עזרה הוצאת ספר

• הוסף לסימניות
אף פעם לא הוצאתי ספרים, אני כותבת לכל מיני גופיםאבל לא כמשהו לספר.
השאלה - האם יש דרך קלה להוציא ספר שלך גם אם הוא לא היה באיזשהו עיתון?
האם זה משתלם (ריווחי..)?
איפה אתם ממליצים?
אשמח לשמוע ממי שיש לו ניסיון ו/או ידע בנידון

• הוסף לסימניות
אף פעם לא הוצאתי ספרים, אני כותבת לכל מיני גופים אבל לא כמשהו לספר.
האם זה משתלם (ריווחי..)?
איפה אתם ממליצים?
ריווחי לדעתי זה שאלה של כל אחד לעצמו. האם יש חידוש בספר, האם יש משיכה בספר, משהו יחודי בספר, שבגללו אנשים יקנו את ספרך ולא את ספרה של רות גולדבלט. וק"ו במישהו/היא שזה ספרם הראשון בחנויות הספרים.
דרך קלה? בעולם הזה שום דבר לא קל. הוצאות ספרים או הוצאה עצמית. שיקולים אישיים שלך. אבל הכל עולה כסף... בשביל זה יש הדסטארט. תשאלו את Natan Galant@... לדעתי, זה פתרון טוב לשיקול הכספי.
מתייג: @מ. י. פרצמן @מ"ם Ruty Kepler@ @רותי רפפורט

• הוסף לסימניות
לדעתי, זה פתרון טוב לשיקול הכספי.
פיתרון רק לאדם שיש לו בסיס תמיכה רחב מספיק.
אדם זר ללא קבלות ביד לא יצליח לרכוש את אמונם של מספיק אנשים שיהינו לשים את כספם הדל על קרן הצבי וכל זאת עבור חתול בשק.

• הוסף לסימניות
פיתרון רק לאדם שיש לו בסיס תמיכה רחב מספיק.
אדם זר ללא קבלות ביד לא יצליח לרכוש את אמונם של מספיק אנשים שיהינו לשים את כספם הדל על קרן הצבי וכל זאת עבור חתול בשק.
עניתי על כך בעקיפין בדברי.
האם יש חידוש בספר, האם יש משיכה בספר, משהו יחודי בספר, שבגללו אנשים יקנו את ספרך ולא את ספרה של רות גולדבלט

• הוסף לסימניות
אף פעם לא הוצאתי ספרים, אני כותבת לכל מיני גופיםאבל לא כמשהו לספר.
האם זה משתלם (ריווחי..)?
איפה אתם ממליצים?

דרך קלה להוציא ספר - אין

דרך אפשרית היא לכתוב את הספר, לפנות להוצאות, ולנסות לבקש שיקנו את המהדורה. כלומר: יתנו לך 7-10 אלף ש"ח(*), והם ידפיסו ויפיצו את הספר.

(*)או יותר או פחות. עצה שלי: אם הם נותנים יותר, הם כנראה מאמינים בספר, ואז שווה לך לעבור לשיטה הבאה.

השיטה הבאה: היום המו"לים פחות אוהבים לקנות מהדורה, ומה שהם מציעים זה 50-50. את כותבת, מעמדת, כורכת, משלמת על לוחות והדפסה, והם מפיצים. במכירות אתם מתחלקים חצי-חצי. כשבמקרה הטוב, הם מוכנים להלוות לך את עלויות ההדפסה והלוחות, ולקזז את הסכומים האלה מהתשלומים שיגיעו לך.

האם זה משתלם? השאלה כמה תמכרי. מצ"ב טבלת אקסל לחישוב. כל המחירים משוערים. יש לך שם עלויות קבועות ועלויות משתנות. הדוגמה שמילאתי היא נקודת איזון - נגיד שמכרת 607 ספרים מתוך ה-1000 שהדפסת. בכמות מכירה כזו, העלויות מתכסות בדיוק, ונשארים לך 28 ש"ח לוופל בלגי או לפיצה קטנה.
ככל שתמכרי יותר, תרוויחי יותר.
ואם הספר שלך דורש עימוד מורכב יותר, או עריכה לשונית יותר מוקפדת - העלויות יהיו גבוהות יותר, ורק כמות מכירות גדולה יותר תכסה אותן.

קבצים מצורפים

• עלויות ספרים (2).xls
    KB 27.5 · צפיות: 240
  • הוסף לסימניות
תודה על התשובות!
שאלה:
ומה שהם מציעים זה 50-50. את כותבת, מעמדת, כורכת, משלמת על לוחות והדפסה, והם מפיצים. במכירות אתם מתחלקים חצי-חצי. כשבמקרה הטוב, הם מוכנים להלוות לך את עלויות ההדפסה והלוחות, ולקזז את הסכומים האלה מהתשלומים שיגיעו לך.
יכולה לתת טווח מחירים של השקעה ראשונית?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
דרך קלה להוציא ספר - אין

דרך אפשרית היא לכתוב את הספר, לפנות להוצאות, ולנסות לבקש שיקנו את המהדורה. כלומר: יתנו לך 7-10 אלף ש"ח(*), והם ידפיסו ויפיצו את הספר.

(*)או יותר או פחות. עצה שלי: אם הם נותנים יותר, הם כנראה מאמינים בספר, ואז שווה לך לעבור לשיטה הבאה.

השיטה הבאה: היום המו"לים פחות אוהבים לקנות מהדורה, ומה שהם מציעים זה 50-50. את כותבת, מעמדת, כורכת, משלמת על לוחות והדפסה, והם מפיצים. במכירות אתם מתחלקים חצי-חצי. כשבמקרה הטוב, הם מוכנים להלוות לך את עלויות ההדפסה והלוחות, ולקזז את הסכומים האלה מהתשלומים שיגיעו לך.

האם זה משתלם? השאלה כמה תמכרי. מצ"ב טבלת אקסל לחישוב. כל המחירים משוערים. יש לך שם עלויות קבועות ועלויות משתנות. הדוגמה שמילאתי היא נקודת איזון - נגיד שמכרת 607 ספרים מתוך ה-1000 שהדפסת. בכמות מכירה כזו, העלויות מתכסות בדיוק, ונשארים לך 28 ש"ח לוופל בלגי או לפיצה קטנה.
ואם הספר שלך דורש עימוד מורכב יותר, או עריכה לשונית יותר מוקפדת - העלויות יהיו גבוהות יותר, ורק כמות מכירות גדולה יותר תכסה אותן.
וואו סוג של יאוש..
אז השאלה הכי מעניינת כמה ספרים נמכרים של סופרת מתחילה, גם אם הספר שלה חבל"ז?
וכמה של סופרת ידועה?

• הוסף לסימניות
אז השאלה הכי מעניינת כמה ספרים נמכרים של סופרת מתחילה, גם אם הספר שלה חבל"ז?

בדרך כלל ספר ראשון הוא לא חבל"ז לגמרי, אלא - חמוד, טוב, מעניין.
אם ספר ראשון מוכר 1500-2000, זו הצלחה יפה.

וכמה של סופרת ידועה?

זה סוד מקצועי :cool:
בגדול, בציבור החרדי - 10,000 זה כבר ברמה של הארי פוטר העולמי.
בין לבין - כל האופציות פתוחות...

• הוסף לסימניות
בדרך כלל ספר ראשון הוא לא חבל"ז לגמרי, אלא - חמוד, טוב, מעניין.
אם ספר ראשון מוכר 1500-2000, זו הצלחה יפה.

זה סוד מקצועי :cool:
בגדול, בציבור החרדי - 10,000 זה כבר ברמה של הארי פוטר העולמי.
בין לבין - כל האופציות פתוחות...
הבנתי:).
הפנמתי:rolleyes:.
בלעתי:eek:.

נראה לי גם, גנזתי:(.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
דרך קלה להוציא ספר - אין

כדאי שהקובץ הזה יהיה שמור עבור חברי הפורום לעת מצוא.
כיון שנעיצה לא באה בחשבון, לפחות תוסיפו תגיות.

• הוסף לסימניות
מתחת לכותרת האשכול יש לך מקום להוסיף תגיות, כדאי להוסיף כמה תגיות כדי לקלוע למילות החיפוש (אפשר עד 10 תגיות).
עלות הוצאה לאור, מחיר הדפסה, וכדומה.

• הוסף לסימניות
לפחות תוסיפו תגיות.
מצטרף לבקשה.
אני מיד הוספתי לי את זה לסימניות (קיים לפרימיום)
1602437476907.png

• הוסף לסימניות
בשוק הספרים התורניים המצב קשה שבעתיים, העימוד (בדר"כ) מורכב יותר, עיצוב הכריכה והכנת הגלופות מייקר.
המחיר שאפשר למכור ספר הוא חצי מהמחיר של הספרות הכללית (כמובן שלא דיברתי על ספרים של הרב לוונשטיין למשל (והוא גם "מרשה" לעצמו להדפיס בכריכה רכה)).
הפלוס היחיד שניתן לגייס תרומות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
לבקשת רבים, אנו מבקשים שלא להעלות תמונות וסרטונים מהמלחמה באשכולות האחרים.

האשכול נועד להעלאת קבצי סטילס אודיו ווידאו,
לא לתגובות שרשרת, עדכונים ודיונים, בשביל זה יש מקומות אחרים.

כמה כללים מחייבים לפני השתתפות באשכול:
  • אין להעלות תמונות שאין העין סובלת.
  • אין להעלות תמונות נשים.
  • אין להעלות תמונות הנוגדות את הצנזורה.
  • אין להעלות תכנים של האויב המכילים "לוחמה פסיכולוגית", כמו סרטונים ותמונות של החמאס וכדו'.
  • תמונות מרובות יש להכניס לספוילר, ולכתוב מפורש אם זה לא לבעלי לב חלש.
  • תמונות מחבלים יש להעלות בספוילר בלבד!
  • אין להספים את האשכול עם הודעות "אפשר בזיפ" "חסום" "אפשר בקובץ" וכדו'.

הודעה בניגוד לכללים אלו, תגרום לחסימה מיידית מהאשכול.

הוספנו אפשרות דירוג:
  • דירוג חיובי - להודעה מיוחדת, ששווה לנעוץ אותה גבוה.
  • דירוג שלילי - להודעה כפולה או שנוגדת את כללי הפורום.
    אין להשתמש בדירוג השלילי כדי להביע רגשות כלפי הודעה קשה ככל שתהיה כל עוד היא עומדת בחוקי האשכול.

בתקווה לבשורות טובות!
עודכן בכסליו תשפ"ג

שלום לכל הותיקים
פתחתי פורום למתחילים, ללא ידע מוקדם בשוק ההון, ששוקלים את צעדיהם הראשונים בניהול חסכונותיהם.
בואו ננסה יחד לעזור להם.
אני מתחיל ראשון בכמה הודעות.

תחילה,
למידע שקיים בפרוג.
יש בפרוג 'פרקי הקדמה להשקעה בשוק ההון' שנכתבו ע"י:
@מקצועי בלבד
שמאד יעזרו לכם אם אתם לא מכירים את התחום.
במאמר הראשון של @מקצועי בלבד יש הסבר מפורט בנושאים הבאים:
  • אופי ההשקעה של הישראלי לעומת מקבילו האמריקאי.
  • מה זה מניות ?
  • מה זה איגרות חוב ?
  • טענה ששוק ההון מסוכן מאוד.
  • מהו הפלח המנייתי המומלץ ל'תיק ההשקעות' ?
  • ממי לא לשמוע עצות וטיפים ?!
  • איך ממזערים סיכון ?
  • פיזור מניות.
  • השקעה לטווח ארוך.
  • השקעה פאסיבית.
  • לא למכור בשפל.
  • מה זה מדד תל אביב 125. ומהו מדד 35.
על כל אלו ועוד תוכלו לקרוא במאמר הראשון של @מקצועי בלבד על שוק ההון.

ובמאמר השני של @מקצועי בלבד תוכלו לקרוא על הנושאים הבאים:

• תשואה ממוצעת בשוק ההון, 7% לפחות.
  • מהי ריבית דריבית, ואיך מחשבים אותה ?
  • תוכנית השקעה מצוינת לנישואי הילדים.
  • סיכונים שיש בשוק ההון.
  • פיזור השקעות.
  • למידת ההשקעה.

תתחילו במאמרים האלו.
תקראו פעמיים ותחזרו לכאן.
באשכול זה ננסה יחד להשלים לניקים בפרוג את המידע החסר להם כדי להגיע להשקעה בפועל.
תקראו
תישנו על זה לילה.
תחפשו עוד תחשבו
ואל תהססו לחלוק לחשוב אחרת ולשאול
ובסוף להשקיע.
שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות