מאפים חלות- ההכי טובות שהכנת EVER

IAvigail

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
אני מכינה אותם כל שבוע, וכל פעם שיש לי אורחים במוצ"ש אני מקריאה את המתכון,
משתפת לתועלת כולם-
למרות שאין לי מושג מה הקסם של המתכון לעומת האחרים,
תכלס- זה עובד.
אני מכינה מקמח כוסמין מלא, עם קמח רגיל זה אפילו יותר טעים.
אז קודם כל תמונה-
AAWUweWfVs-R6Nb9Zfk9HoB39H24y2VAFzm9XvKRtPuAFTgQf5tobOTj4ybzk3IJpBMswYNztpr9oEg5O2ef4O9YMrYM2VAMSeWqIrcMG-8f1uPCD3S2wIWQj9IdXVlOj-329RKGvGwfeN_s6E7Q5qRH6zYEgPfQTpNmq194vfCCSUH-18P-gwASjCZhLCtequXh3jpjBPpsZAHuDiQLcdJx7a07zlv04S4G4WioJrmApgy-cIUdXCSPENbspKHZcHRUwnFypA0qgIq2uumg3f5ayMiaV7fiZ1UMmV44OXQOh-OHF6K9KzjmEV5ZLAkOq0W8W1D1-ZCv3YqA2ZFbhlREsIFTVrz5cxr9zv59uh2R28x4m8k1CUrgHTaQKM5PL9ugUNKlYZEbaDLL8jz5zA-9gXsh2UV4iJeUX4I8Dtzj-RHzbRAuPdgRerBlC8RFwg9UQqdMW9GphTbUCQa_gCTUpZ_SyedZ7ttFTq2HfN47QpMzXS1NAUSWbBkShTB5JAeHTNM_u85BhPoHgaWuFSXvwcgl-M-rYnVZq8ssW9BXghurLAHqJrvr5szrCosO2nQ_4E_5aqhBGWxgGzNSAioWbAaCv13jW3QvIEDS_L39yep747nbHJXthQkYOufw2XWLhxyJfmE5dyWdVZpA8YS7MrYMOemXgnzzDEHZIs_0uz1dv5Fuv_leEVjX4EJWT24WTHWL476s-vJu0lNBNgx_kZ1TS3CwCYntMktb=w485-h258

ולמתכון:
- 2 כפות שמרים יבשים,
-חצי כוס סוכר
- 2 חצי כוסות מים חמימים
לשים בקערה, להניח ל5 דקות שהשמרים יתססו.
להוסיף:
חצי קילו קמח
חצי כוס שמן
ללוש קצת
להוסיף עד חצי קילו קמח
ו2 כפות גדושות של מלח
אם הבצק יוצא לכם קצת יבש תו"כ לישה להוסיף עוד קצת מים חמימים,
אם רטוב - קצת קמח
-- לא אמור לקרות, אבל אם קרה לא נורא,
להשאיר לתפיחה (אני מצאתי שהכי מוצלח להתפיח בתוך תנור סגור מכובה עם קערה או שתיים של מים רותחים- בשביל אדים,
לתפיחה של בערך שעה - שעה וחצי עד הכפלת הנפח,
--החלק של הקליעה זה איך שבא , אני קולעת קליעת צמה גבוהה כמו בהדרכה פה:
של חן במטבח.
להשאיר מכוסה במקום חמים-עדיף, לעוד התפחה למשך שעתיים,
לקבלת צבע יפה- למרוח על החלות קודם את החלמון ואז עליו את החלבון
להכניס לתנור על 200-250 מעלות -למשך 10 דקות- תלוי בתנור,
שימו על זה עין כי זה חום מאד גבוה וזה משתנה מתנור לתנור,
אחרי 10 דקות לבדוק מלמטה אם אפוי מספיק, אם לא נראה לכם, להנמיך ל 150 לעוד כמה דקות, עד שמזהיב גם מלמטה.

בהצלחה
ושבת שלום :)
 

קבצים מצורפים

  • 2022-02-20.png
    2022-02-20.png
    KB 205.5 · צפיות: 601

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יש אפשרות למישהו להוריד את ההדרכה של הקליעה ולשלוח לי בפרטי? חסום לי (וגם אם תעלו לכאן באשכול זה יהיה חסום להורדה)
 

IAvigail

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
הבצק לא נופל בהתפחה של שעתיים אחרי הקליעה?
לא, בכלל לא,
החלות יוצאות גדולות ותפוחות, כמו של הצבי..
אני יצרף מאוחר יותר תמונות יותר מקרוב, שייראו כמה הן גדולות ויפות.
--הזמן שכתבתי באמת מתאים לחורף- שההתפחה לוקחת יותר זמן, בקיץ זה קצת פחות.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אני מכינה אותם כל שבוע, וכל פעם שיש לי אורחים במוצ"ש אני מקריאה את המתכון,
משתפת לתועלת כולם-
למרות שאין לי מושג מה הקסם של המתכון לעומת האחרים,
תכלס- זה עובד.
אני מכינה מקמח כוסמין מלא, עם קמח רגיל זה אפילו יותר טעים.
אז קודם כל תמונה-
AAWUweWfVs-R6Nb9Zfk9HoB39H24y2VAFzm9XvKRtPuAFTgQf5tobOTj4ybzk3IJpBMswYNztpr9oEg5O2ef4O9YMrYM2VAMSeWqIrcMG-8f1uPCD3S2wIWQj9IdXVlOj-329RKGvGwfeN_s6E7Q5qRH6zYEgPfQTpNmq194vfCCSUH-18P-gwASjCZhLCtequXh3jpjBPpsZAHuDiQLcdJx7a07zlv04S4G4WioJrmApgy-cIUdXCSPENbspKHZcHRUwnFypA0qgIq2uumg3f5ayMiaV7fiZ1UMmV44OXQOh-OHF6K9KzjmEV5ZLAkOq0W8W1D1-ZCv3YqA2ZFbhlREsIFTVrz5cxr9zv59uh2R28x4m8k1CUrgHTaQKM5PL9ugUNKlYZEbaDLL8jz5zA-9gXsh2UV4iJeUX4I8Dtzj-RHzbRAuPdgRerBlC8RFwg9UQqdMW9GphTbUCQa_gCTUpZ_SyedZ7ttFTq2HfN47QpMzXS1NAUSWbBkShTB5JAeHTNM_u85BhPoHgaWuFSXvwcgl-M-rYnVZq8ssW9BXghurLAHqJrvr5szrCosO2nQ_4E_5aqhBGWxgGzNSAioWbAaCv13jW3QvIEDS_L39yep747nbHJXthQkYOufw2XWLhxyJfmE5dyWdVZpA8YS7MrYMOemXgnzzDEHZIs_0uz1dv5Fuv_leEVjX4EJWT24WTHWL476s-vJu0lNBNgx_kZ1TS3CwCYntMktb=w485-h258

ולמתכון:
- 2 כפות שמרים יבשים,
-חצי כוס סוכר
- 2 חצי כוסות מים חמימים
לשים בקערה, להניח ל5 דקות שהשמרים יתססו.
להוסיף:
חצי קילו קמח
חצי כוס שמן
ללוש קצת
להוסיף עד חצי קילו קמח
ו2 כפות גדושות של מלח
אם הבצק יוצא לכם קצת יבש תו"כ לישה להוסיף עוד קצת מים חמימים,
אם רטוב - קצת קמח
-- לא אמור לקרות, אבל אם קרה לא נורא,
להשאיר לתפיחה (אני מצאתי שהכי מוצלח להתפיח בתוך תנור סגור מכובה עם קערה או שתיים של מים רותחים- בשביל אדים,
לתפיחה של בערך שעה - שעה וחצי עד הכפלת הנפח,
--החלק של הקליעה זה איך שבא , אני קולעת קליעת צמה גבוהה כמו בהדרכה פה:
של חן במטבח.
להשאיר מכוסה במקום חמים-עדיף, לעוד התפחה למשך שעתיים,
לקבלת צבע יפה- למרוח על החלות קודם את החלמון ואז עליו את החלבון
להכניס לתנור על 200-250 מעלות -למשך 10 דקות- תלוי בתנור,
שימו על זה עין כי זה חום מאד גבוה וזה משתנה מתנור לתנור,
אחרי 10 דקות לבדוק מלמטה אם אפוי מספיק, אם לא נראה לכם, להנמיך ל 150 לעוד כמה דקות, עד שמזהיב גם מלמטה.

בהצלחה
ושבת שלום :)
2 כפות מלח לקילו קמח?
לא הרבה מידי?
 

שקדי

משתמש מקצוען
יש למישהי אפשרות להעלות לפה את הקליעה (או לשלוח לי בפרטי)?
 
D

Deleted 66182

אורח
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה