השקעות למי אין לך שם תיק השקעות ????

• הוסף לסימניות
למי שלא מכיר אני ה @חריף ובגלל שאני כל כך חריף בדקתי היום מהו המדד שהכי הרויח בשנה החולפת בחנתי S&P גם הבנקים באירופה [STOXX Europe 600 Banks] גם כל המדדים הישראליים תל אביב 125, 35 , בנקים 5 ,
וכאן אנחנו מגיעם לפאנ'ץ
תל אביב - ביטוח
מתחילת 2026 הגיעה לעליה של לא פחות מ 25.9
ובשנה החולפת היתה עלי של 156.5% לא פחות
למה אין לך שם עדיין תיק ????

• הוסף לסימניות
אנחנו מחפשים בפורום את מה שיניב בשנה הבאה 156.5%
ומאחלים ברכת מזל טוב חמה ולבבית למי שהיה מושקע במדד בשנה שעברה.

• הוסף לסימניות
למי שלא מכיר אני ה @חריף ובגלל שאני כל כך חריף בדקתי היום מהו המדד שהכי הרויח בשנה החולפת בחנתי S&P גם הבנקים באירופה [STOXX Europe 600 Banks] גם כל המדדים הישראליים תל אביב 125, 35 , בנקים 5 ,
וכאן אנחנו מגיעם לפאנ'ץ
תל אביב - ביטוח
ולמה לך אין?

• הוסף לסימניות
אנחנו מחפשים בפורום את מה שיניב בשנה הבאה 156.5%
ומאחלים ברכת מזל טוב חמה ולבבית למי שהיה מושקע במדד בשנה שעברה.
אני לא חולק עליך כי מי אני אבל -
תראו את העלייה שלו כעת תבינו את המגמה הנראית
הרי עכשיו יש פחד מאוד גדול ממלחמת ארצות הברית איראן מי המנצח פה חברות הביטוח
אחרי זה יש לנו את המצב בעזה שיכול כל רגע להתפוצץ וכולי מי המנצח פה ...
[תודה על כל ההערות אשמח גם לההארות ]

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@ה. שלמה אני יעדכן גם חס ושלום אם זה יקרוס אבל מה אין תגובות ???

• הוסף לסימניות
אני לא חולק עליך כי מי אני אבל -
תראו את העלייה שלו כעת תבינו את המגמה הנראית
הרי עכשיו יש פחד מאוד גדול ממלחמת ארצות הברית איראן מי המנצח פה חברות הביטוח
אחרי זה יש לנו את המצב בעזה שיכול כל רגע להתפוצץ וכולי מי המנצח פה ...
[תודה על כל ההערות אשמח גם לההארות ]
סתם שאלה, למה נראה לך שבמלחמה חברות הביטוח עולות?
אמור להיות להם הוצאות מרובות יותר...
אם דעתי חשובה לך.
אני לא משקיע בשוק קטנטן וריכוזי בטירוף (מבחינת כמות הכסף הזורם למוסדיים ואפשרויות המשחק שלהם בו), יותר מאחוזו בכלכלה העולמית. (וגם זה רק בשביל לא לפספס אם ישראל תהופוך פתאום לאיזו מעצמה כלכלית, אבל בעיקרון לא הייתי שם על זה שקל.

• הוסף לסימניות
טוב, אני יסביר בצורה פשוטה כדי שכולם יבינו.
בגלל שכלכלת ארצות הברית היא גדולה וחזקה (הכי גדולה בעולם, בעצם). גם אם בשנה כזו או אחרת יהיה מדד של מדינה ספציפית שיביא תוצאות יותר טובות - מסתבר שלאורך זמן הכלכלה האמריקאית תנצח, ובגדול. זו ההיסטוריה.

• הוסף לסימניות
סתם שאלה, למה נראה לך שבמלחמה חברות הביטוח עולות?
אמור להיות להם הוצאות מרובות יותר...
אם דעתי חשובה לך.
אני לא משקיע בשוק קטנטן וריכוזי בטירוף (מבחינת כמות הכסף הזורם למוסדיים ואפשרויות המשחק שלהם בו), יותר מאחוזו בכלכלה העולמית. (וגם זה רק בשביל לא לפספס אם ישראל תהופוך פתאום לאיזו מעצמה כלכלית, אבל בעיקרון לא הייתי שם על זה שקל.
זה משנה מהו סדר גודל המלחמה אבל במלחמה רגילה לדוגמא ב 2023 שהתחילה המלחמה היה עלייה רק של 6 אחוז אבל שנה לאחר מכן [2024] שהדברים כבר הסתדרו היה עלייה של 60 אחוז לא פחות ולא יותר
טוב, אני יסביר בצורה פשוטה כדי שכולם יבינו.
בגלל שכלכלת ארצות הברית היא גדולה וחזקה (הכי גדולה בעולם, בעצם). גם אם בשנה כזו או אחרת יהיה מדד של מדינה ספציפית שיביא תוצאות יותר טובות - מסתבר שלאורך זמן הכלכלה האמריקאית תנצח, ובגדול. זו ההיסטוריה.
אם אתה באמת מושקע בכלכלת ארצות הברית
ניקח למשל את Sַַַ&P בשנתיים האחרונות העליה היא ב 2024 זה 24 אחוז וב 2025 זה 16.4 אחוז
רק שתבין שכבר מתחילת השנה הזאת שזה כמעט שלושה חודשים הרווח של מדד ביטוח תל אביב
כבר עקף את ה 25 אחוז אז אתה יכול להמשיך ולהשקיע בארצות הברית ולהרוויח בקטנה או להרוויח בארצנו שהיא אמנם קטנטנה בגודל אבל תרוויח טוב
[זה רק להשקעות לטווח קצר , לטווח ארוך אני מסכים איתך שבארצות הברית האפשרויות הן יותר טובות מבארץ ]

• הוסף לסימניות
[זה רק להשקעות לטווח קצר , לטווח ארוך אני מסכים איתך שבארצות הברית האפשרויות הן יותר טובות מבארץ ]
לדעתך, מה שעלה לאחרונה, זה סיבה לעליה נוספת בטווח הקצר?
ועד מתי?

• הוסף לסימניות
@ה. שלמה אני יעדכן גם חס ושלום אם זה יקרוס אבל מה אין תגובות ???
ברור שיש, מה כל התגובות שכבר הגיבו הם לא תגובות?
(בפרט שהם צודקות)
איזו עוד תגובות אתה רוצה? ''אתה צודק'' מה לעשות שהם לא חושבים ככה (וגם אני)

• הוסף לסימניות
דווקא לי יש כבר מתחילת השנה ואני רואה מה שקורה אז העליתי לפה
למה אין לך שורט במניות התוכנה מתחילת שנה (כל החברות האלה כנראה לא יהיו רלוונטיות בקרוב)
למה לא החזקת עד לפני חצי שנה במשך חמש שנים את אנבידיה פלנטיר ורובינהוד (זה העתיד)
למה לא החזקת אנרגיה ב2022 (אנרגיה תמיד חייב.מאיפה יהיה לך דלק)
למה אתה לא מחזיק בסנדיסק (1000 אחוז בשנה.ביקוש קשיח)
למה אתה מתחילת שנה לא נמצא במדד הדרום קוריאני (מרסק את כל המדדים כבר שנה וחצי)
למה לא עשית שורט ביטקוין לונג זהב (ביטקוין זה פייק זהב זה ערך אמיתי)
למה ב2025 לא החזקת גם ביטחוני ובנקים בישראל (הכל בגלל המלחמה...שוק עם פוטנציאל ענק)
למה בראש חודש אדר לא קנית את מדד הפיצה (היו סיכויים סבירים לתקיפה)

בעצם כנראה שעשית את כל זה
ממש חריף

• הוסף לסימניות
וכאן אנחנו מגיעם לפאנ'ץ
תל אביב - ביטוח
אולי אחרי שתראה את התמונה, תגלה פאנץ' אחר... unnamed.jpg

• הוסף לסימניות
לדעתך, מה שעלה לאחרונה, זה סיבה לעליה נוספת בטווח הקצר?
ועד מתי?
לא בכלל לא , אבל אם אתה בוחן את נסיבות העלייה אתה גם יודע שזה כרגע ימשיך לעלות !!! [אני מרגיש ממש רע שאני חולק עליכם:p ]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה