Title

מדריכים וחדשות

הדרכות מקצועיות, ועדכונים על כל מה שחדש בתחום הבינה המלאכותית

בינה מלאכותית >> תוכן מקצועי

5 הצבעות
מי שמכיר, קצת מצחיק להדריך על משהו בסיסי כזה.
בכל מקרה, הסבר מהיר על יצירת פוסט דמה של סושיאל.
מצורף קובץ מוכן + הוראות שימוש ויצירה >>>

פרסמתי הודעה בעיצוב המדובר - ב"רץ ברשת".
שיערתי לעצמי שתהיה התעניינות לגבי ה"קסם".
אז הנה אנחנו כאן.

מדובר בסך הכול בחיקוי של הקוד המוצג באפליקציה.
יואו, קצת לא ברור.

תרגום לעברית:
מכירים את צילומי המסך מטוויטר?
רוצים גם?
ככה עושים את זה.
>

1773351972820.png

מאחורי כל חלון ראווה -
יש בובת פלסטיק וכמה חוטי חשמל לתאורה.
גם באתרי אינטרנט.

לפעמים זה נראה יותר גרוע מתשתית אינסטלציה.
צינורות ובורות של קבצים סמויים מן העין.

לדוגמא.
>

1773352067401.png

תמונת הפרופיל.
יש עיגול יפה, ליד השם והתגיות.
פיזית, יש מחסן לתמונה, וחוט שמחבר אותה למקום.
שרת ולינק.

אם תלחצו על שם הניק במיקום הזה -
תוכלו להחליף אותו למה שתרצו.
אגב, ממש ככה נוצר פעם פייק.
היום AI חסך את העבודה.

בקיצור.
גם בטוויטר.
>

1773352353649.png

אבל.
לאף אחד אין כוח לזרוק טקסט בתוך זה.
HTML.
לכן אפשר פשוט ליצור קובץ מקומי.
כלומר, בדיוק כמו וורד.

פותחים קובץ טקסט.
ככה.
>
1773352454426.png

משנים את השם והסיומת.
ABC.HTML

מתחילים להסתבך עם הקוד.
סתאאאם.
מבקשים מג'ימיני מה שרוצים.
פוסט של טוויטר, עיצוב מדיה, ניוז של CNN.
כל מה שבא לכם.

ככה עורכים את הקובץ.
>

1773352952339.png

כמעט הסוף.
טקסט זה הקלדה.
קבצי תמונות צריכים מחסן - כמו שכתבתי.
לכן אני "זרקתי" פה בפרוג -
@שחור&לבן- ברזל
...

אפשר פשוט להביא את הקובץ מהמחשב.
יש "נתיב".
הכתובת של קובץ במחשב.
>

1773352763588.png

פשוט תגידו לAI.
זה המיקום קובץ.
הוא ימשוך לבד.

סיכום:
1. יוצרים קובץ חדש.
2. משנים סיומת לHTML.
3. מבקשים מג'ימיני את הטקסט והעיצוב.
4. מצרפים תמונות עם "נתיב" - אופציונלי.
זהו.

אהה.
וחסכתי לכם חצי עבודה.
צירפתי את הקובץ שלי.
תבנית בסיסית.
:cool:

זהו.
סופית.

נכתב תוך 10 דקות.
עימכם הסליחה על טעויות...
:giggle:
1 הצבעה
אז איך יוצרים דיוקן אומנותי בקליק אחד?
ננו בננה פרו היא הבשורה האדירה ששוברת את כל הכללים.
אם עד היום היינו יוצרים תמונה בפלטפורמת בינה מלאכותית,
ואז נאלצים להעביר אותה לפוטושופ לתיקונים או לעריכה נוספת בקנבס,
ננו בננה פרו עושה את הכול במקום אחד,
בצורה מרשימה ומפתיעה.

אני אישית משתמשת בננו בננה של ג׳מיני.
הוא עובד במבנה של צ׳אט והתכתבות, ממש כמו בג׳יפיטי.
הוא יודע גם ליצור וידיאו מתמונה בצורה יצירתית במיוחד.
בנוסף, משתמשת ב-ננו בננה של פריפיק,
ששם העבודה מזכירה את שאר פלטפורמות הבינה המוכרות,
ומתנהלת ממש כמו תוכנה מקצועית לכל דבר.

הכול התחיל מפרויקט שעדיין נמצא בתהליכי התהוות.
לקוח שלח לי תמונה של רב וביקש לשלב אותה בעיצוב.
התמונה לא הייתה איכותית מספיק,
ורציתי ליצור אותה מחדש בצורה אומנותית ומרשימה.
העליתי את התמונה כרפרנס בפריפיק, ויצרתי גרסה חדשה.
האמת שהתוצאות הדהימו גם אותי.
משם המשכתי לנסות את הכלי על תמונות של רבנים מפורסמים.

אלו התוצאות>>

אז איך עושים את זה?
כמה צעדים פשוטים, ואתם שם…

היכנסו לפריפיק, בחרו במודל ננו בננה פרו,
העלו 2/3 תמונות ריפרנס (תמונות של הדמות אותה אתם רוצים ליצור)
שימו לב לבדוק זכויות יוצרים!
העלו את התמונות – גם כהשראה רגילה וגם באופציה של הדמות>>>

רשמו את הפרומפט הבא:
דיוקן טהור של זקן בעל מראה פנים מכובד כמו בריפרנס , רקע כהה בגווני חום ושחור, עם תאורה עדינה מאחורי הדמות , אומנותי
תייגו את התמונות שהעלתם
@@@
ו-ג’נרטו!

ואוווו

לטיפים ושדרוגים נוספים
מוזמנים לקרוא בהרחבה בפוסט המלא

אז מקווה שהחכמתם:)
הרבה בהצלחה
ושתפו אותי בתוצרים שלכם

אין להשתמש בתמונות מפוסט זה ללא אישור!
 תגובה אחרונה 
0 הצבעות
הקישור למדריך ביוטיוב:

בהצלחה!
  • תודה
Reactions: יצחק.1 //
3 תגובות
0 הצבעות
free AI tools.jpg
בסרטון הזה אני מראה איך לבנות חבילת אסטים מלאה למשחק 2D בעזרת כלי AI חינמיים — בלי לצייר הכל ידנית.

אנחנו יוצרים:
• דמות מקצועית
• אנימציה מלאה בסגנון משחק אמיתי
• פלטפורמות ורקעים
• אובייקטים וסביבת משחק
• חבילת Game Assets מוכנה לייבוא ל-Unity או Unreal

הכל בתהליך מסודר, מהיר, וברמה מקצועית.

אם אתם מפתחי משחקים, יוצרים עצמאיים או פשוט רוצים ללמוד איך להשתמש בבינה מלאכותית כדי לחסוך זמן — הסרטון הזה בשבילכם.

הקבצים להורדה נמצאים בתיאור.
ואל תשכחו להירשם לערוץ לעוד מדריכים על AI ופיתוח משחקים 🚀
1 הצבעה
  • 648
  • שלום לחברי קהילת פרוג היקרים!

כחלק מחודש ההשקה של קהילת פרוג לשנת 2026, אנחנו פותחים בהדרגה סדרת וובינרים ומפגשי העשרה מקצועיים, המיועדים לחברי קהילת פרוג ולקבוצות המקצועיות, ללא עלות.

יחד נהפוך את הקבוצות המקצועיות למרחב עסקי חי ותוסס, כר פורה לשיתופי ידע, עזרה הדדית, ומקום ללמוד ולהתמקצע יחד, עם מפגשי העשרה (כרגע בזום, בעתיד אולי גם פרונטלי), פעילויות ואתגרים חדשים, שת"פים ושפה משותפת.

אחד התחומים שבהם זה מתחיל לקרות בפועל, הוא עולם העיצוב הדיגיטלי. עבודה מקצועית ב 2026 כבר לא נראית כמו פעם. הבינה המלאכותית שינתה את חיי המעצבים והיוצרים, ואנו כאן כדי להתעדכן ולהחכים על הכלים החדשים שמתפתחים ללא הרף, ועל מערכות חכמות, עקביות, ויעילות.

ובדיוק לשם כך נפתח הוובינר הבא בסדרה.

🔥 וובינר מיוחד לחברי קהילת פרוג 🔥

מתחת למכסה המנוע של AI​

וובינר העשרה שעושה סדר אמיתי בעולם הבינה המלאכותית

הרצאה מאת אריאל רובינשטיין
    מתכנת בכיר בפיתוח Web ו SharePoint, מנהל צוותים ופרויקטים מורכבים, ומרצה בתחום הבינה המלאכותית והאוטומציות.​

נדבר על:​

• מה באמת עומד מאחורי המושג AI? בלי הייפ ובלי סיסמאות.
    • איך בינה מלאכותית 'חושבת', ומה קורה מאחורי הקלעים?
    • הסוגים השונים של AI שקיימים היום, ומה ההבדלים ביניהם.
    • איך מערכות AI פועלות בפועל, והגבול בין כלי, מערכת וסוכן.
    • סוכני AI, איך הם עובדים ואיך בונים אותם בצורה מדויקת?
    • לאן השוק הולך? ואיך אנשי מקצוע משתלבים במציאות החדשה?

מתי?​

יום שלישי, כ"ט בטבת | 20.01.26
    שעה: 20:00 עד 21:00
    הוובינר יתקיים בזום לייב

למי?​

ההרצאה פתוחה לחברי קבוצת 'אוטומציה עסקית' וקבוצת 'יוצרי ai' בקהילת פרוג, בהרשמה מוקדמת.
    לינק אישי יישלח לנרשמים סמוך למועד ההרצאה.

מפגשי העשרה - מה זה?!​

זהו חלק מסדרת מפגשים שנבנית בהדרגה בתוך קהילת פרוג.
    טעימה ראשונה מתהליך רחב יותר של למידה, העמקה וחיבור מקצועי.
    בחודש הקרוב לרגל ההשקה, המפגשים יהיו פתוחים לחברי קהילת פרוג - ללא עלות!

להצטרפות לקבוצת אוטומציה עסקית בפרוג ←
    להצטרפות לקבוצת יוצרי ai בפרוג ←

עדיין לא בקהילה?
    ההרשמה לקהילת פרוג פתוחה, וההשתתפות בפעילויות ההשקה ללא עלות.
    להרשמה לקהילת פרוג ←

שמחים שאתם איתנו!
    ומתרגשים לפתוח יחד את ההשקה לקידום הקבוצות בקהילת פרוג.
    • תודה
    Reactions: מנהל ai1 //
    0 תגובות
    2 הצבעות
    1 הצבעה
  • 24
  • קרה לכם שהלכתם לאיבוד בתוך היסטוריית הצ'אטים שלכם ב-ChatGPT?

מרגישים שהכל מתערבב וקשה למצוא שיחות שקשורות לאותו נושא?

הכירו את פיצ'ר ה"פרויקטים" (Projects),

שזמין גם למשתמשים חינמיים!

מדובר בעצם במרחבי עבודה נפרדים, כמו תיקיות,

שמאפשרים לכם לרכז את כל מה שקשור לנושא מסוים במקום אחד.

שיחות, קבצים, הנחיות מיוחדות -

הכל נשאר מסודר ונגיש, והצ'אט זוכר את ההקשר הספציפי של אותו פרויקט.

כדי לעשות לכם סדר,

הכנתי הדרכה קצרה ופשוטה, >>> כאן

שמסבירה איך להתחיל להשתמש בזה

* עדכון חשוב מאז צילום הסרטון:

בסרטון אני מציינת שאי אפשר לשתף פרויקטים,

אבל... חדשות טובות!

OpenAI הוסיפו את האפשרות הזו,

וכיום אפשר לשתף פרויקט שלם (גם בחינמי!) עם אנשים אחרים בקלות.

מעולה לעבודה משותפת או להצגת תהליכים ללקוחות.

מוזמנים לצפות, ליישם,

ולהפוך את העבודה שלכם עם ChatGPT

להרבה יותר מסודרת ויעילה!
    2 הצבעות
    1760534996797.png

לפני מספר חודשים גוגל שחררה את Gemini CLI, כלי שורת פקודה נחמד ושימושי, כתשובה לכלים המתחרים Claude Code ו-OpenAI Codex CLI.

אם לומר את האמת, המתחרים טובים יותר במובנים רבים, מכיוון שהמודלים שלהם אומנו באופן ספציפי יותר לשימוש סוכני. למרות זאת, Gemini CLI הפך במהירות לכלי מועדף על רבים, מסיבה פשוטה ומרכזית אחת: מגבלת שימוש חינמית ונדיבה מאוד. זה הופך אותו לפתרון מושלם עבור רוב המשתמשים, שלא צריכים או לא רוצים להשקיע כסף עבור שימושים יומיומיים.

אז נכון, המודל עצמו אולי לא הבחירה הראשונה למשימות פיתוח מורכבות, אבל הוא פשוט נהדר לאוטומציה של משימות קטנות ויומיומיות כמו שמגלה הכותרת – וזה בדיוק הכוח שלו, ולא רק עבור תכנות.

אז איך אני משתמש בו ביום יום? כמה דוגמאות מהשטח:

הנה כמה שימושים אמיתיים שמצאתי עבור Gemini CLI. קחו את הרעיונות האלה לכל כיוון שתרצו, האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות:

1. המרת קבצים עם FFMPEG
    לאחרונה עברתי להשתמש ב-FFMPEG במקום ב"מפעל הפורמטים" הידוע לשמצה. הבעיה? אין לי כוח או חשק ללמוד סט פקודות חדש ומסובך. כיום, כל מה שאני צריך לעשות זה להפעיל את Gemini CLI בתיקייה שמכילה את הקובץ ולבקש ממנו להמיר אותו בדיוק לפי הצרכים שלי. הכלי יודע להריץ את הפקודה המתאימה בעצמו. (רק שימו לב ש-FFMPEG מותקן לכם על המחשב!).

2. יצירת הודעות קומיט אוטומטיות ב-Git (למתכנתים שביניכם...)
    כתיבת הודעות קומיט (commit messages) היא פעולה חשובה שעוזרת לעקוב אחרי שינויים, אבל באותה מידה היא גם יכולה להיות מעצבנת. יצרתי לעצמי פקודה מותאמת אישית פשוטה, וכעת לאחר כל שינוי, נוצרת לי הודעת קומיט ברורה ואינפורמטיבית בקלי קלות! (גילוי נאות: לפעמים הוא קצת מפספס ויוצר הודעות שלא תואמות במדויק את השינוי, אבל לרוב זה עובד מצוין).

3. ניהול ופרסום פוסטים בבלוג שלי
    במקרים רבים אני מפרסם את הפוסטים בפורום הזה ודומיו לאחר מכן בבלוג שלי. לשם כך, יצרתי סקריפט פייתון קטן שמוריד את תוכן הפוסט מהפורום וממיר אותו לפורמט המתאים לבלוג. עם זאת, התהליך עדיין דרש עבודה ידנית: להגדיר שם קובץ, תגיות, קטגוריה, ולפעמים להוסיף תמונה. כאן Gemini CLI נכנס לתמונה ועושה עבורי את העבודה השחורה. אני רק מספק לו את הקישור לפוסט ומנחה אותו לקרוא את קובץ העזרה של הסקריפט שלי. משם, הוא עושה את כל השאר בעצמו: קורא את הפוסט, מגדיר תגיות, קטגוריה ושם קובץ, ואפילו משלב קישורים פנימיים לפוסטים קשורים אחרים בבלוג!

וטיפ קטן: ברוב ממשקי שורת הפקודה העברית מוצגת הפוך, זה לא משנה עבור המודל ואין מה להיבהל מכך. אם זה לא נוח - אפשר לכתוב הוראות בקובץ נפרד בתיקית הפרוייקט, ואז רק לכתוב לג'מיני בקצרה לקרוא וליישם את ההוראות שבקובץ.

לסיכום:

הכיף האמיתי בג'מיני CLI היא הגמישות שלו והיכולת לשלב אותו עם כלים שונים, ליצור פקודות לשימוש חוזר ועוד, והכל בקלי קלות, לפחות לכאלו עם ניסיון קודם בכלי שורת הפקודה.

איך מתחילים תכלס'?

כדי להתחיל, תוכלו להתחבר לחשבון גוגל או להשתמש במפתח API.

גוגל הכינו מדריך רשמי, נהדר וברור להפליא, שמסביר צעד אחר צעד איך להתחיל. לדעתי, כל מי שרוצה ללמוד איך מכינים מדריך מובן וברור צריך לעבור עליו:
    התנסות מעשית עם Gemini CLI

לפוסט המקורי ולתכנים נוספים בנושאי טכנולוגיה ו-AI, אתם מוזמנים לבקר בבלוג שלי:
    https://blog.ze-kal.top/ai/tools/2025/10/07/gemini-cli-for-small-tasks
    3 הצבעות
    Generated Image March 21, 2025 - 7_13AM.png.jpeg
    האתר הזה הוא של ג'מיני שתיים והוא פשוט מדהים ניתן לערוך איתו תמונות ליצור סיפורים עם מספר תמונות
    נותנים לו תמונה והוא עורך אותה למשל התמונה הזאת
    Generated Image March 21, 2025 - 7_18AM.png.jpeg
    אמרתי לו שיעשה את התמונה מזווית אחרת ובלילהGenerated Image March 21, 2025 - 7_19AM.png.jpeg
    Place the figure in the sea at sunset and have the figure stand with hands at the sides of the body.
    Generated Image March 21, 2025 - 7_23AM.png.jpeg

ועכשיו לכיתובים שימו לב שאת הנחיה כותבים באנגלית למשל Create ":כל הלילות הם יהלומים של אמונה" a 3D diamond lettering on a night background
    Generated Image March 21, 2025 - 7_27AM.png.jpeg
    1 הצבעה
    אני מניח שרבים מכם שמעו על NooebookLM ויצירת הפודקאסטים המרשימה שלו. מעלים לו תכנים שלכם והוא יוצר פודקאסט שנשמע טבעי מאוד, כמעט אנושי, הרבה הייפ הסתובב סביב הכלי הזה אך לפני תקופה קצרה.

אבל למערכת הזו יש חסרונות רבים. היא מתבלבלת בעברית בין זכר לנקבה, מאפשרת רק שלוש שימושים ביום, והעיקר מוגבלת לשימוש רק עבור התכנים שהעלת בלבד, ולא נותנת שליטה מלאה של המשתמש על התוכן.

המודל שמפעיל את NooebookLM זמין כעת לכולם!

לאחרונה, גוגל למעשה שחררו את הכלי שיוצר את הפודקאסטים מאחורי הקלעים - Gemini Flash tts ו-Gemini pro tts. בים האירועים והדרמות בתחום ה-AI, האירוע לא זכה כל כך לתשומת לב, אך מדובר בכלי מדהים באיכות מפליאה, והעיקר, כדרכה של גוגל ובשונה מהמתחרות - לגמרי בחינם.

אפשר להשתמש בכלי ישירות מ-AI Studio בקישור הזה. אך יש חסרון מרכזי בתהליך העבודה הזה:

אתה חייב להביא תוכן מוכן בפורמט המדויק כדי שהתמלול יעבוד. אין זרימת עבודה מסודרת של יצירת תוכן ותמלול לקובץ שמע, מה שהופך את האירוע לקצת יותר מסובך וקצת פחות מהנה.

בדיוק בשביל זה יצרתי באמצעות וויב קוד, כלי פשוט ובסיסי בקובץ HTML שנותן לכם תהליך מלא של יצירה.

בשונה מ-NooebookLM הכלי שלי מאפשר שליטה מלאה על כל התהליך, החל מהרכב הדוברים. הנושא המדויק לדיון, אורך הפודקאסט, והניסוח המלא של התוכן.

תהליך העבודה המלא

מכניסים נושא ← בוחרים אורך רצוי בדקות ← בוחרים את הדוברים - גבר ואישה, שני גברים או שני נשים

לאחר מכן יוצרים את התסריט - התהליך אמור לקחת בערך חצי דקה ומאפשר לכם לעבור על התוכן שנוצר לפני העיבוד לקובץ אודיו.

לחילופין, ניתן להביא תסריט מוכן מהבית (ניתן להשתמש בצ'אט GPT או כל מודל אחר לצורך זה) ופשוט להעתיק אותו לתוך החלון המתאים. אך חובה שהמבנה יהיה תואם בדיוק לפורמט הדרוש.

לסיום לחצו על כפתור יצירת הפודקאסט ותמתינו בסבלנות, תוך זמן קצר הוא ינחת אצלכם. התהליך קצת כבד ועשוי לקחת מספר דקות - אין צורך להילחץ!

כל מה שנשאר לכם זה להכניס מפתח API של ג'מיני - ללא עלות נוספת ולגמרי בחינם.

1750695770045.png

בהזדמנות זו, הכירו את ארגז הכלים שלי - אתר חדש וקטנטן שיצרתי, שיכלול בעז"ה את כל הכלים הקטנים שאני יוצר מפעם לפעם. לשימוש אישי או סתם בשביל הניסוי.

כל אותם תוכנות קטנות, סקריפטים, או זרימות עבודה נחמדות, שלא שוות מאגר נפרד בגיטהאב, אבל בהחלט עשויות להיות לעזר לאנשים מסויימים - את כל אלו תמצאו בארגז הכלים שלי.

הורידו את יוצר הפודקאסטים ישירות מהאתר!

https://tools.ze-kal.top
    0 הצבעות
  • 24
  • לאחרונה נתקלתי בפוסט עם כותרת בערך כזו, ומכיוון שנתקלתי בבלבול מסויים ונתונים סותרים, החלטתי להעמיד את הדברים על דיוקם

קצת סדר:

חשוב להבין, שאין מודל יחיד שנקרא ג'מיני או GPT, וגם לא גרוק. לכל מערכת יש בדרך כלל מספר דגמים שונים, עם יכולות שונות ואיכות שונה.

צ'אט GPT

בצ'אט GPT למשל, יש את מודל ברירת המחדל GPT 4o. מדובר במודל "טיפש" יחסית, הוא נהדר למשימות יומיומיות, אבל הרבה הרבה פחות חכם לקידוד, מתמטיקה, וכל נושא מורכב אחר.

בנוסף, יש את מודלי החשיבה o4 mini ו-o3 שזמינים כל אחד מהם בשתי רמות חשיבה. המודלים הללו טובים משמעותית לתכנות, בפער עצום ממודל GPT 4o הרגיל והמוכר.
    • o4 mini מיועד בעיקר לתכנות, והוא גרוע מהמודל הרגיל למשימות אחרות.
    • o3 חכם יותר עבור כל משימה מכל סוג.
    • o4 mini זמין גם למשתמשים החינמיים. כל מה שצריך זה להפעיל "Think for longer" בתוך סט הכלים.
    ג'מיני

בג'מיני יש את המודלים ג'מיני 2.5 פלאש ו-2.5 פרו (בנוסף למספר מודלים אחרים פחות רלוונטיים). שתי הדגמים טובים יותר מ-GPT 4o בתכנות. ומודל הפרו טוב ממנו בפער משמעותי מאוד, וגם בכל משימה אחרת (שאלות, חקירת נושאים וכו').

קלוד וגרוק

• עבור קלוד יש כרגע רק מודל אחד שזמין למשתמשים החינמיים - קלוד סונט 4.
      חשוב לשים לב שהמודל כולל מצב רגיל ומצב חשיבה. מצב החשיבה מקפיץ את יכולות המודל עשרת מונים, אך לא ברור מתי הוא מופעל בשימוש החינמי.
    • בגרוק, ישנו מודל אחד שהוא למעשה שני מודלים שונים: Grok 3 ו-Grok 3 Think (המשלב חשיבה שהופכת אותו לחכם משמעותית).

אז מה הכי טוב לתכנות?

בגדול, אין מודל אחד שהוא הטוב ביותר, והכל תלוי בסוג המשימה המדויק. תכנות זה לא תחום אחד, אלא המון משימות שונות שהקשר ביניהם לעיתים קלוש למדי – לא הרי עיצוב אתרים, כבניית אפליקציית מסד נתונים, ולא הרי אלו כבניית קצה אחורי לשרת, או אבטחת נתונים.

עם זאת, באופן כללי המודלים המובילים ביותר בתחום כרגע הם:
    • ג'מיני 2.5 פרו
    • openAI o3 ו-o4 mini high
    • קלוד 4 סונט / קלוד 4 אופוס
    גרוק עם מצב חשיבה ו-DeepSeek R1 גם הם מודלים מצויינים, אך נראה שהם פחות בלטו בתחום בתקופה האחרונה. נראה שנצטרך לחכות ל-DeepSeek R2 ול-Grok 3.5.

מקווה שעזרתי לעשות קצת סדר בבלאגן, לפחות עד עדכון המודלים הבא!

לפוסט זה ולפוסטים רבים נוספים עם מידע מעשיר וחידושים לא ידועים הכנסו לבלוג שלי:
    0 תגובות
    3 הצבעות
    יש לי בעיה עם כתיבת מאמרים אז החלטתי לכתוב זאת כאן...

איך להנחות בינה מלאכותית ליצירת אמנות מתקדמת.

יצירת אמנות באמצעות בינה מלאכותית (AI) היא תהליך מרתק שמחייב את המשתמש לתת הנחיות מדויקות וברורות כדי להגיע לתוצאות מרשימות. הנחיה נכונה דורשת הבנה של הכלים שבהם משתמשים, תיאור מפורט של הרעיון, ושימוש באוצר מילים עשיר ומדויק. במאמר זה נפרט את השלבים והטכניקות שיסייעו לך להנחות את הבינה המלאכותית בצורה המתקדמת ביותר.

1. הבנת הכלי שבו משתמשים

לפני שמתחילים, חשוב להכיר את הפלטפורמה או הכלי שבו משתמשים:

• NightCafe AI: מאפשר יצירת אמנות מבוססת טקסט, העברת סגנון, ושדרוג יצירות קיימות.
    • DALL·E, Stable Diffusion: מתמקדים ביצירת תמונות מתיאור טקסטואלי עם תוצאות ברזולוציה גבוהה.
    • MidJourney: מציע יצירות בסגנון אמנותי מתוחכם ומיוחד.

הבנה של יכולות הכלי והמגבלות שלו תסייע לך לנסח הנחיות מותאמות יותר.

2. שימוש בשפה ברורה ומדויקת

כדי לקבל תוצאה שתואמת את הציפיות שלך, חשוב להשתמש בשפה עשירה ומפורטת:

• כלול פרטים ספציפיים: ציין את הרקע, הדמויות, הצבעים, הסגנון, והאווירה. לדוגמה: "עיר עתידנית בלילה, עם גורדי שחקים מוארים באורות ניאון, וספינות מעופפות בשמיים."
    • הימנע מעמימות: במקום לכתוב "תמונה יפה", תאר בדיוק מהי "יפה" עבורך, כגון "נוף טבעי של יער, עם נהר צלול ועצים גבוהים."
    • שימוש באוצר מילים עשיר: תאר תחושות, מרקמים, ותנועה. לדוגמה: "מרקם קטיפתי של עננים המתמזגים בשקיעה כתומה."

3. בחירת סגנון אמנותי

לכלי בינה מלאכותית יש אפשרות לבחור סגנונות אמנותיים מגוונים. בעת ההנחיה, ציין את הסגנון שבו אתה מעוניין:

• סגנון קלאסי (רנסנס, בארוק).
    • אמנות מודרנית (אימפרסיוניזם, אבסטרקט).
    • סגנון דיגיטלי (פנטזיה, סייברפאנק).

לדוגמה: "ציור בסגנון ואן גוך, עם משיחות מכחול עבות וצבעים חמים."

4. הוספת הקשר ואווירה

כדי להעשיר את היצירה, הוסף מידע על האווירה או הסיפור שמאחורי התמונה:

• אווירה: רגועה, דרמטית, מסתורית.
    • זמן: שעת זריחה, עידן עתידני, תקופת ימי הביניים.

5. ניסוי וטעייה

גם אם ההנחיה הראשונה שלך לא נותנת תוצאה מושלמת, אל תתייאש. בצע שינויים קטנים ושפר את ההנחיות:

• הוסף פרטים שהיו חסרים.
    • דייק את הסגנון או האווירה.
    • נסה מילים נרדפות כדי להשיג תוצאה אחרת.

6. שילוב יצירות קיימות

חלק מהכלים מאפשרים להעלות תמונות ולשפר אותן או לשלב אותן עם הנחיות טקסט. ניתן לנצל אפשרות זו כדי להוסיף מימד אישי ליצירה.

7. שימוש במילות מפתח מתקדמות

מילות מפתח יכולות לשפר משמעותית את התוצאה:

• "Hyper-realistic" (מציאותי במיוחד).
    • "4K" או "high resolution" (רזולוציה גבוהה).
    • "Cinematic lighting" (תאורה קולנועית).
    • "Detailed textures" (מרקמים מפורטים).

8. שמירה ושיתוף היצירות

לאחר שהיצירה מוכנה, שמור אותה בפורמט הרצוי ושקול לשתף אותה בקהילות יצירה. שיתוף עשוי לספק לך משוב מועיל ורעיונות חדשים.

סיכום

הנחיה מדויקת וברורה היא המפתח ליצירת אמנות איכותית בעזרת בינה מלאכותית. עם הניסיון וההתנסות, תלמד כיצד להפיק את המירב מהכלי שבו אתה משתמש, ותוכל ליצור יצירות מרשימות שמשקפות את החזון האמנותי שלך. נסה, למד, וחדש – ותן לדמיון שלך לפרוח.

מקווה שעזרתי לכם...
    מחכה לשאלות שלכם...

במדריך זה הושקע עמל רב כל הזכויות שמורות ©
    1 הצבעה

כך תריצו מודל שפה על המחשב שלכם - שלב אחרי שלב

לפני מספר חודשים, הודלף לרשת מודל השפה הראשון במשקל פתוח - מודל Llama של מטא.

מאז עברו הרבה מים בירדן, והתחום עבר שדרוגים עצומים. מטא עצמה הספיק לשחרר את המודל Llama 2 וממש לאחרונה גם את המודל Llama 3 שמציג ביצועים ששווים ל-gpt 3.5 במודל קטן בהרבה.
    מלבד מטא, חברות וגופים רבים שחרור מודלים שונים ומשונים, כמו gemma של גוגל, mixtral של mistral, ועוד ועוד.

השבוע מיקרוסופט הטילה פצצה בשחרורו של מודל חדש בשם Phi-3. מדובר במודל קטן במיוחד - בגודל של 3.8 מליארד פרמטרים בלבד (לשם השוואה ב-gpt 3.5 יש מאות מליארדי פרמטרים!), אך הוא מציג יכולות דומות ל-gpt 3.5!

יש לציין שמודל זה ודומיו עובדים ללא אינטרנט באופן מלא, והוא גם לא דורש אינטרנט בעת ההתקנה. למעשה, הוא לא דורש התקנה כלל... הוא נהדר גם למשימות כתיבת קוד, אך הוא מבין ומתבטא באנגלית בלבד.

בקטע זה יצורף מדריך שלב אחרי שלב להפעלת המודל על גבי המחשב שלכם.

הורדת הקבצים

המשימה ממש פשוטה - כל מה שאתם צריכים זה 3 קבצים בלבד, השוקלים בסך הכל כ-2 ג'יגה בלבד:

* יש להוריד את הקובץ ש
    בקישור הזה (כ-2 ג'יגה), זה הקובץ שמכיל את המודל עצמו:

* לאחר מכן יש להוריד את הגרסה האחרונה של llamafile:
    יש לבחור בקובץ הראשון ברשימה - בפורמט כזה llamafile-0.7.3.

* לאחר מכן יש להוריד את קובצי ההפעלה המצורפים למטה:
    יש להשתמש בקובץ הראשון. אם יש לכם מחשב עם מעבד גרפי חזק - מומלץ להשתמש בקובץ השני.

לנוחות השימוש גם בעתיד מומלץ להכניס את שלושת הקבצים לתיקיה חדשה!

הרצת המודל בפועל

* הפעל את קובץ הבאט המצורף - המודל יפתח בדפדפן בתצוגה גרפית.
    אמנם לא מוצלחת במיוחד. אבל זה עובד מהר וללא צורך בחיבור לרשת כלל!

כל שעליך לעשות זה להקליד תוכן כרצונך בחלונית שבתחתית החלון ולהקיש אנטר!

1713921028578.png

מכיון שהמודל רץ מהדפדפן, ניתן לתרגם את התוכן בקלות (עם רשת כמובן...)

לרשימת התפתחויות מרכזיות בתחום הבינה המלאכותית
    8 הצבעות

המדריך ליצירת דמויות יהודיות בAI, כיצד להגיע לתוצאה מושלמת ומדוייקת!​

דף הבית » מאמרים מקצועיים » מחשוב וטכנולוגיה » המדריך ליצירת דמויות יהודיות בAI, כיצד להגיע לתוצאה מושלמת ומדוייקת!
    +84

במדריך הזה ההסבר הוא ליצירת דמויות יהודיות ב AI ולא איך להיכנס/להפעיל
    בעת יצירת דמויות יהודיות (זה נכון גם לכל דמות או יצירה אחרת. ב-AI,) ישנו תהליך, ובו 2 שלבים עיקריים שלאחר מכן אפרט:
    1. גיבוש וחשיבה מהי הדמות והקונספט שאנו רוצות
    2. לאחר התגבשות ורעיון מושלם, חקירה על הדמות והקונספט
    נחשוב מה מאפיין אותה, את הסביבה שלה ואיך אנחנו מביאות את זה לידי ביטוי במילים?
    התהליך צריך להתחיל במחקר
    הבנה של התרבות, המנהגים והלבוש. במקרה הזה הקהילה היהודית אורתודוקסית. שאנו יודעות הכל…
    ולשלב השני שחשוב לעשות במהלך היצירה לוודא שהדמות תהיה אקספרסיבית ומראה את הרגשות, התנועות וההבעות המתאימים.
    ניתן להשיג זאת על ידי הנפשת הדמות, הוספת מילים ופעולות נוספות המסייעות להחיות את הדמות. כגון בוכה-cry עצוב-sad ועוד..
    הנה דוגמא לפקודה שנתתי ומה הבינה יצרה:
    “A old jewish man wite beard and yamrlka and prayer shawl holding a jewish holy book in a whale in the ocean”
    איש יהודי זקן עם זקן, עם כיפה וטלית מחזיק ספר קודש יהודי בלווייתן באוקיינוס”

כשאנחנו רוצות ליצור דמויות בבינה מלאכותית, אנו צריכות לקחת בחשבון שהוא ייצור דברים על סמך נתונים יבשים, ותלוי ברמת הבינה מלאכותית. לכן זה יכול לגרום אי דיוקים. דוגמא כשרוצים ליצור דמות דתית יהודית, לעיתים הן יכולות להראות יותר נוצרית/מוסלמיות מאשר יהודיות, מספיק שפספסנו לרשום כיפה (yamaka) על הראש וזה נראה נוצרי לגמרי, לכן צריך פה דיוק ברמת הלבוש והסימנים היהודים. חלק הבינה מבינה לבד. (אם נכתוב חתול לא נצטרך לפרט מה זה) אלא בדמויות דתיות יכול להיווצר בלבול.
    דוגמא לציורים של אדם ללא כיפה שיצרה הבינה:

אז איך אנו מדייקות את זה: שאנחנו נותנות פקודה אנו צריכות לחשוב, מה מאפיין בלבוש דמות יהודית ?
    דוג’ למילים שנוכל לכתוב ולשלב שכותבים דמות יהודית:

• יהודי חרדי אורתודוקסי, – Orthodox Haredi Jews
    • רב יהודי, – Jewish rabbi
    • טלית תפילה,- prayer tallit
    • ציצית,- Tassel
    • כיפה,- ,Jewish cap, yamaka, kippah
    • לבוש יהודי מסורתי,- Traditional Jewish clothing
    • סידור תפילה ,- Prayer, siddur
    • תפילין ,- tefillin
    ושמנה לב לשלב את המילים בהתאם לקונספט, נותנת דוגמא שעשיתי עם שילוב המילים שהצעתי משווה בשבילכן בין לקסיקה/לעומת מידג’רני. הפקודה כמובן צריכה להיות באנגלית.
    הפקודה:
    16k הייפרריאליסטיק. איש יהודי חרדי אורתודוקסי
    ממוצא עדות מזרחי עם כיפה לראשו וחליפה יהודית מסורתית,
    עטוף בטלית תפילה, מחזיק סידור תפילה יהודי בידו.
    בדרכו לבית כנסת עתיק בירושלים בישראל, עם עוד הרבה יהודים ברקע כמוהו,
    16k hyperrealist ultra-Orthodox Jewish man
    of Mizrahi ethnic origin with a kippah for his head and a traditional Jewish suit,
    Wrapped in a prayer shawl, holding a Jewish prayer book in his hand.
    On his way to an ancient synagogue
    in Jerusalem in israel,
    with many other Jews in the background like him,

אז ככה לקסיקה ממש ממש איכזבה אותי בפקודה הזו, הדמויות ממש ממש מוסלמיות/נוצריות (ואף לאחת הדמויות היה צלב למרות שכתבתי יהודי!) ללא שום דיוק והוספת פרטים.
    (אציין שפעמים אחרות לקסיקה הייתה יותר מרשימה ממידג’ריני אז תלוי…)בנוגע למידג’רני הופתעתי ממש לטובה, שמנה לב שלדמויות במידג’רני יש יותר “פנים יהודיות” והמון פריטים מדוייקים ויפים. כולל רקע עם יהודים כמו שכתבתי, ויש להם מעין צעיף עם עיטורים על הבגד, מזהות? כן, זה מבוסס על עיטורים שהיה למרן הרב עובדיה זצוק”ל ועל רבני עדות המזרח אחרים. ככה הבינה הבינה שיהודי עדות המזרח נראים ולבושים. (אני מעדות המזרח:)) הוא עשה את הדמויות או ללא פיאות בצידי האזניים או פיאות קצרות מאחורי האוזן (באמת כמו שעדות המזרח נוהגים) ואם תסתכלנה לעומק עוד המון פרטים קטנים יפהפהים ומדוייקים, התפלאתי לטובה מהמסקנה של הבינה..
    חשוב לומר:
    לבינה מלאכותית יש פוטנציאל לעשות תמונות סוריאלסטיות מדהימות! ולא סתם תמונות גנריות… מוסיפה תמונה סוריאליסטית שעשיתי.
    זאת הפקודה שנתתי לו:
    An ultra-Orthodox superhero with an ultra-Orthodox suit and yamaka on his head” .”flying in the sky holding a prayer book in his hand,
    “גיבור על חרדי עם חליפה חרדית וכיפה על הראש עף בשמיים מחזיק ספר תפילה בידו,”

באופן אישי ממש אשמח לראות ממכן תמונות סוראליסטיות ויצירתיות, מאשר “הולך לבית כנסת” כמו שעשיתי לצורך הדגמה… זה לא תמיד ייצא מושלם, וגם זה לא יוצא בדיוק אותו דבר, גם אם תכתובנה את אותה הפקודה. וישנה אפשרות לשחק עם הדמיות ולשלב אותן ביחד.
    לסיכום,
    יצירת דמויות יהודיות מדויקות ואקספרסיביות בבינה מלאכותית דורשת שילוב של מחקר, תשומת לב לפרטים ובדיקה. על ידי ביצוע השלבים אלו ושימוש בכלים הנכונים, ניתן ליצור דמויות המייצגות במדויק את הקהילה היהודית, וגם עוזרות לקדם הבנה והערכה של התרבות העשירה והמגוונת שלנו.
    4 הצבעות
    אם חלמתם להיות סופרי ילדים, אז חלומכם התגשם...
    באתר המקוש"ב תוכלו ליצור באמצעות AI סיפורי ילדים ייחודיים ויפים עם תמונות חיות ועלילות מהנות תוך זמן קצר (3 דקות!) האתר תומך בשפה העברית!

הדרכה:
    א. הירשמו לאתר באמצעות חשבון גוגל
    ב. בחרו 'צור סיפור'
    ג. בחרו דמות ראשית לסיפור שלכם.
    האתר מציע מגוון דמויות: מבוגרים, ילדים, חפצים, צמחים, או אפילו תמונה שלכם...
    מסונני נטפרי שימו לב לא לבחור דמות אשה (גם לא מצוירת) שלא יחסמו התמונות
    ד. בשלב הבא בחרו שם לדמות
    ה. בחר סגנון לאיורים. האתר מציע 4 סגנונות: חוברת צביעה, קריקטורה, אמנות דיגיטלית, צבעי מים
    ו. בחלונית ההזנה - תארו בתמצות את רעיון הסיפור במשפט אחד או שניים, והאתר יצור את העלילה של הסיפור שלכם...
    שימו לב: האתר תומך בשפה עברית
    ז. אפשרות נוספת להשתמש בדוגמאות שהאתר מציע (מופיע מתחת לחלונית)
    ח. הקישו על סיים. וזהו הסיפור מוכן...
    ט. אפשר לערוך את הסיפור (טקסט) או להחליף תמונות
    י. אפשר לשתף באמצעות קישור (בתוכנית בתשלום אפשר גם להוריד כקובץ פי די אף)
    יא. בתוכנית החינמית מוגבל ל-3 סיפורים. אפשר להיכנס באמצעות חשבון גוגל אחר וליצור סיפורים נוספים...
    בהצלחה!

מעניין אתכם לקרוא סיפור על המן מרדכי ואחשוורוש "שיצרתי" בליווי 10 תמונות?
    בבקשה... הקישו על התמונה

מעניין אתכם לקרוא סיפור על יוסף - החתול והכלב "שיצרתי" בליווי 10 תמונות?
    בבקשה... הקישו על התמונה
    סיפור בינה.png
    כמה קבלתם במבחן?
    שתפו בתגובות....

למחוללים נוספים ראו כאן
    0 הצבעות
    נעים להכיר! סטודיו פלפלת.
    אולי חלק מכירים אותי... (סביר להניח שלא אני לא עד כדי כך מפורסמת חחח)
    (אבל את מאגר התמונות שלי בשאטר אתם בטוח מכירים::)

אני חייבת להודות, הפחדים הראשוניים שלי
    היו מעורבים ברובטים עם רובים בוערים ברחובות ומלחמת עולם מלאה.
    אבל אל תפחדו, חבריי, כי ל-AI יש דרכים אחרות להשתלט....

אני משתדלת לכתוב לבינה תודה למקרה והיא תחליט להשתלט. אולי היא תחוס עליי...

הנה כתב ויתור קטן:
    התמונות האהובות שלי הן כמו יין משובח,
    מיושן בצורה מושלמת ואינן זקוקות לשיפור.
    אז, שבו תהנו מהנסיעה והשאירו את כובע הביקורת שלכם בדלת

איך שזה התחיל קפצתי על הגל עם כולם
    (אני עוד מהימים שמידג'רני היה בחינם....
    אכן. האינטליגנציה מתקדמת בקצב מלהיב,
    אבל הרשו לי לומר לכם, חובבי בינה היקרים,
    זה קצת מורכב להגיע לתוצאות מדויקות ומעולות.
    נדרשו לי אינספור ניסיונות,
    קורטוב של חיפוש פטנטים ופזרת מילות מפתח
    כדי סוף סוף לפצח את הקוד ולספק דיוק ואיכות.

למה דיוק ואיכות כל כך חשובים, אתם שואלים? ובכן, בראש ובראשונה ללקוחות היקרים שלי,

וכדי למכור כמו לחמניות חמות ב-Adobe Stock.
    אה, ו מכירת תמונות AI ב-Adobe Stock אינה בירוקרטית כמו כמה

פלטפורמות אחרות. (במידה ואין פה.. אולי אעלה מדריך בהמשך)

התמונות שאני עומדת להראות הן של מידג'רני או (מידג') אם אתם עד כדי כך ....
    אבל אל תחששו,
    כי אני גם אפרט אתכם בגאונותו של ליאונרדו. (התמונות לאורך הם של לאורנדו)
    תתכוננו, אנשים, עם שימוש נכון לאונרדו יודע להשיג תוצאות יוצאות דופן.
    עם זאת, הוא קצת יותר מוגבל בהשוואה למידג'

אז, אני מציגה כמה עבודות ממידג'רני,
    לצד מידג'רני,
    אני אפזר גם כמה תמונות של לאונרדו.
    אראה לכם אוסף אקראי בהחלט. החל מדינוזאור ועד לחרדי סופר מן...

אבל זכרו, התמונות האלה אינן פריטים בחינם.
    אם תרצו להשתמש
    תאלצו לפתוח את הארנק הזה ולשלם. לאיכות יש מחיר, אתם יודעים...
    אגב, יש דברים שלאונרדו עשה הרבה יותר טוב, אבל על זה בפוסט הבא...

עכשיו, לתמונות מקווה שלא תסתנוורו.o_O
    (למי שראדר הציניות שלו מקולקל... אז כן אני צינית)
    תהנו!

לאונרדו (1).pngלאונרדו (2).pngלאונרדו (3).pngלאונרדו (4).pngלאונרדו (5).pngלאונרדו (6).png‏‏צילום מסך (952).png‏‏צילום מסך (953).png‏‏צילום מסך (954).png‏‏צילום מסך (955).png‏‏צילום מסך (956).png‏‏צילום מסך (957).png‏‏צילום מסך (958).png‏‏צילום מסך (965).png‏‏צילום מסך (966).png‏‏צילום מסך (967).png‏‏צילום מסך (968).png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
    נקרא  8  פעמים
    למעלה