זרקור - צונאמי נוסטלגיה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;1740731:
ווי ווי איזו נוסטלגיה. קראנו כל סיפור 200 פעמיים, 4 ילדים ביחד, כל אחד מכיוון אחר...
הסיפור עם האירים היה באיזו טירה? היה שם איזה ילד שלבש שריון והשמיע קולות, וחשבו שהוא רוח רפאים, לא?
את ההמשך כבר הספקתי לשכוח. בכל אופן עברו כמה עשורים מאז :)

וואו זה היה סיפור מרטיט... מותח ויפה. הסוף היה שאריה הפחיד את החוטפים ע"י שהתחזה לרוח רפאים וכך כולם יכלו לברוח (החוטפים הטביעו את האוטובוס באגם ובעצם גרמו לכך שיוכלו ללכת מעליו כמו גשר), לחתונה הם כמובן לא הספיקו להגיע...

נכתב ע"י כבי800;1742417:
והסיפור הזה התרחש, להזכירכם, בתשס"ד... אז היה תשנ"ד והנבואות לעוד 10 שנים כנראה היו מידי גרנדיוזיות.
תראו לי היום מכונית שקופה מעופפת, ולצערי הרב המשיח עדיין לא הגיע ורב הארץ עדיין חילונית...
הוא "התרחש" בתשס"ח (תשס"ד לא היתה שנת שמיטה) - כשקראנו אותו תשס"ח באמת היה נראה עוד הרבה זמן...

• הוסף לסימניות
והסיפורים שאני זוכרת: "פדעהו מרדת שחת" - תאומים שאחד מהם נתפס לש"צ (שנים לא הבנתי מה זה "פדעהו" :)), סיפור על מדען רוסי במלחמת המפרץ, סיפור על פרעות ת"ח ות"ט - עם הכומר השמן והקירח..., סיפור על ימי היוונים - מה שזכור לי משם זה שילדים יהודים עשו קולות של אריה והבריחו את היוונים, סיפור על דייג ובנו שנקלעו לסערה והבן הגיע איכשהו למחנה של חיילים וריגל שם... משהו כזה..., הסיפור לילה של ערכים הכיל בתוכו המון סיפורים: הפושע ששדד בנק, הישראלי שטיפס על האוורסט ופגש שם זקן דובר עברית, הקיבוצניק שהתחיל לשמור שבת בסתר, ואחרון - החסיד ממאה שערים שהחליט להתנהג כחוזר בתשובה ולקיים את כל המצוות בהתחדשות...
וחשוב לי לציין - היום העיתון המחודש - מדהים!!! אין רמה כזאת בשום עיתון! כמות ענקית של סיפורים ומדורים מעניינים מאוד לכל הגילאים ממיטב הסופרות. (לא, אין לי אחוזים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סופרת בדרך;1744426:
תמונה טמונה

טעות בוודאות!
תמונה טמונה היה צילום קלוז- אפ של חפץ (באיכות זוועה) שהיה צריך לזהותו.
זה היה אאל"ט "הציירים הצעירים."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מימי זו;1744531:
טעות בוודאות!

נכון.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מימי זו;1744531:
טעות בוודאות!

ממש לא דווקא קלוז אפ! פשוט צילום מזווית מאוד מעניינת (למשל מגדל אייפל מלמטה) או רק של חלק מהתמונה (כמו חצאי נעליים) באופן שהאובייקט המצולם קשה לזיהוי.
היה להם כמה טובים!

אתם זוכרים את המדור - נראה לי של ע.בר כוכבא - על נער צעיר שהופך לילד בכתה א' ולו שני חברים דיסלקטיים? אח איזה מדור נפלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י במבה נוגט;1744870:
ממש לא דווקא קלוז אפ! פשוט צילום מזווית מאוד מעניינת (למשל מגדל אייפל מלמטה) או רק של חלק מהתמונה (כמו חצאי נעליים) באופן שהאובייקט המצולם קשה לזיהוי.
היה להם כמה טובים!

אתם זוכרים את המדור - נראה לי של ע.בר כוכבא - על נער צעיר שהופך לילד בכתה א' ולו שני חברים דיסלקטיים? אח איזה מדור נפלא.
מבעד לזכוכית מקטנת! בטח!

• הוסף לסימניות
יש את ארץ מידה של ד. צוף. הרבה שנים קודם היה את באיזו מידה של הרב פ. אביגדור. מאלף!!!!!!
גם היבשת השביעית שסיפרה על חיים עתידניים - היה מענין אותי לקרוא שוב היום ולראות מה התגשם ומה בכיוון... יצירתי ברמות..

• הוסף לסימניות
היה את פיל פילון...
זה היחיד שאני זוכרת

• הוסף לסימניות
היה את פיל פילון...
זה היחיד שאני זוכרת

• הוסף לסימניות
כל הסיפורים בסוף העיתון... "פן יהיה מאוחר" "רגל תלושה" אי המסתורין" וכו' וכו'....
מישהו זוכר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל האואר;1744981:
כל הסיפורים בסוף העיתון... "פן יהיה מאוחר" "רגל תלושה" אי המסתורין" וכו' וכו'....
מישהו זוכר?

כל אלה יצאו גם כספר.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1740265:
חה חה חה...
אצלנו קראו לזו... המאחורה.
תביא רק למאחורה! אוקיי, אבל רק אחרי שאני יקרא את המאחורה של הבפנים.

אצלנו קראו לקומיקס - ה'מבפנים ומבחוץ'

"תביא לי רק לקרוא את המבפנים ומבחוץ ואח"כ אני מחזירה לך..."
;)

• הוסף לסימניות
גם היבשת השביעית שסיפרה על חיים עתידניים - היה מענין אותי לקרוא שוב היום ולראות מה התגשם ומה בכיוון... יצירתי ברמות..
כשהזום "פרץ" לחיינו,
חשבתי על ה"מחשבר" הזכור לטוב.
וחבל שהחלק עם הכביסה נשאר מדע בדיוני.

ולמרות שחלק מהספר הוא כבר לא מדע בדיוני, עדיין הילדים שלי נהנו לקרוא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה