Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

ישנם מספר מחדלים בכביש 1 שלדעתי ניתן לתקן את חלקם.

הקדמה קצרה,
לאחר הרבה נסיעות בכביש 1 בתוואי בין ירושלים לבית שמש,
ישנם כמה גורמים לעומסי התנועה, והגורם המרכזי הוא הטופוגרפיה של הכביש,
בדרך כלל בעליות יש האטה משמעותית, ובירידות או במישור נוסע הרבה יותר מהר.

נתחיל מהפשוט יותר. כביש 1 החל מהשעה 9:30 אין בו עדיפות נסיעה לתח"צ או +2,
הבעיה היא שחלק מהמשאיות לא מודעות לכך, ולכן במקום לקבל נתיב 1 איטי יותר יש 2 נתיבים איטיים.
הפתרון המוצע, הוא להקים גשרונים דיגיטליים כמו אלו שכתוב אליהם מהירות וכדו' שמופיעים על כל נתיב. יעשו כך לאורך הכביש במספר מקומות עם דגש לאחר מחלפים שבו לאחר 9:30 יופיע כנתיב רגיל, ולא כנתיב עם עדיפות.

2 מכיוון שעליות יוצרות עומס, ומחלפים יוצרים עומס, כששניהם נפגשים יחד זה יוצר עומס כפול.
פתרון חלקי בעלות גבוהה, להמשיך את כביש 16 עד אחרי מנהרת הראל.

אשמח לשמוע דעות נוספות,
או פתרונות אחרים.
אולי יש מישהו שיוכל לעזור ולקדם לפחות את הפתרונות הפשוטים יותר
מאמצים את מודל בית שמש ( תנופה )
א. כאשר אוטובוס לא יצא /איחר /דילג - מתקשרים ל"קו ישיר"
הקשה שלוקחת דקה וקנסת את קווים במס 023137999
ב. כאשר יש צורך בעקבות אירועים מסוימים ניתן לתבוע ת"ק ( כאן לא הנושא להרחיב - יש נושא בשביל ת"ק )
ג. בואו נאמץ את שיטת בית שמש מרגע זה ואילך
לאחר תלונה לקווים ( מיקודרך ) ומשרד התחבורה - שולחים מייל ל שרת התחבורה ולמנכ"ל המשרד --- / ולמנהלת לשכה ר"ע מ"ע /רמט ר"ע / מנהלת קשרי ממשל בלשכה - ר"ע מ"ע הרב גוטרמן /מנכ"ל העייריה / אגף פניות ציבור בכדי שיוציאו מכתב כמו עיירית בית שמש
ולכתוב מספר רב של תלונות אשר הגשת בתקופה האחרונה כגון 10 פעמים אי יציאה 5 איחור משמועתי 20 דילוג - התנהגות נהג וכו
ואני מדגיש לא לשלוח מייל לנ"ל על כל דבר קטן אלא במצטבר בלבד - ולהכניס בגוף המייל את דף הרעיון של חבר מועצת העיר ב"ש נמצא בנושא בית שמש (תנופה )
ד. וכן חשוב לתעד כל אירוע באשר הוא - ואם יש אנשים אשר מתעדים שיפנו אלי בפרטי
ה.בהקשר לתלונות על האתר של משרד התחבורה להגשת התלונות החדש בגלל הכוכבית של הלוחית רישוי ממשרד מבקר המדינה
אשר שוחחו איתי היום דקות ארוכות נאמר שהנושא בטיפול המשרד בגלל המון פניות אשר הגיעו ממכם - תמשיכו כך
4 דוחות שהיו לי, ומה מסקנתי

1. קבלתי 2 דוחות על מהירות בכביש 35 במחלף 6 על חריגה ממהירות 70 ל100 ו -113 קמש

דוח 1 חריגה ל100 קמש קנס 750 ו-8 נקודות

דוח 2 חריגה ל113 קמש, קנס 1500 ו-10 נקודות

סה"כ 2250 ו-18 נקודות

כשקבלתי את הדוחות שזה 3 חדשים אחרי ביצוע העבירה, נסעתי לשם וחפשתי תמרור על 70, ואיננו

ומכיון שזה כביש בין עירוני עם גדר הפרדה, המהירות היא 90

הגשתי בקשה להישפט, הגעתי לבימש באשדוד

ישר אמרו לי, שהיה תקופה שהיה תמרור 70 שלא בצדק, הם מבטלים את הנקודות לגמרי, ומחייבים אותי על שני הדוחות סך 500 ש"ח

הרווחתי: ביטול נקודות, ו-1750 ש"ח

אני בטוח שעוד הרבה נהגים קיבלו כאלה דוחות, ומכיון שאין אומץ, כח, ביטול יום עבודה ומוטיבציה, אז לא מגישים בקשה להשיפט, משלמים שלא בצדק, ומעודדים את המדינה בשיטת מצליח לעשוק את האזרח הקטן!!!!

2. הייתי אמור להיכנס עם רב כלשהו לחניון הכותל, כשהמתנתי אחרי רכב לקבל אישור מהשוטר בבודקה

הרמתי פל' למי שהיה אמור לאשר את זה, תוך כדי התקדמתי לבודקה של המשטרה, ואז השוטר עוצר אותי שאני עם פל' ביד

נותן לי דוח 1000 שח ו10 נקודות

הגשתי בקשה להישפט, התייעצתי עם מישהו שקשור למשטרה, והוא אמר לי לא להתווכח, אלא לבקש שיורידו את הנקודות והפחתת הקנס

לפני שניגשים לשופט, הנציגה התובעת קוראת לי, אני אומר לי שזה לא בסדר העבירה שנעשתה , ואני בעל משפחה ברוכת ילדים, ושתרחם עלי,

היא מחליפה את זה לדוח עבירה אחרת בלי נקודות ו-500 שח

הרווחתי: ביטול נקודות ו-500 שח

אני בטוח שעוד הרבה נהגים קיבלו כאלה דוחות, ומכיון שאין אומץ, כח, ביטול יום עבודה ומוטיבציה, אז לא מגישים בקשה להשיפט, משלמים שלא בצדק, ומעודדים את המדינה בשיטת מצליח לעשוק את האזרח הקטן!!!!

3. הלויתי רכב משכן, באמצע הדרך עוצר אותי ניידת, מבקש את הרשיון, והוא מגלה לי שכבר אין טסט לרכב שנה

הייתי בשוק, איך השכן לא אמר לי כזה דבר

תכלס אסור לי להמשיך עם הרכב קנס 1000 שח וזימון למשפט

כנל, התייעצתי עם מישהו שקשור למשטרה, והוא אמר לי לא להתווכח, אלא לבקש שיורידו את הנקודות והפחתת הקנס

לפני שניגשים לשופט, הנציגה התובעת קוראת לי, אני אומר לי שזה לא בסדר העבירה שנעשתה , ואני בעל משפחה ברוכת ילדים, ושתרחם עלי,

הנציגה אומרת לי שאני אבדוק האם עכשיו כן העבירו טסט לרכב, למזלי השכן עשה זאת, הורידה את הקנס ל-500 והערת אזהרה באם יקרה שוב כזה דבר בשנה הקרובה

הרווחתי 500 ש"ח וביטול שלילה או נקודות

4. חניתי ליד הכותל ברחבה פנימית למדרכה

מצורף תמונה, (למי שמזהה, זה לפני העליה לכיון שער האשפות)

קבלתי דוח חניה 500 ש"ח

שלחתי בקשה לערעור ודחו

שלחתי בקשה להישפט והגיע מועד לדיון לתאריך שיוצא כשנה וחצי לאחר נתינת הדוח

חודש לפני הדיון שלחתי הודעת נאשם עם נימוק לביטול הקנס כדלהלן: "

"חניתי בשטח פנימי מהמדרכה שאינו מזופת ואינו מפריע למעבר הולכי רגל, נא לבטל את הדוח או להפחיתו"

תגובת השופטת "יידון בדיון"

שלחת הודעת הבהרה, האם אני חייב לבוא לדיון ?

תגובת השופטת "כן"

נאלצתי להופיע,

עם המתדיינים לפני נציגת העיריה היה מאוד ערסית,

אך אף אחד לא קיבל יותר מגובה הקנס

בפועל רק השופטת ראתה את תמונת החניה, היא אמרה אני מכירה את המקום וכבר זיכיתי בעבר

וגם שופטים אחרים מזכים, נציגת העיריה שותקת, וזוכיתי לגמרי

בקשתי לשאול את השופטת 2 שאלות

1. האם המקום מותר לחניה או אסור? אם מותר, שלא יתנו דוחות , אם אסור שיהיה כתוב שאסור ?

תשובה: העיריה נותנת דוחות, ומי שפונה אלינו אנו מזכים

2. שאלה נוספת, אם אתם מזכים על חניה במקום הזה, למה לא זוכיתי כששלחתי את הודעת הנאשם עם הנימוק ?

תשובה: אין מה לעשות צריכים חיבים להגיע.

הרווחתי: ביטול נקודות ו-500 שח

מסקנה, אנו במדינת חלם ובשיטת מצליח, שוה לעיריה לא לדאוג להרבה מקומות חניה, וכך אנשים חונים במקומות אסורים או במקומות בדיעבד מחוסר מקום, מחלקים דוחות ללא חשבון, רוב האנשים משלמים כצאן לטבח, והמיעוט שטורח מזוכה ומבואס

אם הציבור היה מעמיס עם בקשות להישפט הכל היה נראה אחרת, אך כשאנו שותקים, למערכת המשפטית והעיריה לא מענין טובת הציבור,

כמו הסיפור שאחד חופר, אחד מכסה, וזה ששותל לא הגיעה אך לא מענין את האחרים.
אם שלחתם תלונות לחברות תח"צ יכול להיות שנתקלתם בתשובות שאם להשתמש במילים עדינות - מעלות חשד לכאורה של אי-אמירת-אמת.

הנה סיפור מעניין ששותפתי בו.

נוסע במודיעין עילית התלונן לחברת קווים שנהגים לא פתחו את הדלת האחורית בנסיעות עירוניות, תשובת קווים היתה שהעליה לאוטובוס מותרת רק מהדלת הקדמית!!

סביר להניח שכל מי שנסע בנסיעה עירונית במודיעין עילית יודע שזה לא נכון, אבל כך קווים ענתה, ולא בפעם אחת, אלא בשתי פעמים שונות!! זה כבר לא נשמע כמו טעות, אלא כאי-אמירת-אמת (ב"אי-אמירת-אמת" אני מסתפק בין שתי אמרות חז"ל, בין "לעולם ישנה אדם לתלמידו דרך קצרה" לבין "לעולם אל יוציא אדם דבר מגונה מפיו").

הנוסע הגיש תביעה קטנה, וקווים בחרה לכתוב את לשון החוק. יש כאלה שיאמרו שזאת התחמקות, שכן אין כאן כל אזכור לדלת קדמית או אחורית. הנה צילום מכתב ההגנה:
צפה בקובץ המצורף 2189632

בדיון עצמו עובד החברה שייצג את קווים חזר על הטענה שלא ניתן לעלות מהדלת האחורית, והפעם הוא גם נתן את ההסבר הבא: האפשרות לעלות מהדלת האחורית בוטלה בגלל שאנשים העלו לאוטובוס מקררים!!! הנה צילום מפרוטוקול הדיון:

צפה בקובץ המצורף 2189657

צפה בקובץ המצורף 2189659

בעקבות הדברים המעניינים הללו עניין אותי לדעת האם הדברים נכונים, פניתי לממונה על חופש המידע במשרד התחבורה בשאלה האם ניתן לעלות מהדלת האחורית במודיעין עילית, והתשובה שהתקבלה היא הוראות המשרד לקווים להיערך לעליית נוסעים גם מהדלתות האחוריות. כיון שלא התקבל כל מידע אחר שמבטל את ההוראה הנ"ל וגם לא מצאתי אזכור למילה "מקרר" בהקשר המדובר, אני מניח שטענות חברת קווים אינן מדוייקות.

אז אם גם אתם נתקלתם במקרים של אמת-מוטלת-בספק בתשובות וטענות של חברות תח"צ נשמח לשמוע עליהם, בין אם טענות משעשעות/מקוממות/גם וגם.

למען הסדר הטוב אני ממליץ שנימנע מקביעת עמדות ברורות כגון "שקר" אלא בהטלת ספק וסימני שאלה בלבד על דרך החשד וה"לכאורה" בלבד. כדאי לשתף דברים יחסית מוכחים. אם לא ראיתם אוטובוס שעבר בתחנה והנציג טוען שכן עבר, זה לא אומר שהוא לא צודק, יכול להיות שהאוטובוס עבר אבל בלי שילוט, תופעה שקוראת בעיקר באוטובוסים קבלניים אבל כאן הבעיה היא לא של הנציג.

ומי יודע, הלואי והחברות המנצחות עם ה"הסברים" הטובים ביותר באיכות ובכמות יזכו באיזה העמדת מראה מול הפרצוף שקצת תכאיב להם.....

בינתיים נראה אם תצליחו להתחרות במקרר....

אבל בבקשה שתפו בכל חשד לאי אמירת אמת.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה