רבותי אני רוצה רק להסביר לכם עבור מי כל הבאלאגן הזה:
ובכן, סוכרת נעורים, בשונה מסכרת מבוגרים, תוקף עד גיל 25 (זה עולה לאט לאט...) ובו הלבלב מת לגמרי או בחלקו, מה שאין כן במבוגרים שהלבלב חולה, ואפשר לרפאותו בכדורים, או ללחוץ עליו על ידי תרופות מסוימות.
הלבלב תפקידו להפריש אינסולין שהוא ההורמון שפותח את תאי הבטא (התאים של כל אבר בתוך הגוף) ומכניס להם את הסוכרים הנמצאים בדם. הסוכר מגיע לדם ע"י האוכל. מה שקורה באדם רגיל, זה פשוט מאוד, הוא אוכל, האוכל נספג והסוכרים נכנסים לדם, בדם צריך שיהיה בדיוק 100 מ"ג סוכרים בשביל המוח, ואת היתא הוא מכניס לתאי הגוף.
אצל ילדים אלה אין לבלב, הם צריכים לפני כל ארוחה לדקור דקירה, להוציא דם ולבדוק בדיוק את רמת הסוכר שיש להם, ואז לחשבן מה הם הולכים לאכול, ולהזריק מידה מדוייקת של אינסולין לגוף. ואני מדגיש! מידה מדוייקת, כח אם הם הזריקו פחות מידים את הצאים יפתחו למעט זמן והסוכר יישאר בדם, ואם הם יזריקו מידי הרבה, אזי התאים יישארו פתוחים הרבה זמן ויגמרו את כל הסוכר בדם, ולמוח לא יהיה איך לחיות, כי הוא צריך סוכר בדיוק כמו שהוא צריך חמצן, ובהחלט אפשר לבוא למוות בחוסר סוכרים בדם.
אז מה עושים, צריכים ללמוד את הגוף, וכל החיים לחשבן. עכשיו תיגידו לי, הם לא צריכים עידוד. זה לא יום לא יומיים, זה כל החיים, ואך תשכחי שכל פעילות משנה להם את הרמות, לחץ ממבחן מעלה את הסוכר, בקיצור התמודדות יום ימים על החיים, וגם להיות רופא לסוכר וגם לוותר ממתקים...
אוכל מיותר אסור להם! ממתקים, מאן דכר שמיה! בגינה, להיזהר! לפני מבחן, לא להילחץ! בשבת לוותר על הפעקעלע, ועוד בלי סוף דברים שאסור להם ואין להם והם לא יכולים, והכל חוץ מבעיות רגשיות חברתיות (כמו: מי ירצה להתחתן איתי) וכולי.
בעלון זה אנו פשוט עוזרים להם מעט לצבור כוחות להתגבר על הקשיים האלה.

Reactions: chaim המלך, טובבבבבבב, צפונבון ועוד 4 משתמשים7 //