השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

אולי נעלה דיון עקרוני, ללא קשר לבסדנו, ושכל אחד יגזור את המסקנות שלו על כל חברה שהיא.

@יוחנן 1 מה אתה אומר לאדם הרגיל מהשוק שאין לו זמן לחקור ולבדוק אחרי כל חברה בצורה מעמיקה.

מה אמור להיות פעמוני אזהרה שאמורים לגרום לו לא להשקיע כסף בחברה.

הרי זה ברור שלא מחכים להרשעה של בית משפט שהחברה היא נוכלות, או לפשיטת רגל, החוכמה לזהות סימנים מקדימים.

מה לדעתך יהיו סימנים מקדימים לזהות שחברה מסוימת היא בסיכון גבוה לפשיטת רגל/שזה נוכלות, כך שהמשקיע ההגיוני לא אמור להשקיע שם, לא חייב להיות שכל חברה שיש עליה סימני אזהרה זה באמת נכון אבל בכל אופן המשקיע ההגיוני לא היה משקיע שם.

מה דעתכם @איצ'ה קו המידע @השקעות R הון @ה. שלמה מה אתם הייתם מגדירים כסימני אזהרה

אני באופן אישי הייתי אומר שסימני אזהרה הם:
  • התשואות המדווחות בהשקעות שלכם הן גבוהות מהממוצע באופן עקבי.
  • בניגוד לתנודות השוק, ההשקעות שלכם מציגות רווחים יציבים יחסית.
  • אין שקיפות מלאה בנוגע לניהול הכספים בהשקעות שלכם – חשוב שתדעו, כי כיום, בניהול תיק השקעות, הן למשקיע והן למנהל תיק ההשקעות אפשרות להיכנס לחשבון ההשקעות המנוהל ולבדוק כיצד מחולקת הקרן.
  • אתם נתקלים בסירוב או בלחץ להשאיר את כספי הקרן כאשר אתם מבקשים לפדות את ההשקעה – למשל, כאשר נאמר לכם שחבל לפדות את הקרן כעת, כשאחד ממוצרי ההשקעה צפוי לתת תשואה גבוהה בקרוב, וכדומה.
  • מוצע מידע חלקי (או שום מידע) על החברה אלא אם כן המשקיע יקנה את התרמית וישתתף בתוכנית.
  • נטייה לרווח רק אצל משקיעים ראשונים.
  • אי סדרים כספיים
התחזיות של סוף 2022 ניבאו שחורות העלאת ריבית, מיתון, אינפלציה, מלחמה באוקראינה, קורונה בסין, דוחות גרועים.
הערכות היו שצפויים ירידות נוספות של עד 30% נוספים במדד ה-S&P500.

מצורפת הצצה קלה לחשש שהעלו כאן בפורום באמצע השנה
מה היתה התוצאה?

מדד S&P 500​
1704042943884.png
מדד הנאסד"ק (לא נאסדק 100)​
1704043102763.png
מדד נאסדק 100 עלה בכ10% נוספים.
מפסיקים לקרוא את השטויות שמאספימים אותנו אתרי החדשות ומתחילים להשקיע פאסיבית!!
כל מי שמוצא/ת כתבה מסוף 2022 עם תחזית ל2023
שיעלה אותה כאן לאשכול
זה יהיה לתועלת.
המסלול עוקב אחרי מדד MSCI ACWI, שזה קיצור של msci world all country.
@השקעות R הון @קול מבשר @קלופ @אהבת עולם ועוד..
למה אינפיניטי ושאר המסלולים המחקים את המדדים השונים לא קונים נייר אחר מחקה וזהו???
מה העניין שלהם כ''כ להסתבך? (חוץ משולי הבטחון של המזומן שמיועד למשיכות)
יש לי כ3,000 ש"ח תגמולים במנורה מבטחים, ממעסיק שעבדתי אצלו לפני מספר שנים, (את הפיצויים כבר פדיתי), אני מעוניין להוציא אותם ללא מס של 35%,
לקריטריונים של 'מצבי מסכנות' אני לא עונה, אין נכות והוצאות רפואיות, וההכנסה החודשית של שני בני הזוג + ילד גבוהה משכר מינימום *2,
ראיתי ב2 אתרים שיש דרך נוספת, ומשום מה זה לא מופיע באתר 'כל זכות':
אחת לשנה ברבען האחרון של השנה, ניתן למשוך כספי תגמולים אם הם נמוכים מ15,000 בפטור ממס, כל עוד שההכנסה השנתית לא מגיעה לתקרת המס.
דהיינו: לדוגמא, אנחנו מרויחים 15,000 ש"ח לחודש, אז אין לנו זכאות מצד מצבי מסכנות להכנסות נמוכות כי זה מוגבל למי שמרויח עד שכר מינימום או *2 במידה ויש ילד, אך עדיין אנו לא מגיעים לתקרת חיוב מס הכנסה, כיון שיש לנו מספר ילדים שנותן לנו נקודות זיכוי רבות, האם אכן אנו יכולים לפדות את הכסף בפטור ממס ברבעון האחרון של השנה?
ואם כן מדוע זה לא מופיע באתר כל זכות וברוב האתרים?
מצורף 2 קישורים ששם כתוב את זה.
https://www.pension-tax.co.il/tagmulim

https://pensuni.com/?p=6539
שאלה שלא קשורה ישירות לאשכול אבל מציקה לי מאד:
@מקצועי בלבד @השקעות R הון
אני לא יועצת, לא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.
למה זה?? כ"כ מסובך להוציא רשיון יעוץ וזהו?!
מדי יקר? ארוך?! או סתם אתם חושבים שמיותר?
אשמח מאד להחכים כי אני מתענינת נורא בתחום ורוצה להבין אם אי פעם אני כן אוכל ליעץ לאחרים..
  • תודה
Reactions: הבט1 //
18 תגובות
שלום לכולם
לאחר שקראתי הרבה בפורום וגם למדתי את הקורס המושלם של
@השקעות R הון -
אני מחפשת השקעה לטווח קצר
חשוב לי שהכסף יהיה נזיל
ממה שקראתי אני מבינה שלטווח קצר עדיף לי להשקיע באג"ח ולא במניות, כי אני רוצה שהכסף יהיה זמין ואוכל לקחת אותו

השאלה היא איך אני יודעת איפה ובמה כדאי לי להשקיע?
חשבתי שכדאי קופת גמל להשקעה, והסתכלתי באתר גמל נט, אבל לא הצלחתי להבין איזה מסלול מתאים לי ואיזה לא

אשמח להמלצות בעניין
אני רוצה להניח בצד 100-150 אלף, פשוט כי הם מחלידים בבנק
אבל חייבת שיהיו נזילים לשעת הצורך

אשמח להכוונה
כל טיפ מה לעשות ואיזו קופה טובה יעזור לי
(הייתי מתייעצת ישירות עם אינפניטי או אלטשולר שחם אבל אני לא יודעת אם התשואות אצלם הם הכי טובות)

תודה רבה
  • תודה
Reactions: השקעות R הון1 //
11 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה