SOS מטבח

.B.B

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מקווה שאני באשכול המתאים
אני רוצה להכין כבדים, יש לי חבילה קפואה במקפיא.
איך זה עובד? צריך להפשיר לגמרי ואז לשטוף ולהכניס למחבת עם הבצל-פטריות ויין?
או שישר מהמקפיא למחבת, בלי להפשיר?
אשמח לתשובה מהירה, תודה
 

בנו של הקב''ה

משתמש חדש
אני מוציא ישר מהקמקפיא חותך אם זה מדי גדול וישר למחבת עם יין וכי' ואת הפטריות אני מוסיף רק בסוף אבל כל אחד יעשה כפי שבא לו
בלי אחריות
 

הכול טוב ולטובה!!

משתמש מקצוען
אני מכינה כבד כך-
מפשירים את הקופסא מהמקפיא.
במקביל חותכים מלא בצל לחצי ירח דק דק.
מטגנים טוב טוב מוסיפים סילאן, יין אדום מתוק, פ.שחור גרוס ומלח גס.
מסמיכים את הרוטב טוב טוב עד שנהיה סמיך קצת ואז מוסיפים את הכבד.
מערבבים עוד טיפה-ובתיאבון!!!!
הולך טוב עם פירה בצל/באגט טרי/סלט ירקות.
 

Eri Shpiler

משתמש חדש
אני מכינה חזה עוף ממולא באורז ופטריות עם רוטב אדום.
אפשר להקפיא דבר כזה?
אם כן איך הכי טוב להקפיא? באיזה צורה ובאיזה שלב?
ואיך להפשיר?
תודה רבה!
 

nicky

משתמש מקצוען
בצק לחלות שהיה במקרר
הוא קצת רטוב כזה
זה סימן שהחמיץ או שזה תופעת לוואי של המקרר?
(הוא באמת היה בחוץ קצת יותר מתמיד, אבל לא משהו קיצוני.. אבל המרקם הרטוב גרם לי לחשוש..)
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בצק שמרים שהיה בחוץ כל הלילה (שבע שעות)
לזרוק, נכון?
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צריכה להכין רוטב פטריות לאירוע הערב, כמה שימורי פטריות וכמה בצל לרוטב של בלינצ'עס ובורקסים, בערך 120 מנות (שניהם) דחוף לי ממש!!!
תודה!!
 

saryk

משתמש מקצוען
בצק לחלות - מוכן, תפח כבר שעתיים.
אפשר לשים במקרר ולאפות לסוף הצום? (את הרוב אפיתי, חלק קטן אני רוצה שיהיה טרי)
מישהי ניסתה?
 

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בצק לחלות - מוכן, תפח כבר שעתיים.
אפשר לשים במקרר ולאפות לסוף הצום? (את הרוב אפיתי, חלק קטן אני רוצה שיהיה טרי)
מישהי ניסתה?
עדיף להוציא מהמקרר כ3/4 שעה לפני האפיה שיתחמם קצת חזרה
 

משתמשת אחת

משתמש צעיר
דחוף-
הכנתי גנאש בלונדי וטעיתי ביחסים.
עשיתי 60 מל שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד בלונדי, כשצריך חצי מכמות השמנת.. ואין לי עוד בלונדי להוסיף כדי לאזן.
יש לו סיכוי...? מה אפשר לעשות? יש מצב שהוא יתייצב יפה בכל זאת?
 

saryk

משתמש מקצוען
הצילווו
שמתי להתפחה בתנור בצק לרוגלך
אממה, מישהו הדליק את התנור :eek:
התחתית הספיקה להחרך, שאר הבצק רק להתחמם מאוד.
שווה משהו הבצק שנשאר? להמשיך בתהליך?
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
הצילווו
שמתי להתפחה בתנור בצק לרוגלך
אממה, מישהו הדליק את התנור :eek:
התחתית הספיקה להחרך, שאר הבצק רק להתחמם מאוד.
שווה משהו הבצק שנשאר? להמשיך בתהליך?
לדעתי כן. רק באפיה תשימי לב אולי זה יצרוך פחות זמן...
ולא להתפיח עוד, כדי שלא יחמיץ.
 

<Mordesign

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הכנתי בצק ללחמניות ובצק לעוגיות תמרים ואז נגמר לי הכח ....
המתבגרת המתוקה שלי מרגישה יותר טוב בצומות ועזרה להשלים את המלאכה.
הבעיה הקטנה היא שכנראה הוציאה לפני הזמן את שניהם, העוגיות לא נאפו באמצען והלחמניות מלמטה .
יש מצב לשפר את המצב בהחזרה לתנור?
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
הכנתי בצק ללחמניות ובצק לעוגיות תמרים ואז נגמר לי הכח ....
המתבגרת המתוקה שלי מרגישה יותר טוב בצומות ועזרה להשלים את המלאכה.
הבעיה הקטנה היא שכנראה הוציאה לפני הזמן את שניהם, העוגיות לא נאפו באמצען והלחמניות מלמטה .
יש מצב לשפר את המצב בהחזרה לתנור?
כן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה