עזרה אין חסד.

הכל נכון
אבל לדעתי אם אנשים את כל האנרגיות שמשקיעים בהשוואת ההוצאות הנ''ל היו משקיעים בלהכניס ולהרוויח זה מזמן היה עובר את סכומי הפערים בין הרשתות...
 
הכל נכון
אבל לדעתי אם אנשים את כל האנרגיות שמשקיעים בהשוואת ההוצאות הנ''ל היו משקיעים בלהכניס ולהרוויח זה מזמן היה עובר את סכומי הפערים בין הרשתות...
לא נכון
אחרי שלומדים את הרעיון חודשיים שלש זה עובד בראש על אוטומט ולא צריך להשקיע זמן בזה,
צריך גם וגם
מנסיון רב שנים מי שלא משווה מחירים ומכלכל הוצאותיו גם אם ירוויח 40000 ש"ח
במוקדם ומאוחר יכנס לחובות
 
השבוע ראיתי שהמבצע המטורף של "יש חגיגה"של 2 פיירי גדול ב35 ולמחזיקי כרטיס אשראי יש עוד יותר תחזיקו טוב תכיסא 2 ב30!!! הוא באמת מבצע מטורף כי במשנת יוסף השבוע עולה אחד כזה 13.9...

ובכלל, המבצע המטורף של רסק עגבניות פרי מבורך 240 ג' 5 ב18 שזה חיני חינם
השבוע במשנת יוסף אחד כזה 3 שקל.
על זה ראוי לומר "אין אין חגיגה".....
מלון לדוגמה ב"משנת" כל הקיץ וגם עכשיו עמד על קצת יותר מ 5 ש"ח לקילו, וברוב הרשתות (גם שפע..) עומד על2.90.

מנגו, ברוב הרשתות ירד לאחרונה המחיר ל5.90 ובמשנת נשאר על איזור ה 10 ש"ח (השבוע ירד ל7.60).

יש דברים שהם הכי זולים כגון זיתים ( 8 ש"ח , בעוד שברמי לוי, אושר עד, יש חסד ועוד מתחיל ב 10 ש"ח)

קיצר, לכל אחד יש את החסרונות שלו ואת היתרונות שלו.
 
נערך לאחרונה ב:
ממש לא נסחף

במגזר הכללי מצוי מאד משפחות עם הכנסות של עשרות אלפים בחודש ומינוס קבוע בבנק.
הם חיים ללא חשבון, חופשות בחו"ל של (עשרות!) אלפי ש"ח פעמיים או יותר בשנה, מסעדות כל יומיים וכו'. ונמצאים במינוס קבוע.
 
ממש לא נסחף

במגזר הכללי מצוי מאד משפחות עם הכנסות של עשרות אלפים בחודש ומינוס קבוע בבנק.
הם חיים ללא חשבון, חופשות בחו"ל של (עשרות!) אלפי ש"ח פעמיים או יותר בשנה, מסעדות כל יומיים וכו'. ונמצאים במינוס קבוע.
בסדר
מהתנהלות שכזו ועד ל''מיליונים שתציל מהשודדים ביש'' הדרך ארוכה...
 
נמשך המגמה!
ברבעון השני כמעט 9% עזבו את שופרסל במקביל לרבעון השני אשתקד!
הכתבה
שופרסל מציגה: פראיירים לא מתים, אבל המספר שלהם יורד בחדות

הרווח הנקי של שופרסל קפץ ב-16% ל-191 מיליון שקל, למרות נטישה המונית של לקוחות שבאה לידי ביטוי בירידה של 8.7% במכירות של חנויות זהות ברבעון השני • הלקוחות שנשארו שילמו את המחיר – והעלו את שיעור הרווחיות הגולמית של שופרסל לראשונה מעל 30%

הצרכן הישראלי ידוע כחובב מותגים ואינו ידוע כבררן או בעל מודעות צרכנית גבוהה במיוחד, אבל מסתבר שגם לו יש גבולות. שנה וחצי לאחר שהאחים שלומי ויוסי אמיר רכשו את השליטה בשופרסל, כבר ברור לצרכן הקהה ביותר שהמטרה היחידה של השניים היא מקסום הרווח מהשקעתם – ואם הדרך לשם עוברת בצמצום של רווחת הצרכן, אין להם בעיה מיוחדת עם זה.

שופרסל הרוויחה 191 מיליון שקל ברבעון השני, גידול של 16% לעומת הרבעון המקביל ב-2024. הכנסותיה של שופרסל ירדו ב-7.7% ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל, והסתכמו ב-3.7 מיליארד שקל.

ההכנסות במגזר הקמעונאות, שכולל 431 חנויות שופרסל בשטח מכירות של 557 אלף מ"ר (על השלל המבלבל של מותגיהן, רשת הפארם Be, חנויות שמופעלות בזכיינות וכן פעילות הסיטונאות של הרשת) ירדו ב-7.7% ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל, והסתכמו ב-3.66 מיליארד שקל. הירידה נובעת מנפילה של 8.8% במכירות של החנויות שמופעלות בהפעלה עצמית על ידי שופרסל.

הנתון הקריטי הוא התמוטטות של 8.7% במכירות של חנויות זהות, כלומר מכירות שפעלו במתכונת מלאה הן ברבעון השני של 2025 והן ברבעון המקביל ב-2024. הנסיגה העמוקה הזו במכירות של חנויות זהות באה בהמשך לירידה חדה של 8.1% במכירות של חנויות זהות ברבעון הראשון של 2025, בהשוואה לרבעון המקביל ב-2024.

שופרסל היא החברה היחידה במגזר הקמעונאות שדיווחה על ירידה במכירות של חנויות זהות ברבעון השני של 2025. חברות כמו רמי לוי, יוחננוף וקרפור ישראל הציגו גידול של 5% במכירות של חנויות זהות. נתון זה משקף את הנטישה ההמונית של הלקוחות ואת אובדן נתח השוק של שופרסל.

לנוכח הקפיצה ברווח הנקי לא נראה שהאחים אמיר מתאבלים על כך, אבל מצד שני נראה שבניגוד למה שהם עלולים ללמוד מחלק מהפוליטיקאים שהם אוהבים לארח במסיבות, אי־אפשר לרמות את כל האנשים כל הזמן. הרווח הגולמי של שופרסל ירד ב-2.3% בלבד ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל, והסתכם ב-1.1 מיליארד שקל, שהם 30.1% מהמחזור לעומת 28.5% מהמחזור ברבעון מקביל.

"אשרי המאמין"

השיפור ברווחיות הגולמית, שחוצה לראשונה את גבול 30%, מבטא את הצלחתם של אינסוף הפעלולים של האחים אמיר. למשל, המצאות כמו "מותג נשלט" במקום מותג פרטי, שמספק ערך גם ללקוחות, תוך ויתור על חלק ניכר מעזרים מיותרים לטעמם של האחים אמיר, כמו מחלקת שירות ובקרת איכות למותג הפרטי.

גורמים אחרים לשיפור ברווחיות היו סגירת חנויות מפסידות במוצאי שבת והפסקת הסכמים עם מועדוני לקוחות, כמו חבר של אנשי צבא הקבע, שזכו להנחות של 9% ממחיר המכירה.

העלייה ברווחיות הגולמית משקפת את העלאות המחיר הגורפות בענף המזון, שאותן הובילה שופרסל כחברה הגדולה בענף. שופרסל עצמה מסבירה את השיפור ברווחיות הגולמית ב"מיקוד הפעילות המסחרית והשיווקית במגזר הקמעונאות והשפעת עיתוי הפסח, לצד פעולות לצמצום פחת סחורות ושיפור רכש ושירותים שקיבלו ביטוי בעלויות שונות שנכללות בעלות ההכנסות". על זה נאמר "אשרי המאמין", אבל מנתח השוק של החברה עולה שמספר המאמינים במסרים אלה הולך ויורד.

הרווח התפעולי של שופרסל עלה ב-1.5% ברבעון השני בהשוואה לרבעון המקביל, והסתכם ב-266 מיליון שקל, שהם 7.2% מהמחזור לעומת 6.6% מהמחזור במקביל ב-2024. הירידה בקצב הצמיחה של הרווח התפעולי בולטת על רקע גידול של 45% ברווח התפעולי ברבעון הראשון.

השיפור ברווחיות התפעולית לעומת הרבעון המקביל ב-2024 ולעומת הרבעון הראשון של 2025, שבו הושג רווח תפעולי של 5.6% מהמחזור, משקף את הצמיחה החזקה ברווחיות הגולמית. זאת בעיקר הודות להעלאות המחירים וביטול הסכמים בעייתיים עם מועדוני לקוחות, אבל גם ירידה של 3.4% בהוצאות המכירה השיווק ההנהלה והכלליות ברבעון השני בהשוואה לרבעון המקביל, לרמה של 846 מיליון שקל, שהם 22.9% מההכנסות לעומת 21.9% מההכנסות.

הצמיחה המתונה ברווח התפעולי נובעת בין היתר מהירידה בהכנסות ומהעלייה בשכר המינימום באפריל 2025. שופרסל הציגה גידול של 16% ברווח הנקי, למרות העלייה הצנועה ברווח התפעולי, הודות לירידה בהוצאות המימון כתוצאה ממחיקה מוחלטת של החוב הפיננסי של החברה לעומת חוב פיננסי של 1.2 מיליארד שקל בסוף 2023, כאשר האחים אמיר רכשו את השליטה בחברה, וכן הודות למכירת האחזקה בחברת הארנק האלקטרוני פייבוקס, שהסבה לשופרסל הפסד של 9 מיליון שקל ברבעון השני של 2024.

דה מרקר
 
כתבה מאתר אמס

שופרסל פרסמה היום (חמישי) את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של השנה, ומציגה עלייה מרשימה ברווח הנקי שהגיע ל־196 מיליון שקל – גידול של כ־16% בהשוואה לאותה תקופה אשתקד. זאת למרות ירידה בהכנסות שהסתכמו בכ־3.69 מיליארד שקל, ירידה של כ־7.7%. לפי החברה, הצמצום בהכנסות נבע מהתייעלות יזומה, סגירת פעילויות לא רווחיות, לצד ירידה בצריכה בענף ומחסור בעובדים.

הרווח הגולמי של שופרסל ברבעון עמד על כ־1.112 מיליארד שקל, שהם 30.1% מההכנסות, לעומת כ־1.138 מיליארד שקל שהיוו 28.5% מההכנסות ברבעון המקביל. הרווח התפעולי הסתכם בכ־266 מיליון שקל – 7.2% מההכנסות, לעומת 262 מיליון שקל בשנה שעברה. ה־EBITDA עמד על 512 מיליון שקל, המהווים 13.9% מההכנסות, לעומת 516 מיליון שקל שהיוו 12.9% בתקופה המקבילה.


בהסבריה לתוצאות, החברה ציינה כי השיפור ברווחיות הושג בזכות שורת צעדים: התמקדות בפעילות הקמעונאית, סגירת סניפים מפסידים, הסבת חנויות לפורמט "יוניברס", השקעות בשדרוג חנויות, הרחבת המותג הפרטי, שיפור ברכש ובלוגיסטיקה וכן הפחתת פחת סחורות.

עוד עולה מהדוח כי החוב הפיננסי נטו של שופרסל ירד באופן דרמטי ל־21 מיליון שקל בלבד, לעומת 869 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד – ירידה המעידה על חיזוק איתנותה הפיננסית של החברה.

נוסף לכך, דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד בסך של 180 מיליון שקל לבעלי המניות – החלטה שמחזקת את אמון ההנהלה בתוצאותיה וביכולתה לשמור על רווחיות גבוהה גם בהמשך השנה.
 
התפרסמה השבוע ידיעה
על עליית הרווחיות של שופרסל במליונים
וזאת למרות ירידה דרסטית ומשמעותית בכמות המוצרים שנמכרו בה
את החשבון תעשו לבד.......
בלת''ק!
 
בסדר
מהתנהלות שכזו ועד ל''מיליונים שתציל מהשודדים ביש'' הדרך ארוכה...
רואים שלא עברת אימון לכלכלת בית
משום שזה לא רק האלף אלפיים חסכון במזון
זה השריר הזה במוח שגורם לאנשים לכלכל הוצאותיהם בתבונה
חייבים לפתח אותו בגיל צעיר כי אם לא, כשתבין מה שכתבתי זה כנראה יהיה מאוחר
 
לא נכון זה 5 שח ליחידה , לא לקילו
1756589802830.png
 
אפשר לחסוך אחוזים נכבדים בהוצאות הבית
ע"י השוואת מחיים וקניית המוצרים כל מוצר בחנות אחרת
וזה לא אומר ללכת כל שבוע ל-4 חנויות
אלא כל שבוע קניה בחנות אחרת עם המוצרים שזולים בה

יש מוצרים שההפרשים הקבועים (בלי מבצעים) הם של 30 אחוז ויותר
ולמי שצורך כמויות גדולות זה יכול להצטרף למאות רבות בחודש

לא חושבת שנכון לרוץ אחרי הזנב של עצמנו לכל מבצע ולכל חנות שמוכרת יותר זול
אבל לערוך בדיקה תקופתית ולהתאים את הקניות לפי המחירים - מומלץ מאוד!!
 
עד שזה יקרה הם כבר ייצאו עם אקזיט

נוסף לכך, דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד בסך של 180 מיליון שקל לבעלי המניות – החלטה שמחזקת את אמון ההנהלה בתוצאותיה וביכולתה לשמור על רווחיות גבוהה גם בהמשך השנה.
אם הם 51% מבעלי המניות, אז הם מקבלים 91.8 מליון שקל כבר עכשיו.?
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן בכסליו תשפ"ג

שלום לכל הותיקים
פתחתי פורום למתחילים, ללא ידע מוקדם בשוק ההון, ששוקלים את צעדיהם הראשונים בניהול חסכונותיהם.
בואו ננסה יחד לעזור להם.
אני מתחיל ראשון בכמה הודעות.

תחילה,
למידע שקיים בפרוג.
יש בפרוג 'פרקי הקדמה להשקעה בשוק ההון' שנכתבו ע"י:
@מקצועי בלבד
שמאד יעזרו לכם אם אתם לא מכירים את התחום.
במאמר הראשון של @מקצועי בלבד יש הסבר מפורט בנושאים הבאים:
  • אופי ההשקעה של הישראלי לעומת מקבילו האמריקאי.
  • מה זה מניות ?
  • מה זה איגרות חוב ?
  • טענה ששוק ההון מסוכן מאוד.
  • מהו הפלח המנייתי המומלץ ל'תיק ההשקעות' ?
  • ממי לא לשמוע עצות וטיפים ?!
  • איך ממזערים סיכון ?
  • פיזור מניות.
  • השקעה לטווח ארוך.
  • השקעה פאסיבית.
  • לא למכור בשפל.
  • מה זה מדד תל אביב 125. ומהו מדד 35.
על כל אלו ועוד תוכלו לקרוא במאמר הראשון של @מקצועי בלבד על שוק ההון.

ובמאמר השני של @מקצועי בלבד תוכלו לקרוא על הנושאים הבאים:

  • תשואה ממוצעת בשוק ההון, 7% לפחות.
  • מהי ריבית דריבית, ואיך מחשבים אותה ?
  • תוכנית השקעה מצוינת לנישואי הילדים.
  • סיכונים שיש בשוק ההון.
  • פיזור השקעות.
  • למידת ההשקעה.

תתחילו במאמרים האלו.
תקראו פעמיים ותחזרו לכאן.
באשכול זה ננסה יחד להשלים לניקים בפרוג את המידע החסר להם כדי להגיע להשקעה בפועל.
תקראו
תישנו על זה לילה.
תחפשו עוד תחשבו
ואל תהססו לחלוק לחשוב אחרת ולשאול
ובסוף להשקיע.

1774285119351.png
הערכה אמיתית ליד הימנית שלך! 💖💖💖
לפעמים מילה אחת קטנה של "תודה" עושה פלאים, אבל מתנה מבית Buddies עושה הרבה יותר... ✨
מגיע להן – לילדות ולכל אלו שעוזרות, משקיעות ונותנות את הלב, במיוחד בתקופה העמוסה הזו של ערב פסח ומלחמה. 🌸
המתנות של Buddies! 🎀
הוא צבעוני, הוא מתוק והוא מלא בסטייל שכל בת חולמת עליו.
רוצה לראות ?
הרשמי וקבלי ישירות למייל את הקטלוג המרהיב!

והפינוק האמיתי: הגרלת ענק לקהילת פרוג 🎁
3 ערכות יוקרתיות ומפנקות
ל-3 זוכות מאושרות!

איך נכנסים להגרלה? פשוט מאוד:
כתבי לנו כאן בתגובה: נרשמתי ואת מי את רוצה לפנק וזהו נכנסת להגרלה!

ההגרלה תיערך ביום שני כו' ניסן – אל תפספסי! ⏰

💫 כי גם לה מגיע פינוק מושלם על כל ההעזרה הלב הגדול! 💫
להשיג בחניות:


1774279162556.png
1774279205943.png
1774279248557.png
1774285149434.png
עודכן: אדר תשפ"ה

אם הכסף היה יכול לכעוס, הוא היה כועס ואפילו זועם:
איך אתה מזניח אותי להצטמק בעו"ש, בזמן שהחברים שלי מקבלים ריבית ללא מאמץ???
כן, כמו שאתה שומע. בלי מאמץ מקבלים ריבית חסרת סיכון.
נכון, אתה צריך אותי עומד הכן
כדי לסגור את התשלום האחרון עם הקבלן...
אבל בזמן שעוד נותר עד התשלום,
אני עובד עבור הבנק
במקום עבורך!

איך עושים שהכסף שלנו יעבוד עבורנו?!
קרן כספית!

אם יש לכם מעט או הרבה כסף שממתין בצד
תשקלו להניח אותו בקרן כספית.
כל הפרטים בהודעה שלפניכם...


קרן כספית זאת קרן נאמנות שקונים מבית השקעות - המנפיק ומוכרים למנפיק.
ניתן לשלוח פקודת קנייה או מכירה בכל שעות היום
אך הפקודה מתבצעת בשעות אחר הצהרים.

כמה תשואה צפויה?

התשואה צפויה להיות צמודה לריבית בנק ישראל.

בתי ההשקעות כמו מיטב, מגדל ועוד מנפיקות קרנות כספיות
קרנות כספיות הן קרנות נאמנות.

קרן נאמנות מציעות למשקיעים להשקיע כסף בקרן
ומנהל השקעות ישקיע את הכסף בהתאם לתשקיף הקרן (ניתן לקרוא את התשקיף באתר מאיה)

עד כאן זאת בריכת השקעות בלי חלוקה מסודרת לכל משקיע ומשקיע.
כדי לעשות סדר בזכויות של כל משקיע
בית ההשקעות מייצר יחידות השתתפות.
כל יחידת השתתפות נרכשת ב 1 ש"ח או 10 ש"ח
וכל משקיע שרוצה לרכוש יחידת השתתפות
נכנס לאתר הבנק ורוכש כמה יחידות שהוא רוצה.

מכיון שערך הנכסים בקרן מניב תשואה
מנהל ההשקעות בקרן מעדכן מידי יום את שוויה של כל יחידת השתתפות לפי שוויה העדכני.

רכישת יחידות בקרנות נאמנות נעשית בבורסה לניירות ערך
משקיע הרוצה לרכוש יחידות קרן נאמנות
יוכל לרכוש יחידות השתתפות באמצעות בורקר (בנק או בית השקעות) המורשה לפעול בבורסה.
ומנהל ההשקעות ימכור לו יחידות השתתפות
כאשר המשקיע רוצה לצאת מההשקעה
עליו לבצע מכירה
ומנהל ההשקעות ירכוש ממנו את יחידות ההשתתפות.

תשואת קרן כספית
צפוייה להיות כמו ריבית בנק ישראל
שנכון לעכשיו עומדת על 4.5%.

לאחר היציאה מההשקעה הברוקר ינכה את המס
המס על הרווח הוא 25% ריאלי.

תמהיל ההשקעה
קרן כספית לרוב מחזיקה בתמהיל כזה:
  • פקדון בנקאי.
  • מק"מ. (אג"ח ממשלתי)
  • אג"ח קונצרני בדירוג גבוה.
יתרונות קרן כספית:
  • מס 25% צמוד למדד (באופן שהעלייה במדד המחירים לצרכן תהיה זהה לתשואה, לא ישולמו מיסים כלל!)
  • דחיית מס עד למועד המכירה.
  • קנייה דרך הבנק נוח ונגיש. (חפשו באתר הבנק: 'לאתר שוק ההון' או 'טרייד')
  • אין עמלות ברכישה דרך הבנק.
  • נזיל.
  • ניתן להשקיע כל סכום.
יתרונותיה של קרן כספית שקלית עבור המשקיע:

1. אין עמלת דמי שמירה בבנק (עמלה הנקראת לעיתים "דמי ניהול" של הבנק) בעקבות תקנות בנק ישראל. כלומר התשואה כולה הולכת לטובת קונה הקרן. (נכנס לתוקף בתחילת 2013)

2. אין עמלת קניה/מכירה ללקוח מצד הבנק אצלו רוכשים את הקרן. בנוסף אין עמלת שיעור הוספה (למעט קרן אחת -בדקו) המגיעה למנהל הקרן.

3. מנהל הקרן אינו משלם עמלות קניה מכירה (או משלם עמלות אפסיות) כשהוא מנהל את הקרן. כלומר נשאר יותר תשואה לקונה הקרן.

4. דמי הניהול שגובים מנהלי הקרנות הכספיות אפסיים ועומדים על כ 0.13% בממוצע בלבד. בנוסף לעיתים יש מבצעים של עד 0 דמי ניהול.

5. התשואה דומה מאוד לריבית בנק ישראל וברוב מוחלט של המקרים גבוה יותר מכל ריבית על פקדון לטווח של עד 90 יום.

6. טווח ההשקעה המקסימאלי (בממוצע בקרן) של הקרנות עומד על 90 יום. כלומר סיכון נמוך.

7. סיכון נמוך עקב השקעה במגוון פקדונות ואג"חים בדרוג מקסימאלי. במקרים רבים הסיכון נמוך אף יותר מהשקעה בפקדון.

8. אין צורך בסכום מינימאלי להשקעה. ניתן אפילו לקנות בשקלים בודדים ללא עלויות נוספות.

9. ניתן להשקיע בהוראת קבע.

10. מס ראלי - תשלום המס על הרווח הינו רק על הרווח מעל לגובה האינפלציה. כלומר אם האינפלציה 2% והתשואה השנתית היא 2% - המשקיע בקרן פטור ממס. בפקדון המשקיע משלם 15% נומינלי על הרווח בכל מקרה.

11. נזילות - ניתן לקנות או למכור את הקרן בכל יום מסחר. פקדון חייבים לסגור לתקופה על מנת לקבל ריבית מועדפת.

12. דחיית מס - אין צורך לשלם את המס עד למימוש (מכירת) הקרן. כך ניתן לצבור רווח גבוה יותר לאורך זמן.

13. ניתן לקזז את תשלום המס עם הפסד מנייר ערך אחר. כלומר במידה והרווח על ההשקעה בקרן עלה מעל לאינפלציה ויש צורך לשלם מס אזי ניתן להפחית תשלום זה על ידי קיזוזו עם נייר ערך או קרן אחרת (פטורה) שעליה המשקיע הפסיד. לא ניתן לקזז מס על רווח מפקדון.

14. שקיפות - מנהלי הקרנות מפרסמים את ההרכב המדויק של הקרן ונתונים רבים אחרים. (הכל מופיע בעמוד הקרן באתר FUNDER).

15. יכולת השוואה - ניתן להשוות בכל יום את התשואה ונתונים אחרים עם קרנות אחרות (אתר FUNDER מספק כמות עצומה של נתונים בנושא זה ומאפשר השוואה קלה ונוחה).

16. פיקוח - לכל קרן נאמנות יש נאמן שמפקח על מנהל הקרן שיעמוד כל יום בהתחיבויותיו. בנוסף רשות ניירות ערך מפקחת באופן הדוק על מנהלי הקרנות ועל הנאמנים.

17. וותק - הקרנות הכספיות כבר צברו ניסיון. הן קיימות מאז תחילת 2008 ובכל שנה הרוויחו למשקיעים בהן תשואות חיוביות וגבוהות ביחס לפקדונות באותה שנה.

18. יתרון לגודל - הקרנות הכספיות כבר מנהלות סכום ענק של מיליארדי שקלים והיכולת שלהן לדרוש ריבית גבוה על הפקדונות בתוך הקרן גדולה משל כל טייקון אחר.

19. רכישה בטוחה - אין צורך לתת מחיר קניה או מכירה (לימיט) בזמן הקניה או המכירה מכיוון שהקרן לא סחירה בבורסה ומחיר הקניה או המכירה צמוד לתוצאות הקרן במדוייק.

20. הקרנות הכספיות הינן הקרנות בעלות הסיכון הנמוך ביותר מבין כל המכשירים הקיימים כיום בישראל ומשמשות בהרבה מקרים רבים כקרן הראשונה להשקעה אצל חסרי ידע פיננסי מוקדם.
חסרונות קרן כספית:
  • אין הגנה מאינפלציה.
  • יש דמי ניהול.
  • אין התחייבות לתשואה. עם זאת התשואה דומה לריבית בנק ישראל. אין פקדון בנקאי עם תנאי נזילות דומים שמבטיח ריבית כמו התשואה של קרן כספית.
  • קרן כספית לא מתאימה לאזרח אמריקאי! (אזרח אמריקאי יכול לפנות לאפיקים אחרים כמו פקדון בבנק או אג"ח ברכישה ישירה)
סיכונים בקרן כספית:

השקעה בקרן כספית כרוכה בנטילת סיכונים. עם זאת השקעה בקרן כספית
פחות מסוכנת מלהשאיר את הכסף בעו"ש.
השקעה בקרן כספית מוגדרת כהשקעה בסיכון מועט.

האם קרן כספית מסוכנת יותר מפיקדון בנקאי?!

כאמור כספי המשקיעים בקרן כספית מפוזרים ב:
פיקדונות בנקאיים.
אג"ח ממשלתי.
ואג"ח קונצרני בדירוג גבוה.

אם כן, השקעה קרן כספית הינה עם פחות סיכון מפיקדון בנקאי, כי יש פיזור.
בנוסף החלק המושקע באג"ח ממשלתי, נחשב להשקעה אף סולידית יותר מפיקדון בנקאי לפחות מבחינת החשש לחדלות פירעון.
מאידך בפיקדון בנקאי אין תנודות בתשואה ויש איתנות בכך שתשואה ידועה ומובטחת מראש. בקרן כספית אין הבטחה על כלום, לא על הקרן ולא על התשואה.
יש אנשים שאם מישהו מבטיח להם, זה עושה להם טוב.
למרות שאין לכך משמעות במבחן התוצאה...
במקרה שבנק יפשוט רגל, ולא יהיה בידו לשלם את הבטחותיו
הוא לא ישלם את הבטחתו לאף אחד. לא לקרן כספית ולא למפקידים פרטיים.

רשימת קרנות כשרות

רשימת קרנות כספיות כשרות בקישור:

האם יש הבדלים בין הקרנות הכספיות?

רוב הקרנות הכספיות משקיעות באותו קונספט כמפורט לעייל
ולכן התשואה צפויה להיות זהה. (מלבד קרנות בודדות המשקיעות בתמהיל ללא אג"ח קונצרני.)
ההבדלים בין הקרנות הן בכשרות ודמי הניהול.

רכישת קרן כספית:

קרן כספית רצוי לקנות רק דרך חשבון בנק
היות שהבנקים לא גובים על כך עמלת קנייה ומכירה ודמי משמרת.

איך מבצעים את ההשקעה בפועל?!

להלן קישור מדויק לנקודת זמן
בה אני ממחיש איך משקיעים בקרן כספית
הוראות רכישה לחסומים...

תחילה נכנסים כרגיל לאתר הבנק עם שם משתמש וסיסמה. באתר הבנק יש לחפש אחר האפשרות לכניסה לפלטפורמת המסחר לרכישת ניירות ערך. בבנק הפועלים זה נקרא "לאתר שוק ההון". בבנק לאומי זה נקרא "לאומי טרייד". כך בכל אתרי הבנקים ניתן לגשת לרכישת קרן כספית.

לאחר שנכסים לפלטפורמת המסחר של הבנק, כותבים בשדה החיפוש את מספר הקרן כספית הרצויה. (לדוגמא: 5138094 – קרן כספית כשרה של מגדל) כותבים גם כמות מבוקשת לרכישה. לוחצים על "קנייה" מאשרים את הפרטים וזהו.

הרכישה כמעט בוצעה.

מכיוון שקרן כספית היא קרן נאמנות, לכן היא לא נסחרת בשעות המסחר הרציף. לקרנות נאמנות יש שעה קבועה בה מבצעים מנהלי הקרנות עסקאות.

הרכישות והמכירות מתקיימות מידי יום בשעה 16:00 (ביום ראשון ב15:00).

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה