עוגות/עוגיות בלונדשוצי'פס---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אז ביקשת שם ;)
יש עוגה דומה ממש, שקוראים לה "בראוניס בלונדיס"...
ותודה על המתכונים!
לא מכירה אתה העוגה ההיא.
אבל הגיוני שאני לא היחידה או הראשונה שחשבה על זה. שילוב מהמם
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
העני,
נראה מהמם.
רק שאלה - בעוגה הדומה שצויינה כאן והכנתי בעבר - שכבת הבראוניז לא היתה נאפית לי מספיק, ויוצאת ממש נוזלית כשהבלונדיס כבר היה מוכן.
הייתי מכניסה אותה ל1ם דקות אפיה קודם, וככה השכבה התחתונה היתה יוצאת פאדג'ית מושלמת.

יודעת לומר לי איך לעשות במתכון שלך? כדאי לי גם לאפות בנפרד את השכבה התחתונה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני,
נראה מהמם.
רק שאלה - בעוגה הדומה שצויינה כאן והכנתי בעבר - שכבת הבראוניז לא היתה נאפית לי מספיק, ויוצאת ממש נוזלית כשהבלונדיס כבר היה מוכן.
הייתי מכניסה אותה ל1ם דקות אפיה קודם, וככה השכבה התחתונה היתה יוצאת פאדג'ית מושלמת.

יודעת לומר לי איך לעשות במתכון שלך? כדאי לי גם לאפות בנפרד את השכבה התחתונה?
אין צורך לאפות את השכבה הכהה קודם. בעוגה הזו.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לקרין גורן יש מתכון של בראוניז בלונדיז אבל הוא שונה.

הכנתי את המתכון הזה ויצא מקסים. תודה
 

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יצא יותר מידי טוב!
איך מצליחים לעשות דיאטה עם כאלה עוגות תגידי?
 

מסוקרנת

משתמש פעיל
הני, אלופה!!!!
כל שבוע אני מכינה לשבת את ריבועי החמאת בוטנים ושוקולד, שלך.
זה מככב, קל להכנה (אני מכינה את זה בתוך התבנית החד פעמית וישר לתנור, בלי ללכלך כלום!)
וכל החומרים לזה עמדו לי על השיש, ונמאס לי...
אבל זה הכי מושלם לכל אנינות הטעם ואנין הטעם העיקרי....
אז עכשיו נראה לי אני מכינה את זה לשבת....!
מה זה הריבועי חמאת בוטנים אפשר מתכון ?
 
הכנתי.יצא מושלם.תודה רבה!!!
זה השם שעלה לי בראש כשהכנתי את העוגה הזו.
כן,
בלונדשוצ'יפס

צפה בקובץ המצורף 1029756
למה?
מזכיר לי משהו מימי התיכון.
ישבנו במעבדה, בשיעור טבע, כן, פעם היו שיעורי טבע במעבדה עם ניסויים וכל מיני ומפוחלצים על המדפים סביב.
אז ישבנו קבוצת חברות מהכיתה בחלקו האחורי של המעבדה.
המורה, רצתה ככל הנראה, שנשב כמו פוחלצים, אבל--
טוב, בשביל זה צריך להכיר את חבורת חברותיי מהתיכון----
אולי יש כאן מישהי מתוכן. אולי
ואז היא בטח צוחקת לעצמה עכשיו בלב ויודעת מה אני עומדת לכתוב עוד רגע.

אז ישבנו בחלקו האחורי של המעבדה.
ואם לדבר בעדינות, לא ישבנו בשקט.
ולמורה, שהיתה באמצע הסבר לוהט על לא זוכרת מה, זה מאוד הפריע.

"אתן שם מאחורה. את לכאן, ואת לשם, ואת בואי קדימה, ואת שבי פה, ואת, כן את עם הקוקו השחור, תצאי החוצה..."
קמנו, עברנו. ואחת יצאה מהכיתה.
לא, זו דווקא לא הייתי אני.

איך שאנחנו מתיישבות כל אחת במקומה החדש והמורה כבר נושמת לרווחה, אנחנו שומעות קול שעולה מחלקו האמצעי של המעבדה. קולה של חברה מכיתה. "לזה קוראים פירוק לגורמים".
כן. פירוק לגורמים.
פירוק של גורמי הרעש בשיעור לגרומים.
כל אחת למקום אחר.
האמת- השיעור הסתיים שם כי כולנו צחקנו והלך על המורה. שקט כבר לא היה לה.
אאל"ט קיבלנו כל הכיתה עונש קולקטיבי. בוחן עם החומר שאמור היה להילמד בשיעור.

אז למה סיפרתי את זה?
אה, נכון.
רציתי להסביר את השם שבחרתי לעוגה הזו.

בלונדשוצי'פס

בפירוק לגורמים זה נשמע כך:
בלונד-שו-צ'יפס

בלונדיס-שוקולד-צ'יפס

שילוב של שכבת בראוניס שוקולד, מעליו בלונדיס עם שוקולד צ'יפס.
עובר?
מקווה.

מוזמנות להציע שמות אחרים.
אבל תתחשבו בלב שלי, יא?


תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיים

לשכבת הכהה:
3 ביצים
3/4 כוס קקאו
1.5 כוסות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
1 ו 3/4 כוסו קמח

לשכבה הבהירה:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום דחוס, כהה
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שמן
קורט מלח
2 כוסות קמח
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

הכנה:
אין צורך במיקסר

מערבבים בקערה את רכיבי השכבה הכהה.
מורחים בתבנית חד פעמים ענקית מרופדת בניר אפיה.

מנקים מעט את הקערה, שלא יהיו בה הרבה שאריות כהות, ומערבבים בה את רכיבי השכבה הבהירה.
יוצקים על השכבה הכהה ומחליקים בעדינות מעליה

180 מעלות
כחצי שעה, עש שהעוגה יציבה.

פורסים כשהעוגה חמימה בסכין חדה ולא משוננ
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
מתאים לי להכין אותה עכשיו, כמה דקות ולתנור...
עוד משהו פחמימתי ומתוק לשבת חורפית....
עפתי למטבח , העני תודה.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מתאים לי להכין אותה עכשיו, כמה דקות ולתנור...
עוד משהו פחמימתי ומתוק לשבת חורפית....
עפתי למטבח , העני תודה.
הכנתי,מחכה לי בשקט לקפה של 10 דקות לפני הדלקת נרות,
נעדכן במוצ"ש בעז"ה
 

איילת אבישג

משתמש צעיר
@hbecker
אני ומיקסר לא חברים כל כך... רק ראית שזה בלי מיקסר עפתי על זה!!!
ותקשיבי,,,, שווה!!!!!!!!!!!!
יצא מושלם!!!!
טעימה ברמותתתת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מאמצת ת'מתכון!!!
מחכה לעוד מתכונים בלי מיקסר...
 

זהבית87

משתמש מקצוען
העוגה ממש מוצלחת! כולם אהבו אותה.
לא להאמין כמה פשוט וקל להכין אותה, קערה וכף בלבד!

מאמצת אותה.
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
תודה על המתכון!
מתכון מעולה קל להכנה ויצא טעים מאד!
1640455152506.png
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה זה הריבועי חמאת בוטנים אפשר מתכון ?
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכנתי,מחכה לי בשקט לקפה של 10 דקות לפני הדלקת נרות,
נעדכן במוצ"ש בעז"ה
יצא טעים במיוחד, נס שהכנתי בשני תבניות(עגולות)
תבנית אחת נשלחה ליולדת, והשניה נאכלה בתאבון רב בביתינו
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
העוגה היתה מצוינת!
הילדים ממש אהבו.
גם אני מאמצת את הרעיון שזו תהיה העוגה שהילדות יכינו לבד לכבוד שבת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה