נספח לאתגר התחלה • נספח לאתגר 1

• הוסף לסימניות
הנספח לאתגר הראשון שלנו

כל הפטפטת פה בלבד

• הוסף לסימניות
יופי אני אוהב אתגרים
רק הערה, מאחר והנושא כאן הוא יצירה בבינה מלאכותית, אני חושב שהאתגר פה ממוקד יותר בחשיבה יצירתית , כלומר, האתגר הוא עלינו, בני האדם, לחשוב על תמונה שתביע "התחלה".
אולי כדאי להבא להתמקד יותר בנושא הטכני של יצירה בבינה מלאכותית.

• הוסף לסימניות
יופי אני אוהב אתגרים
רק הערה, מאחר והנושא כאן הוא יצירה בבינה מלאכותית, אני חושב שהאתגר פה ממוקד יותר בחשיבה יצירתית , כלומר, האתגר הוא עלינו, בני האדם, לחשוב על תמונה שתביע "התחלה".
נכון

• הוסף לסימניות
קודם כל. תודה, על כל ההשקעה והמאמץ.
אני חושב שכדאי להדגיש בכללים או באיפשהו, שההצבעה היא בפינה שם למעלה.
אני אישית פיספסתי את זה בהתחלה, והתחלתי לחלק תודות.
אני רואה כמה יצירות עם תודות ובלי הצבעות, יכול להיות שזה מכוון, אבל יכול להיות שזה פשלה, וכדאי לפרט.

• הוסף לסימניות
יופי אני אוהב אתגרים
הנקודה של פרוג זה לשלב בינה מלאכותית בעבודתינו אנו.
ולכן, אנחנו מתמודדים על היכולת להמשיך לחשוב באופן יצירתי, תוך שימוש בכלים מתקדמים.

• הוסף לסימניות
אתר: https://creator.nightcafe.studio/u/PRUD
מודל: דאלי 3
הנחיה: Super cute chick hatching from the egg, depth of field.
הנחיה מורחבת (הנחיה שהמודל מרחיב על סמך ההנחיה המקורית): Incredibly adorable chick breaking through the shell of its egg, placed into focus with a depth-of-field effect. Apply a matte painting technique to yield a detailed and intricate visual, complemented by the use of profound and divergent colors. Set the scene within the context of fantasy concept art. Please strive to achieve 8K resolution representative of trending visuals on digital artwork platforms.
צפה בקובץ המצורף 1616324
@mul15 ניסיתי את הפרומפט שלך במידג'רני, :)
הנה כמה תוצאות :

קבצים מצורפים

• _yehiel_Incredibly_adorable_chick_breaking_through_the_shell_of_d5d16c67-d648-421c-8165-44fb26...png
    _yehiel_Incredibly_adorable_chick_breaking_through_the_shell_of_d5d16c67-d648-421c-8165-44fb26...png
    6.4 MB · צפיות: 42
  • _yehiel_Incredibly_adorable_chick_breaking_through_the_shell_of_763b3d69-96f5-4129-9157-070b19...png
    _yehiel_Incredibly_adorable_chick_breaking_through_the_shell_of_763b3d69-96f5-4129-9157-070b19...png
    7.5 MB · צפיות: 39
  • _yehiel_Incredibly_adorable_chick_breaking_through_the_shell_of_133e0036-9a54-4fff-931a-b63f88...png
    _yehiel_Incredibly_adorable_chick_breaking_through_the_shell_of_133e0036-9a54-4fff-931a-b63f88...png
    6.3 MB · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
יופי אני אוהב אתגרים
בהחלט. והיות וזה אתגר יומי, יהיו המון הזדמנויות, לכל מנהל אתגר לבחור את הדגש שלו במה הוא מאתגר אותנו.

• הוסף לסימניות
שאלה: יש משתמשים שנתקלו בחוסר הרשאות להצביע באתגר?

בהזדמנות זו שווה לחדד, ההצבעה היא בדירוג בחץ בצד שמאל להודעה, לייק להודעה לא נספר כהצבעה לבחירת הזוכה.

• הוסף לסימניות
לדעתי האתגר ממוקד גם בחשיבה יצירתית וגם בנושא הטכני
ואני אסביר
הרעיון לתמונה הוא החשיבה היצירתית
והתמונה עצמה היא הנושא הטכני
שהרי יש הבדל בין תמונה של סתם אדם הולך בדרך
לתמונה של אדם הולך בדרך עם פרחים מסוגים שונים ושהדרך נראת מתפרקת לו מתחת לרגליים והעצים עוזרים לו שלא יפול....
הרי ההצבעה היא גם על זה
ואפשר לומר שהעניין הטכני יותר קשור ל AI
למשל אתגר שמבקש ליצור תמונה שלAI יהיה קשה להבין
הוא יותר אתגר טכני באיך לבנות את הפרומפט נכון יותר.....

• הוסף לסימניות
כל החכמה לדעתי זה להביע רעיון באמצעות הכלים הטכניים
לא רק לדעת להשתמש...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לדעתי האתגר ממוקד גם בחשיבה יצירתית וגם בנושא הטכני
ואני אסביר
הרעיון לתמונה הוא החשיבה היצירתית
והתמונה עצמה היא הנושא הטכני
שהרי יש הבדל בין תמונה של סתם אדם הולך בדרך
לתמונה של אדם הולך בדרך עם פרחים מסוגים שונים ושהדרך נראת מתפרקת לו מתחת לרגליים והעצים עוזרים לו שלא יפול....
הרי ההצבעה היא גם על זה
ואפשר לומר שהעניין הטכני יותר קשור ל AI
למשל אתגר שמבקש ליצור תמונה שלAI יהיה קשה להבין
הוא יותר אתגר טכני באיך לבנות את הפרומפט נכון יותר.....
אני אסביר
ברור שכיוצר בבינה מלאכותית , אני זקוק לחשיבה יצירתית, ליכולת לדמיין סצנה בראש שלי , ובכללי , להיות המוח שמאחורי המכונה הזו שנקראת הבינה מלאכותית.
אבל החלק הזה אינו שייך בעצם לבינה מלאכותית, אלא לעיצוב קריאייטיב, בימוי והעולמות האלו.
זאת אומרת שאם תלמד בקורס בינה מלאכותית, לא ילמדו אותך את החלק הזה, אלא רק את החלק הטכני. לכן אם יש פה קהילת בינה מלאכותית, אני מצפה ממנה לעסוק בעיקר בחלק הטכני, כמו שבקהילת איור למשל, פחות עוסקים בכתיבה, למרות שכל המאיירים עובדים עבור סופר.
אבל שוב, אני לא נגד , ואני נהנה מהאתגר, רק רציתי לתת מחשבה לחידוד, זה הכל. :)

• הוסף לסימניות
איך אתם מעלים את הקובץ בלי שנוצר צרף קובץ?
מה הטעות שעשיתי?
העלתי 3 יצירות בבת אחת?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה