אני מכינה אותם כל שבוע, וכל פעם שיש לי אורחים במוצ"ש אני מקריאה את המתכון,
משתפת לתועלת כולם-
למרות שאין לי מושג מה הקסם של המתכון לעומת האחרים,
תכלס- זה עובד.
אני מכינה מקמח כוסמין מלא, עם קמח רגיל זה אפילו יותר טעים.
אז קודם כל תמונה-
ולמתכון:
- 2 כפות שמרים יבשים,
-חצי כוס סוכר
- 2 חצי כוסות מים חמימים
לשים בקערה, להניח ל5 דקות שהשמרים יתססו.
להוסיף:
חצי קילו קמח
חצי כוס שמן
ללוש קצת
להוסיף עד חצי קילו קמח
ו2 כפות גדושות של מלח
אם הבצק יוצא לכם קצת יבש תו"כ לישה להוסיף עוד קצת מים חמימים,
אם רטוב - קצת קמח
-- לא אמור לקרות, אבל אם קרה לא נורא,
להשאיר לתפיחה (אני מצאתי שהכי מוצלח להתפיח בתוך תנור סגור מכובה עם קערה או שתיים של מים רותחים- בשביל אדים,
לתפיחה של בערך שעה - שעה וחצי עד הכפלת הנפח,
--החלק של הקליעה זה איך שבא , אני קולעת קליעת צמה גבוהה כמו בהדרכה פה:
של חן במטבח.
להשאיר מכוסה במקום חמים-עדיף, לעוד התפחה למשך שעתיים,
לקבלת צבע יפה- למרוח על החלות קודם את החלמון ואז עליו את החלבון
להכניס לתנור על 200-250 מעלות -למשך 10 דקות- תלוי בתנור,
שימו על זה עין כי זה חום מאד גבוה וזה משתנה מתנור לתנור,
אחרי 10 דקות לבדוק מלמטה אם אפוי מספיק, אם לא נראה לכם, להנמיך ל 150 לעוד כמה דקות, עד שמזהיב גם מלמטה.
בהצלחה
ושבת שלום
משתפת לתועלת כולם-
למרות שאין לי מושג מה הקסם של המתכון לעומת האחרים,
תכלס- זה עובד.
אני מכינה מקמח כוסמין מלא, עם קמח רגיל זה אפילו יותר טעים.
אז קודם כל תמונה-
ולמתכון:
- 2 כפות שמרים יבשים,
-חצי כוס סוכר
- 2 חצי כוסות מים חמימים
לשים בקערה, להניח ל5 דקות שהשמרים יתססו.
להוסיף:
חצי קילו קמח
חצי כוס שמן
ללוש קצת
להוסיף עד חצי קילו קמח
ו2 כפות גדושות של מלח
אם הבצק יוצא לכם קצת יבש תו"כ לישה להוסיף עוד קצת מים חמימים,
אם רטוב - קצת קמח
-- לא אמור לקרות, אבל אם קרה לא נורא,
להשאיר לתפיחה (אני מצאתי שהכי מוצלח להתפיח בתוך תנור סגור מכובה עם קערה או שתיים של מים רותחים- בשביל אדים,
לתפיחה של בערך שעה - שעה וחצי עד הכפלת הנפח,
--החלק של הקליעה זה איך שבא , אני קולעת קליעת צמה גבוהה כמו בהדרכה פה:
קליעת צמה גבוהה | חן במטבח
אני מתחילה את פינת קליעת החלות שלי עם קליעת "צמה גבוהה". זו קליעה מ-4 רצועות, מאוד יפה ומפוארת וגם די פשוטה. את המתכון המלא של החלה הבסיסית שלי- חלות של חן, אתם יכולים למצוא בפרק 2
heninthekitchen.com
להשאיר מכוסה במקום חמים-עדיף, לעוד התפחה למשך שעתיים,
לקבלת צבע יפה- למרוח על החלות קודם את החלמון ואז עליו את החלבון
להכניס לתנור על 200-250 מעלות -למשך 10 דקות- תלוי בתנור,
שימו על זה עין כי זה חום מאד גבוה וזה משתנה מתנור לתנור,
אחרי 10 דקות לבדוק מלמטה אם אפוי מספיק, אם לא נראה לכם, להנמיך ל 150 לעוד כמה דקות, עד שמזהיב גם מלמטה.
בהצלחה
ושבת שלום