכב שלפניך בזמן (ואם זה לא רכב עם אורות אלא משהו אחר, או מישהו?... בכל מקרה חייבים לנסוע לאט מספיק כדי לעצור כשרואים משהו). וינקרים מגדילים את המרחק שאליו רואים את הרכב רק במעט, וכשהערפל באמת כל כך סמיך אז גם הסנוור הוא אמיתי.
בנסיעה בכביש מהיר בערפל סמיך, אם רכב מלפנים מאט פתאום, אז אם יש לו וינקרים יראו את זה בזמן, ואם לא - לא.
ככה פשוט.

• הוסף לסימניות
זה שאנשים לא עושים את זה נכון, לא מונע מלהמליץ לעשות את זה נכון.

בנסיעה בכביש מהיר בערפל סמיך, אם רכב מלפנים מאט פתאום, אז אם יש לו וינקרים יראו את זה בזמן, ואם לא - לא.
ככה פשוט.
זה שהכביש "מהיר" לא אומר שבערפל סמיך אמורים לנהוג בו מהר

חוץ מזה, הסיבה שלא רואים את הרכב בלי הוינקרים היא שאין לו גם אורות ערפל... אנשים פשוט לא יודעים על קיום הדבר הזה ולא חושבים להדליק. יש גם כאלו שאפילו אור מעבר, כזה רגיל שאמורים תמיד להדליק בחורף, לא חושבים להדליק בערפל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סקירת AI

הנחיות לנהיגה בערפל
  • הדליקו אורות:
    הפעילו את אורות הרכב הרגילים (אור נמוך) וגם את פנסי הערפל הקדמיים והאחוריים אם קיימים.

• הפעילו אורות חירום:
    במידת הצורך, הפעילו את אורות החירום המהבהבים (אורות איתות) כדי להגביר את הנראות שלכם, במיוחד אם הראות ממש ירודה.

• הימנעו מאורות גבוהים:
    אל תשתמשו באורות גבוהים, מכיוון שהם גורמים להחזר אור בערפל ומסנוורים אתכם ואת הנהגים האחרים.

• סעו לאט:
    הורידו את מהירות הנסיעה והתאימו אותה למגבלות הראייה.

• שמרו מרחק:
    הקפידו על מרחק גדול יותר מהרכבים שלפניכם, מאחוריכם ומהצדדים.

• אל תעקפו:
    הימנעו מלעקוף בתנאי ערפל.

• השתמשו בקו השוליים:
    השתמשו בקו השוליים או בסימוני הדרך כנקודת ייחוס למיקומכם בכביש.

• כבו את פנסי הערפל:
    כשאתם יוצאים מאזור הערפל, הקפידו לכבות את פנסי הערפל.
הסקירה נותנת לכל אחד את מה שהוא רוצה לשמוע, כנראה. הסקירה של ג'מיני על מילות החיפוש שכתבתי קודם, וגם על השאלה "האם להדליק אורות מצוקה בערפל", אומרת לא לעשות את זה ומסבירה למה.

• תודה
Reactions: CO2
  • הוסף לסימניות
ברוכים הבאים למועדון

בסבלנות ובזהירות
חשוב!! כשלא בטוחים בעצמכם להשתדל מראש להיות בנתיב הימני ופחות לצאת לעקוף

מסוכן מאוד צריך זהירות שבעתיים
ואסור להיבהל ממי שמשתולל ולנסות לחקות אותו ולהגביר מהירות

ראה תשובה א'

ראה תשובה ה'

אם נוסעים במסלול קבוע כדאי לשים לב בדרך כלל יש נתיב אחד שזורם יותר מהאחרים ואז פשוט לא עוברים ממנו
אם לא, זה הימור ככל ההימורים
בכל אופן יש כמה חישובים שאפשר לחשב
נתיב ימני שיש ממנו יציאה ימינה בלי רמזור בדרך כלל יזרום מהר יותר (שוב, כשעמוס)
נתיב שמאלי הרבה פעמים זורם יותר
אם יש צאוור בקבוק אז עדיף לא להיות בנתיב שממשיך אלא בנתיב שמסתיים

חד משמעית
כל הכבוד על ההשקעה...
ניסיון
אני ינסה להסביר
יותר קל להידחף לנתיב מאשר למנוע מאחר להידחף...
לא הצלחתי להסביר...
לדעתי כן הצלחת להסביר
ועדיין לדעתי לנסות להידחף מעצבן יותר מלנסות לנסוע כמה שיותר צמוד
ומעניין לעניין
@מקצה הארץ-:) @ח.ג.ג'. @מגנום @משה 05276 וכל הדנים בעניין הערפל:
א. איך מדליקים במחילה אורות ערפל?
ב. איך נוסעים בערפל בעליות וסיבובים חדים? ועוד כשיש גשם... התיאורים הכניסו אותי לחששות

• הוסף לסימניות
אחרי כמה נסיעות ראשונות בכבישים בין-עירוניים, עלו במוחי הקודח כמה תמיהות חזקות

א. איך יכול להיות שאני נוסעת קצת יותר מהמהירות המותרת וכולם עוקפים אותי?
ב. איך עוברים נתיבים כשהכול צפוף?
ג. איך נוסעים בגשם? בחושך בגשם?
ד. למה אין הפניה ליעדים גם בשמאל הכביש, במיוחד למקרה שאני צריכה לפנות שמאלה?
ה. למה אנשים נכנסים לכביש ראשי בלי לבדוק שפנוי?
ו. למה משאיות לא נוסעות בצד בשקט ובענווה אלא מנסות גם לעבור נתיבים בגמלוניות?
ועוד ועוד...

ולסיום, אשתף בתובנה שהתגבשה אצלי: לעבור מהנתיב האמצעי לימין או לשמאל כשעמוס, זה כמו לעבור לקופאית אחרת אחרי שחיכיתם חצי שעה...

מזדהים?
בלת"ק
דבר ראשון תעשי צילום מסך על השאלות שלך, כי עוד שנתיים תנהגי כרגילה וותיקה ויהיה לך כיף להיזכר שהיה ימים שהיית חוששת, מרוכזת בטירוף, וכל נסיעה היתה אתגר.
בנוסף טוב שאת שואלת כל דבר, זה בהחלט דרך יפה בחיים לעשות קיצור דרך משמעותי בכל תחום.
לגוף הדבר,
נסיעה, עקיפות, תמרון, וכדומה, הכל זה נטו עניין של תרגול,
ולכן מומלץ לך לעשות הכל בתקופה ראשונה, לאט במתינות, לוותר, לא לקחת אישי נהגים שחותכים,
ללמוד נסיעה מדויקת, ולאט לאט לצבור ביטחון.
בהצלחה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה