התייעצות פרוג 2026???

סקר אנונימי לאור הדיון שהתפתח: איזה תאריך נשלף לך בקלות מהזיכרון, ללא עיון ביומן?

• תאריך עברי

הצבעות: 485 62.9%
  • תאריך לועזי

הצבעות: 286 37.1%

• סה"כ מצביעים
    771
  • הסקר נסגר .
מצב
הנושא נעול.
למה זה שטות?
זה דבר מהותי מאד.
על הדרך אני מעלה עוד שטות במרכאות על כל נושא של כתיבה באנגלית ולא בעברית של עסק או שם בנות על שרשרת ותליון וכיו"ב או מונגרומה בהזמנות שלדעתי זה ממש לא יהודי וכאילו עברית זה מידי פרימטיבי ופאנטי. רק אנגלית זה כביכול נאור ומתקדם. וזה נהיה גם בבתים הכי טובים. אין כלל מודעות לבעייתיות שבדבר.
מה מהותי? יש לך מושג מה בכלל המשמעות?
רפורמה של יוליוס קיסר שקבע שבתאריך זה יחל השנה ע"פ הלוח היוליאני
וביום הזה בחרו מנהיגים לתפקיד.
מזיז למישו?

מה מהותי? יש לך מושג מה בכלל המשמעות?
רפורמה של יוליוס קיסר שקבע שבתאריך זה יחל השנה ע"פ הלוח היוליאני
וביום הזה בחרו מנהיגים לתפקיד.
מזיז למישו?
אנחנו היום בלוח הגרגוריאני...
והוא לא סתם קבע את התאריך הזה באופן שרירותי כי הוא קם במצב רוח טוב לסדר לעולם את היומיום, כן?

גם לי הפריע המעבר.
ואלי זה בכלל הטיימינג...
יכול להיות שהם היו מחליפים את זה בעוד חודש- היה פחות צורם...
זה לא נגד המעצב/פרוג/אני לא יודעת מה שאנשים כתבו

צרם לי מאוד- ולא אמרתי מילה, ואז ראיתי שפתחו אשכול על זה אז נרגעתי שאני לא היחידה.

אנחנו היום בלוח הגרגוריאני...
והוא לא סתם קבע את התאריך הזה באופן שרירותי כי הוא קם במצב רוח טוב לסדר לעולם את היומיום, כן?
סיפרתי לך מה הרקע ההיסטוריה של זה
הלוח הגרגריאני הגיע מאוחר יותר כגרסה מתוקנת יאנו

והוא עשה את זה כדי לרכוש שלטון
וזה אחד הרפורמות שקידם
עדיין לא הצלחתי להבין למה זה אמור להפריע לנו
ולמה לייחס לזה תשומת לב מיותרת.

וזה שבארץ זה משמש כשנת כספים
נובע מהסיבה שהמדינה משתלבת במערכת כלכלית ומשפטית גלובלית
וזה הסטנדרט הבינלאומי
ולא משום העדפה דתית

הרבה יותר צורם זה להתחפש לגמדים מסויימים או לתלות שרשראות אורות בסוכה
המקור נוצרי לחלוטין
איכשהו זה עובר בשקט

1767358588697.png

זה הרוב....

סיפרתי לך מה הרקע ההיסטוריה של זה
הלוח הגרגריאני הגיע מאוחר יותר כגרסה מתוקנת יאנו

והוא עשה את זה כדי לרכוש שלטון
וזה אחד הרפורמות שקידם
עדיין לא הצלחתי להבין למה זה אמור להפריע לנו
ולמה לייחס לזה תשומת לב מיותרת.

וזה שבארץ זה משמש כשנת כספים
נובע מהסיבה שהמדינה משתלבת במערכת כלכלית ומשפטית גלובלית
וזה הסטנדרט הבינלאומי
ולא משום העדפה דתית

הרבה יותר צורם זה להתחפש לגמדים מסויימים או לתלות שרשראות אורות בסוכה
המקור נוצרי לחלוטין
איכשהו זה עובר בשקט
המספור של השנים הוא נוצרי, סדר החודשים לא.
ואכן, הדברים שהזכרת מאוד צורמים מאוד - מאותה סיבה.

המספור של השנים הוא נוצרי, סדר החודשים לא.
ואכן, הדברים שהזכרת מאוד צורמים מאוד - מאותה סיבה.
גם הסדר וגם השמות מבוססים על תרבות רומית, נוצרית

בעבר באמת הייתי אומרת אחרת, אבל כיום
מי שעובדת בעיקר באופן דיגיטלי, ואני מדברת על יוצרים בפרוג, התאריך הלועזי הרבה יותר משמעותי
בלית ברירה

בסקר יבחן מה תופס יותר מקום בראש אצל משתמשי פרוג החיים הרוחניים או חס ושלום החיים הגשמיים
הצביעו וקדשו שם שמיים
מה הקשר??
לצערי אני לא חזק בתאריכים
אבל מה אני יעשה שהאשראי שלי יורד ב-15
והמשכנתא ב-1 לחודש
והמשכורת נכנסת ב-10
ולכן אני אוחז כל הזמן מה התאריך הלועזי.
זה קשור לרמת החיבור שלי לרוחניות???
אני בהחלט חושב לא לעשות עסק מתאריך לועזי, אבל צרם לי התגובה שלך
כנראה אתה @בחור בוגר שההורים שלך מממנים אותך ואתה לא יודע מתי האשראי שלהם יורד...

יש הבדל בין איזה תאריך זוכרים יותר בקלות, לבין איזה תאריך יוצרים סביבו נושא...
כן, בסוף אנחנו חיים במדינה שהכל מתנהל לפי הלועזי,
אבל זה לא התאריכים שאנחנו צריכים להתגאות בהם, ולהפוך את זה לסמל של אתר שמיעד את עצמו לציבור החרדי.

מה הקשר??
לצערי אני לא חזק בתאריכים
אבל מה אני יעשה שהאשראי שלי יורד ב-15
והמשכנתא ב-1 לחודש
והמשכורת נכנסת ב-10
ולכן אני אוחז כל הזמן מה התאריך הלועזי.
זה קשור לרמת החיבור שלי לרוחניות???
אני בהחלט חושב לא לעשות עסק מתאריך לועזי, אבל צרם לי התגובה שלך
כנראה אתה @בחור בוגר שההורים שלך מממנים אותך ואתה לא יודע מתי האשראי שלהם יורד...
חס ושלום לא רמת החיבור אלא מה יותר תופס מקום בראש וברור שאדם שתופס אצלו יותר מקום זה התאריך הלועזי זה אומר שהחיים היותר משמעותיים שלו סובבים סביב שבת חג שבת חג וזה מראה על רמה רוחנית יותר גבוהה ואם הרוב בסקר היו מצביעים תאריך לועזי זה היה נראה לא טוב
בחור בוגר זה לא בחור שחי בסרט

השמות הלועזיים של החודשים וכן שמות של ימות השבוע בלועזית (לפחות באנגלית) לקוחים משמות של עבודות זרות..

רומית זה דבר אחד, נוצרית זה דבר אחר.
שמות החודשים נקבעו הרבה לפני שרומא חלמה להיהפך לנוצרית.
רומא היתה אז הרבה יותר גרועה מהנצרות זאת היתה עבודת אלילים ממש.
אגב קראתי על אחד מגדולי הרבנים שפנה לסופר סת"ם להזמין ממנו תפילין או מזוזה והלה כתב לו קבלה עם תאריך לועזי, הרב ביטל את ההזמנה ואמר שהוא רוצה סופר ירא שמים ומי שמשתמש בתאריך לועזי כשיש לו ברירה הוא לא ירא שמים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה