- הוסף לסימניות
מה עם חרדים שנוהגים אחרת?3- במקרה של דתיים- כמה שפחות להסביר למה ככה ולמה אחרת, הם רק יכנסו איתך לוויכוחים. במקרה של חילונים- אפשר להסביר.
בהצלחה.
מה עם חרדים שנוהגים אחרת?3- במקרה של דתיים- כמה שפחות להסביר למה ככה ולמה אחרת, הם רק יכנסו איתך לוויכוחים. במקרה של חילונים- אפשר להסביר.
בהצלחה.
אני מכיר אדם ששאל רב, והוא אמר לו שהוא יכול לחלל שבת, נכון שאשתו הייתה צריכה ללדת, וזה היה פיקוח נפש, אבל מה זה משנה, היה לו היתר מרב.אני מכיר אישית חבר שהלך לשאול את ר' גרשון אדלשטיין עבור ביתו
ור' גרשון התיר לו
אז באופן גורף זה חד משמעית לא נכון.
קראתי והזדעזתי.לא דומה בכלל
תכנית הדסים זה לעבוד בצבא - שזה כולל לעבוד כל הזמן עם חיילים חילונים וצעירים
באווירה צבאית
והרב קסל כתב על זה כבר שזה קרוב למה שאמר החזו"א יהרג ואל יעבור
וגם ר דב לנדא כתב מכתב ממש חמור שאסור בשום אופן ללכת לשם
כדאי לקרוא מה כותבת על זה אסתי סלומון מנהלת התכנית
פה
צפה בקובץ המצורף 2121542
צפה בקובץ המצורף 2121543
כל המידע מגיע שהיה אדם שמספר שהוא שאל את הגרי"ג והוא אמר לו דברים חריפים מאודאני מכיר אדם ששאל רב, והוא אמר לו שהוא יכול לחלל שבת, נכון שאשתו הייתה צריכה ללדת, וזה היה פיקוח נפש, אבל מה זה משנה, היה לו היתר מרב.
ולענינו, גם אם להגרי"ג היה היתר ספציפי, אני לא יודע האם ההיתר היה באופן גורף, וודאי בכזה דיון ציבורי.
חכמים, היזהרו בדבריכם!
אתם מסכימים, רק חולקים בעובדות.כל המידע מגיע שהיה אדם שמספר שהוא שאל את הגרי"ג והוא אמר לו דברים חריפים מאוד
בעוד אני מכיר אדם ששאל את הגר"יג אחר פרסום המכתב ולטענתו הוא לא היחיד בכלל
- והייתי ממליץ ללכת לראות קצת עובדות מעבר לפרסום בתקשורת ואז לתקוף
אני מכיר את האדם שקיבל את ההיתר בבירור.בלת"ק
אתם מסכימים, רק חולקים בעובדות.
אם גדולי ישראל הוציאו מכתב שאסור, אז "היתר" זה כמו לקבל כל היתר לאיסור, יש מקרים שהרב מתיר.
רק שיותר קל להאמין למכתב מפורסם מאשר משתמש אנונימי בפרוג ששמע מחבר שלו.
בכלל לא קראתי על מה זה נסוב, רק ראיתי את חילופי הדברים.
נו, אז הוא התיר למי שבא לקבל היתר, והרב קסלר אמר שהוא אסר (שוב אין לי מושג אפילו על מה מדובר, רק ניתוח של מה שכתבת), זה לא עומד בסתירה בכלל.אני מכיר את האדם שקיבל את ההיתר בבירור.
ואני מקבל שר' דוב לנדו חולק
אבל ר' גרשון עצמו לא התבטא בציבור אז זה מילה של הרב קסלר שהוא אסר מול מילה של אחרים שהתיר להם ללא נימוקים מיוחדים
זה סותר מאוד.נו, אז הוא התיר למי שבא לקבל היתר, והרב קסלר אמר שהוא אסר (שוב אין לי מושג אפילו על מה מדובר, רק ניתוח של מה שכתבת), זה לא עומד בסתירה בכלל.
ונניח שזה סותר, מילה של מי יותר חזקה?
בשלב הזה אתה מעלה אצלי את החשד שאתה בעל אינטרסים,זה סותר מאוד.
כי הוא מציג את זה על גבול הרג ואל יעבור (מה שאומר שאין אופציה להתיר)
ואם זה דבר שיש לו מתירין ושוב אני חוזר אצל ידידי הוא שאל בסתמא וקיבל תשובה פשוטה שהדבר מותר.
אתמהה
והרב קסלר כבודו במקומו מונח אך אין לדיין אלא מה שעיניו רואות
כתבה אסתי סלומון שהיא המנכלית של עמותת עתידהקראתי והזדעזתי.
"המסגרת מהוה איום על אורח החיים החרדי"
"מדובר במסגרת המאופיינת בתרבות היררכית, בנורמות התנהגות כוחניות וגבריות ובהדרת נשים שההשתלבות בה אינה פשוטה גם לנשים שאינן נמנות עםהחברה החרדית"
עכשיו ברור למה גדולי ישראל אסרו את המסגרת הזו, אבל איך למען השם התחילו עם כזה ניסוי ???
ואיך שומעים עדיין שנשים חרדיות עובדות בכזה מקום ?
אני מסביר את עצמי מצויןבשלב הזה אתה מעלה אצלי את החשד שאתה בעל אינטרסים,
חבר שלך "אמר" והרב קסלר "אמר", אבל חבר שלך הוא אמת מוחלטת והרב קסלר מדבר שטויות.
כשאתה מדבר על גזירה ציבורית אתה לא יכול לומר "זה לא כזה נורא", אתה מסביר שמדובר בגזירה שאין לערער אחריה, מי שיש לו היתר זה לא סותר שלציבור באופן כללי אסור.
גדול בישראל לא עונה רק על הלכה אלא גם על יידישקייט.לגבי ההיתר מגדול בישראל, יש דברים שגם אם אי אפשר להגיד שאסור ע"פ הלכה אבל מי שיש לו יראת שמים לא עושה את זה.
לא הכרעתי בדבר, סתם כתבתי שאני חושד, כי הרושם שאני מקבל הוא שאתה כותב משהו שאמור לגרום תחושה שאפשר לא להקשיב לרב קסלר כי סה"כ הוא לא מדבר לעניין.אני מסביר את עצמי מצוין
אבל בעל אינטרס זה כבר שלב אחד רחוק מידי.
אם הייתי בעל אינטרס הייתי ממציא המצאה יותר מתקבלת על הדעת אבל אני רק מגיע ביחס לרב קסלר שנחשב בכללי ובפרט בנושאי עבודה מאוד קיצוני.
אני חושב שיש מספיק אנשים שמכירים אותי פה בכדי להכחיש
אבל זה מיותר כי כל דבריי היו להעמיד את האמת.
בכל מצב שכ"א תשאל וישאל את רבותיו וממילא יגיעו הדברים לאשורם.
אני רק יכול לומר שזה ש"שמורה" החליטו שזה לא מתאים לא אומר כלום.
זכותך לחשוד אבל הרב קסלר עם כל הכבוד הוא רב עיר ולא מנהיג הדור... ועם השקפה כאמור ביחס למקומות עבודה מאוד קיצונית שרוב הרבנים סבורים שהיא קיצונית ואנו רואים את בנות הרבנים ונכדות הרבנים בתפקידים בשלל חברות שהרב קסלר יאסור מכל וכללא הכרעתי בדבר, סתם כתבתי שאני חושד, כי הרושם שאני מקבל הוא שאתה כותב משהו שאמור לגרום תחושה שאפשר לא להקשיב לרב קסלר כי סה"כ הוא לא מדבר לעניין.
החבר שלך כידוע הוא מנהיג גלובוס...זכותך לחשוד אבל הרב קסלר עם כל הכבוד הוא רב עיר ולא מנהיג הדור...
ואז הוא אמר...ואני מקבל שר' דוב לנדו חולק ואסר ללא ספק
ועם השקפה כאמור ביחס למקומות עבודה מאוד קיצונית שרוב הרבנים סבורים שהיא קיצונית.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כג
אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
הנושאים החמים

Reactions: חוי!, ש. נ. א., נהר זורם ומשתמש 1 נוסף4 //