דיון ארבעס

גלגל2

משתמש פעיל
שנים הייתי מכינה ארבעס,
(לא בקביעות, כוונתי שאני לא חדשה במטבח..)
היה יוצא רך טעים נימוח, פעם יותר ופעם פחות, תלוי בהשקעה (סוג חומוס, אורך הבישול וכו')
אבל תמיד אכיל וטעים.
בתק' האחרונה (שנה+-) לא מצליח לי ארבעס בשום צורה שהיא!!!! יוצא קשה או אכיל בקושי אחרי שעות של בישול בסוג הכי הכי טוב!
קראתי פה בפורום את כל האשכולות, ניסיתי את כל סוגי החומוס, ההשריה, הבישול עם/בלי מלח וכו'... וכו'...
ואז חשבתי, שבעצם מאז שאני לא מצליחה לבשל ארבעס, זה מאז השימוש בכיריים אינדוקציה!!
נשמע לי מופרך, לא הגיוני, האינדוקציה מעולה פי מליון מכל כיריים של גז,
איך יכול להיות????
האם יש מישו שנתקל בכזו תופעה????
 

לק

משתמש מקצוען
מבשלת הרבה אבל לא עם אינדקוציה.
רק שואלת,
את פותחת את הסיר במהלך הבישול?
 

stroke

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שמעתי שטוב להשרות לילה עם תוספת של סודה לשתיה
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אני משרה עם סודה לשתיה.
שוטפת לפני הבישול
ומבשלת בסיר לחץ

אמנם, לא על האינדוקציה כי הסיר לחץ שלי לא מתאים, אז הארבעס מתבשלים על הכיריים החלביים (גז)
 

ביגי תילי

משתמש חדש
אני יודעת שסודה לשתיה מוציא את הויטמינים הטובים מהחומוס לכן כדאי לשבל עם אבקת אפיה - עושה את העבודה אותו דבר ואולי טוב יותר.
 

גלגל2

משתמש פעיל
א. תחליפי מותג של חומוס
ב. תשרי 24 שעות ויותר. כמובן שיש להחליף את המים כל 4-5 שעות או להשרות במקרר ולהחליף כל 12 שעות.
ניסיתי את כל החברות
השריתי כנ"ל
אני יודעת שסודה לשתיה מוציא את הויטמינים הטובים מהחומוס לכן כדאי לשבל עם אבקת אפיה - עושה את העבודה אותו דבר ואולי טוב יותר.


לא ניסיתי לא א. אפיה ולא סודה לשתיה מטעמי בריאות
אבל תמיד היה מצליח גם ללא זה
מבשלת הרבה אבל לא עם אינדקוציה.
רק שואלת,
את פותחת את הסיר במהלך הבישול?
פותחת מידי פעם לראות אם התרכך
אבל שוב תמיד הייתי עושה ככה

האם יש כאן מישהי שמכינה ארבעס בכיריים אינדוקציה???
 

מצב כפית

משתמש מקצוען
אולי פשוט תעלו לכאן מתכון ברור לארבע'ס ?
אני חדשה במטבח...
יש לי כיריים חשמליות. לא גז..
 

צריח

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אין מתכון...
משרים חומוס 12-24 שעות
מבשלים במים 45 דקות לאחר שהמים רתחו
להוסיף כף סודה לשתייה
וכף שטוחה כמון כפית מלח וחצי כפית פלפל
ולחכות בערך עוד 45 דקות-שעה
יוצא רך כמו חמאה!
 
נערך לאחרונה ב:

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
לי יש אינדוקציה.
יוצא נהדר.
אם אני מבשלת עם סודה לשתיה נהייה רך תוך שעתיים,
אם אני מבשלת בלי- יכול לקחת 8 שעות עד לריכוך.
 

saryk

משתמש מקצוען
אין מתכון...
משרים חומוס 12-24 שעות
מבשלים במים 45 דקות לאחר שהמים רתחו
להוסיף כף סודה לשתייה
וכף שטוחה כמון כפית מלח וחצי כפית פלפל
ולחכות בערך עוד 45 דקות-שעה
יוצא רך כמו חמאה!
:eek:
שעה וחצי סך הכל בישול, בסיר רגיל??????
אני בהלם.
אני רצתי לקנות סיר לחץ רק בשביל הארבעס (כמעט...)
ו- או שאני לא יודעת להשתמש, או שהסיר דפוק, אבל יום שישי האחרון בישלתי כמעט שעתים בסיר לחץ , חלק נימוחים, חלק קשים :( :(
אולי זו חבילה ישנה?

כמה צריך לבשל בסיר לחץ????
 

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני מבשלת על גז, בלי סודה לשתיה,
משרה בערך 10-12 שעות
בסיר לחץ, מכניסה את הארבעס עם מלח ופלפל לתוך הסיר,
אחרי שזה מתחיל את הרתיחה עוד 45 דקות בישול.
ארבעס רכים וטעימיםםםם
אמא שלי מבשלת על אינדוקציה אותו דבר ויוצא לה מושלם.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה