השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

@מקצועי בלבד @השקעות R הון @קלופ וכל שאר הכרישים בתחום.

אם אני מחפש מדד שעוקב אחר תעשיות בטחוניות,
איך אפשר למצוא את זה?

לדוגמא-מצאתי את כל קרנות אלו-איך ניתן לראות את ההרכב של כל קרן?
ידוע לכם אולי איזה קרן הכי מומלצת מהנ"ל?

Dow Jones U.S. Select Aerospace & Defense Index
SPDR S&P Aerospace & Defense ETF
(iShares U.S. Aerospace & Defense ETF (ITA
invesco aerospace & defense​

ARK Space Exploration & Innovation ETF​

שלום לכולם.
אני מחפש סוכן ביטוח/יועץ השקעות לצורך ניהול תיק ההשקעות שלי.
ביום יום אני עסוק ואין לי זמן להתעסק יותר מדי עם טופסולוגיה ובירוקרטיה, ואין לי כח להסתובב בין חברות ולהתווכח על דמי ניהול וכו'.
אני מחפש מישהו מומחה שיעשה את זה בשבילי.
עד כמה שהבנתי יש סוכני ביטוח שעושים את העבודה בשביל הלקוח. הם שומעים מהלקוח את הנתונים שלו, ואת התכנון הכללי והחזון שלו, ובהתאם לכך הם מתאימים לו את המסלולים והמוצרים שמתאימים לו, ומנגישים לו את כל מה שצריך.
אני מחפש סוכן ביטוח טוב, שיש עליו המלצות טובות, שיטפל עבורי בדברים הבאים:
1. קרנות פנסיה קיימות. לאחד קרנות שונות למקום אחד, ולהעביר את הכסף למסלול רווחי יותר.
2. פתיחת קרן פנסיה חדשה.
3. חסכון לכל ילד. להעביר לחברה ומסלול רווחי יותר.
4. פתיחת קרן השתלמות בחברה טובה, מסלול רווחי, בדמי ניהול טובים.
5. פתיחת קופת גמל כנ''ל.
אשמח לשמוע המלצות על אנשי מקצוע ומומחים שמסוגלים לכל זה.
בשורה התחתונה אני רוצה מישהו שישמע את התוכניות והרצונות שלי וידע להתאים לי את מה שמתאים עבורי בתנאים הכי טובים, ובסופו של דבר כל מה שאצטרך זה רק לחתום על הטפסים ולתת הוראה להעביר את הכסף.
תודה רבה.
שלום לכולם. יש לי שאלה ואשמח לשמוע את חוות דעתכם.
הצטברו לי קרוב למאה אל''ש בבנק, ואני מתלבט מה לעשות איתם.
קצת רקע:
יש לי משכנתא של סביבות ה - 800000 ש''ח, ובשנתיים האחרונות בעקבות גל העלאות הריבית ההחזר החודשי התייקר בכאלף ש''ח מההחזר שהייתי משלם לפני כן ושאותו תכננתי לשלם כשלקחתי את המשכנתא.
פירוט כללי על רכיבי המשכנתא נכון לעכשיו:
290000 ש''ח קל''צ: 2.98 אחוז
332000 ש''ח פריים: 5.45 אחוז
119000 ש''ח משתנה כל 5 שנים צמודה למדד: 1.8 אחוז
הלוואה 42000 ש''ח: פריים + 2, ס''ה 8 אחוז. [לא ברור לי כל כך סוג ההלוואה, כי מצד אחד רשום שזה פריים + 2, מצד שני רשום שם מעל ההלוואה שזה ערוך לפי מדד ואת שער הדולר. אז לא הבנתי האם זה צמוד למט''ח או למדד או שזה פריים + 2].
[אגב, אשמח לשמוע חוו''ד על נתוני המשכנתא, האם הם טובים או שכדאי למחזר, ללא קשר לשאלתי העיקרית לגבי הפירעון].
יודגש, ב''ה יש לי אפשרות לשלם את המשכנתא, כן יעזור השי''ת הלאה. אני רק מציג את המצב של התייקרות ההחזר החודשי, וההתלבטות שנוצרה בעקבות זה.
מלבד הדירה שב''ה יש לי אין לי בכלל חסכונות לטווח ארוך לחתונות ילדים וכדומה, מלבד החסכונות לכל ילד מהמדינה.
ועכשיו אני מתלבט מה לעשות במאה אל''ש שהצלחתי ב''ה לחסוך בעו''ש. האם לפרוע עם זה חלק מהמשכנתא, כמובן שהכיוון הוא לפרוע את הרכיב הכי יקר במשכנתא שהוא ככל הנראה הפריים שמאוד התייקר לאחרונה. או לחילופין להמשיך לשלם את המשכנתא ובכסף הזה לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל ולנעול את הכסף לשנים הקרובות שיעבוד קצת בשבילי.
יש לי עוסק פטור ולכן אני זכאי לפתוח קרן השתלמות, מה שלצערי לא עשיתי עד כה. כמובן שאני לא יכול להשקיע את כל המאה אל''ש מיידית בקרן כי יש תקרה של סביבות ה20000 בשנה, אבל כבר עכשיו אוכל להשקיע 40000 ש''ח עבור השנים 2024 ו2025, ואת שאר הכסף אוכל להשקיע בקופת גמל כזאת או אחרת.
ואם כבר מדברים אז איפה הכי מומלץ לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל, באיזו חברה ובאיזה מסלולים. כמובן כיוונים כלליים של חוכמת ההמונים, לא ייעוץ רישמי ומקצועי. מה בתכלס מניב את התשואות הגדולות של ה8 אחוז בשנה שכל כך מדובר לאחרונה? וכמובן מה לגבי ההכשרים, באיזה חברות יש כשרות טובה?
ועוד שאלה, כמה אחוז מס משלמים על הרווח בקופת גמל, במקום אחד ראיתי כתוב 25 אחוז ובמקום אחר ראיתי כתוב 35 אחוז.
אשמח לקבל עצות וטיפים, במיוחד מבעלי ידע ונסיון.
תודה רבה.
אם יש לך קופת גמל להשקעה או שאתם במחשבות לפתוח, קח בחשבון שבחלק מהקופות תוכלו לקבל הלוואה על 70-80% מהסכום.

יש לשים לב שהאפשרות לקבל הלוואה על סך 80% מהסכום שמושקע שם יכול להוסיף לרווח המון כסף - לדוגמה מי שיש לו 20,000 ש"ח ובנוסף יכול להשיג הלוואה מחבר/גמ"ח/בנק של 100,000 ש"ח, ילווה 100,000 ש"ח, ויניח בקופת גמל להשקעה את ה-100,000 ש"ח, יוציא הלוואה מהקופת גמל של 80,000 ש"ח, יחזיר את ההלוואה של ה-100,000 ש"ח, ומעתה יש לו בהשקעה בקופת גמל 100,000 ש"ח עם החזר חודשי נמוך מאוד.
וגם מי שלא מעוניין להשקיע מכסף של הלוואה, ההלוואה נותנת תועלת למקרה שצריך למשוך את הכסף שהושקע בקופת גמל - לפעמי כדאי במקום למשוך ולשלם מיסוי ולהפסיק את הרווחים, לקחת הלוואה ולהמשיך לקבלת רווחים גם על הכסף וגם על הרווח שחייב במיסוי.

ההלוואה מקופות הגמל היא בערך פריים-0.5

אבל, וחשוב לשים לב, ישנם הבדלים בין החברות
לדוגמה:
באלטשולר שחם אין אפשרות לקחת הלוואה למי שחבר במסלול כשר.
במור לדוגמה כן אפשר גם למי שחבר במסלול כשר.

ישנם חברות שדורשות תקופת המתנה כדי לקחת הלוואה.

ועוד שינויים משמעותיים בין החברות השונות לקבלת ההלוואה.
למי שיש עוד פרטים שיכולים לסייע נשמח שישתף, ובמיוחד נשמח מי שהתנסה בהוצאת הלוואה שיספר כמה אחוז קיבל ומה התנאים.

יש לשים לב שבדרך כלל ההלוואות שמאשרים הם בין 10,000 ש"ח ל1,000,000 ש"ח
שלום לכולם אנסה לעשות את זה קצר כמה שאפשר כדי שתבינו את פני הדברים
ברשותי דירה ששווה כיום כ 3.5 מילון שקלים, ועליה יש משכנתא של כ 850 אלף שח ,חבר הציעה לי למשכן את הבית, ולקנות נכס נוסף ,בצורה שהנכס הנוסף מכסה את המשכנתא,,כמובן שהסכמתי, והתחלתי להיכנס לעובי הקורה, זה התחיל עם בית מחולק ברחוב אפרים צור באשקלון [למי שמכיר זו שכונה בעיתית בלשון המעטה] ראינו המון דירות שם שהיו מושכרות למולדובים [משאלת לב של כל משכיר]
פרטי העסקה היו דירה בעלות של 900 שח לקיחת משכנתא של מילון שח [אני בא בלי כסף מזומן מהבית] החזר המשכנתא הוא 5000 שח
הדירה מכניסה 4800שח עם חוזים מול העיניים שלי
עד כאן הכל קסום ,לאחר חקר מעמיק כולם אמרו לי פה אחד תתרחק מהשכונה זה מקום זוועה וזה מה שעשתי
לא ילאה אותכם בדברים, אבל ראיתי בתוך 3 חודשים כ 40 נכסים בפועל [זה אומר ללכת לנכס לדבר, לתאם,לחשוב שהנה עסקת חיי ,והווופ יוצא המרצעה מהשק]
אז באו ואמרו לי לך לעסקאות 20-80 וכל האלה ,הלכתי בררתי ,חקרתי ,וגיליתי שגם שם רוב הדברים זה בלוף אחד גדול ותרגיל שיווקי עלוב של אנשי שיווק[אני מתכוון לכל מיני טריקים שמגלמים את מחיר הבית כאשר הוא יעלה כבר במחיר הפתיחה או שעם מס רכישה וכל המיסביב לא שווה להיכנס לדברים הללו]
הלכתי בדקתי בפרוייקט תמא במגוון מקומות וגם שם גיליתי שצריך לשלם כבר עכשיו עשרות אחוזים ממחיר הבית ולשלם משכנתא בינתיים ,עד' שהבית מוכן לוקח כשנתיים ]
ואז עברתי באמת הרבה והיום אני עומד כאן בלי שום דבר, עם רצון עז לרכוש נכס נדלן ,ויאוש עוד יותר גדול, שכנראה זה לא הזמן עכשיו
אשמח לשמוע אנשים שאולי נמצאים בתהליך דומה לשלי וכך לשתף אחד את השני
כמו כן אם יש למשהו עסקה אמיתית להשקעה !! אשמח שיכתוב לי כאן
שכוייייייח

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה