חוות דעת על משכנתא

• הוסף לסימניות
שלום
קיבלתי הצעה ממזרחי טפחות על משכנתא ל5 שנים
שליש: פריים 1.4.
2 שליש: קבועה צמודה 2.65.

האם זה בסדר.
האם לטווח 5 שנים כדאי לקחת צמודה?

• הוסף לסימניות
עם קצת לחץ, והצעות מבנקים אחרים, יתכן ותגיעו לתוצאה זהה או דומה גם בלא צמודה.
ובכלל למה לקחת משכנתא בכזה סכום, רק שמאי, פתיחת תיק יעלה יותר מכל ריבית של הלוואה אחרת.

• הוסף לסימניות
אז בגדול אתה כבול לאותו בנק, כך שאין לך הרבה ברירות...
ואכן, צמוד ל-5 שנים זה לא נורא.
אבל אם תבקש לא צמודה, תראה מה הם יביאו, אם זה לא יהיה משמעותי, אולי כדאי לקחת שליש לא צמודה.

• הוסף לסימניות
בלא צמודה הציעו 3.45.
אני לא כבול לבנק
בעוד כחודש אוכל לבצע מיחזור בכל בנק

• הוסף לסימניות
בלא צמודה הציעו 3.45.
אני לא כבול לבנק
בעוד כחודש אוכל לבצע מיחזור בכל בנק
יפה.
תיגש עם ההצעה הזו לבנקים נוספים, ככל שתאריך את המסלול - הריביות ירדו (לא נורא גם ככה, זה לא להרבה זמן, אבל אם אפשרי אז למה לא).
לא הבנתי, אתה לא מוגבל בבנק - ולא יקחו לך על פתיחת תיק - בכל הבנקים?

• הוסף לסימניות
לא כל כך מבין בפתיחת תיק ייתכן שלבנק אחר יהיה עלות פתיחת תיק.

מה הכוונה להאריך את המסלול?

• הוסף לסימניות
מסתבר שיהיה לך עלות פתיחת תיק בבנקים אחרים, ככה שזה לא משתלם, אולי רק בשביל להציע לבנק שלך הצעה נגדית (הגיונית כמובן) בכדי שיתחרו.
מסלול = דרך הליכה רגלית או ממונעת בין סניפי הבנקים השונים...

• הוסף לסימניות
סתם אם יש לכם קבוצת רכישה יש לכם כרגע הסכם עם בנק מסוים כך שלא נראה לי שיש לך מה לאיים אלא"כ אתם לא מחויבים לזה או שאתה רוצה להמשך..???

• הוסף לסימניות
סתם אם יש לכם קבוצת רכישה יש לכם כרגע הסכם עם בנק מסוים כך שלא נראה לי שיש לך מה לאיים אלא"כ אתם לא מחויבים לזה או שאתה רוצה להמשך..???
תמיד אפשר לומר לבנק המלווה, שהבנק השני הציע לי משכנתא עם פטור מלא מעלות פתיחת תיק (דבר אפשרי לפעמים, בפרט בסכום כזה).

• הוסף לסימניות
תמיד אפשר לומר לבנק המלווה, שהבנק השני הציע לי משכנתא עם פטור מלא מעלות פתיחת תיק (דבר אפשרי לפעמים, בפרט בסכום כזה).
זה לא נראה לי קשור ללווי אלא סוג של הסכם....לא? ככה הבנתי שזה קבוצות רכישה...?
חוץ מזה בקשר למיחזור לא יהיה לו קנס על החלק הזה בזמן שהוא פורע\ממחזר. תוך זמן קצר. אולי אפשר משתנה לפחות זמן ואז הקנס הוא קטן..??

• הוסף לסימניות
כרגע הסתיים הליווי בימים אלו אפשר למחזר בבנק המלווה ובעוד כחודש בכל בנק.

בעניין משתנה הבנתי שזה מינימום 10 שנים כיון שהיא משתנה כל 5.

• הוסף לסימניות
לקחת בחשבון שבסכום יחסית נמוך למשכנתא (200,000 ש"ח נחשב לכזה)

א. הפערים בשורה התחתונה בעלות הכוללת קטנים יותר (אינו דומה הפרש בעלות כוללת שיוצר פער של 0.5 % במשכנתא של 700,000 לזה שהוא יוצר בשל 200,000) ומה גם שמדובר על מס' שנים מועט יחסי, מה שגם משליך על צמצום ומיזעור ההשפעה של הריבית.

ב. בסכומים קטנים הבנקים פחות מתאמצים להתחרות.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
לקחת בחשבון שבסכום יחסית נמוך למשכנתא (200,000 ש"ח נחשב לכזה)

א. הפערים בשורה התחתונה בעלות הכוללת קטנים יותר (אינו דומה הפרש בעלות כוללת שיוצר פער של 0.5 % במשכנתא של 700,000 לזה שהוא יוצר בשל 200,000) ומה גם שמדובר על מס' שנים מועט יחסי, מה שגם משליך על צמצום ומיזעור ההשפעה של הריבית.

ב. בסכומים קטנים הבנקים פחות מתאמצים להתחרות.

בהצלחה
נכון.אבל לפעמים שינוי בתמהיל של יועץ טוב עושה את ההבדל.ואת החיסכון. גם שסכום המשכנתא קטן.
נכון שהיה לי לקוח שחסכתי לו סכום עתק של 350000 בריביות על משכנתא של 800000 עם תמהיל גרוע ביותר.וגם חיסכון של 50000 על משכנתא של 350000 זה נחמד.חשוב להתייעץ עם אדם אובייקטיבי ולא עם פקיד הבנק שמשרת את רווחיות הבנק בלבד

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יועץ טוב מספיק ישר להגיד ללקוחות שלפעמים לא שווה להם לקחת ייעוץ!!!!

ויועץ יותר טוב גם יפרגן להם בשתי מילים את הכיוון במצב כזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אולי מעניין אותך גם...