התייעצות פרוג 2026???

סקר אנונימי לאור הדיון שהתפתח: איזה תאריך נשלף לך בקלות מהזיכרון, ללא עיון ביומן?

• תאריך עברי

הצבעות: 485 62.9%
  • תאריך לועזי

הצבעות: 286 37.1%

• סה"כ מצביעים
    771
  • הסקר נסגר .
מצב
הנושא נעול.
מה הבעיה?
למה כל דבר הופך להיות חוקות הגויים?
שמעתי פעם בשם ה'חתם סופר' שאם אדם משתמש בתאריך לועזי ללא צורך נחוץ (כגון תאריך על צ'ק וכדו' שחייב) זה יכול לגבול בכפירה

שמעתי פעם בשם ה'חתם סופר' שאם אדם משתמש בתאריך לועזי ללא צורך נחוץ (כגון תאריך על צ'ק וכדו' שחייב) זה יכול לגבול בכפירה
דרך אגב, על צ'ק אפשר מצוין לכתוב תאריך עברי, ובעצם עד כמה שאני יודעת ויצא לי להיתקל, בכל מקום מוכר גם תאריך עברי. (כמובן מה שמשלימים ידנית, ולא מסמכים דיגיטליים ששם האפשרות זה רק לועזי)

חברי קהילת פרוג, קראנו בעיון את הדברים שנכתבו כאן, על כל הגוונים והדעות שבהם. חשוב לומר בפשטות: הדברים נשמעו, הובנו, ונלקחו ברצינות.

רק כדי ליישר קו, לא באנו לפרסם כאן בלוגו ש”התחילה שנה לועזית חדשה”. אין לזה באמת קשר, וגם לא מאמינים שמישהו צריך את הלוגו של פרוג בשביל להזכיר לו את זה. השילוב של השנה בלוגו נעשה נטו כטיזר קצר לקמפיין שעולה ממש בקרוב, סביב וובינרים, פעילויות ושדרוגים חדשים בפרוג, כפי שקורה לא מעט אצל חברות וארגונים שעושים שינוי זמני בלוגו כחלק מקמפיין או אקטואליה נקודתית.

הדגש כאן הוא לא על “חגיגות”, אלא על חדשנות ושינויים שמתחילים לקרות ממש בקרוב, בשנה העסקית הקרובה. מה לעשות, העולם העסקי נמדד בלועזית, גם אם היינו שמחים שהמציאות תהיה אחרת.

הלוגו לא הולך להישאר כאן לאורך זמן. הוא יישאר עוד כמה ימים בלבד, כדי לא לשבור קמפיין שכבר מוכן ורץ, ולאחר סיום הקמפיין המלווה הוא יוסר והלוגו הרגיל יחזור.

יחד עם זה, ברור לנו שהנושא נגע בנקודה רגישה אצל חלק גדול מהקהילה. הבהרתם לנו היטב את רגישותכם לעניין, ואנו מקבלים אותה באהבה. כיף לראות עד כמה פרוג חשובה לכם, ועד כמה אתם רואים בה משהו ששייך גם לכם. אנחנו מרגישים את זה, ולוקחים את זה איתנו הלאה. יחד נמשיך לבנות ולפתח את הקהילה העסקית החרדית הגדולה בעולם.

יש לא מעט דברים טובים בדרך. שווה לחכות.

יש לא מעט דברים טובים בדרך. שווה לחכות.
ראיתי שכבר התחלתם בשינוי ולמשל סגרתם את קהילת אדריכלים ועיצוב פנים רק לבעלי המקצוע, שזה בסדר ומובן.
אבל איפה יתייעצו מעתה אנשי הבית הרגילים שהם לא מעצבי פנים או אדריכלים בנושאי עיצוב הבית וכל המסתעף ?

ראיתי שכבר התחלתם בשינוי ולמשל סגרתם את קהילת אדריכלים ועיצוב פנים רק לבעלי המקצוע, שזה בסדר ומובן.
אבל איפה יתייעצו מעתה אנשי הבית הרגילים שהם לא מעצבי פנים או אדריכלים בנושאי עיצוב הבית וכל המסתעף ?
נהפוכו! פתחנו את הדיונים שם לכולם, ואנו מוסיפים ערך מוסף לחברי הקבוצה המקצועית, לאו דווקא בהרשאות, אלא פעילויות מגוונות, מפגשי העשרה, וובינרים ועוד.

נהפוכו! פתחנו את הדיונים שם לכולם, ואנו מוסיפים ערך מוסף לחברי הקבוצה המקצועית, לאו דווקא בהרשאות, אלא פעילויות מגוונות, מפגשי העשרה, וובינרים ועוד.
וואו! תודה! אתם תמיד חושבים קדימה!!

איפה ?? ראיתי שזה סגור !
גם כל האשכולות שנפתחו ע"י משתמשים שאינם אדריכלים - כתוב שם
אין לך הרשאות לכתוב כאן
והלחצן נושא חדש נעלם

איפה ?? ראיתי שזה סגור !
גם כל האשכולות שנפתחו ע"י משתמשים שאינם אדריכלים - כתוב שם
אין לך הרשאות לכתוב כאן
והלחצן נושא חדש נעלם
לא אמור להיות כך. אבדוק

לא אמור להיות כך. אבדוק
דוגמה באשכול הזה
1767553321326.png

אגב למה קורה שלפעמים עמוד שלם באשכול ננעל בנטפרי?
(כמו בעמ' מס' 2 בדיון על השכנים?)
והאם יש מה לעשות כדי שזה לא יקרה?
כי זה קשור שמישהו כתב איזה מילה או מילים שנראה בעיני הרובוט של נטפרי כהקשר לדברים לא טובים

ראשית כל תודה רבה וענקית למנהל @הכלבויניק

אתה משמש דוגמא למופת למענה הולם ומתון מלא הקשבה לאחרים
במקום להתנהג כשתלטן וחוסם דעות נגד (כמקובל לצערנו בעולם השקר)
ואף מתייחס בכפפות של משי לאנשים שמתלוננים על קמפיין מוצלח שאני מאמין שהשקעתם בו הרבה מאד
אני מסיר את הכובע אין מילים

לעצם העניין בנוגע לסקר שבראש האשכול אני לא מצביע
כי אני מנהל חשבונות ולצערי רוב היום שלי מסתובב סביב התאריך הלועזי
אבל מפה עד להצביע שאת הלועזי אני מכיר יותר ?! (לא אזרה מלח על פצעיי)

בברכת הצלחה מרובה בקמפיין, מחכים כבר בכליון עיניים להפתעות, הצלחתם לסקרן. מברוכ...

שמחתי לראות שאני מבין המיעוט שלועזי קופץ להם יותר...
רק אני סופרת ימים בצפייה ל-'10' (משכורת) ובחשש ל-'15' (יורד משכנתא הוראות קבע וכו')?
זה כואב לי, שבעלי מפתיע אותי ש'מחר ר"ח' 'יומהולדת לאבא שלך' וכו'...
יש לי היכרות עם אישה טובה ועדינה, רוסיה, שבביתה ממש לא חוגגים שבת, ואפילו לא מציינים את חנוכה- אבל את יום ה- (יש לזה שם מבחיל) הם חוגגים החל משעה 12 בריגושים רבים, הרמת כוסית, ואוכל שמוטב לא לפרט...
היא אישה כל כך מיוחדת, כואב הלב על הבלבול שלהם- אני בטוחה שהיא הייתה יכולה להיות רבנית או משהו:)

נעלם לנו האפשרות לכתוב שם, הכל נסגר.

צירפתי צילום מסך שמראה שלא ניתן להגיב ולכתוב פוסט,
1767561242769.png

סיפרתי לך מה הרקע ההיסטוריה של זה
הלוח הגרגריאני הגיע מאוחר יותר כגרסה מתוקנת יאנו

והוא עשה את זה כדי לרכוש שלטון
וזה אחד הרפורמות שקידם
עדיין לא הצלחתי להבין למה זה אמור להפריע לנו
ולמה לייחס לזה תשומת לב מיותרת.

וזה שבארץ זה משמש כשנת כספים
נובע מהסיבה שהמדינה משתלבת במערכת כלכלית ומשפטית גלובלית
וזה הסטנדרט הבינלאומי
ולא משום העדפה דתית

הרבה יותר צורם זה להתחפש לגמדים מסויימים או לתלות שרשראות אורות בסוכה
המקור נוצרי לחלוטין
איכשהו זה עובר בשקט
גם תחפושות של בובות שלג מעלי אקספרס קשורות לכך בקשר הדוק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אני מצטט את הפוסט של מפתח האתר:

רציתי לשתף פלטפורמה שפיתחתי לאחרונה, שהתחילה כצורך להנגיש לימוד אנגלית והפכה למערכת לימודית שלמה (SaaS) שכבר מעוררת עניין לשיתופי פעולה ברמה גבוהה.

המטרה הייתה לייצר חוויית למידה חכמה שמשלבת מורה AI אישי עם תכנים שמותאמים דינמית לרמת המשתמש.

מה יש במערכת (Features מרכזיים):
- מורה AI אישי: צ'אט אינטראקטיבי לתרגול שיחה חופשית שמתקן טעויות בזמן אמת.

- שליטה במהירות הקראה: אינטגרציית TTS כולל "Slow Mode" לשיפור ההגייה.

- מחולל מבחנים אוטומטי: המערכת מייצרת מבחנים (אמריקאי + פתוח) מבוססי AI לפי נושא השיעור והרמה.

- מנגנון Retention: מערכת XP, ניהול Streaks ואתגרים יומיים.

- דשבורד ניהול (Admin): מעקב אחרי התקדמות תלמידים ושליחת הודעות מערכת גלובליות.

הצד הטכני ב-Lovable:
- אינטגרציה מלאה ל-Supabase לניהול משתמשים ושמירת דאטה.

- שימוש ב-Edge Functions לייצור תוכן מותאם רמה (יסודי עד תיכון) – שליטה באורך הטקסט ובמורכבות השפה.

- UI/UX מותאם מובייל: בנייה כ-PWA עם דגש על רספונסיביות גבוהה ושימוש ב-Safe Areas.

- חיבור ל-Google Calendar לתזמון למידה.

בניתי את זה מתוך אמונה שבינה מלאכותית היא העתיד של סגירת פערים לימודיים, במיוחד בתקופה כזו.

כרגע המערכת פתוחה לשימוש בחינם לגמרי.
לכניסה למערכת:
https://deep-dive-lingo.lovable.app/
  • תודה
Reactions: אלצ'י1 //
8 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה