חיסכון לכל ילד הכסף נעלם

נכון אבל זה לא הסכום המדוברוגם על זה יש ויכוח
אבל בכסף שלו הוא המחליט ולא ההורים!
למה זה רלוונטי מי המחליט ?
אם ההורה החליט לתת לילד עבור החתונה סכום מסוים, ובחל"י נצבר 80K ש"ח, ההורה יתן 80K פחות
הורה שליד שלו יש סכום גדול ביד הגיוני שיסתמך על זה ויתן לו פחות כסף לחתונה,
אם הילד מחליט להשתמש בזה למשהו אחר בעייתו

למה זה רלוונטי מי המחליט ?
אם ההורה החליט לתת לילד עבור החתונה סכום מסוים, ובחל"י נצבר 80K ש"ח, ההורה יתן 80K פחות
הורה שליד שלו יש סכום גדול ביד הגיוני שיסתמך על זה ויתן לו פחות כסף לחתונה,
אם הילד מחליט להשתמש בזה למשהו אחר בעייתו
אם הורים נותנים לילד כסף על מנת לקנות בו דירה
זה בסדר שהוא ילך ויקנה בכסף הזה דברים אחרים?
בעיני לא
למרות שהכסף הזה "שלו"
שוב נזכרת בדיון על הערת אזהרה ע"ש ההורים

אם הורים נותנים לילד כסף על מנת לקנות בו דירה
זה בסדר שהוא ילך ויקנה בכסף הזה דברים אחרים?
בעיני לא
למרות שהכסף הזה "שלו"
שוב נזכרת בדיון על הערת אזהרה ע"ש ההורים
גם בעיני לא
אבל אם יש פה כאלה שמתעקשים להזכיר שוב ושוב שהכסף שייך לילד
אז זו התשובה בשבילם- שזה פשוט לא רלוונטי למי זה שייך כל עוד ההורים יתנו להם פחות על החשבון

לא הופך להיות בעיה
הכסף מיועד לילד וילך לילד
אבל ילד מתוק שלי בא בצעדים הרשונים שלך עם כסף גדול תשאל את הגדולים ממך
אתה גדול אבל בשביל להתחתן אבל אתה חייב מדריך חתנים
אנשים בגיל 50 לוקחים ליוי ומתיעצים אין סיבה שילד שנעשה רק עכשיו תיש יחליט לעבוד לבד
לכן חינוך פיננסי זה משהו שלא מתחיל בגיל 17.
לכן הייעוד של חל"י הוא משהו שמדברים עליו עם הילד.
ולכן, אם הילד החליט לעשות שטויות עם הכסף, נורא עצוב, אבל זה אחריות שלו, לא של ההורה, והוא בלבד ישא בתוצאות...
יפה, גישה פרקטית של ניהול סיכונים מתאימה פה
אבל
חיים בפלנטה אחרת כנראה
חינוך, בנידון דידן, נמדד לפי התוצאות.
בעולם בו אחוזי הנשירה גבוהים כ"כ (שלא לאמר מתרבים כ"כ), יש לכל אב סיכון גבוה מאוד לילד אחד שטיפ טיפה עצמאי בדיעותיו (וחינוכו לא כ"כ הצליח)

(כן, גם לך)
ואז מה?
לא הבנתי מה זה קשור פה?
ואם הילד ח"ו יחליט לנהוג על אופנוע בלי רישיון?
אפשר לקחת לו את הבחירה?

ועוד,
בחורה שעבדה לפני החתונה,
בהרבה מהמקרים אחד מהדבידנדים של התקופה זה להגיע עם יותר הון עצמי לדירה,
(כשלהורים אין- זה מתבקש שזה יהיה מהחלק שלהם).
עד שקראתי את האשכול, לא היה לי ספק שחל"י שייך להורים. זאת אומרת ימממנו מזה להוצאות חתונה/דיור לילד הספציפי הזה.
האשכול הזה קצת ערער אותי.
האם (לא החלק שההורים הפקידו בנוסף) החלק שהמדינה הפרישה שייכת לחלק שההורה מתחייב לתת או שהיא תוספת לילד (כמו עבודה לפני החתונה)

אתם מדברים פה על סכומים ממש גבוהים
כלומר על הילדים העתידיים או כאלו שממש קטנים?
לי הצטברו שם כמה אלפים בודדים...

שורה תחתונה - הכסף מיועד עבור הילד.

השאלה אם הוא יחסוך להורה הוצאה עבור הילד (לנישואין)
או שלא.

ואם לא - האם ההורה יקזז לילד את ההוצאה שלא נחסכה
או שלא.

וזה אינדיבידואלי.

כמה נקודות שעולות לי -
  • מבחינה חוקית כל שקל ששמתם בחל"י שייך לילד - לתשומת לב המכפילים (רלוונטי בעיקר ככל שהילד יחליט לעשות בכסף כרצונו/יעבור את הסכום שחשבתם ליעד לדירה לילד [תמשוך חלק להוצאות החתונה? פחות מקובל/תעביר חלק לילד אחר?])​
  • גם מי שבונה שמקסימום יקזז מהסכום שהתכוון לתת לדירה - ומה אם הסכום יהיה 110K כשהתכוון לתת רק 70K​
  • מה אם הילד ימשוך בגיל 20 והמחותן ישאל בגיל 22 'כמה אתה מתחייב לדירה?'​
  • גם אלו שטוענים בתוקף שהסכום הבסיסי ניתן כמתנה לילד - האם ההורה היה 'מנוע' מלהשאירו בפיקדון בבנק ושיניב סכום כולל נניח של רק 20K* לשם מה פעל ההורה להשביח את החיסכון למסלול שיניב 50K, האם לפחות על ההפרש 'מותר' שיהיה להורה דעה?!​
*נכון שמדובר לכאורה סתם ב'רוע' - אבל למי שמתעקש להיצמד לחוק אז כן גם זאת 'זכות' ההורה

נערך לאחרונה ב:
  • גם מי שבונה שמקסימום יקזז מהסכום שהתכוון לתת לדירה - ומה אם הסכום יהיה 110K כשהתכוון לתת רק 70K​
מאוד מאוד אופטימי אם יהיה הסכום הזה
נראה לי כמעט בלתי סביר.

חתונה עולה הרבה יותר, ככה שאם ישאר כסף, אפשר להעזר בזה לחתונה
וחוץ מזה שכל אחד ישמח שיהיה לו כסף יותר ממה שתכנן...

ואם יש לו בעיה עם הילד והסכומים
הבעיה לא תהיה דווקא בחל"י
אלא בעוד הרבה דברים...
והדבר האחרון שילחיץ זה שיש מידי הרבה כסף בחל"י

כי עם ה70K הבן יוכל לקנות דירה, עכשיו יישאר לו עודף לרהט את החצר ה’ ישמור.

והורה יתן לילד את התוצאה הזאת או יהפוך א העולם להשיג לו עוד כסף
ימצאו את האיזון בדרך שמתאימה להם...
אבל ברור שילד שלוקח אחריות ועצמאות מיותרת על חייו, מסתבר שיהיה לו ולהוריו עוד כמה חיכוכים חוץ מזה...
כמה נקודות שעולות לי -
  • מבחינה חוקית כל שקל ששמתם בחל"י שייך לילד - לתשומת לב המכפילים (רלוונטי בעיקר ככל שהילד יחליט לעשות בכסף כרצונו/יעבור את הסכום שחשבתם ליעד לדירה לילד [תמשוך חלק להוצאות החתונה? פחות מקובל/תעביר חלק לילד אחר?])​
מה הבעיה?
רישיון/ ריהוט/ חתונה.
להעביר חלק לילד אחר, לא נראה לי יעיל בהתבסס על זה שבסוף הכל מגיע מאותה קופה.
נ"ל
  • מה אם הילד ימשוך בגיל 20 והמחותן ישאל בגיל 22 'כמה אתה מתחייב לדירה?'
אומר לו בעדינות שאני לא מתחייב או שאתחייב על סכום מינימלי ביותר (20K לעו"ד ויועץ משכנתאות...)
  • גם אלו שטוענים בתוקף שהסכום הבסיסי ניתן כמתנה לילד - האם ההורה היה 'מנוע' מלהשאירו בפיקדון בבנק ושיניב סכום כולל נניח של רק 20K* לשם מה פעל ההורה להשביח את החיסכון למסלול שיניב 50K, האם לפחות על ההפרש 'מותר' שיהיה להורה דעה?!​
*נכון שמדובר לכאורה סתם ב'רוע' - אבל למי שמתעקש להיצמד לחוק אז כן גם זאת 'זכות' ההורה
שוב, זה לא ענין של דעה או לא.
הכסף של הילד.
אחריות ההורה ללמד את הילד "לבחור בטוב" (לא רק בנושא הזה, בחיים בכלל). לא להתערב. לא להשתלט. כן לכוון.
במידה והילד לא למד - זבש"ו

אבל ברור שילד שלוקח אחריות ועצמאות מיותרת על חייו,
מה בעיניך מיותר?
האם הילד הוא רכוש הוריו?!
האם אתה רוצה שילדך יהיה תלוי בך עד יומו האחרון? ודאי שלא
ואם הוא כבר בוגר לפחות מבחינה כלכלית זה מצוין שיתנסה בשימוש בכסף

מאוד מאוד אופטימי אם יהיה הסכום הזה
נראה לי כמעט בלתי סביר.
מעודכן.jpg

חתונה עולה הרבה יותר, ככה שאם ישאר כסף, אפשר להעזר בזה לחתונה
וחוץ מזה שכל אחד ישמח שיהיה לו כסף יותר ממה שתכנן...

ואם יש לו בעיה עם הילד והסכומים
הבעיה לא תהיה דווקא בחל"י
אלא בעוד הרבה דברים...
והדבר האחרון שילחיץ זה שיש מידי הרבה כסף בחל"י
כי עם ה70K הבן יוכל לקנות דירה, עכשיו יישאר לו עודף לרהט את החצר ה’ ישמור.
מה הבעיה?
רישיון/ ריהוט/ חתונה.
להעביר חלק לילד אחר, לא נראה לי יעיל בהתבסס על זה שבסוף הכל מגיע מאותה קופה.

נ"ל

אומר לו בעדינות שאני לא מתחייב או שאתחייב על סכום מינימלי ביותר (20K לעו"ד ויועץ משכנתאות...)

שוב, זה לא ענין של דעה או לא.
הכסף של הילד.
אחריות ההורה ללמד את הילד "לבחור בטוב" (לא רק בנושא הזה, בחיים בכלל). לא להתערב. לא להשתלט. כן לכוון.
במידה והילד לא למד - זבש"ו
אני רואה שכנראה לא הובנתי -
  • ההודעה לא כוונה להורים שרואים את החל"י כמתנה/בונוס לילד ו/או כאלו שיש להם די והותר לתת כרצונם
  • ההודעה כן כוונה להורים שראו בו עד היום כמקור כספי לכיסוי התחייבויות ההורים בחתונה ושההכרח הכלכלי שלהם גובר על רצונם לתת לילד עולם ומלואו, וכהמשך להודעה הזו -
מזמן מזמן טענתי שעדיף לשים את ההכפלה בקופת גמל להשקעה ע"ש ההורה ולספוג את עלות דמי הניהול
א. מהסיבה הנ"ל
ב. למה להכנס בכלל לקונפליקטים
ג. חסכון לכל ילד חייב במס רווחי הון בעת משיכה ולילד המתבגר יש מקיסמום 2.25-2.75 נקודות מס' - כשההורה יכל לבצע מס' פעמים משיכות עד לגובה נקודות המס הלא מנוצלות שלו ולהחזיר את הכסף לקופה כ'קרן'

נערך לאחרונה ב:
מה בעיניך מיותר?
האם הילד הוא רכוש הוריו?!
האם אתה רוצה שילדך יהיה תלוי בך עד יומו האחרון? ודאי שלא
ואם הוא כבר בוגר לפחות מבחינה כלכלית זה מצוין שיתנסה בשימוש בכסף
איפה אמרתי כזה דבר?
הכסף כוון ע"י ההורים עבור מטרה מסוימת של הילד.
הילד אמור להיות מודע לענין.
במידה והוא בחר לעשות בכסף שימוש אחר, אמרתי כך:
אבל ברור שילד שלוקח אחריות ועצמאות מיותרת על חייו
אולי זה לא הניסוח הנכון.
נראה לי שהכוונה מובנת בהחלט...
ואם לא, הכוונה שילד שמחליט להשתמש בכסף שהוריו חסכו עבורו למטרה מסוימת עבור מטרה אחרת - מתכבד לשלם את המחיר בעצמו.

• ההודעה לא כוונה להורים שרואים את החל"י כמתנה/בונוס לילד ו/או כאלו שיש להם די והותר לתת כרצונם
  • ההודעה כן כוונה להורים שראו בו עד היום כמקור כספי לכיסוי התחייבויות ההורים בחתונה ושההכרח הכלכלי שלהם גובר על רצונם לתת לילד עולם ומלואו, וכהמשך להודעה הזו -

מה ההבדל בין הראשון לשני?
ההורים חסכו את הכסף למטרה מוגדרת.
מה זה משנה אם המטרה היתה רישיון או לייזר או הוצאות חתונה? בגלל שקוראים לזה "התחייבויות הורים"?
אז מהיום יקראו לזה "התחיבויות הורים ע"ח חיסכון".
לכל זוג הורים ממוצע ההכרח הכלכלי שלהם גורם על רצונם לתת לילד עולם ומלואו.
החסם הכלכלי לפעמים יתבטא בצורך שהילד יצא לעבוד לכלכלת המשפחה בגיל 13.
לפעמים בזה שהוא יצטרך לממן לעצמו לימודים,
לפעמים תחונה
ולפעמים רכב יוקרה...

זה לא משנה.
ההורים של מוישי חסכו עבורו כדי שיוכל לעשות רישיון.
אם מוישי יבחר לעשות לייזר - הוא יאלץ לשלם את הרישיון בעצמו.
ההורים של שלוימי חסכו עבורו כדי שיוכלו לחתן אותו.
אם שלוימי בחר לעשות רישיון - הוא יצטרך להתפשר על תזמורת וצלם.

הניסוח יצא אומלל.
מה יקרה אם חלילה ההורים יתנו לילד קצת יותר ממה שהתכוונו..

בסך הכל יהיה לילד קצת יותר בשביל הון עצמי, מה יקרה?
ואני מדברת על הורים שלא יכולים לתת יותר מדי. בבסיס כל אחד רוצה לתת לילד, וגם כאן שייכת אמונה. אז על הילד הזה נגזר לקבל קצת יותר.

מה יקרה אם לילד הבא יהיה פחות כסף בקופה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
אחד הדברים ששנואים עליי זה להיכנס לאתרים ולראות שבמקום אייקונים יש אימוג'ים
אני לא מתכוון לאייקון אימוג'י אלא לאימוג'י אימוג'י...
זה הכי AI שיש, לא נקי, לא מקצועי ולא יפה
יש ספריות חינמיות ויפות של אייקונים מגניבים ויפים
ניתן ליצור עם גמיני 3.1פרו SVG שכוללים הנפשה ואינטרקציה

דוגמה לזה זה הסיר שמופיע בסוף האתר https://hamitbach.me/home
1774525478443.png
הכולל מעקב אחרי העכבר, פתיחת מכסה בלחיצה ויציאת אדים

למי שכבר משתמש באימוג'ים - אימוג'ים מונפשים של גוגל

אז תעשו טובה לעצמכם ובכל פעם שאתם בונים אתר אל תשתמשו באימוג'ים (אא"כ זה חלק מהטקסט), תשתמשו באייקונים והאתר שלכם כבר יראה יפה יותר

נ.ב. אחת הבעיות הגדולות באימוג'ים זה שאימוג'י מוצג בכל מערכת לפי ברירת המחדל של המערכת (אפל, ווינדוס 10 - מכוער, ווינדוס 11 - תלת מימד, גוגל, ועוד. ניתן להתקין ספרית אימוג'ים כך שתציג את האימוגים האלו בכל מערכת)

בהצלחה
לאתגר:

לשאלות על האתגר - שימו לב לתייג את @שבשבה.
בהצלחה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה