מתכון לחלות שלא יפסיקו להחמיא לכן!
(יש לדייק במתכון שלב שלב.)
הכל נמדד בכוסות מדידה.
המצרכים:
קילו קמח
2 כפות שמרים
7-8 כפות סוכר
2 כפיות מלח
כוס שמן זית (אפשרי חצי קנולה חצי זית)
2 ו3/4 כוסות מים חמימים
וכמובן שומשום וביצה.
אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה מחלקים את הכמות בעיניים ל2 חלקים.
צד אחד של קמח מערבבים טוב טוב עם הסוכר והשמרים.
לאחר מכן בצד השני עושים גומה,
שופכים את השמן,
לאחר מכן את המים
ובסוף את המלח.
ממיסים ביד את המלח יחד עם המים והשמן,
ואז מערבבים יחד עם כל הקמח.
לשים טוב, חזק ובתנועות חזקות את כל הבצק יחד למשך כ8 דקות.
אם יבש/רטוב/דביק להוסיף שמן זית בלבד!
לא להוסיף קמח ומים בשום אופן.
נותנים לבצק הטפחה של 10 דקות (עם סטופר, במידה וזה יותר מ2 קילו אני נותנת לו 12-15 דקות)
לשים טוב ויסודי בערך כ4 דקות.
מטפיחים לעוד 10 דקות.
לשים שוב ויסודי כ4 דקות.
מטפיחים עוד כ40 דקות.
יוצרים צורות ומכסים אותן כ10 דקות עם מגבת/נייר סופג.
בינתיים לחמם את התנור ל180 מעלות לא על טורבו.
לאחר כ10 דקות מורחים ביצה ושומשום.
(עם רוצים צבע יפה אפשרי לערבב את הביצה עם רבע-חצי כפית נס קפה. (לערבב ממש שלא יהיו גושים)
מכניסים לתנור בין 20-40 דקות. (תלוי אם זה תנור או טוסטר אובן)
לאחר שהחלות מקבלות צבע מ2 הצדדים (שימו לב שלא ייתביישו, הן אמורות לצאת רכות כמו כמעט בצק)
מוציאים ומכסים כמה דקות במגבת/נייר סופג.
אם אוכלים במקום - בתאבון!
אם רוצים לשמור לאותו יום/למחרת יש לעטוף בנייק סופג להכניס לשקית אטומה מאוויר כשהחלות עוד חמות.
במידה ורוצים להקפיא, יש לעטוף בנייר סופג ולהכניס לשקית אטומה לזמן מה עד שהחלות יתקררו מעט,
ואז להוציא את הנייר ולהקפיא ב2 עטיפות של ניילון.
בתאבון!
שמעון לי - זה מתכון מוצלחחחחח טעיםםםם!
תכוננו לבקשות חוזרות להכין רק את זה!
(יש לדייק במתכון שלב שלב.)
הכל נמדד בכוסות מדידה.
המצרכים:
קילו קמח
2 כפות שמרים
7-8 כפות סוכר
2 כפיות מלח
כוס שמן זית (אפשרי חצי קנולה חצי זית)
2 ו3/4 כוסות מים חמימים
וכמובן שומשום וביצה.
אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה מחלקים את הכמות בעיניים ל2 חלקים.
צד אחד של קמח מערבבים טוב טוב עם הסוכר והשמרים.
לאחר מכן בצד השני עושים גומה,
שופכים את השמן,
לאחר מכן את המים
ובסוף את המלח.
ממיסים ביד את המלח יחד עם המים והשמן,
ואז מערבבים יחד עם כל הקמח.
לשים טוב, חזק ובתנועות חזקות את כל הבצק יחד למשך כ8 דקות.
אם יבש/רטוב/דביק להוסיף שמן זית בלבד!
לא להוסיף קמח ומים בשום אופן.
נותנים לבצק הטפחה של 10 דקות (עם סטופר, במידה וזה יותר מ2 קילו אני נותנת לו 12-15 דקות)
לשים טוב ויסודי בערך כ4 דקות.
מטפיחים לעוד 10 דקות.
לשים שוב ויסודי כ4 דקות.
מטפיחים עוד כ40 דקות.
יוצרים צורות ומכסים אותן כ10 דקות עם מגבת/נייר סופג.
בינתיים לחמם את התנור ל180 מעלות לא על טורבו.
לאחר כ10 דקות מורחים ביצה ושומשום.
(עם רוצים צבע יפה אפשרי לערבב את הביצה עם רבע-חצי כפית נס קפה. (לערבב ממש שלא יהיו גושים)
מכניסים לתנור בין 20-40 דקות. (תלוי אם זה תנור או טוסטר אובן)
לאחר שהחלות מקבלות צבע מ2 הצדדים (שימו לב שלא ייתביישו, הן אמורות לצאת רכות כמו כמעט בצק)
מוציאים ומכסים כמה דקות במגבת/נייר סופג.
אם אוכלים במקום - בתאבון!
אם רוצים לשמור לאותו יום/למחרת יש לעטוף בנייק סופג להכניס לשקית אטומה מאוויר כשהחלות עוד חמות.
במידה ורוצים להקפיא, יש לעטוף בנייר סופג ולהכניס לשקית אטומה לזמן מה עד שהחלות יתקררו מעט,
ואז להוציא את הנייר ולהקפיא ב2 עטיפות של ניילון.
בתאבון!
שמעון לי - זה מתכון מוצלחחחחח טעיםםםם!
תכוננו לבקשות חוזרות להכין רק את זה!