PUKETKHGZR
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
צודק, ולכן תראה את התשובה שלי ששלחתי מקודם.והנה הציטוט שלכם.
צודק, ולכן תראה את התשובה שלי ששלחתי מקודם.והנה הציטוט שלכם.
מעניין כי אני שילמתי הרבה כסף מס (אני בחור) ולא על רווח או משהועד גיל 21 נדרש אישור הורים למשיכה (שאלה הלכתית למי שייך הכסף)
אין מס על המשיכה רק על הרווחים, בד"כ זה לא הרבה מס ניתן כמובן להגיש דוח שנתי ולקבל החזר אם אין הכנסות גבוהות או יש לכם תרומות
אתה רוצה שיחשבנו כמה מההורים וכמה מהמדינהלא פסקתי הלכה, ואני לא מתווכח שהכסף שייך לילד במקרה שההלכה פוסקת כך.
אני מדבר על ההרגשה שהילד אמור להבין ולדעת מה שהוא אמור לעשות במקרה ששואלים אותו מה הוא רוצה לעשות עם הכסף.
שאם הכמה מאות או אלפי שקלים, הוא אמור לעזור להורים שלו.
ואני לא מדבר על כסף שהוא עצמו עובד ומפרנס עצמו, שאם יש לו בריווח אז גם מותר לו לעזור להורים שלו, וזה נושא דיון לעצמו.
רק אני מדבר על כסף שיורד מהקיצבת הילדים שההורים מקבלים מדי חודש בשבילו, וזה בינתיים מצטבר בשבילו.
גם אני פעם הייתי תמיםאם זה כסף לחתונה/ דירה
זה לא נקרא הוצאות עבור הילד?
שואלת בתמימות..
מה קשור השיקול שלהםנימוקים ממש משכנעים למה יפה לתת את זה להורים אבל שורה תחתונה המדינה נתנה את זה לילד!
זה שההורים השקיעו בילד לא יכול להפוך ממון של הילד לרכושם,
וגם אם ההורים הוסיפו, זה שיקול שלהם אם הם סומכים על הילד שייתן להם את זה בסוף.
ע״ז בדיוק עניתילא אמרתי למי זה שייך
רק שאלתי למה כזה ברור שזה שייך לילד?
א. תצטטי תגובה אחת שמזלזלת ח״ו בהורים.עצוב מאוד לקרוא כאן חלק מהתגובות המזלזלות בהורים שהורגים את עצמם בשביל הילדים
והילדים כותבים בכזאת גסות כאילו ההורים גנבים
או שהםח"ו מנסים לקחת לילד משהו שהוא לא שלהם...
אין פה שום נימוק הלכתי למה זה שייך להורים, אם יש לך בעיות עם ההתנהלות של המדינה את מוזמנת לנסות לתקן...כי גם מה שהמדינה הביאה את זה אוטומטית לילד
המדינה לא לוקחת בחשבון את אורח החיים החרדי שבשלב הזה לא הולכים ללימודים אלא בד"כ מתחתנים
ויש להורים הוצאות עתק בשביל הילד
מה שלא כך בציבור הכללי שאז יוצאים ללימודים או בילויים וההורים בכלל לא מחזיקים את הילד כלכלית
ובטח לא מתחייבים עבורו התחייבויות כספיות כמו בציבור החרדי...
נשמע שכן, רק מהכיוון ההפוך...האם יש מישהו שחושב לקחת כסף לא שלו??
גם אני שילמתי יותר מ 25% מהרווחיםמעניין כי אני שילמתי הרבה כסף מס (אני בחור) ולא על רווח או משהו
צפה בקובץ המצורף 2197308
@יהודה מילר אם אפשר חו"ד האם המס היה תקין והאם אפשר לקבל עליו החזרמעניין כי אני שילמתי הרבה כסף מס (אני בחור) ולא על רווח או משהו
צפה בקובץ המצורף 2197308
כל ההתחשבנות הזאת הזויה וכואבתאין לי בעיה. שיקראו לזה שייך לילדים.
אנחנו מבחינתנו מתייחסים לסכום הזה כחלק מהנכסים לקראת לימודים, חתונה ודירה בעז"ה.
והילדים ידעו על כך גם, כשיגדלו.
(מישהו דיבר על זה שבמגזר שלנו ההורים משלמים על לימודים עוד לפני הגיל למשיכה?
שזו אחת המטרות המוצהרות של החיסכון?)
זה מה שמופיע באתר הביטוח לאומי:גם קצבת ילדים מיועדת לילדים
כדי לקבל את ההחזר כדאי לבדוק בסימולור ולהכניס את כל הנתונים https://secapp.taxes.gov.il/shSimulatorMas@יהודה מילר אם אפשר חו"ד האם המס היה תקין והאם אפשר לקבל עליו החזר
עד מתי שאת רוצה: גיל פרישה++++עד מתי אני יכולה להשאיר שם את הכסף?
אכןצובר בינתיים ריביות
את כן משלמת דמי ניהול מהצבירהואני לא צריכה לשלם דמי ניהול...
אני לא מבין את הויכוחזה מה שמופיע באתר הביטוח לאומי:
הביטוח הלאומי משלם קצבת ילדים חודשית למשפחות החיות בישראל, שיש להן ילדים עד גיל 18.
הקצבה נועדה לסייע למשפחה בהוצאות גידול הילדים, והיא משולמת ללא קשר להכנסות המשפחה, בכל 20 בחודש.
הביטוח הלאומי פותח תכנית חיסכון אישית לכל ילד הזכאי לקצבת ילדים עד הגיעו לגיל 18, בקופת גמל או בבנק לפי בחירתכם.
תכנית החיסכון היא זכות של כל ילד בישראל, המאפשרת לו להתחיל את חייו הבוגרים עם סכום כסף התחלתי שייפתח בפניו הזדמנויות חדשות.
אני ממש לא מסכים עם זה, אבל אלו הנתונים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כג
אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
הנושאים החמים

Reactions: chaim המלך, טובבבבבבב, צפונבון ועוד 4 משתמשים7 //