השקעות למי אין לך שם תיק השקעות ????

• הוסף לסימניות
אולי אחרי שתראה את התמונה, תגלה פאנץ' אחר...צפה בקובץ המצורף 2191056
אולי לא הבנתי איזה פאנץ אני אמור להוציא מזה
אבל גם במדדים האלה אני רואה בבירור את העליות של ישראל שזה 58.1 אחוזים
ו S&P רשם עלייה של 19.2[לטווח ארוך זה מצוין]
וזה משהו שנמצא כרגע בעלייה אז למה לך לפספס משהו אם אתה מחפש משהו לטווח קצר [אולי אפילו קצר מאוד אבל זה לא כ"כ משנה ]

• הוסף לסימניות
לא בכלל לא , אבל אם אתה בוחן את נסיבות העלייה אתה גם יודע שזה כרגע ימשיך לעלות !!! [אני מרגיש ממש רע שאני חולק עליכם:p ]
אל תרגיש רע!
למרות ההתקפות שיש כאן עליך!
אדרבא אתה בידוק האיש אותו כולם מחפשים, @החריף שיודע להבין נסיבות... ולומר מה יעלה בכל תקופת זמן!
שנים, שנים, שנים, שהפורום מחפש אחד כמוך.
אבל בשביל זה תצטרך להביא קבלות, שרוב ילודי אשה לא הצליחו.
מי יודע אולי ג'ון בוגל הבא יוולד בפרוג

• הוסף לסימניות
אולי לא הבנתי איזה פאנץ אני אמור להוציא מזה
אבל גם במדדים האלה אני רואה בבירור את העליות של ישראל שזה 58.1 אחוזים
מקום 13 בעולם, למה לך להתפשר על תשואה כל כך נמוכה לדבריך.
ו S&P רשם עלייה של 19.2[לטווח ארוך זה מצוין]
וזה משהו שנמצא כרגע בעלייה אז למה לך לפספס משהו אם אתה מחפש משהו לטווח קצר [אולי אפילו קצר מאוד אבל זה לא כ"כ משנה ]
אז אולי כדאי לך להשקיע במדדי מומנטום, אם אתה מאמין שכל מה שעלה בתקופה האחרונה ימשיך לעלות.

• הוסף לסימניות
מקום 13 בעולם, למה לך להתפשר על תשואה כל כך נמוכה לדבריך.

אז אולי כדאי לך להשקיע במדדי מומנטום, אם אתה מאמין שכל מה שעלה בתקופה האחרונה ימשיך לעלות.
תסתכל למה זה תבין שזה כרגע ימשיך לעלות, אני בכלל לא מאמין שכל מה שעולה ימשיך לעלות , יש מישהו שכן ???

• הוסף לסימניות
בלת״ק
צריך להבין
חברות הביטוח הן כמו אופוציה על שוק ההון
הנכסים הם כסף מושקע וכך מגדילים את ההון.
אם השוק עולה באופן כללי חברות הביטוח יעלו יותר
אם יהיה מיתון, הם הראשונות לחוש זאת.

• הוסף לסימניות
בלת״ק
צריך להבין
אפשר לקנות אופציות אמיתיות או להשקיע דרך קרנות אקטיביות
זה לא הגיוני לקנות עסק רק בשביל מה שהוא עושה בינתיים עם המזומן שלו

• הוסף לסימניות
אפשר לקנות אופציות אמיתיות או להשקיע דרך קרנות אקטיביות
זה לא הגיוני לקנות עסק רק בשביל מה שהוא עושה בינתיים עם המזומן שלו
חברות ביטוח זה אמונה בריבוע על שוק ההון,
וזה מסביר את הרווחיות הגדולה שלהם

לא בא לשכנע אלא להסביר את הסיבות לעליה והסיכונים.

• הוסף לסימניות
בלת״ק
צריך להבין

על מה אתה מקבל כסף כשאתה משקיע ב S&P ????
גם ואולי בעיקר על זה שלקחת עליך סיכון
אז מה כל הטענות האלה של תבוא ותעדכן כשתפסיד וכולי
הם הראשונות שיחושו זאת זה הסיכון ועל זה אני עושה כסף !!!!!

• הוסף לסימניות
על מה אתה מקבל כסף כשאתה משקיע ב S&P ????
גם ואולי בעיקר על זה שלקחת עליך סיכון
אז מה כל הטענות האלה של תבוא ותעדכן כשתפסיד וכולי
מאחלים לך המוןןןןןןן הצלחות בעשיית הכסף (אל תשכח לעדכן ולא משנה מה התוצאות....)

• הוסף לסימניות
הראש שלהם הוא כזה
על לקיחת סיכון בסנפ 500 משלמים לך
מי אמר שעל הסיכון שאתה לוקח משלמים גם??

• הוסף לסימניות
למה אין לציבור שם תיק?
כי אי אפשר לקנות את תשואות העבר...
ולמען האמת זה די חבל
לא ,זאת הטעות זה לא העבר זה עדיין מטפס יפה מאוד , זה לא העבר זה ההוה (והעתיד) !!!![למומנטום]

• הוסף לסימניות
זה הסיכון ועל זה אני עושה כסף !!!!!
פעם ראיתי אחד כזה, קיבל משכורת מהכולל הלך לחדר הימורים בירושלים - לקח סיכון ועשה המון כסף [מאות אחוזים!!!].
אולי תשאל את עצמך האם היית מוכר את הדירה שלך ומשקיע בביטוחים ת"א את הכסף, תנסה לחוות את תחושת הסיכון - ואז אולי תחליט בצורה יותר מושכלת האם זה כדאי.
בכל אופן שיהיה בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
פעם ראיתי אחד כזה, קיבל משכורת מהכולל הלך לחדר הימורים בירושלים - לקח סיכון ועשה המון כסף [מאות אחוזים!!!].
זו דוגמה טובה כי הימורים זה דבר שבמובהק התוחלת שלו שלילית
דוגמה קיצונית יותר היתה מישהו שלקח את הכסף מהכולל קנה לוטו בהכל וזכה בפרס הראשון

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תסתכל למה זה תבין שזה כרגע ימשיך לעלות, אני בכלל לא מאמין שכל מה שעולה ימשיך לעלות , יש מישהו שכן ???
גם אם נניח כדבריך שבטווח הקצר זה אמור לעלות בהרבה, אין שום הוכחה לכך שבעתיד תהיה תוחלת תשואתית כלשהי למדד הזה..
יתירה מזו, אין שום הוכחה לזה שיהיה לחברות הביטוח שווי כלשהו עוד 10 שנים, או שלחילופין עד אז הם יקרסו לחלוטין, (ובתרחיש סביר יותר, שהם יהיו שוות פחות ממה שהם שוות כיום, או לכל הפחות לא הרבה יותר משווים כיום).

לעומת זאת - אנו בטוחים כי הכלכלה העולמית תהיה שווה הרבה בעתיד, ובוודאות יותר משוויה כיום.

לכן, משקיע לטווח הארוך (שלא מאמין ביכולתו להכות את השוק), יעדיף להשקיע באפיק שהוא משוכנע בו שהוא יעלה, דהיינו בשוק העולמי הרחב, מאשר באפיק צר שאין שום סיבה להניח שהוא יעלה בעתיד, (למרות שאולי נראה לך שבטווח הקצר ממש הוא כן ירוויח).

• הוסף לסימניות
לא ,זאת הטעות זה לא העבר זה עדיין מטפס יפה מאוד , זה לא העבר זה ההוה (והעתיד) !!!![למומנטום]
הטיפוס ב'הווה' שראית כבר, זה עבר [ככה זה נקרא בשפה העברית ;)]
מה שיהיה... זה העתיד, ואת זה למיטב ידיעתי אף אחד עדיין לא יודע [אלא אם כן יש לך מידע חסוי ;)]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה