דרוש מידע הורים לילד על הרצף – מתי הבנתם שמשהו שונה?

• הוסף לסימניות
תקשורת זה לאו דווקא מילולי.
כן אבל היא תינוקת.
היא מצביעה על דברים, אם אחותה בוכה היא מביאה לה מוצץ, לא כ"כ מבינה הוראות- רק ממש בסיס, משחקת בעיקר לבד- אבל שוב היא ממש קטנה.

• הוסף לסימניות
הבן שלי שנה פלוס 4 מדבר ממש הרבה מילים אוהב 1חברים משחק עם אחותו מחכה את אחתו יודע בדיוק מה הוא רוצה אבל עקשן גדול שהוא בעצבים הוא יכול לדפוק את הראש שלו בקיר לא בכוונה לדפוק רק אני מתכוונת שבוא בעצבים הוא לא רואה בעניים ושובב נורא זה אמור להדאיג

• הוסף לסימניות
כן אבל היא תינוקת.
היא מצביעה על דברים, אם אחותה בוכה היא מביאה לה מוצץ, לא כ"כ מבינה הוראות- רק ממש בסיס, משחקת בעיקר לבד- אבל שוב היא ממש קטנה.
התינוק שלי בגיל של התינוקת שלך, לא יודעת למה את מגדירה הוראות בסיס או משחקת לבד אבל נשמע שזה כן נמוך ביחס לגיל (לפי מה שהבנתי מהרופאה שלנו), ממליצה לך לבדוק עם רופא ילדים טוב/רופא התפתחות טוב

• הוסף לסימניות
@chaia אצל מי עשית אבחון לasd ?? אשמח לשמוע ? את הילד הזה שמת בגן שפה ?
אבחון בקופת חולים
(הבנתי מעזר מציון שזה נס שהם הסכימו לאבחן כי בדרך כלל בגילאים בוגרים הם מפנים לאבחון פרטי)
הילד היה בגן שפה בגלל עיכוב התפתחותי
הוא היה שנה בגן שפתי עבר לחיידר רגיל ואז אובחן.

• הוסף לסימניות
תגידו מה אומרות.
ילדונה בת שנתיים כמעט.
עקשנית ברמות לא מצויות. אבל זה לא רק זה.
נגיד- אח שלי צוחק עליי שאני אומרת שהיא מסודרת. היא בלאגניסטית מספר אחד בעולם, אבל- יש לה סדר כזה בראש.
נגיד- הולכים לחשוב על לאכול- היא מביאה את הכסא אוכל. כאילו קבוע לה בראש שהולכים לאכול= כסא אוכל.
יוצאים מהבית- חובה עגלה. אם לא היא מתיישבת על הרצפה ולא מוכנה לזוז. גם אם זה לגן ולקחתי את הכסא תינוק מהחדר עגלות.
כשאוכלים חובה סינר. גם אם זה תפוח.
או כל מיני דברים כאלו.
תראי, את מתארת כאן כמה דברים שמטרידים אותך, ואלו דברים שעשויים להדליק נורה אדומה.
החכם ביותר הוא לפנות לאבחון. גם ככה הילדה באיחור מבחינת תקשורת ודיבור, אבחון נכון ומדויק יוכל לקדם אתכם.
לדעתי חבל שתמשיכי 'לאכול את עצמך' עם ההתלבטות האם זה מעיד על הספקטרום האוטיסטי/ על קשיים אחרים, או סתם הרגלים טובים, אין שמחה כהתרת הספקות, ואבחון חד משמעי רק יקל עליכם לדעתי.

• הוסף לסימניות
תגידו שאלה מה אני יכולה לעשות ,הגשתי טפסים להתפתחות הילד מאוחדת בשביל אבחון כללי לרופא התפתחותי בתכלס הם שלחו אותי לאבחון שפתי אצל קלינאית, אמרו שככה נראה הצורך לפי הטפסים(מה שלא כ"כ ברור לי) ,הקלינאית כתבה בדוח אחרי האבחון שתקשורת תקינה, תכלס לא רגוע לי בכלל ,אני רוצה אבחון התפתחותי כללי גם לבדוק טוב את נושא התקשורת ,והקופה מתעקשת שלא וזה פרצדורה מורכבת ,מה אני יכולה לעשות ??????. לא רוצה לשלם לפרטי

• הוסף לסימניות
הרצף רחב מאד..
ממליצה לגשת להתפתחות הילד ולעבור איתם תהליך אבחון מסודר.

• הוסף לסימניות
שלום, אשמח לעזרה דחופה , הייתי בועדה אפיון לפני פסח בשביל גן שפה לילד בן 2.5 (בית שמש) שממש צריך וקבלתי היום תשובה : נמצא כי בנכם זכאי לשירותי חנ"מ ונקבעה לו רמת תפקוד 2- בינונית גבוהה.
הוחלט שבנכם ילמד במסגרת מוסד חינוך רגיל-גן
בנכם יהיה זכאי לתמיכה פרטנית או קבוצתית מסל התמיכה של מוסד החינוך. אפיון מוגבלות - עיכוב התפתחותי בתחום השפתי.
מה עושים ?? עוזר לערער ?? ??אם אני מבינה נכון הוא כרגע זכאי לסל שילוב ולא לגן שפה ומאד חשוב לי גן שפה

• הוסף לסימניות
??
הבן שלי שנה פלוס 4 מדבר ממש הרבה מילים אוהב 1חברים משחק עם אחותו מחכה את אחתו יודע בדיוק מה הוא רוצה אבל עקשן גדול שהוא בעצבים הוא יכול לדפוק את הראש שלו בקיר לא בכוונה לדפוק רק אני מתכוונת שבוא בעצבים הוא לא רואה בעניים ושובב נורא זה אמור להדאיג

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שמישהו כאן יכול לאבחן את הבן שלך על בסיס כמה שורות קצרות...
אבל בעצם את אומרת שהוא תקשורתי, ומה שמטריד אותך זה שהוא דופק את הראש בקיר? אז לדפוק את הראש בקיר זה ממש לא מאפיין ייחודי לילדים על הרצף, ודאי לא לכאלו שמדברים בגיל 1.4. זה יותר נשמע קשור למקום רגשי או תחושתי.
אבל, אם זה מטריד אותך - לכי לברר את זה ולהיות רגועה (או לעשות מה שאפשר).
אפשר להתחיל בהתפתחות הילד, ולבקש ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה, זה עשוי לעזור לויסות תחושתי, וגם באבחון יוכלו לבדוק האם קיים קושי תחושתי במקומות נוספים שאולי לא חשבת עליהם.

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע עוד דעות(אני עובת בחינוך מיוחד אז כל דבר מפחיד אותי}

• הוסף לסימניות

את מתארת יותר קשיים התנהגותיים ולא תקשורתיים.
אמנם לילדים על הרצף יש קשיים התנהגותיים, לפעמים בסגנון שאת מתארת אבל אם את עובדת בחינוך מיוחד את אמורה לדעת שבשביל לקבל אבחנה של asd צריך שיהיו מאפיינים תקשורתיים, התנהגותיים, וקיבעון/חזרתיות.

יתכן שיש קשיים בתקשורת שעוד לא צצו בגיל הזה או שהם מינוריים ואת לא שמה לב, אבל עוד יותר יתכן שהקשיים הם באמת רק התנהגותיים וזה משהו שיחלוף עם הגיל או עם טיפול מתאים.

הכי טוב זה באמת ללכת לאבחון, בגילאים האלה בדרך כלל מריצים את התורים בהתפתחות הילד והאבחונים הם מהירים ממש.
שווה לך ולו בשביל לקבל רוגע שהכל בסדר ויש טיפול או שאין צורך בטיפול.

אגב, גם במקרה שנקבעת אבחנה של אוטיזם זה לא סוף העולם, הילד יכול להיות תקין לחלוטין ועדיין עם הטייטל הזה... וגם אם יש לו קשיים - הכל בסדר, יש היום המון ילדים על הרצף ויש טיפולים מתאימים והם מתקדמים והם חמודים נורא ובעזרת השם יהיה בסדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

ניתן לצפות בשיעור בקישור הבא, וכן במערכת "קול הלשון"
https://youtu.be/_UA9f79nCHY

🔊 הצטרפו כמנוי לקבלת התראה על שיעור חדש 🆕 👍 עשו לייק לשיעור 📖 שתפו חברים בשיעור לזיכוי הרבים 🎥 צפו בשיעורים נוספים של הרב גדליה הופנונג בקישור הבא : 👈 https://www.youtube.com/playlist?list=PLWSYw8GYqUiwLlCls1EcWtZ1DOGzFTLfF

--
0 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה