זה בדיוק החידה.אבל איך יודעים איזה גולה ספיציפית שוקלת יותר?
יפה!בשקילה הראשונה שמים 4 בכל כף, אם זה שווה אז לוקחים את ה4 הנותרות מחלקים 2 בכל כף, את מה ששוקל יותר מחלקים אחד לכל כף.
אבל איך יודעים איזה גולה ספיציפית שוקלת יותר?
אם המשקל לא אותו דבר יש לך בעיה עם 8 ולא עם 4בשקילה הראשונה שמים 4 בכל כף, אם זה שווה אז לוקחים את ה4 הנותרות מחלקים 2 בכל כף, את מה ששוקל יותר מחלקים אחד לכל כף.
כנ"ל אם כבר בשקילה הראשונה המשקל לא אותו דבר.
למה? כתבת שרק גולה אחת לא שוקלת אותו דבר אז אם בשקילה הראשונה כבר אני יודע באיזה 4 גולות המשקל לא שווה אז ברור שב 4 שעדיין לא שקלתי זה אותו דבר כמו הכף השניה.אם המשקל לא אותו דבר יש לך בעיה עם 8 ולא עם 4
אם בשקילה הראשונה שאתה שוקל 4 ממול 4 השקילה שווה אתה יודע שהגולה הבעייתית זה ב 4 שלא שקלת,למה? כתבת שרק גולה אחת לא שוקלת אותו דבר אז אם בשקילה הראשונה כבר אני יודע באיזה 4 גולות המשקל לא שווה אז ברור שב 4 שעדיין לא שקלתי זה אותו דבר כמו הכף השניה.
לא הבנתי מה הבעיה.בינתיים אף אחד לא פתר את הבעיה הבסיסית והיא שמלכתחילה לא ידוע אם מה ששוקל יותר או דוקא מה ששוקל פחות הוא השונה. קיצער, זה לא כזה פשוט. עניתי על זה פעם. מקוה להעלות תיכף את התשובה
איך אתה יודע שמה שלא שקלת זה 90?לא הבנתי מה הבעיה.
אם לדוגמא 4 גולות בכף ימין שוקלות 100 גרם ובכף שמאל 90 גרם אז חייב להיות ש גולה השונה היא ב 90 גרם, כי אם ה 4 שעדיין לא שקלתי הם גם 90 גרם אז יוצא שכל ה 4 ששוקלות 100 גרם הם שונות מה 8 גולות ששוקלות 90... ובלידה כתוב שיש רק גולה אחת במשקל שונה. אז כבר בשקילה הראשונה אני רואה שהכף ששוקלת 90 גרם יש גולה שונה.
ממ''נ, אם זה 100 אז זה כמו שעניתי לעיל, ואם זה 90 אז אין גולה אחת שונה יש רק 4. אני לא צריך באמת לדעת שמה שלא שקלתי זה 90, כי אם זה 90 אז יש 4 גולות שונות.איך אתה יודע שמה שלא שקלת זה 90?
אגב, אפשר לעשות את החישוב הזה גם ב-13 גולות.שקילה ראשונה: 4 מול 4
יש 2 אפשרויות אם יצא אותו דבר שוקלים 2 מהנותרים מול 2 מהשמונה מהשקילה הראשונה שבטוח טובים, אם לא יצא אותו דבר לוקחים אחת מהשתיים מול אחת שבטוח טובה ואם יצא אותו דבר שוקלים אחת מאלו מול אחת שבטוח טובה
ואם השקילה הראשונה לא יצאה אותו דבר לוקחים 3 גולות מתוך אחת הרביעיות שהם בספק ומוסיפים לה אחת מהרביעיה השנייה בספק שוקלים מול 3 מהרביעיה שבטוח טובה ואחת מהרביעיה השנייה שהיא בספק אם יצאה אותו דבר לוקחים את 2 הגולות מהרביעיה השנייה שהיא בספק (שעוד לא שקלנו) ושוקלים אחת מול השנייה ואם השקילה השנייה לא יצאה אותו דבר, זה תלוי: אם לדוגמה הרביעיה הראשונה יצאה יותר כבידה בשקילה הראשונה ובשקילה השנייה בצד ששמו את ה-3 מתוכה הם יצאו יותר קלים אז זה אומר שהגולה שהעברנו מהרביעיה השנייה היא המזויפת ואם הם יצאו יותר כבדים אז שוקלים אחת מול אחת מתוכם
מקווה שהובנתי אם לא אני יכול להסביר ביתר פירוט
לא ממש הבנתי אותך, אתה יכול להסביר שוב?@עוקר הרים @חיה .ר. איפה אני טועה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים

Reactions: טונקס, מוטי 200, נחמה ביתרית ועוד 63 משתמשים66 //