שלום חברים,
אני מניח שרובכם כבר נתקלתם בשם
Manus או שמעתם עליו בחצי אוזן, אבל אני רואה שהרבה אנשים עדיין עובדים בשיטה ה"ישנה" עם כלי AI, וחבל. החלטתי לכתוב מדריך קצר שמסביר למה הכלי הזה כל כך יעיל ובמה הוא שונה מכל מה שהכרנו עד עכשיו.
אם אתם מרגישים שאתם "עובדים בשביל ה-AI" במקום שהוא יעבוד בשבילכם – הפוסט הזה בשבילכם.
אז מה זה בעצם Manus ולמה כולם מדברים עליו?
עד היום, כשרצינו עזרה מ-ChatGPT או Claude, היינו צריכים לעשות "העתק-הדבק". להעתיק את הטקסט מהאתר, להדביק בצ'אט, להסביר לו מה אנחנו רוצים, להעתיק את התשובה חזרה... תהליך מסורבל.
Manus הוא כלי שונה. הוא לא סתם "צ'אט", אלא
עוזר ש"רואה" את המסך שלכם. הוא חי בדפדפן, מבין על איזה אתר אתם מסתכלים, ויודע לבצע פעולות על סמך המידע הזה בלי שתצטרכו להסביר לו הכל מאפס.
מה הוא תכל'ס יודע לעשות? (בשפה פשוטה)
הנה 3 דברים עיקריים שמשנים את כל שיטת העבודה:
1. הוא מבין הקשר (Context)
נניח שאתם קוראים מאמר ארוך, או מסתכלים על דוקומנטציה של קוד. במקום להעתיק את הטקסט, אתם פשוט פותחים את Manus וכותבים: "תסכם לי את הנקודות העיקריות" או "איך אני מיישם את הקוד הזה?". הוא כבר "קרא" את העמוד יחד איתכם ויודע לענות מיד.
2. אוטומציה של משימות
זה הצד החזק שלו. הוא לא רק עונה תשובות, הוא יודע "לעבוד".
למשל: אתם צריכים למצוא מידע על 5 חברות שונות ולהכניס לטבלה? אתם יכולים לבקש ממנו לבצע את המחקר הזה. הוא יודע לגלוש, לחפש, ולזקק את המידע עבורכם. זה חוסך שעות של עבודה סיזיפית של מעבר בין טאבים.
3. הכל קורה במקום אחד
במקום שיהיו לכם 20 חלונות פתוחים, Manus מרכז לכם את העבודה בבר צדדי (Side bar) נוח. זה משאיר את שולחן העבודה נקי ואת הראש שלכם מרוכז במשימה עצמה ולא בחיפוש איפה החלון של הצ'אט נעלם.
למי זה מתאים?
- למתכנתים: עזרה בדיבוג בזמן אמת על הקוד שפתוח מולכם.
- למעצבים: חיפוש השראות וניתוח ויזואלי של אלמנטים במסך.
- לכותבי תוכן: סיכום מאמרים, שכתוב טקסטים מתוך אתרים קיימים ומחקר מתחרים מהיר.
- לכל מי שעמוס: כל מי שמרגיש שהדפדפן שלו עמוס בטאבים ורוצה מישהו שיעשה סדר בבלאגן.
איך מתחילים?
השימוש בכלי הוא פשוט מאוד, הממשק נקי ואינטואיטיבי. מי שעדיין לא ניסה, אני ממליץ בחום לפנות כמה דקות ולהתקין, זה עקומת למידה קצרה מאוד עם תועלת אדירה.
למי שרוצה להתחיל, הנה קישור ישיר להרשמה וכניסה למערכת:
https://manus.im/invitation/5DKJ36DKSNVB
תנסו שבוע-שבועיים ותראו איך זה משפיע על קצב העבודה שלכם. אשמח לשמוע בתגובות אם אהבתם או שיש לכם טיפים נוספים לשימוש בו!
בהצלחה!

Reactions: צל של עצמו, MY HEART, נכון מאוד ועוד 2 משתמשים5 //