דרוש מידע ספר מתח ועלילה לילד בן 12

• הוסף לסימניות
שבוע טוב.
מחפשת המלצה לספרי קריאה מומלצים לגיל 12, לילד חכם מאוד אבל לא יצא לו הרבה לקרוא ספרים הרמה גבוהה.אשמח להמלצות שלכם.

• הוסף לסימניות
נראה לי שכל הספרים של שמואל ארגמן בהוצאת זרקור יכולים להתאים.

• הוסף לסימניות
עוד ספרים?

• הוסף לסימניות
שבוע טוב.
מחפשת המלצה לספרי קריאה מומלצים לגיל 12, לילד חכם מאוד אבל לא יצא לו הרבה לקרוא ספרים הרמה גבוהה.אשמח להמלצות שלכם.
בלתק
אמל ילד הסודות
מדהים של א קווין
וכל הסדרה של מאיר ברעם-
שעון הקסמים
עלילה בכפר-
יש סדרה שלמה
נותנת המון הסטוריה של עמ"י תוך כדי
הילדים שלי אהבו מאד מאד!!!!

• הוסף לסימניות
ספרים של מ ארבל, ש יצהר, ובאמת שמואל ארגמן הוא מעולה, אני אישית ממליץ יותר על הספרים הפחות ישנים..
אם הוא אוהב קומיקסים אז כמובן אברהם אוחיון וכדו'

אני אישית מחפש גם כאלה בסגנון רק בקובץ טקסט. ובחינם, קישור לנושא (ופירוט)

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

בעקבות כמה אשכולות בנושא שנפתחו לאחרונה
אני מתכבד לפתוח את האשכול שיהיה מאגר מידע לעולם הענק של ספרים בנושאי התפתחות אישית מכל הסוגים,
למן ספרי פסיכולוגיה , טיפול, העצמה אישית מנטלית, כלכלית או עסקית, חברתית, ספרי השראה ומוטיבציה, וכל הטוב שיש לארון הספרים להציע.
(שימו לב, המלצות קריאה רק לספרים בנושאים הנ"ל, ספרי קריאה יפים ומרגשים ככל שיהיו אינם קשורים לכאן)
בכדי להפיק את מריב התועלת כדאי לציין בכל המלצה:
1] שם הספר [+ שם הסופר]
2] חלוקה לקטגוריה כללית כגון העצמה אישית או כלכלית וכד'
3] באיזה נושא הספר עוסק הספר בפרטות
4] סגנון הספר ספר כבד - לימודי / ספר לימודי אבל כתוב בצורה קלילה / סיפור או ביוגרפיה שמשתייך כמובן לנושאי האשכול
5] היכן ניתן להשיג

ראוי לציין גם את האשכול המקביל

נב. 1, בקשות לרכישה יד שניה, או ללוות ספרים, יכבידו על האשכול ולכן בבקשה נא לא לבקש כאן!
נב 2, מטבע הדברים אשכול כזה עלול להזמין מחאות נמרצות על ספרים מסוימים ודיונים נרחבים בהשקפה... מאת המעוררים למינהם, שיביאו בסופו של דבר לסגירת האשכול.
לכן נא לקחת בחשבון שהמלצה על ספר מסוים לא מהווה תעודת כשרות על תוכנו ובוודאי שלא על הסופר, ועל כל אחד לבדוק כל ספר שהוא רוצה לקרוא אם הוא מתאים לו מבחינה רוחנית.
ובזה יצאנו ידי חובת מחאה / אזהרה מכל סוג שהוא ובבקשה נא לא לסטות מנושא האשכול.
תודה רבה
שלום
יש לי יד בן 5 חכם ורגיש וממש רוצה להיות הכי טוב, הוא מאד משתדללל
אבל יש לו משהו שמפריע לו וזה הקשב וריכוז שבא עם תנועתיות יתר ואימפולסיביות
נוירולוג פסיכיאטר ראה אותו בעוד הוא מתלהב מאדד מהביקור בעקבות זה הוא גם באמת זז הרבה וקם מהכיסא והלך לשם וחזר וכו וכו, באותו ביקור
כנראה זה היה ממש מרגש בשבילו, ונוירולוג פסיכיאטר רשם לו ריספונד

מצד אחד אני רוצה לעזור לו כי הקש״ר אצלו בא עם בעיות חברתיות ותזוזה רבה שמפריעה לגננת והוא מקבל בעקבות זה ביקורת ועונשים
מצד שני לא יצא לי לשמוע על ילד בן 5 שכבר לוקח ריספונד, זה מלחיץ אותי שזה ישפיע עליו לרעה במצב רוח בעוד אני מרגישה שלא בהכרח הוא צריך את זה כל שעות היום
יש שעות שהוא יושב רגוע עם ספרים ומשחקים אבל ייתכן ובגן הקושי יותר מורגש
אני לא נגד ריטלין ודומיו. אני מכירה את הריטלין על בשרי :)
אבל אני יודעת שריספונד הוא כדור פסיכיאטרי לדברים מורכבים יותר כמו חרדות וכפייתיות ומרגיש לי שהתרופה הזו מוגזמת בשבילו.

רק אומר שוב, שאני כן רוצה לעזור לו בכל דרך שאני יכולה כי הוא כן מתמודד, וריטלין לא נותנים לילד בגיל 5 (רק בגיל 6)
ריטלין מקובל עלי 100% אבל תרופה פסיכיאטרית קצת מלחיץ אותי

הייתי שמחה לשמוע חוויות או דעות שלכם בעניין ובעיקר אשמח לשמוע גם בעלי ניסיון עם זה
איך זה משפיע על הילד שלכם? למה החלטתם שזה מה שמתאים לו והוא חייב את זה כתרופה מרגיעה לקש״ר
תודה על העזרה!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה