"ביביסיטר" שמחטטת במחשב שלי...

• הוסף לסימניות
מאד לא בסדר לפתוח מחשב של מישהו אחר. (הייתי אפילו מאד כועסת על זה) אבל, לא נראה שהיא נסתה להוציא פה איזה סודות ריגול וכו', בסך הכל השתעממה, והיא צריכה קצת חינוך. במקום כל הארטילריה הזאת, אפשר באמת להסביר, ולומר, שהמחשב מכיל חומר אישי / חשוב, ואין לגעת בו. אפשר כמובן, וזה טוב תמיד, גם לבני הבית, לשים סיסמה למחשב, וזהו. נסגר הענין. אין צורך לפרק את המחשב לגורמים.
אם זה לא יעזור, כלומר - היא לא שומעת שאומרים לה לא, אז זה באמת בעיה, ואפשר להפעיל את כל יתר העצות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shilat;670488:
אתם ממש מגזימים כאילו איזה מחבל נכנס לה לבית ו"מחטט" שם בדברים
למה שלא תנסי להבין אותה.. שכל הילדים ישנים והיא קצת משועממת, מה בעיה להיות במחשב? שזה הדבר שהכי מפיג את השיעמום ומעביר את הזמן...
זה לא שהיא הרסה לך דברים....

חבל.. באמת חבל.. ממש מזעזע לקרוא פה את האשכול.
אשכולות כאלו הם סוג של משיכת תשומת לב ותו לא....
בינינו, אם פותחת האשכול באמת היתה מוטרדת מהענין עד כדי כך ששיחת הבהרה לא יכולה להועיל היא היתה פשוט מפסיקה להעסיק אותה.
אלא מה, כל נושא כזה מעורר את כולם ומקפיץ המון תגובות וזה כנראה נחמד לאנשים מסוימים...

• הוסף לסימניות
בינינו, אם פותחת האשכול באמת היתה מוטרדת מהענין עד כדי כך ששיחת הבהרה לא יכולה להועיל היא היתה פשוט מפסיקה להעסיק אותה.
אלא מה, כל נושא כזה מעורר את כולם ומקפיץ המון תגובות וזה כנראה נחמד לאנשים מסוימים...
מסתבר שגם לך, כי אם לא - לא היתה נכתבת התגובה הזאת, בשעה הזאת:)

• הוסף לסימניות
בתור בייביסיטר בדימוס -
לא לכל האנשים ברור שמחשב הוא דבר פרטי ואישי. עד שלא מתחילים לעבוד עליו ולצבור עליו דברים אישיים אנשים לא מודעים לזה.
לקח לי זמן להסביר לכל מיני שביקשו את המחשב נייד שלי בהשאלה שאני לא מוציאה אותו מדלת הבית, וכן גם לקח זמן להסביר לאחים שלי שהם יכולים להשתמש בו בלי לחטט.
זה בטוח לא נובע מיצר חטטנות, ומי שפותחת מחשב לא בהכרח פותחת ארונות,
הקריירה שלי בביסטור קצת עתיקה שלא היתה לי אופציה כזו, אבל זה נשמע לנערה בת עשרה כמו ספריה לא כמו מחברת אישית.

בכל מקרה - אפשר לקרוא בזה את קריאתן הנואשת של נערות הבייביסיטר -
תשאירו להן תעסוקה, שניים שלושה ספרים על השולחן, עם בקבוק שתיה וצלחת של בייגאלה,
תעשה את העבודה הרבה יותר טוב מאשר קבציים הזויים על הדסקטופ.
זה יבהיר להן בדיוק בדיוק את הגבולות ומצד שני יתן להן הרגשה טובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dafdefet;670902:
מעניין מה שאת אומרת...
את כנראה יודעת כוונות נסתרות שאפילו פותחת האשכול לא חשבה עליהן..
פתחתי כדי לבקש עצה בעניין. אחרי כמה תגובות כבר החלטתי איזו מבין העצות מתאימה לי . יישמתי אותה. ומבחינתי האשכול כבר לא עניין אותי .
לא כזה פשוט לערוך "שיחת הבהרה" לי לא מתאים לעשות את זה לה. ולהפסיק להעסיק אותה גם לא מתאים לי.ולא כזה מפריע לי שאנשים המשיכו לדוש בעניין.
אם זה מפריע לך אינך חייבת לקרוא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shilat;670488:
אתם ממש מגזימים כאילו איזה מחבל נכנס לה לבית ו"מחטט" שם בדברים
למה שלא תנסי להבין אותה.. שכל הילדים ישנים והיא קצת משועממת, מה בעיה להיות במחשב? שזה הדבר שהכי מפיג את השיעמום ומעביר את הזמן...
זה לא שהיא הרסה לך דברים....

חבל.. באמת חבל.. ממש מזעזע לקרוא פה את האשכול.
אם לא היתה לי בעיה עם זה שנכנסת למחשב שלי, לא היתי מבקשת עצות.כנראה שיש לי בעיה עם זה. (ומיותר לחזור על מה שנאמר) ואם מזעזע לקרוא את האשכול- אל תקראי.

• הוסף לסימניות
יש לי הרגשה שבכלל לא היא פתחה את האשכול אלא הבייביסיטר המשועממת שיושבת עכשיו קוראת את התגובות וצוחקת על כולנו חחח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה