תודה על התשובה המושקעת!!!אני אמנם לא מורה, אך אני בהחלט תלמידה שהתבטל לה שיעור התעמלות פעמים רבות מספור, ויכולה לתרום מניסיונה.
הפתרונות העיקריים שאני זוכרת שמורה להתעמלות השתמשה בהם בסיטואציה כזו הם:
1. שיעור התעמלות בכיתה - מסדרים את השולחנות לצורת ח' ויש מרחב מספק להתעמלות נחמדה. כדאי לתת את הדקות האחרונות מהשיעור לסידור מחודש של הכיתה על מנת שהשיעור שלאחר מכן לא ישתבש.
2. שיעור "חופשי" - זו אפשרות פחות מומלצת (מנהלות בדרך כלל לא תשושנה מהרעיון שכיתה שלמה במשך שיעור שלם תעסוק בעניינים שאינם קשורים לשיעור, אבל יש ויש), אך המועדפת, כנראה, על ידי התלמידות. לעיתים קשה להשליט משמעת במצב כזה (הכיתה רועשת מאוד, בנות קמות מהמקום ו"מטיילות") ואולי עדיף מלכתחילה לא לשבור את המסגרת.
3. הפתרון הנפוץ (והיעיל) ביותר - משחקי חברה של הכיתה בניהול המורה. התלמידות מציעות משחקים שהכיתה כולה יכולה להיות שותפה להם [היינו, משחקים שההנאה ו/או תחושת השייכות בהם ו/או הפעולה המעשית בהם (וכו') יכולה להיות משותפת גם ל-30 בנות (ולא רק לקבוצה מצומצמת של מספר בנות בודד)] והמשחק שזכה במספר הקולות הגבוה ביותר בהצבעה כיתתית - נבחר.
(רעיונות למשחקים מתאימים: דווריות, אצבע שחורה, אישיות, אמת או חובה, אילו ואז. המורה לא צריכה לבוא עם מלאי רעיונות - התלמידות מציעות אותם מעצמן)
בצורה כזו התלמידות לא פורקות מסגרת, לא נוצרת אווירה פרועה ושוברת חוקים, אין רעש ובלאגן והמשמעת נשארת על כנה. עם כל זאת, האווירה משוחררת, נינוחה, חופשייה ומאוחדת.
העברת כסאות במסדרון? אני לא יודעת מה זהיש פעילות של העברת כסאות במסדרון.
או כל משחק הכסאות שיכול להתבצע בכיתה.
או דום נוח
משחק המתרחש במסדרון עלול לגרום לרעש רב לכיתות הלומדות [ואם אין שם כיתות, אז בוודאי מצוים שם חדרים כגון משרדים שגם בהם ישנם אנשים העוסקים בעבודתם וזקוקים לריכוז ושקט (מינימליים, לכל הפחות)]יש פעילות של העברת כסאות במסדרון.
או כל משחק הכסאות שיכול להתבצע בכיתה.
או דום נוח
חמוד!! יכול בהחלט להתאים לכיתות הנמוכות.דם נוח.
כולן עומדות בכיתה ולפי ההוראה נעמדות בעמידת דם-רגליים צמודות או נוח רגליים מפוסקות המורה צריכה לבלבל. המנצחת מי שנשארת אחרונה.
אם לא ירד גשם. ניתן לשחק משחקי כדור/ריצה תחרויות וכדו.
דווריות - כל תלמידות הכיתה יושבות במקומן, למעט מספר בנות קטן הנקבע על ידי המורה (2-4, אבל כמובן שאפשר למעט ולהחסיר לפי הצרכים שבשטח), הן ה"דווריות". במהלך זמן המשחק, התלמידות היושבות כותבות מכתבים שונים (אפשר ממחברות או מדפים שמביאה המזכירה) לחברות שהן בוחרות, עם התוכן שהן בוחרות (אין גודל מוגדר לפיסת הדף הנקראת "מכתב" ואין צורתה צריכה להיות כצורת מכתב כמובן, אלא העיקר התוכן). על המכתב הן כותבות למי הן ממענות אותו [הן יכולות לכתוב את שמן - שם המוען - במכתב, או לא לכתוב כלל (אם רוצות להשאיר זאת סודי או חידה וכו'), זה כבר נתון לבחירתן]. ה"דווריות" עוברות בין השולחנות, לוקחות את המכתבים המוכנים המונחים עליהם ומביאות אותם אל הנמענים. זהו תפקידן: התרוצצות בכיתה הלוך ושוב, בלקיחת מכתבים ובהבאתם.תודה על התשובה המושקעת!!!
בודאי שאני מדברת על אופציה 3 בכל מיני וריאציות רק שאני מעדיפה כן לבוא עם הרעיון
לכן אשמח לשמוע ממך מה זה "דווריות" ו "אצבע שחורה" .
בתודה ענקית מראש
ואוודווריות - כל תלמידות הכיתה יושבות במקומן, למעט מספר בנות קטן הנקבע על ידי המורה (2-4, אבל כמובן שאפשר למעט ולהחסיר לפי הצרכים שבשטח), הן ה"דווריות". במהלך זמן המשחק, התלמידות היושבות כותבות מכתבים שונים (אפשר ממחברות או מדפים שמביאה המזכירה) לחברות שהן בוחרות, עם התוכן שהן בוחרות (אין גודל מוגדר לפיסת הדף הנקראת "מכתב" ואין צורתה צריכה להיות כצורת מכתב כמובן, אלא העיקר התוכן). על המכתב הן כותבות למי הן ממענות אותו [הן יכולות לכתוב את שמן - שם המוען - במכתב, או לא לכתוב כלל (אם רוצות להשאיר זאת סודי או חידה וכו'), זה כבר נתון לבחירתן]. ה"דווריות" עוברות בין השולחנות, לוקחות את המכתבים המוכנים המונחים עליהם ומביאות אותם אל הנמענים. זהו תפקידן: התרוצצות בכיתה הלוך ושוב, בלקיחת מכתבים ובהבאתם.
כך מתרחשת לה התכתבות, אך במתכונת שונה ומיוחדת, כשהתקשורת הפעם היא על ידי שליח. המשחק זכור לי כמהנה ביותר, ולא בכדי: הוא מרתק ומסתורי. ("מי ישלח לי?" "מה אשלח לאחרים?" "האם חברתי תזהה שאני זו ששלחה לה את המכתב?")
אצבע שחורה (מתאים לכיתות הנמוכות יותר, ד'-ה')
מספר בנות נבחר על ידי המורה, הן עומדות בקדמת הכיתה. שאר התלמידות יושבות במקומותיהן. כשניתן האות, הן מניחות את ראשיהן על השולחן (בצורה כזו שלא תראינה את הנעשה) ומרימות אצבע אחת מעליו.
בזמן הזה, התלמידות שנבחרו עוברות בין הבנות וכל אחת בוחרת להוריד את האצבע לילדה אחת.
לאחר שכל הבנות הנבחרות עשו זאת, התלמידות מרימות את הראשים בהוראת המורה והתלמידות שהורדו אצבעותיהן עומדות.
כעת, כל אחת מהן מנחשת מי התלמידה (מבין אלו העומדות בקדמת הכיתה) שהורידה לה את האצבע. אם לא צדקה - נשארת במקומה, ויושבת. אם צדקה - מתחלפת עם התלמידה מקדמת הכיתה שאכן הורידה לה את האצבע וכעת תורה - בסבב הבא, היא זו שתוריד אצבע לילדה שתבחר.
(ושוב, התלמידות מרימות את הראש, מנחשות, חלק נשארות יושבות וחלק מתחלפות עם בנות מפני שניחשו נכונה)
בהצלחה!
אין בעד מה, שמחה לתרום ולסייע!ואוו
צדיקה!!
כל הכבוד על הזמן שהקדשת לי
ממש מחמם את הלב
יישר כוחך!!
זו עזרה גדולה בשבילי!!!!!!!
ת ו ד ה !
ואי רעיוןאצלנו תמיד המורה עשתה אירובי, וממש נהנינו!
זה אפילו לא היה כברירת מחדל, זה היה ברור שכל כמה שיעורים נשארים בכתה ורוקדים...
את יכולה ללמד אותם את המושג שמיניות, ואז כל זוג ממציא ריקוד, והמנצחות מלמדות את כולן או משהו כזה...
לצערי הכיתות בימינו צפופות להחרידאת יכולה לעשות להם שיעור מאלף בכיתה-
ללמד קפיצת חמור (קפיצת פיסוק)
בתחילה מתאמנים על קפיצות גבוהות ברגליים סגורות כשנעזרים בכסא, עוברים לקפיצות בפיסוק רחב, ואז לקפיצות חמור עצמם.
שיעור מטורף.
כל הילדות אוהבות, כל הילדות מצליחות.
כיתות נמוכות, תעשי התמצאות במרחב, מסלולים, ריקוד, שיעור עם כסאות (מתאים גם לכיתות הגבוהות בווריאציות ורמות שונות - ניתן להתחיל בארובי עם כסאות - ולעבור לתרגילים מעניינים, ולבסוף משחק טוב.)
תני להם להרגיש שזו בחירה מלכתחילה ולא ברירת מחדל.
המון הצלחות
אם תרצי עוד רעיונות - בכיף.
ואי רעיון
הבעיה שיש הגברה רק באולם
אולי אני אצליח לאגן טייפ
זה לא צפוף בתוך כיתה איורבי?
ואי רעיון
הבעיה שיש הגברה רק באולם
אולי אני אצליח לאגן טייפ
זה לא צפוף בתוך כיתה איורבי?
לצערי הכיתות בימינו צפופות להחריד
אבל את צודקת, יש דברים שאפשר לעשות בכיתה
תודה ענקית
אני מעריכה כל אחת שמשקיעה מזמנה וכותבת!!
תודה
יש שיעורים שלמים עם כסאות - סגנון פילאטיס/ פלדנקרייז
הבעיה היא שבכיתה קצת צפוף...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כג
אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
הנושאים החמים