שיתוף - לביקורת מה באמת קרה כשש"ס נחקר במרתפי האל"ה!

• הוסף לסימניות
מה קורה כשראש השועלים הסתבך עם האקדמיה לשיבוש העברית?
חקירה קשוחה במרתפי האקדמיה! שבעקבותיה הוא פיתח הַלֶּמֶת ברמה של דָּאֶבֶת.

מאז חלפו ימים לא מעטים, והנחקר-החולה עדיין מסתגר בביתו, מתכרבל בכסותו,
ותוקע ראשו בכר רחב שסופג רק בקושי את יבבותיו התכופות על מה שעבר גופו ונפשו במתקן העינויים המחריד.

בניגוד לאנשים אחרים, מרגע שנחשפתי לסיפור המזוויע, גליתי אכפתיות, וכידיד נאמן ואיש מקצוע בתחום האמור, נסתי לעודד אותו בניחומי הבל - שהוא לא היחיד, ועם הזמן הוא יתרגל לכתוב בלשון תקינה, וכל מיני קשקושים עם פאנצ', ובלי,
אבל הוא סירב להיפרד מהכר המוכתם בדמעות צהובות שהוזיל תמול ושלשום ושהיום נוספה לו שכבה נכבדה מדמעות חמות.

היה ברור לי שהסתגרות כזו תגרום לו קִהָיוֹן חמור, ואי לכך לא הרפתי ממנו. התעקשתי שוב ושוב לדובב את החולה, שיציף את הכאב, ויעשה טובה לנפשו.

זה לא היה קל, זה לא היה מהר, אוצר גידופיו המכובד.. נפתח לרווחה, וקבלתי ממנו על הראש לא מעט, אך לבסוף האיש שעד כה ניסה להדחיק, הסכים לחשוף בפרוטרוט כל מה שעבר עליו באותה חקירה קשוחה, צולבת, שחרטה בנשמתו חוֹבְלָה בדרגה עשר.

רשמתי מפיו את התיאור המצמרר והרי הוא מוגש לפניכם.

הוא הניף לעברי - ביד אחת כַתִיש שמיועד למַרְקוע ואֲפִיפִית וביד השנייה סגר עלי עם מַרְתוק,
מה שנטע בי תחושה שהשיח הפעם לא יהיה הִדודִי. יותר כפייתי, חד צדדי. שבסיומו יכפתוני במִטְעָנִית או מְעונוע אפלים, כשעל עייני מהודקת רצועת בד - לחסום את כושר הכתיבה המסנוור.. שלי.

"ריק פוחז וקל דעת שכמוך,
על שם מה הנך בּוֹזֶה את הלשון העברית תחת עין השמש? נותן בפומבי דרור לשרעפיך?
בוש והיכלם עלם צעיר בן תשחורת ובן נעוות המרדות הלשונית!"
הטיח בי הבודק המְאַסְדֵּר.

- "אכן הנך צודק. כולי חרטה". נסתי לפרק.. מעלי את האשמה, אך לשווא.

"אתה רק מתחרט?! טרם הבינות כמה קלקולים פעלת במו ידיך!
במעשה ידיך אתה מכרית כל חלקה טובה בשפה האפרו-אסיאתית, שפתם של היהודים והשומרונים לאורך השניםםםם!!!
הרים קולו המוכיח בשער בחמה שפוכה ורותחת בניגוד לשמו.

(א.ה - בשלב הזה של השיחה, השועל התרגש. הבאתי לו כוס מים. והוא המשיך בתיאור המצמרר).

"אין בך מאומה ממידת הזולָתָנות? או פן פגע בך החִשָֹכון?" המשיך להטיח בי איש השלום.
- "מההה זההה?". נסתי לשאול. אבל הוא התעלם והמשיך להלקותני בחרצובות לשונו.
"ואולי בכלל אתה חולה בחולי הצַיְמָנות ואי לכך אוצר המילים העבריות שלך כזה דל?"

באותה עת הייתי אחוז הלמת. נפשי זעה הלוך וזעו, וגם חשתי בכפן גובר ובצמא רב.
(א.ה - בשלב הזה של השיחה, השועל שוב התרגש. מצחו התמלא בזיעה, ידיו רעדו ואישוניו התרוצצו. הבאתי לו חמת מים. ולאחר דקות ארוכות הוא המשיך בתיאור המצמרר).

ולמרבה הפלא כמו קורא את מחשבותיי, הוא הציע:
"התרצה שהגמיא אותך ספל מים מהמרוון?"

- "לא בסדר יש לי שלוקר שלא הוחרם עד כה".
"התכוונת שיש לך חֵמֶת!"
- "נכון, בטח, לגמרי, נכון, נכון מאודית".
חיוך קל נמרח על פרצופו. נראה שהמאסדר מבסוט מרוצה.

"אם הנך מסרהב לקבל מים טריים מהמרוון, פן תרצה להתכבד בפת כסנין או עוּגוֹנִית - חלף מיני התרגימא והפרפראות אשר נמצאו בתיקך - שהוחרם לצורך החקירה והדרישה?!"
ניסה הבודק ליתן כִּשְׁרוּר לגִּזְלוּת דַּעַתו.

באותו רגע סרה ממני תחושת התיאבון ופג ממני הצימאון. אז קמצתי את פי. ושתקתי.
מעיניי זלגה דמעה סוררת שהתגלשה למרגלות כסותי. ויבבה שהתפתחה לבכי חסר מעצורים.
אך הבודק הקשוח עשה עצמו כמו מתעסק בשׁוֹמְרָן שהיה מונח על ידו. מנסה לעמעם ברשרושי הניילון את קול בכיי.

לאחר דקה שוחררתי לחופשי -
מותרה ועומד כי להבא אם לא אתנהג בתַּלְמִיּוּת וחמור מכך אתנהג בהֲמוֹנָאוּת, אצטרך להתמודד עם עִלּוּי-סַמְכוּת שהחקירה הזו היא רק תַּצְרֵף ברמת גן לעומת מסכת חקירות שאעבר תחת ידיו.
ולבסוף נגזר עלי לערוך הֶגְוֵן לטור המדובר.

מאז חלפו ימים ארוכים, אך עדיין כמו שאתה רואה נכוחה, אני סובל מחוֹבְלָה שבעקבותיה פתחתי הַלֶּמֶת ברמה של דָּאֶבֶת,
וזה לא מִבְדֶּה זו האמת. הפסקתי להתנהג כמו עֶקֶר בַּיִת ממוצע. אויה לי אַלְלַי לִי.
אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר. אללי לי - עַל הַר צִיּוֹן שֶׁשָּׁמֵם שׁוּעָלִים הִלְּכוּ בוֹ.
אויה לי שהחלפתי לשון מקסימה בלשון משמימה.
אללי לי שהחלפתי משקפיים יקרות בגרביים פחות יקרות. ויחד עם זאת לא אשכתב את הטור מחדש.
(א.ה בשלב הזה השועל הניח את ידו על ירכו, ונשבע בחייו!)
ובכל זאת קבלוני כמו שאני. וקבלו את הדברים ששלחתי בידי מי שסגר לאחרונה מעגל אלפי בין ארבע ספרות - בפנים יקרים ויקרות. במטותא.

ולקראת חתימת התְּגוּבִית - אתנצל על ההֶכְבֵּר, ואייחל לקבל סִמְלוֹן פַּרְצוּפוֹן רִגְשׁוֹן על הצחקיק שנכתב כאן.
ולחילופין דברי הוקרה מתְּגוּבָן או אפילו שִׂיחוּחַ גרידא באשכול, יעודד אותי.
בברכה שיפולת שועל. השפל והנדכא.

אז יאללה קדימה...

• הוסף לסימניות
מעולם העברית לא הייתה כזו מצחיקה... אפילו ספריו ההומוריסטים של ד"ר קור (הנ"ל שם) הינם משמימים לעומת טור זה.

כתיבה מעולה, הומור עוד יותר טוב (ועוד יותר טוב, ועוד יותר טוב ועוד יותר טוב... ;)).

כאן צחקתי בקול (כל שאר הטור זה היה בשקט, שלא אפריע לשכנים בטעות):
שׁוּעָלִים הִלְּכוּ בוֹ.
(א.ה - בשלב הזה של השיחה, השועל התרגש. הבאתי לו כוס מים. והוא המשיך בתיאור המצמרר).

נ.ב: מה זה 'א.ה'?...

• הוסף לסימניות
אמר המחבר, הכוונה לכותב השורות שמעיר הערה בתוך דבריו של אחד המשוחחים, או שסתם רוצה לומר משהו בתוך ציטוט כלשהו.
אפשר גם ה.ה. שזה: הערת המחבר, הארת המחבר, הגהת הכותב וכו' וכו'...

• הוסף לסימניות
בדרך כלל זה-
אמר המחבר, הכוונה לכותב השורות שמעיר הערה בתוך דבריו של אחד המשוחחים, או שסתם רוצה לומר משהו בתוך ציטוט כלשהו.
או-
יותר נכון 'אמר הכותב'
אבל במקרה הזה...
אמר ה@ספרן

• הוסף לסימניות
מעולם העברית לא הייתה כזו מצחיקה... אפילו ספריו ההומוריסטים של ד"ר קור (הנ"ל שם) הינם משמימים לעומת טור זה.

כתיבה מעולה, הומור עוד יותר טוב (ועוד יותר טוב, ועוד יותר טוב ועוד יותר טוב... ;)).

כאן צחקתי בקול (כל שאר הטור זה היה בשקט, שלא אפריע לשכנים בטעות):
שׁוּעָלִים הִלְּכוּ בוֹ.
תודה ידידי היקר והמופלא, 'הסולטן' של הקהילה - בעינו הטובה, בתודותיו, בפרגוניו, וכמובן בכישוריו הבלתי נדלים, שבאים לידי ביטוי במגוון סוגות כתיבה, המשך כך, להטיב בדרך הא-ל, לשאוב מאור הגנוז - סיפורים שלא שזפתם עין מעולם. עלה והצלח.

נ.ב זה צליל של אסימון נופל. 'אה הבנתי אותך'.
וכשמכפילים את המילה, זאת קריאת התפעלות מעורבת בהשתוממות. 'אאההה, עכשיו הבנתי אותך!'
נ.ג אוראל הסולטן.
נ. ע אמר הספרן.
נ.ע שחכתי. נ.ב שכחתי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
המשעשעת תהיה התגובה כי הצטחקתי מרשומתך כואבת זו?

סתאאאם, אני כבר לא מפחד. שאפו @הספרן ! אחלה עברית יש'ך! נהניתי ממש! לא פלא שזו הפרסומת בתוך האשכול-
1735130940270.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איזה קטע יפהה.
הומור - אחד הטובים. מצחיק ממש...
מדהים לגלות כמה אנחנו לא באמת דוברים עברית ביומיום :)
ואהבתי מאד את זה שהקטע הוא המשך ישיר וזורם לעלילותיו של השועל האומלל.......

• הוסף לסימניות
וואו, נראה עבודה רצינית לכתוב את הקטע הזה... אספתם קודם את המילים הרצויות? או כתבתם בשפה המקובלת ואז החלפתם מילים מסוימות?

רק שימו לב

שאגמיא?

מעיניי זלגה דמעה סוררת
אם זו דמעה אחת, איך היא זלגה משתי העיניים? לכאורה צ"ל עיני...

• הוסף לסימניות
יותר נכון 'אמר הכותב'
תודה רבה (בהתחלה חשבתי שזה ר"ת של שמו של @הספרן ...)

רק שימו לב
תודה על הדיוק.

תודה ידידי היקר והמופלא, 'הסולטן' של הקהילה - בעינו הטובה, בתודותיו, בפרגוניו, וכמובן בכישוריו הבלתי נדלים, שבאים לידי ביטוי במגוון סוגות כתיבה, המשך כך, להטיב בדרך הא-ל, לשאוב מאור הגנוז - סיפורים שלא שזפתם עין מעולם. עלה והצלח.

נ.ב זה צליל של אסימון נופל. 'אה הבנתי אותך'.
וכשמכפילים את המילה, זאת קריאת התפעלות מעורבת בהשתוממות. 'אאההה, עכשיו הבנתי אותך!'
נ.ג אוראל הסולטן.
נ. ע אמר הספרן.
נ.ע שחכתי. נ.ב שכחתי.
שכוייח על פירגוניך (גם הם הרבים) ואכי"ר.

נ.ב: הְצחַקתַנִי שוב... (ככה מנקדים?) במיוחד אחרי הנ.ב והתגיות.

• הוסף לסימניות
וואו, נראה עבודה רצינית לכתוב את הקטע הזה... אספתם קודם את המילים הרצויות? או כתבתם בשפה המקובלת ואז החלפתם מילים מסוימות?
אכן עבודה רצינית. עברית ספה כשה..
זרמתי בכתיבה לפי המילים הבומבסטיות ששליתי אי פה אי שם. כלומר, המילים הללו היוו מעטפת לטור.
עד לקטע זה חשבי שאני אינטליגנטית בעברית, עכשיו אני רואה שלא יזיק לי לפתוח את המילון... אלא אם המצאת שם מילים
מה לאינטלקט עם השפה העברית? תאמרו: תבוני, חכם, מחוכם, נבון, פיקח, בעל כושר אבחנה, תפיסה, הבנה וכן על זה הדרך..
לא. לא המצאתי שום מילה. הכל נלקח אחר כבוד מהמרשתת...

ב"ה אשתדל לערוך מילון קצר למילים הכמוסות שנכתבו בטור. לטובת האינטליגנטים בעברית. (או שחושבים שהם כאלה..)

• הוסף לסימניות
מה קורה כשראש השועלים הסתבך עם האקדמיה לשיבוש העברית?
ראש לשועלים כועס.JPG

:ROFLMAO:
סליחה שלוחה בפני @ראש לשועלים וכשגגה היוצאת מפי השליט שורבב שמו לטור בלא כוונת מכווין. קבל את התנצלותי.
בכל מקרה מרגע זה עד לחדר החקירות זה ענין של רגע בעברית... אז שא את המלצתי בידך, ואצטייד מעתה בחמת, מיני תרגימא, ואפיפית. בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם זו דמעה אחת, איך היא זלגה משתי העיניים? לכאורה צ"ל עיני...
כמובן. בהתחלה כתבתי דמעות סוררות, וכשתקנתי לסוררת שכחתי לתקן את העיניים... (חייב משקפים טובות...)
אגב יש הם עוד כמה טעויות. כמו בין במקום בן. או בשורת הפתיחה, קפיצה מזמן הווה לעבר (קורה, הסתבך). ועוד ועוד. אבל העדפתי להשאיר את זה כך....

• הוסף לסימניות
תגובת החולה-הנחקר שנשמטה משולחן העריכה.
למען הפרוטוקול, חשוב לי להדגיש. הטענה בגינה נעצרתי ( ;) ) לא הייתה שלא שגיתי (כי אני כן), אלא שהאקדמיה צריכה לשנות את העברית לפי לשון בני האדם ולא להיפך.

• הוסף לסימניות
אני אוהבת לקרוא בשפה מליצית. נהניתי מאד! (עד לקטע זה חשבי שאני אינטליגנטית בעברית, עכשיו אני רואה שלא יזיק לי לפתוח את המילון... אלא אם המצאת שם מילים)
אכן עבודה רצינית. עברית ספה כשה..
זרמתי בכתיבה לפי המילים הבומבסטיות ששליתי אי פה אי שם. כלומר, המילים הללו היוו מעטפת לטור.
לא. לא המצאתי שום מילה. הכל נלקח אחר כבוד מהמרשתת...
ב"ה אשתדל לערוך מילון קצר למילים הכמוסות שנכתבו בטור. לטובת האינטליגנטים בעברית. (או שחושבים שהם כאלה..)

הפרעה בעקבות אירוע חובלני (טראומטי) המתאפיינת בקשיי שינה, הימנעות ממצבים מסוימים, התקפי זעם, רגשות אשם ועוד (רווח: הפרעת דחק פוסט־טראומטית; בלעז PTSD)
מחלה או מצב המאופיינים בכאבים, בהפרעות בתפקוד ועוד (בלועזית: פִיבְּרוֹמִיאלְגייה)
מצב של פגיעה בתפקודו השכלי של אדם בעיקר בעת זִקנה (בעבר: שיטיון) (בלועזית: דמנסייה, דמנצייה)
פגיעה בגוף שנגרמת בדרך כלל ממקור חיצוני או פגיעה בנפש בגלל חוויה קשה (בלועזית: טְרָאוּמָה)
פַּטיש עץ להדָקת נֵתח בָּשׂר כדי להתקין ממנוּ כתיתה או אוּמצה
מַאפֶה דק וקטן (בלועזית: ביסקוויט)
מאפה מבצק פריך ודק, בדרך כלל בין דפיו יש מלית בטעמים שונים, כגון שוקולד ולימון (בלועזית: וָפֶל)
שמאפשר לכמה גורמים (בני אדם, אדם ומחשב וכדומה) לקיים תקשורת זה עם זה, להגיב זה לזה, להעביר מידע זה לזה וכדומה (בלועזית: אִינְטֶרְאַקְטִיבִי)
מִטְעָנִית
רכב מסחרי בעל תא נהג וארגז מטען, משאית קטנה (בלועזית: טֶנְדֶּר)
קרון למגורי עראי (לנופש וכדומה) הנוסע על גלגלים – כנגרר או כחלק מכלי רכב (בלועזית: קרוון)
מבַזה, מזלזל בכבוד
מְאַסְדֵּר
קובע תקנות וכללים להסדיר את הפעילות במשק ומפקח על יישומם
[בצורת הווה] בעל תפקיד או גוף הממונה על האסדרה (בלועזית: רֵגוּלָטוׁר)
דאגה לזולת כעיקרון של התנהגות (בלועזית: אַלְטְרוּאִיזְם)
איבוד זיכרון רגעי, לרוב בשל לחץ או חרדה, למשל נבחן בשעת בחינה (בלועזית: בְּלֶקְאָאוּט)
(בפסיכולוגיה) הפרעת אכילה חמורה הנובעת מפחד קיצוני מפני השמנה, ומתבטאת בהרעבה עצמית, ולעיתים גם בהקאות כפייתיות (בלועזית: אָנוֹרֶקְסִייה)
רָעָב
מַשקֶה, נותן לשתות
מתקן למי שתייה חמים וקרים כאחד (בלועזית: בַּר מַיִם)
נֹאד, שַׂק עור לנוזלים | שקית לנשיאת מים בעלת צינורית לשתייה, נתונה בתרמיל מיוחד או בתרמיל רגיל ומאפשרת למטיילים או לרוכבי אופניים לשתות בלי לעצור (בעגה: שְׁלוּקֶר)
מַפציר, מבַקש בעקשנות
מאכל מבושל או אפוי מבצק, עשוי כעין כיס, ממולא בשר, גבינה, ירקות וכיו"ב.
עוּגוֹנִית
עוגה קטנה הנאפית בתבנית שקעים ומקושטת בקישוטים כגון ציפוי שוקולד ופולים מסוכרים (בלועזית: קַפְּקֵייק)
מיני תרגימא
מאכלים מתוקים המוגשים בסיום ארוחה.
מאכלים לקינוח.
כִּשְׁרוּר
מַתַּן הֶכְשֵׁר, פעולה או הצהרה ההופכת דבר מה – כגון התנהגות או מעמד של אדם – לחוקי וכשר (בלועזית: לֵגִיטִימַצְיָה)
גִּזְלוּת דַּעַת
התעללות נפשית שבה המתעלל מפעיל על קורבנו מנגנון של שליטה בתודעתו וערעור הדרגתי של האמון שלו בתפיסת המציאות וביכולתו להבחין בין מציאות לדמיון (בלועזית: גֶּזְלַייטִינְג)
בשׁוֹמְרָן
שקית שקופה לשמירת דפים, גם בצירוף 'שומרן דפים'
תַּלְמִיּוּת
הליכה בתלם. קונפורמיסט.
הֲמוֹנָאוּת
פנייה להמונים בכוונה להשיג את אהדתם ואת תמיכתם על ידי מסרים פשוטים וקליטים ושימוש ברגשות הציבור ובפחדיו (בלועזית: פּוֹפּוּלִיזְם)
עִלּוּי-סַמְכוּת
העברה של עניין לטיפולו של דרג בכיר יותר במדרג ארגוני (בלועזית: אֶסְקָלַצְיָה)
משחק שביסודו תמונה שנחתכה לחלקים קטנים ועל המשחקים לצרפם זה לזה עד לקבלת התמונה השלמה | (בהשאלה) הצטרפות של דברים לכלל תמונה שלמה (בלועזית: פָּאזֶל)
מעין העתק השונה במקצת מן המקור, במכוון או שלא במכוון, למשל במוזיקה: שינוי של נושא מוזיקלי חוזר במקצב, בנעימה, בהרמוניה ועוד (בלועזית: וַרְיָאצְיָה)
המצאה של דבר שלא היה ולא נברא, בדרך כלל כדי להשיג מטרה כלשהי, כגון 'מבדה משפטי' (בלועזית: פיקצייה)
עֶקֶר בַּיִת
עקרת בית בלי מטפחת...
אויה לי אַלְלַי לִי.
אוי ואבוי אם אין לכם מושג מה זה...
תְּגוּבִית
תגובה – קצרה בדרך כלל – שגולש כותב בעקבות ידיעה או כתבה שפורסמה בכלי תקשורת מקוון או בעקבות רשומה (פוסט) ביומן רשת (בלוג) (בלועזית: טוֹקְבֶּק)
ניסוח דברים בדרך ארוכה ומורכבת כשאפשר להביע אותו בדרך קצרה יותר (בלועזית: פֵּרִיפְרָזָה) [ראו גם: תַּעֲקִיף]
סמל קטן שיש בו ציור של פרצוף או של חפץ וכדומה המשמש בכתיבה במסרים אלקטרוניים להבעת רגש או להעברת מידע במקום מילים (בלועזית: אִימוֹגִ'י, אֵמוֹגִ'י);
פַּרְצוּפוֹן רִגְשׁוֹן
סמל או סימן המביע רגשות ומלַווה טקסט המועבר בדואר אלקטרוני, במסרונים ועוד (בלועזית: אֵמוֹטִיקוֹן)
פרט קטן שעשוי להצחיק ואינו קשור במישרין לעלילה.
מי ששולח תגוביות (טוקבקים) לפרסום (בלועזית: טוֹקְבֵּקִיסְט)
מעין שיחה על ידי החלפת מסרים כתובים בין גולשים במרשתת (בלועזית: צֵ'ט)
שיפולת שועל
הנחקר-החולה הנדכא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה