עזרה הוצאת ספר

• הוסף לסימניות
יעלה הרבה כסף, ככל הנראה, המון עמל ויגיעה, ההכנסות אולי יכסו את המכירות ואולי לא, אבל הסיפוק גודל מאוד.
אם מוציאים כמה וכמה ספרים, ייתכן ואז העסק הופך לרווחי.

אין ממש דרך קלה להוציא ספר.
הגב' קפלר תמצתה היטב וקולע, מצטט:
היום המו"לים פחות אוהבים לקנות מהדורה, ומה שהם מציעים זה 50-50. את כותבת, מעמדת, כורכת, משלמת על לוחות והדפסה, והם מפיצים. במכירות אתם מתחלקים חצי-חצי. כשבמקרה הטוב, הם מוכנים להלוות לך את עלויות ההדפסה והלוחות, ולקזז את הסכומים האלה מהתשלומים שיגיעו לך.

• הוסף לסימניות
פיתרון רק לאדם שיש לו בסיס תמיכה רחב מספיק.
אדם זר ללא קבלות ביד לא יצליח לרכוש את אמונם של מספיק אנשים שיהינו לשים את כספם הדל על קרן הצבי וכל זאת עבור חתול בשק.
וגם במקרה שיש בסיס תמיכה רחב, עדיין:
צריך לקחת בחשבון כישלון מפואר
צריך לקחת בחשבון התחננות עד דמעות לכל העולם ואשתו
צריך לקחת בחשבון כאבי ראש אינסופיים עם השילוח האישי של הספר לכל תומך
צריך לקחת בחשבון שיש המון דברים שאי אפשר לקחת בחשבון מראש:)

• הוסף לסימניות
וגם במקרה שיש בסיס תמיכה רחב, עדיין:
צריך לקחת בחשבון כישלון מפואר
צריך לקחת בחשבון התחננות עד דמעות לכל העולם ואשתו
צריך לקחת בחשבון כאבי ראש אינסופיים עם השילוח האישי של הספר לכל תומך
צריך לקחת בחשבון שיש המון דברים שאי אפשר לקחת בחשבון מראש:)
ומאידך גיסא- זו פרסומת. אין אפס, פרסומת ואתגר,
האם אוציא כך את הספר הבא שלי?
מממ... נראה. גם כן סוג של פרומו:)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
5000 זה מהדורה אחת
כשיש ביקוש מוציאים עוד 3000 במקרה הטוב
בציבור החרדי 1000 זו מהדורה.
אחר כך מוציאים בזהירות עוד 500 (אלא אם האלף הראשונים נמכרו במהירות שיא, אז מדפיסים מהר עוד אלף)
לא קראתי את הטבלה של רותי, אבל אם יש לכם רואת חשבון שהיא גם סופרת, למה לא ליהנות מזה?...
בגדול אני ממליצה לשלוח להוצאות לאור. אם הם ירצו, יש מקום לתקווה שהספר אכן ימכור. כי מה שהם לא חושבים שימכור הם לא מסכימים לקחת.
השקעה באופן פרטי אפשרית, אלו לא סכומי עתק ובד"כ גם חלקם הגדול יכוסה בתוך 400-500 ספרים שיימכרו.
אבל מה? אם המו"לים הגדולים לא רוצים, יש להם את הסיבות שלהם, והן בדרך כלל סיבות טובות. אפשר לשאול אותם למה הם סרבו, ולנסות לתקן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3333ציפי:
5000 זה מהדורה אחת
כשיש ביקוש מוציאים עוד 3000 במקרה הטוב
בציבור החרדי 1000 זו מהדורה.

אני התיחסתי לסופרת ידועה.
כמובן שמתחילה זה שפה אחרת
אבל מה? אם המו"לים הגדולים לא רוצים, יש להם את הסיבות שלהם, והן בדרך כלל סיבות טובות. אפשר לשאול אותם למה הם סרבו, ולנסות לתקן.
אויש זה בעיה. בגדול ככה נשאר עם אותם סופרים לעד, ולא אומרת שזה רע ולא אומרת שיש לי פתרון,ולא אומרת שאני ממליצה להדפיס ולהכריח אנשים לקרוא דברים לא ידועים.
השאלה היא כזו: הם בכלל נותנים הסברים?

• הוסף לסימניות
בגדול אני ממליצה לשלוח להוצאות לאור. אם הם ירצו, יש מקום לתקווה שהספר אכן ימכור. כי מה שהם לא חושבים שימכור הם לא מסכימים לקחת.
השאלה כמה יחס ואובייקטיבות יש להם לשם לא מוכר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
השאלה כמה יחס ואובייקטיבות יש להם לשם לא מוכר.
אני חושבת שאור החיים מתייחסים ממש לכל פנייה.
חשוב להם לדוג סופרים וסופרות טובים.
ברור שאם תפנה אליהם שושנה כהן או תפנה מיה קינן, הם לא יתייחסו באותה צורה, כן?
אבל כן יתייחסו ברצינות לחומר שנשלח אליהם.

• הוסף לסימניות
נקודה נוספת שחשוב לתת עליה את הדעת היא התקופה הנוכחית, כשהחנויות סגורות והקניה היא און ליין, אזי סופר מפורסם יקנו את ספרו בלי עיון על סמך המותג, אבל ספר חדש שלא יצא טיבו איך ולמה יקנוהו?
אגב, באתר של ביתן הספר (מבית תפארת) יש אופציה לדפדף קצת בספר ולהתרשם.

• הוסף לסימניות
נקודה נוספת שחשוב לתת עליה את הדעת היא התקופה הנוכחית, כשהחנויות סגורות והקניה היא און ליין, אזי סופר מפורסם יקנו את ספרו בלי עיון על סמך המותג, אבל ספר חדש שלא יצא טיבו איך ולמה יקנוהו?
כנל, מוסיפה את ענין הספריות שסגורות כרגע,הייתי יכולה לקחת מספריה ולספר לאחרים שאהבתי, ועכשיו באמת אין, :(

• הוסף לסימניות
מה לגבי מימון המונים?
חבל שלא נעצו, ולכן זה עכשיו בהקפצה:
ראיתי עכשיו מימון המונים לספר,
מרגיש לי שזה הולך להיות משהו חם,
המשוררת, יש לה קרקע בטוחה של שנתיים של הפצת גליון שירה,
אני עוקבת, מצרפת גם אתכם...
אשמח לדעת איך מוסיפים לינק בקיצור-
כמו כאן:
כאן?

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת איך מוסיפים לינק בקיצור-
מעתיקים את כתובת האתר שאת רוצה ואז בתוך ההודעה בפרוג את כותבת מילה שהיא תהיה הקישור ואז בוחרת את המילה, ז"א מסמנת אותה. אח"כ לוחצת בסרגל הכלים של העריכה את זוג הלולאות ונפתחת לך חלונית שבה אפשר להדביק את כתובת האתר.
כדאי גם להדגיש את המילה כדי שיהיה ברור איפה הקישור נמצא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

יש בירוחם פוטנציאל גדול להתיישבות חרדית של בניה חדשה זולה
יש כמה יזמים חרדים (וגם אחרים) שזכו שם במאות יחידות,
ויש עוד שכונות בבניה
וכל זה מלבד ההסכם גג של כ 6000 יח"ד
ממה שאני מבין, זה המקום הכי זול בארץ ליחידת קרקע ואם כך מחירי הדירות שם יהיו הכי זולים בארץ
מבחינת קהילות, כיום יש קהילה ליטאית יחסית קטנה, אבל אם מדובר על מאות יחידות חדשות זה יכול ללכת גם לקהילות חסידיות שיבואו במרוכז.
מבחינת תעסוקה, ירוחם זה חצי שעה נסיעה מבאר שבע, שלכאורה בבאר שבע יש הכל, תחבורה, היטק, בתי חולים, קניות (לא יותר גרוע מרוב ערי הפריפריה שמרכזי התעסוקה שלהם במרחק של יותר מחצי שעה נסיעה)
מבחינת מוסדות חינוך, כיום בקהילה הליטאית יש מוסדות גנ"י, ת"ת, בית יעקב. שזה בסיס להתחלה. אבל ברגע שיגיעו 500 משפחות חדשות, מן הסתם יפתחו מוסדות נוספים. אבל בתור בסיס להתחלה זה מצוין.
אחד הטעויות של האנשים לגבי ירוחם, זה שבודקים את העתיד לפי הקהילה הקיימת, אבל אין שום קשר, אם תהיה קהילה צעירה וחדשה של 500 משפחות זה יבלע את הקהילה הקיימת, כלומר יפתחו מוסדות חדשים, חנויות ותחבורה.
מה דעתכם? ירוחם תעלה בסוף על המפה? אנשים יבואו לגור שם?
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
חידון הדופליקטים
העליתי חידון קצר לחובבי הדופליקטים ומי שיכול שיעלה עוד וילא בוא נראה אתכם
@יונה ספיר בוא נראה אותך מצליחה גם
אני מעלה את האתגר של @שבשבה , באיחור ניכר עקב תקלות טכניות.
@מנהל ai מקווה שזה בסדר...

תודה רבה ל @משתמש חדש דנדש על האתגר היפה, לכל המדרגים, ול @מנהל ai על הניהול הבאמת מסור.

האתגר יהיה על תמונות מיציאת מצרים, עם דגש על תמונה איכותית מרשימה וריאליסטית, שיכולה להיות על כל סצנה, בין מהשיעבוד, מהמכות, מהיציאה, ואפילו מהמרדף של המצרים וקריעת ים סוף. וכמובן ניתן להוסיף תוכן הומוריסטי בתמונה.

📌 כללי האתגר:
🔹 בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
🔹 היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
🔹 יש להעלות תמונה בפורמט JPG או PNG בלבד (קבצי webp לא נתמכים).
🔹 לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
🔹 נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר.
🔹 לפי כללי פרוג, אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3.
🔹 פטפטת בנספח בלבד!
⏰זמני האתגר:
מעכשיו
ועד הערב בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!
דוגמאות:
השיעבוד.
תמונה שנוצרה

מכת ברד
תמונה שנוצרה

יציאת מצרים
תמונה שנוצרה

מצרים רודפים אחרי בנ''י
תמונה שנוצרה

אז קדימה, בהצלחה!