"ביביסיטר" שמחטטת במחשב שלי...

• הוסף לסימניות
פשוט חוצפה..
מה עושים עם התופעה שבחורה שמגיעה אלי לפעמים לביביסיטר יושבת במחשב שלי (דווח על ידי הילדים שלי) ולא יודעת מה עושה\רואה שם? יכולה לראות את הgmail שלי ועוד דברים..
חוצמזה שאני לא רוצה בכלל שתיגע לי שם.. זה מחשב עבודה ולא של משהו אחר. .
מה עושים?.?

אין לי דלת לחדר הזה.. ואין לי אפשרות לכבות לגמרי את המחשב בכל פעם. הוא נשאר דלוק כל השבוע

• הוסף לסימניות
לעשות סיסמה למחשב.
המחשב עובר אוטומטית למצב סיסמה כל עוד לא עשו פעילות עם המחשב מס' דקות שאת מגדירה,
שאת רוצה להיכנס את רק מקלידה את הסיסמה וזהו
בלי הפעלת המחשב מחדש

• הוסף לסימניות
כנראה שאין לך ברירה אחרת אלא לכבות את המחשב או לחילופין לפחות להוציא את החוט המחבר את האינטרנט.

• הוסף לסימניות
רק סיסמה תעזור במקרה כזה, או להחליף בייבי סיטר:rolleyes:

• הוסף לסימניות
תודה . איך עושים את הססמא?

ואם אנתק את החוט היא תדע לחבר אותו היא לא טפשה.

• הוסף לסימניות
ברור לך שאפשר לסמוך עליה שלא תחטט במגירות?
כשאין גבולות - אין אמון

• הוסף לסימניות
כפי שנכתב מעלי הפתרון הוא סיסמא
ושיחת הבהרה (בעדינות!) איתה.

הבייביסיטרית שלי שברה לי מצלמה והתכחשה לזה,
אבל הילדים שלי עדכנו אותי בכל פרטי המקרה :)

• הוסף לסימניות
בקשה איך עושים ססמא?

אי אפשר להחליף אותה כי היא טובה לילדים במקרה קרובת משפחה אבל איני מסכימה שתגע לי במחשב !
ואם אדבר איתה היא תפגע ותכחיש ואני לא יכולה לומר הילדים אמרו לי לא נעים...
איך עושים את הססמא? מישהו יודע?

• הוסף לסימניות
סיסמא עושים בהגדרות אבטחה זה מוסבר שם בקלות
אני ממליץ שתכתבי במסמך של וורד באותיות ענקיות : מעניין אותך ?? מסקרן ??? לא צריך להסמיק!!!
להלן רשימת מטלות : 1) נא להדיח כלים 2) נא לגהץ את 2 החולצות שהשארתי על קרש הגיהוץ וכדו׳ את המסמך תשאירי פתוח לפני שאת יוצאת ותוסיפי עוד קצת פלפל לתוכן

• הוסף לסימניות
לא מצאתי שם

זה מאפשר ססמא רק ל"חשבון שלי" שבפנים הטכנאי הכניס לי חלק מהמסמכים\עבודות שלי.
אני רוצה ססמא ל"כל" המחשב כולל gmail כולל כל מה שפתוח לי על המסך . לא רוצה שתראה כלום.ולא תגע בכלום.
אשמח לתשובות

• הוסף לסימניות
זה התשובה
פשוט את צריכה לעשות בהגדרות שומר מסך ואז כשהמסך נכבה ומישהו נוגע הוא מיד מבקש סיסמא לגשת בכלל למחשב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;668434:
זה מאפשר ססמא רק ל"חשבון שלי" שבפנים הטכנאי הכניס לי חלק מהמסמכים\עבודות שלי.
אני רוצה ססמא ל"כל" המחשב כולל gmail כולל כל מה שפתוח לי על המסך . לא רוצה שתראה כלום.ולא תגע בכלום.
אשמח לתשובות
תעשי סיסמא ל"חשבון שלי" תפעילי מחדש את המחשב ותראי פלאות...

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לעשות משתמשים למחשב.
לכל משתמש ססמה..

אחרי שתעשי משתמש חדש,
תיכנסי להתחל > כיבוי > התנתק / החלף משתמש

ואז המחשב רק מתנתק ומגיע למסך של הכנסת שם משתמש וססמא בכדי להיכנס.

• הוסף לסימניות
נעים להכיר שמי הוא ווינק אני יושב ליד Ctrl הנחמד ומפטפט קצת עם שכני Alt
יש לכם מושג מה קורה כשבעל הבית מצרף אותי בלחיצה על אות L?

יוצא לי בעבודה לעשות את זה כל כך הרבה שזה כבר נהיה הרגל

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם זה לא הורס את המחשב. על זה המומחים הגדולים יענו לך.
אבל בקופסא שהיא בעצם מוח המחשב המעבד וכו'

מאחור יש איזשהו מתג שמכבה את כל המחשב.
לא נראה לי שהיא תעלה על זה. (אלא אם כן אחד הילדים שיראה אותך עושה זאת יספר לה)

ועוד משהו לג'מייל יש סיסמא. את רק צריכה לסדר זאת שהמחשב לא זוכר אותך בפתיחה הבאה.

• הוסף לסימניות
פשוט לא לקרוא לה יותר...
כי מה יעזור לך שהיא לא תצליח לפתוח את המחשב?היא תפתח את הארונות במקום!!!!!!!!!!! בקיצור לא ההיתי סומכת.

• הוסף לסימניות
רותי, ברגע שתגדירי למשתמש סיסמה, תוכלי להגדיר עליה גם שומר מסך ואז גם אם תשאירי את המחשב דולק, היא לא תוכל לפצח את הסיסמה. ואם היא תנסה לכבות ולהדליק מחדש, היא תצטרך סיסמת כניסה.

• הוסף לסימניות
ססמא זה פיתרון מצוין
וזה מה שאני עושה גם לילדים שלי
הפתרון הוא פשוט ובד"כ משתמשים רגילים לא מנסים לעקוף אותה
פשוט בהגדרות חשבון משתמש את מגדירה ססמא
ובהגדרות שולחן עבודה מגדירה שומר מסך
בהגדרות של השומר מסך מגדירה - הפעל באמצעות ססמא
וזהו

בהצלחה
מבינה את הבעיתיות בהחלפת בייביסטר שהילדים אוהבים
לא נראה לי שהיא מבינה את הבעיה שצפיה במחשב
יתכן ואם תסבירי לה שנתת הוראה לכל בני הבית כולל הילדים שלך לא להסתכל במחשב ולא לפתוח אותו + הסבר על הנזקים שזה עלול לגרום לך ולמחשב, היא תבין ולא תיפגע כי תבין שזה כולל את כולם

בהצלחה

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מתערבת, אבל אם היא ליד המחשב מי שומר על הילדים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה