קרדיט: FoodFromStart - עוגת שכבות בניחוח יין עם אגוזים שוקולד וקוקוס במרקם ענני
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/YxLXUYCF2x0
רכיבים
גודל כוס 200 מ"לשכבה ראשונה - בסיס
6 חלמונים
2 סוכר וניל
2\1 כוס סוכר
3\2 כוס שמן
4\1 כוס מיץ תפוזים
4\1 כוס מים
2\1 1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 אבקת אפייה
2\1 כוס אגוזים טחונים
שכבה שנייה - שוקולד
3 כפות קקאו
4\1 כוס מים
4\1 כוס יין
2\1 כוס סוכר
3 כפות שמן
100 גרם שוקולד מריר
שכבה שלישית - קצפת קוקוס
6 חלבונים
1 כוס סוכר
75 גרם קוקוס
2\1 כוס אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
הכנת שכבת הבסיסמחממים תנור למצב אפייה על 180 מעלות
מכניסים את כל החומרים של שכבת הבסיס לקערת מיקסר ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
משמנים תבנית אפיה בינונית 32 ס"מ על 26 ס"מ
ושופכים את התערובת לתבנית
אופים על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמזהיב
לבינתיים עוברים להכנת השכבה השנייה
הכנת השכבה האמצעית
ממיסים על אש נמוכה את כל רכיבי שכבת השוקולד עד לקבלת תערבות אחידה
מסירים מהאש ושופכים את התערובת על השכבה הראשונה שיצאה מהתנור בשכבה אחידה
הכנת השכבה השלישית - קצף הקוקוס
מקציפים את החלבונים ותוך כדי מוסיפים את הסוכר בהדרגה
עד לקבלת קצפת יציבה
להוסיף את הקוקוס בקיפולים ביד לא במיקסר לקצפת
לשטח על שכבת השוקולד בעדינות מתקבלת שכבה גבוהה
לפזר מעל את האגוזים הקצוצים
לאפות שוב במשך 20 דקות על 180 עד שהקוקוס מקבל צבע זהוב ויפה
בתאבון !!!