Title

תחבורה ורכבים

פורום לענייני תחבורה ציבורית • תעופה • רכבים • לימוד נהיגה • וכל מה שקשור בתחבורה.

מאמרים אחרונים באתר

מספיק להתקשר ולהתווכח עם נציגי חברות התחבורה

פשוט פותחים תיק בת"ק תכף אסביר איך,

ופתאום הם מתקשרים איליך, ומסבירים לך למה התביעה לא צודקת

ובדרך כלל בסמוך למועד ה'משפט' (נשמע מלחיץ קחו את זה כביקור ברופא משפחה...) הם מציעים לך פשרה על כחצי מהתביעה

ולאמיצים שבינינו ברוב המקרים אל תוותרו תלכו לביהמ"ש ותקבלו את כל הסכום!!!

הלוואי שכל עם ישראל יעשה כך, פתאום חברות התחבורה ידפקו אוטובוסים בשעון שוויצרי!!!!

א'. האטובוס לא יצא וכולי וכולי, תשמרו או קבלה של מונית שלקחתם (בד"כ עדיף לקחת מונית ככה יש נזק יותר רציני אך לא חייבים) או נסיעה הבאה שלקחתם וכל הוכחה אחרת
ב. שולחיים תביעה במקביל לחברת התחבורה המפעילה וכמו"כ למשרד התחבורה.
ג. מחכים לתשובות, אם התשובות לא מספקות (לא נתנו פיצוי מספק וכולי) פותחים תביעה ב15 דקות!!!
ד. מחכים למועד הדיון, בד"כ תקבלו כבר מיד אחרי ההגשה טלפונים מתפתלים מחברת התחבורה המפעילה למה זה תביעה שטותית, ויש להם אפי' הוכחות להפך, אל תבהלו, חכו בסבלנות ואז או ששתתפשרו או שתלכו עד הסוף, בהצלחה תעבירו הלאה שכולם יתבעו אותם, ונקבל ככה שירות נורמלי!!!

כל מי שהגיש והצליח או שלא שיעלה את המקרה כאן שנצליח ביחד לחולל שינוי!!!!
שלום וברכה לקהל היקר כאן,

נעים להכיר - שמי נעם, ואני מתנדב בתחזוקת
פרוייקט קוד פתוח בשם "דאטאבוס" (קישור למתעניינים).
אנחנו שולפים מידע תכנון וביצוע של תחבורה ציבורית ממערכות משרד התחבורה, ומשתדלים להציג אותו לציבור.

בסיס הרעיון מאחורי העשייה שלנו פשוט - אם לציבור תהיה גישה נוחה לראות ולהבין אילו נסיעות תוכננו, כמה מתוכן בוצעו, לצפות בחריגות ממסלולים ומלוחות זמנים, ולחקור תופעות שונות (כמו "התקבצות" של אוטובוסים שמגיעים כמה ברצף, אחרי זמן רב בלי שאף אוטובוס היה בתחנה) אנחנו נוכל להציף את הבעיות ולקבל שינוי חיובי מיוחל בתחום התחבורה.

שמעתי וראיתי שבציבור החרדי דאטאבוס זכתה לחשיפה מסוימת, ואני מקווה שכאן זהו פורום נכון לומר תודה, להתעניין ולשאול קצת.
האם\איך אתם משתמשים במערכת? האם ישנן הצעות לשימור ושיפור? רעיונות שהייתם רוצים לראות נרקמים ומתפתחים?

אני כמובן אשמח גם לענות על שאלות בפורום הזה.

נעם 🚌 :)
מאמצים את מודל בית שמש ( תנופה )
א. כאשר אוטובוס לא יצא /איחר /דילג - מתקשרים ל"קו ישיר"
הקשה שלוקחת דקה וקנסת את קווים במס 023137999
ב. כאשר יש צורך בעקבות אירועים מסוימים ניתן לתבוע ת"ק ( כאן לא הנושא להרחיב - יש נושא בשביל ת"ק )
ג. בואו נאמץ את שיטת בית שמש מרגע זה ואילך
לאחר תלונה לקווים ( מיקודרך ) ומשרד התחבורה - שולחים מייל ל שרת התחבורה ולמנכ"ל המשרד --- / ולמנהלת לשכה ר"ע מ"ע /רמט ר"ע / מנהלת קשרי ממשל בלשכה - ר"ע מ"ע הרב גוטרמן /מנכ"ל העייריה / אגף פניות ציבור בכדי שיוציאו מכתב כמו עיירית בית שמש
ולכתוב מספר רב של תלונות אשר הגשת בתקופה האחרונה כגון 10 פעמים אי יציאה 5 איחור משמועתי 20 דילוג - התנהגות נהג וכו
ואני מדגיש לא לשלוח מייל לנ"ל על כל דבר קטן אלא במצטבר בלבד - ולהכניס בגוף המייל את דף הרעיון של חבר מועצת העיר ב"ש נמצא בנושא בית שמש (תנופה )
ד. וכן חשוב לתעד כל אירוע באשר הוא - ואם יש אנשים אשר מתעדים שיפנו אלי בפרטי
ה.בהקשר לתלונות על האתר של משרד התחבורה להגשת התלונות החדש בגלל הכוכבית של הלוחית רישוי ממשרד מבקר המדינה
אשר שוחחו איתי היום דקות ארוכות נאמר שהנושא בטיפול המשרד בגלל המון פניות אשר הגיעו ממכם - תמשיכו כך
אם שלחתם תלונות לחברות תח"צ יכול להיות שנתקלתם בתשובות שאם להשתמש במילים עדינות - מעלות חשד לכאורה של אי-אמירת-אמת.

הנה סיפור מעניין ששותפתי בו.

נוסע במודיעין עילית התלונן לחברת קווים שנהגים לא פתחו את הדלת האחורית בנסיעות עירוניות, תשובת קווים היתה שהעליה לאוטובוס מותרת רק מהדלת הקדמית!!

סביר להניח שכל מי שנסע בנסיעה עירונית במודיעין עילית יודע שזה לא נכון, אבל כך קווים ענתה, ולא בפעם אחת, אלא בשתי פעמים שונות!! זה כבר לא נשמע כמו טעות, אלא כאי-אמירת-אמת (ב"אי-אמירת-אמת" אני מסתפק בין שתי אמרות חז"ל, בין "לעולם ישנה אדם לתלמידו דרך קצרה" לבין "לעולם אל יוציא אדם דבר מגונה מפיו").

הנוסע הגיש תביעה קטנה, וקווים בחרה לכתוב את לשון החוק. יש כאלה שיאמרו שזאת התחמקות, שכן אין כאן כל אזכור לדלת קדמית או אחורית. הנה צילום מכתב ההגנה:
צפה בקובץ המצורף 2189632

בדיון עצמו עובד החברה שייצג את קווים חזר על הטענה שלא ניתן לעלות מהדלת האחורית, והפעם הוא גם נתן את ההסבר הבא: האפשרות לעלות מהדלת האחורית בוטלה בגלל שאנשים העלו לאוטובוס מקררים!!! הנה צילום מפרוטוקול הדיון:

צפה בקובץ המצורף 2189657

צפה בקובץ המצורף 2189659

בעקבות הדברים המעניינים הללו עניין אותי לדעת האם הדברים נכונים, פניתי לממונה על חופש המידע במשרד התחבורה בשאלה האם ניתן לעלות מהדלת האחורית במודיעין עילית, והתשובה שהתקבלה היא הוראות המשרד לקווים להיערך לעליית נוסעים גם מהדלתות האחוריות. כיון שלא התקבל כל מידע אחר שמבטל את ההוראה הנ"ל וגם לא מצאתי אזכור למילה "מקרר" בהקשר המדובר, אני מניח שטענות חברת קווים אינן מדוייקות.

אז אם גם אתם נתקלתם במקרים של אמת-מוטלת-בספק בתשובות וטענות של חברות תח"צ נשמח לשמוע עליהם, בין אם טענות משעשעות/מקוממות/גם וגם.

למען הסדר הטוב אני ממליץ שנימנע מקביעת עמדות ברורות כגון "שקר" אלא בהטלת ספק וסימני שאלה בלבד על דרך החשד וה"לכאורה" בלבד. כדאי לשתף דברים יחסית מוכחים. אם לא ראיתם אוטובוס שעבר בתחנה והנציג טוען שכן עבר, זה לא אומר שהוא לא צודק, יכול להיות שהאוטובוס עבר אבל בלי שילוט, תופעה שקוראת בעיקר באוטובוסים קבלניים אבל כאן הבעיה היא לא של הנציג.

ומי יודע, הלואי והחברות המנצחות עם ה"הסברים" הטובים ביותר באיכות ובכמות יזכו באיזה העמדת מראה מול הפרצוף שקצת תכאיב להם.....

בינתיים נראה אם תצליחו להתחרות במקרר....

אבל בבקשה שתפו בכל חשד לאי אמירת אמת.
לדעתי יש ליקוי במערכת התשלומים ברפורמת התחבורה הציבורית - תשלום כפול עבור נסיעות משולבות

כידוע, הרפורמה האחרונה קובעת תשלום עבור נסיעה בתחבורה הציבורית על בסיס מרחק הנסיעה, כאשר כל טווח קילומטרים מוגדר בצבע שונה. כמו כן, נקבע כי תשלום עבור נסיעה בודדת מקנה אפשרות למעבר חופשי בין אוטובוסים למשך 90 דקות מרגע התיקוף הראשון.

למרות זאת, קיים ליקוי מהותי במערכת התיקוף באוטובוסים, שאינו מאפשר לנוסעים לבחור באופן יזום את תוכנית הנסיעה הרצויה להם. כתוצאה מכך, כאשר נוסע מעוניין לבצע נסיעה בין-עירונית ונדרש תחילה לבצע נסיעה פנימית בתוך העיר על מנת להגיע לתחנת האוטובוס הבין-עירוני, הוא נאלץ לשלם תשלום כפול.

הנוסע מתקף את כרטיסו בעת עלייתו לאוטובוס הפנימי בעיר ומשלם עבור נסיעה זו. כאשר הוא מגיע לתחנה ועולה על האוטובוס הבין-עירוני, הוא נדרש לתקף שוב ולשלם תשלום נוסף עבור הנסיעה הבין-עירונית, למרות ששתי הנסיעות הללו הן חלק מרצף נסיעה אחד ובטווח של 90 דקות.

מצב זה גורם לעוול כלכלי לנוסעים רבים, במיוחד לאלו המתגוררים בשולי הערים או נדרשים להשתמש במספר קווים כדי להגיע ליעדם הבין-עירוני. התשלום הכפול מייקר באופן משמעותי את עלות הנסיעה בתחבורה הציבורית ופוגע ביעילות הרפורמה ובמטרתה לעודד שימוש בתחבורה ציבורית.

למי אפשר לפנות על מנת לתקן הליקוי במערכת התיקוף?
ולאפשר לנוסעים לבחור בעת התיקוף את תוכנית הנסיעה המלאה שלהם (למשל, נסיעה פנימית + המשך נסיעה בין-עירונית) או לחילופין, לייצר מנגנון אוטומטי שיזהה רצף נסיעות בתוך 90 דקות וימנע גבייה כפולה.
מצו"ב קישור לעצומה.
הפיצו אותה ובעז"ה יהיה תוצאות.

היה לי סיפור עם פקחית שבאמצע שאני יורד מהאוטובוס כשעל היד שלי ילד קטן היא ביקשה ממני רב קו נתתי לה בשמחה.
ואז אמרה לי "לא תיקפת" אמרתי לה ש100% תיקפתי ואפשר לשאול את אלו שהיו לידי באוטובוס וראו.
עליתי חזרה לאוטובוס וכמה אנשים אמרו לה שראו שתיקפתי. היא אמרה לנהג לסגור את הדלתות והוא המשיך בנסיעה.
תוך כדי אומר לה הפקח השני שבמכשיר התיקוף הראשון יש בעיה וזה מסונכרן על קו אחר
כך שהתברר שהבעיה היה במכשיר שנהיה תיקוף של קו אחר ולכן אמרה שלא תיקפתי.
ביקשתי ממנה להזדהות והיא לא הסכימה וברחה לסוף האוטובס!! (רק בשביל המחזה הזה, שלראשונה ראיתי פקחית בורחת ולא להיפך היה שווה הכל...)
תכלס ממש איך שירדתי מהאוטבוס הפקח השני אמר לה שהיא חייבת להזדהות ועדיין לא הראתה בצורה נורמלית את התג זיהוי שלה שהיה מכוסה. אחת הנוסעות צילמה אותה ושלחה לי את התמונה שלה.
שלחתי לאגד מכתב שהיא עשתה כמה עוולות.
א. שלא ירדה איתי. אפילו שזה היה התחנה שהייתי צריך לרדת
ב. שנתנה לנהג להמשיך לנסוע.
ג. שלא הזדהתה.
ד. שהתג זיהוי שלה היה מכוסה
ואני דורש גם לטפל בפקחית וגם פיצוי כספי.
הם בתגובה כתבו לי :
אנחנו מבקשים להודות לך על פנייתך. בזכות פניות כאלו אנחנו למדים כל פעם מחדש ומשתפרים ככל שניתן.
אגד ביצעה תחקיר בעקבות האירוע המתואר בפנייתך וערכה בירור עם המבקרת, במסגרתו עלו נקודות לשיפור בהתנהלותה.
עניינה של המבקרת טופל בהתאם לתקנון המשמעת של אגד, והממונים עליה ידאגו לתת לה את הכלים המתאימים לשיפור תפקודה.

ע"כ תגובתם
כלומר הם מכירים בכך שהיה כאן מעשה לא בסדר.
השאלה כמה ואיך הכי טוב לתבוע אותם
אשמח לשמוע מנסיון של אחרים.
תודה רבה

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה