- הוסף לסימניות
אני מבקש מכם מעומק הלב.
נא לא לחזר אחר דמי ניהול זולים.
שמעתם טוב? אחזור שוב...
נא לא להתמקח על דמי הניהול.
גילוי נאות, אני לא מנכ"ל של בית השקעות, ואין לי יאכטה.
אני חרד לכספכם, ומתחנן, אל תעשו את הטעות הזאת.
אתם לא מבינים, כמה אתם יכולים להפסיד מזה.
ביום יום אני מוצף במיילים, המבקשים ממני מידע על סוכן שנותן דמי ניהול טובים, אני נותן בשמחה, ובאהבה. אך אני חייב להסביר לכם מה ההשלכה של ההתמקחות הזאת.
הבה ניקח את ר' זלמן שליט"א
ר' זלמן מיודעינו, התקבל בס"ד לשמש כר"מ בת"ת דרכי יהונתן, בקרית רוזן פעיה"ק.
לא מייבין גדול ר' זלמן, אך גם איננו אוהב להיות פראייר. בהגיעו למזכירות הת"ת הוברר לו שהוא זכאי בס"ד להפרשות חודשיות לקרן הפנסיה ולקרן השתלמות.
מיני אז, החל ר' זלמן במסע מפרך אל עבר דמי הניהול, כאשר הוא מתזז בין סוכן למשנהו, וגם למייל שלי הוא הגיע בסייעתא דשמייא, יש לו כבר רשימה נכבדת של 7 סוכנים, כשכל אחד מהם הציע תמהיל שונה של דמי הניהול מהפקדה, אל מול הצבירה.
ר' זלמן מנסה לחשב דרכו בין כל ההצעות, מנסה להבין מדוע השתלמות משתלמת רק מהצבירה, ואילו פנסיה גם מההפקדה, מוגיע את מצחו בהשלכות הריבית דריבית של כל ההצעה.
בינתיים עברו חודש וחצי, ועכשיו כבר ברור לו למדי, איזה דמי ניהול יש ליקח בשני ידיו, ואיזה להטיל לאשפה.
שש על תגליתו, ופנה מיידית לסוכן שדמי ניהולו מצאו חן בעניו, והתחיל מלאכת הקמת קרן הפנסיה, וקרן ההשתלמות.
לחרדתו גילה ר' זלמן, שאותם ב' החדשים שהתעכבה פתיחת קרן השתלמותו, הלכו לבלי שוב. וההפקדה לא נהייתה, הן מצד העובד והן מצד המעביד. חבל על דאבדין.
=======
משכורת של 10,000 לחודש, יכולה לשאת בחובה הפקדה של 1,000 לקה"ש.
כאשר העובד הוא זה שצריך לדאוג לכך שתקום על שמו קרן כזאת. כל חודש שאין קרן , אין הפרשה, נקודה.
בואו חשבון:
ההבדל של 0.7% ל0.3% בקה"ש נניח בשנה הראשונה כ12,000 ₪ שווה 48 ₪ בסה"כ לשנה.
האם סכום כזה מצדיק אובדן הפקדה של 2,000 ₪?
באופן אישי נתקלתי בסיפור כזה לא אחת ולא שניים, אלא הרבה הרבה יותר מזה, ולהרבה יותר חדשים.
באופן כללי אופטימיזציית יתר, יכולה לגרום לטעויות עם מחירים לא נעימים.
אז אני חוזר
אל תתמקחו, ושלא יעניין אתכם דמי ניהול.
אחרי שפתחתם קופת גמל, התחלתם להשקיע.
פתחתם קרן פנסיה, קרן השתלמות. כעת הזמן לנסות להוריד את דמי הניהול, זה בכל זאת כסף, והרבה כסף.
אך זה בעדיפות משנית.
בהצלחה
נא לא לחזר אחר דמי ניהול זולים.
שמעתם טוב? אחזור שוב...
נא לא להתמקח על דמי הניהול.
גילוי נאות, אני לא מנכ"ל של בית השקעות, ואין לי יאכטה.
אני חרד לכספכם, ומתחנן, אל תעשו את הטעות הזאת.
אתם לא מבינים, כמה אתם יכולים להפסיד מזה.
ביום יום אני מוצף במיילים, המבקשים ממני מידע על סוכן שנותן דמי ניהול טובים, אני נותן בשמחה, ובאהבה. אך אני חייב להסביר לכם מה ההשלכה של ההתמקחות הזאת.
הבה ניקח את ר' זלמן שליט"א
ר' זלמן מיודעינו, התקבל בס"ד לשמש כר"מ בת"ת דרכי יהונתן, בקרית רוזן פעיה"ק.
לא מייבין גדול ר' זלמן, אך גם איננו אוהב להיות פראייר. בהגיעו למזכירות הת"ת הוברר לו שהוא זכאי בס"ד להפרשות חודשיות לקרן הפנסיה ולקרן השתלמות.
מיני אז, החל ר' זלמן במסע מפרך אל עבר דמי הניהול, כאשר הוא מתזז בין סוכן למשנהו, וגם למייל שלי הוא הגיע בסייעתא דשמייא, יש לו כבר רשימה נכבדת של 7 סוכנים, כשכל אחד מהם הציע תמהיל שונה של דמי הניהול מהפקדה, אל מול הצבירה.
ר' זלמן מנסה לחשב דרכו בין כל ההצעות, מנסה להבין מדוע השתלמות משתלמת רק מהצבירה, ואילו פנסיה גם מההפקדה, מוגיע את מצחו בהשלכות הריבית דריבית של כל ההצעה.
בינתיים עברו חודש וחצי, ועכשיו כבר ברור לו למדי, איזה דמי ניהול יש ליקח בשני ידיו, ואיזה להטיל לאשפה.
שש על תגליתו, ופנה מיידית לסוכן שדמי ניהולו מצאו חן בעניו, והתחיל מלאכת הקמת קרן הפנסיה, וקרן ההשתלמות.
לחרדתו גילה ר' זלמן, שאותם ב' החדשים שהתעכבה פתיחת קרן השתלמותו, הלכו לבלי שוב. וההפקדה לא נהייתה, הן מצד העובד והן מצד המעביד. חבל על דאבדין.
=======
משכורת של 10,000 לחודש, יכולה לשאת בחובה הפקדה של 1,000 לקה"ש.
כאשר העובד הוא זה שצריך לדאוג לכך שתקום על שמו קרן כזאת. כל חודש שאין קרן , אין הפרשה, נקודה.
בואו חשבון:
ההבדל של 0.7% ל0.3% בקה"ש נניח בשנה הראשונה כ12,000 ₪ שווה 48 ₪ בסה"כ לשנה.
האם סכום כזה מצדיק אובדן הפקדה של 2,000 ₪?
באופן אישי נתקלתי בסיפור כזה לא אחת ולא שניים, אלא הרבה הרבה יותר מזה, ולהרבה יותר חדשים.
באופן כללי אופטימיזציית יתר, יכולה לגרום לטעויות עם מחירים לא נעימים.
אז אני חוזר
אל תתמקחו, ושלא יעניין אתכם דמי ניהול.
אחרי שפתחתם קופת גמל, התחלתם להשקיע.
פתחתם קרן פנסיה, קרן השתלמות. כעת הזמן לנסות להוריד את דמי הניהול, זה בכל זאת כסף, והרבה כסף.
אך זה בעדיפות משנית.
בהצלחה
נערך לאחרונה ב:
הנושאים החמים

Reactions: אלמוג טלולקר, ערך רב, השקעות R הון ועוד 11 משתמשים14 //